לבוש לכל גיל

לבוש לכל גיל

ככל שאני עוקבת כאן עוד ועוד אני מוצאת הערות של לא מתאים לגיל שלך או זרקתי כי כבר לא לגילי
האם לדעתכן יש חוקים קבועים שאפשר לכתוב
מה מתאים לגיל 20
מה מתאים לגיל 30
מה מתאים לגיל 40
וכן הלאה ????

או כמה טיפים מה לעולם לא בגיל 20, 30, 40 וכו' ???

Zorikit

New member
לדעתי לא בדיוק. יש לא מתאים למעמד או למקום.

אותי אישית זה היה מביך אם אמא שלי הייתה הולכת עם מיני קצר גם אם היו לה רגליים של סינדי קרופורד. לא בגלל הגיל - אלא המעמד שלה כאמא לילדים שהם היום מבוגרים ונשואים + ילדים.

אני בת 22, אבל אני סטודנטית לתואר שני. בפעמים הבודדות שבהן יצאתי עם שמלה או חצאית שהרגישו לי קצת קצרות ללימודים - הרגשתי שזה לא מתאים למקום ולמעמד שלי. את מבינה?

מדוע את נדהמת?

האם אנחנו עובדות אצלך?
האם חייבים לך משהו?

ככל הנראה השאלה שלך לא היתה מספיק מעניינת, או שלאף אחת לא היה מה לתרום בנושא, או שפשוט היא נבלעה בים ההודעות ובמערכת שאיטית להחריד בימים האחרונים.

במקום להתיחס לתגובה שכן קיבלת מזוהר, בחרת לענות תשובה צינית כאילו ויש כאן חובת מענה

Taltul R

New member
האמת שיצא לי לחשוב על זה ממש אתמול

לבשתי ג'ינס קצר ותהיתי במהלך היום כולו אם זה מכבד אותי, ומתאים לגילי (27)
אני לא בטוחה מה התשובה לשאלה..

אני הרבה פעמים רואה נשים שמתלבשות בצורה שפחות מתאימה לגילן,
אבל אני לא ממש יכולה לשים את האצבע על מדוע זה מרגיש כך.

בד"כ קצר מדי/ חשוף מדי/ ילדותי מדי לא מתאים לגילאי 20 המאוחרים ומעלה בעיני.
אך נשאלת השאלה: מהו אורך קצר מדי/ חשוף מדי/ ילדותי מדי?

לא יודעת

קשה לשים את זה בנוסחאות
אשמח לשמוע מה בנות אחרות חושבות בנושא

מדובר בנושא מאוד מורכב, חמקמק ולא ברור.

אומנם לא מיד עניתי אולם השאלה עוררה בי המון מחשבות.
אני חושבת שמידת ההתאמה נקבעת לא רק כפונקציה של הגיל, אלא גם בהתאם למבנה הגוף ,האישיות והנסיבות.
מצד אחד יש בנות ארבעים שיראו הרבה יותר טוב בבגד קצר מבנות עשרים מסוימות , אולם מצד שני יש משהו פתטי באשה בת 60 שהולכת עם מיני. ומצד שלישי
, טינה טרנר בגיל הזה היתה לוהטת בהופעות שלה במיני קצרצר.
יש מושג שנתקלתי בו לאחרונה והוא היכולת ל"שאת את הבגד" . את יכולה להיות צעירה חטובה ומושלמת מבחינה חיצונית אולם זה ממש לא כל הסיפור. יש גם את ההיבט האישיותי הבא לידי ביטוי בעמידה בהבעת הפנים בתנועה ולכן אפשר למצוא נשים שחצו את הגיל שמותר להן, והן עדיין מעיזות וזה נראה עליהן מצויין בגלל הפן האישיותי. .
באופן כוללני מאוד אפשר לאמר שככל שאת מתקדמת בגילך מצופה ממך להיות יותר זהירה במידת החשיפה שלך.
ממרום גילי אני מצד אחד מקבלת את הנוסחה הזו ומצד שני היא מרגיזה אותי.....
מרגיז אותי שככל שמתקדמים בגיל האופציות שלנו מצטמצמות וזה לא רק בהיבט של הלבוש אלא גם בהיבט ההתנהגותי.
או כפי שידיד שלי אומר :" מה שנשאר לנו זה רק לשכב במיטה ולחכות שכל זה יגמר

אין ספק שיש כללים אולם אוי ואבוי לנו אם לא היינו מקפידים לשבור אותם לפעמים , החיים היו הופכים להיות פיהוק אחד גדול.

גארוטה

New member
אי אפשר היה לכתוב

את זה מדוייק יותר/נכון יותר מאיך שכתבת ואני יותר ממסכימה אם כך שמידת
ההתאמה של הבגד אינה תלויה רק בגיל אלא יותר במבנה הגוף, האישיות ומה את משדרת.
ובכלל לדעתי, מי שקובע את "החוקים" של מה מותר ומה הוא BIG NO NO זו כל אחת לעצמה ולא החברה.

והעיקר לא לפחד כלל
או כמו שאת אומרת, הכללים נועדו כדי שנשבור אותם לפעמים.

efroch99

New member
לגמרי נכון

חוקים הם בעייתיים כי הם שבלוניים ולא לוקחים בחשבון המון פקטורים.
איך בגד נראה על מישהי באמת תלוי בהרבה יותר מאשר גילה המספרי -
תלוי באישיותה
במבנה גופה
בשילוב הבגדים הספציפיים
במקום שאליו היא מתלבשת
לפעמים גם לסטטוס שלה בחיים ומי היא הולכת לפגוש או בחברת מי היא תהיה (סתם דוגמא, דברים סקסיים במיוחד אני אלבש רק כשבן זוגי לצידי).

דלעת

New member
קודם כל

אני חושבת שדברים הם תלויי סיטואציה, לא בהכרח גיל.
למשל, לעבודה ולאוניברסיטה למשל, או בכלל ביומיום, אני לא חושבת שזה מכובד לחשוף יותר מדי. לא דחוף לי להוכיח לכל העולם ואחיו שאני כוסית על, או שהבטן שלי ממש ממש שטוחה. אני חושבת שכאן הייתי מצפה מכל אדם להתלבש בצורה שהיא מכובדת, נקיה ולא חשופה מדי.
זה משתנה כשיוצאים בערב למסעדה או פאב או מסעדה, או לחוף הים למשל. אז את מצפה לראות קצת יותר עור, ובגדי ים בחוף.

אני חושבת שהשינוי קורה עם הגיל בגלל שנקודת המבט משתנה ודברים כבר נתפשים אחרת, ואז גם מבינים שאם אדם רוצה להגיע למקום מסוים ושיתייחסו אליו בצורה מסוימת, זה דורש ממנו להתנהג בצורה מסוימת ולפעמים גם להתלבש בצורה מסוימת. לדוגמא- כשאני התחלתי לעבוד במקום העבודה הנוכחי הקפדתי מאוד להגיע כל יום מתוקתקת, מחויטת ולא לנקר עיניים. לדעתי זה העצים את ההתרשמות ממני בקרב האנשים סביבי ועזר לי לההצטייר כאדם מכובד ורציני, שמעריך את עצמו.

בתור אחת שעברה את גיל 40

לא תמצאי אותי עם מכנסונים ( גם בגיל 30 לא הלכתי איתם)
אני לא הולכת עם מיני קצרצר ובכלל שמלות מיני משמשות אותי או בחורף עם גרביונים כהים או בקיץ בלי גרביונים כשמלות ים /בריכה /בית ובבית אם מגיעים אורחים או חברים של הילדים אני דואגת להחליף אותן למשהו אחר.

הום ראיתי אשה מבוגרת עם מכנסי טייץ צמודים מבליטי חריץ בצבע מטאלי... מזעזע בעיני

איפור כבד שבעיני יוצר בעיני מראה מבוגר הרבה יותר מאשר איפור קליל

מראה גותי /פאנק נראה לי פאטתי מגיל מסויים( גיל 50 אולי?)

זה בינתיים מה שעולה לי בראש.

מקווה שזיהיתם את הניק... והבת שלי מוסיפה

"חולצות בטן הן המכה הגדולה של האימהות!"
הנה העברתי לכם את דבר העלמה ואני בהחלט מסכימה איתה

בלי לפרט על כל גיל-

בעיניי כל חצאיות האקסטרא מיני (מה שאני קוראת להן- "פס-כוס") וגם מכנסי האקסטרא מיני, וחולצות בטן- לא מתאימות בשום גיל והן די מגוכחות בעיניי.
כל השאר- בהתאם לסיטואציה.

nowonder

New member
כבר כתבתי פה כמה פעמים מה אני חושבת בנושא

יש בגדים שהם לא נכונים ומכוערים בעיני בכל הגילאים (לדוגמא, מה שמיצה כתבה פה). בעיני בגד צריך להתאים לאורח החיים של הלובשת.
אם מישהי היא מדריכת טיולים בנגב, היא תראה (ותרגיש) די דבילית לטפס על צוק ארכימדס התמיר בנעליים של לובטין.
אם מישהי היא ארכיאולוגית, זה נראה לי קצת משונה (ובטוח לא נוח) להתכופף בינות לחרסים בחצאית עפרון הדוקה.
מצד שני, אם המקסימום שאני הולכת זה בערך בין המעלית למשרד שלי או לחדר ישיבות, והמקסימום שאני סוחבת זה את האייפון שלי, אני מסתדרת טוב מאוד לעשות את זה נעולה בעקבים של 5 אינצ'ים, ולבושה בחצאית הדוקה וחולצה מכופתרת.

מכורח אורח החיים שלנו, בגילאים שונים אנחנו עושים דברים שונים (ויכולות להרשות לעצמנו כלכלית) דברים שונים. ולכן זה טבעי שיש דברים שלבשתי בגיל 15 שלא ממש מתחשק לי ללבוש היום (נגיד, חצאית טריקו). זה לא כי אני לא יכולה להרשות לעצמי, זה כי אני לא צריכה להרשות לעצמי.

ועוד סיפור אחרון לסיום. ביום ראשון האחרון היה יום האם. בני הצעיר הכין לי כתר מתנה. הכתר היה מצחיית פלסטיק ענקית, שעליה הוא צייר בטושים בוהקים ןהדביק כל מיני זכוכיות ונוצצים אחרים. במהלך היום יצאנו לארוחת צהריים במסעדה במרכז העיר (ואני מתכוונת לעיר גדולה, לא למרכז קריית גת) וענדתי את הכתר לראשי. הסתובבתי ברחובות ההומים, וכל הזמן אנשים סובבו את הראש והסתכלו עלי בחיוך. הבן הבכור שלי עצר אותי ולחש לי בשקט "אמא, את לא מרגישה קצת דבילית עם הכתר הזה?" עניתי לו, שלא ממש אכפת לי מה חושבים עלי ואם אנשים חושבים שאני נראית קצת אידיוטית. כי אף אחד מהם לא יכול לקחת ממני את ההישגים שלי, שבראשם שני הילדים האהובים שלי. ואיך שסיימתי להגיד את זה, בחור זר צעיר (ודי נאה) אמר לי "happy mothers day, you must be the coolest mom ever"
ושני הילדים שלי זרחו בגאווה.
בקיצור, לפעמים אני חושבת שמרוב שאנשים מקדישים תשומת לב למה חושבים עליהם, הם שוכחים שמה שקובע זה לא מה שהם לובשים, אלא איך הם נושאים את עצמם.

למעלה