לא

OzzzzzY

New member
...

תודה
משום מה כשקראתי את הכותרת הייתי בטוח שהולך להתפתח פה דיון דומה לזה שהיה פה בעבר בנושא (רק עם להקה אחרת - The Band)

Miss CB

New member
אין כותרת, מה תעשו לי?

ראיתי כל כך הרבה משתתפים בעניין ההכרות המחודשת, אמרתי, טוב נו יאללה קונפורמיזם (?) ואני בעסק. טוב אממ, קוראים לי טלי, או מיס סיבי (שזה אגב קיצור לאיזו בדיחה מחברים, תשאלו אחד את השני, זה יגרום לי להרגיש מטופשת מדי להסביר שוב, כי זה באמת מאוד מטופש), או צ'יבי, או סיביייי, או דונה סיביולה (
) וכו' וכו'. איך הגעתי למוסיקה הזו? ובכן, במשך רוב החטיבה (ז' ו-ח') שמעתי פה ושם רדיו, אהבתי את הדייר סטרייטס והפוליס אבל שום דבר רציני, גם אותם לא שמעתי יותר מפעם פעמיים בשבוע, ואז (הנה הסיפור הזה שוב..) בכיתה ט', ממש בהתחלה, אחד מהחופשים של תחילת שנה"ל הסתובבתי לי בבלוקבסטר וחיפשתי סרט קליל לראות, פתאום נחו עיניי על מין קופסא לבנה נראית משעממת אבל משו בה קורץ לי, ארבעה חבר'ה כאלו עושים שטויות, ביטלס? מה? הבריטים האלו, לא? טוב נו סבבה. מסתבר שהסרט עם השם המוזר (אבל מדברים על היום המפרך, מה הקשר ללילה בכלל?) די משעשע, וגם לא יודעת, אחלה מוסיקה כזה, אז קפצתי בדרך לשיעור גיטרה לחנות הדיסקים הקטנה לקנות את הפס קול. אז כן האלבום הראשון שלי היה "לילה של יום מפרך". ואז עוד אחד, ועוד, ועוד, ואתמול נגמר לי המקום בקייס דיסקים
... 70 זה לא כל כך הרבה, אבל לא רע לשנתיים
איך הגעתי לפורום? סתם שיטוטים בתפוז, לא זוכרת בדיוק, ואז כמה חודשים טובים של קריאה, עד שהחלטתי שעם ידע בסיסי אני מרשה לעצמי להצטרף
בלי לעשות מעצמי (יותר מדי) צחוק.. בנקודה הזו רציתי לצטט שורה מסוימת מאוד של כוורת אבל הרעיון נלקח
מה אני אוהבת? ביטלס, לד זפ, פלויד, אלו ה-שלוש, ששמעתי את כמעט כל מה שיצא להן, אם לא בדיסק רשמי אז בהשאלות של דיסקים מחברים והתעצלות לקנות (90 שח?!?!) וגם יס, ועוד קצת פרוג, קצת פולק, קצת בלוז רוק, קצת מפה וקצת משם, תעשו ממוצע (כאילו שזה גם אפשרי) של הידע המוסיקלי של חברי הפורום, אני לא יודעת חצי ממנו, אבל בואו נגיד שלא הייתי יודעת חמישית אם לא הייתי בו, לומדים פה המון, גם אנשים טובים יש פה, שמחה שמצאתי אותו במקרה
עד כאן אני, וזהו, אפילו בלי סיום מפוצץ!

Boo9ie

New member
האמ, אל תשכחי שפגשת אותי. ../images/Emo25.gif

(אם לא עבור זה נועד הפורום, תירו בי.)

Rubycon

New member
...

They call me Rubycon (ex Crimson in hebrew and will probably change my nick soon). The majority of you hate me, and probably for a good reason. I write in english so you would ask. 19 human-years old. Most of my agenda is related directly or indirectly to music. My early experience in music was mainly hard rock (Led Zeppelin in particular, but also Who, Deep Purple and some more) . Very quickly I decided that music will be a major part of my life and started playing the bass guitar and afterwards keyboards. I never did cocaine/heroine, though. Artists that put some major influence on me are Magma, John Coltrane, Richard Wagner, Henry Cow and Brian Eno. Other artists that I also get a kick from are King Crimson, Univers Zero, Miles Davis, Gustav Mahler and John Zorn. If you've read so far I want to inform you you have wasted at least a minute of your precious life because I'm not worth it and don't even dare think I'm looking for compassion. ...
np.henry cow.leg end

Rocky Raccoon1

New member
שלום אני חדש

סתם אני לא, אני הייתי בשם avivs וסוף סוף יצרתי משתמש משלי כיפאק היי כיפאק... אז עכשיו תדעו שavivs זה אחי ואני זה אני

ganooov

New member
טוב, נו, אל תהרגו אותי.. ../images/Emo13.gif

אני התחלתי מדייר סטרייטס, לאאאאאא. דייייייי! עזבו אותייי! אתם יודעים, אין כמו האוכל של אמא, אז ככה זה דייר סטרייטס מבחינתי. בשאר הזמן אני עם U2, The Who, פינק פלויד, קינג קרימזון ועוד כהנה וכהנה. אינלי כוח לכתוב הרבה
.

ganooov

New member
אגב, ../images/Emo13.gif

היו הרבה שירשורי היכרות, אתה סתם זקן סנילי.

OzzzzzY

New member
...

אני אוזי (כינוי שרציתי מאוד להחליף , אבל ויתרתי על כך בסוף) , מקורבים אלי מכנים אותי בשם עמרי. בעברי הייתי שומע להקות מטאל שונות , דבר שגרם לי להתעניין , ברוק ובשורשיו...היום אני יכול להגיד שההתעניינות הזאת הפכה לאובססיה
לפורום הגעתי לפני כשנה וחצי דרך לינק מאחד הפורומים בתפוז (לא זוכר בדיוק איזה) , ומאז אני פה
שומע בעיקר רוק משנות ה60 וה70 , כל הסגנונות , חוץ מפאנק. זהו

Jam Head

New member
טוב אני אתרום גם.

למרות שבזמן האחרון אני לא מרבה לכתוב בדפי הפורום ( לא רק הזה , אלא כלל פורומי תפוז שאני קורא/כותב בהם ). הכינוי שלי הוא - Jam Head וידוע גם בשם רואי. אני מהיום הראשון של הפורום הזה ( שזה בערך לפני שנתיים לא ? ) וראיתי הרבה שינויים פה ( בעיקר לטובה אני חייב לציין ). למוסיקה תחת נושא הפורום הגעתי לפני כמה שנים טובות , התחיל בקטן מלהקות כמו נירוונה ופרל ג'ם ועבר לביטלס לפינק פלויד להנדריקס ולשאר החברים הגדולים שעותרים את דפי הפורום. " הטעם " המוסיקלי שלי מתרחב מרוק כבד לפרוג , לקצת בלוז-רוק ופסיכודלי ומעבר לזה למטאל לפאנק וקצת מוסיקה קלאסית. מנסה לפתוח את הראש והאזניים כמה שיותר טוב ולתת לכמה שיותר רעיונות מעניינים להיכנס.

giba70

New member
גיל, 34, ירושלים

עוסק בתכנון עירוני. אוהב שפות ותרגום. מתעניין בתרבות ומוזיקה בפרט. מכיר המון וקצרה היריעה. בכל זאת מדברים כאן על הרבה להקות שאני לא מכיר. בשנים האחרונות אני מנסה להכיר דברים אחרים ולאו דווקא רוק או רוק מתקדם (כשהתחלתי לשמוע רוק מתקדם עדיין לא קראו לזה "פרוג", אז אני לא משתמש במונח השגור כאן...). אלא מוזיקה ברזילאית, אסיד-ג'אז, Fאנקי, פיוז'ן, אפריקאית וכיו"ב. ולמי שיש כוח לקרוא, הנה רשימה של רוב הדמויות בתקליטיה שלי: פינק פלויד, סיד בארט, רוג'ר ווטרס ג'נסיס, פיטר גבריאל, סטיב האקט קינג קרימזון יס ג'תרו טול רנסנס טראפיק אריק קלפטון קצפת אמונה עיוורת סופט מאשין, רוברט וייאט פיל מנזנרה פרנק זאפה VDGG, פיטר האמיל פוקוס לד זפלין ג'ימי הנדריקס הדורז המי רולינג סטונז דייויד בואי מחתרת הקטיפה, לו ריד, ג'ון קייל קרוסבי, סטילס, נאש, יאנג (גם לבד) ג'וני מיטשל בוב דילן גרייטפול דד ביטלס, פול מקרטני קווין ואן מוריסון ניק קייב סמיתס טום וייטס ברוס ספרינגסטין פול סיימון אלביס קוסטלו לני קרביץ סטיווי וונדר סטינג סנטאנה פרינס באוהאוס REM טוקינג הדז U2 ג'מירוקוואי רד הוט צ'ילי פפרז רדיוהד סוניק יות' פרינס באוהאוס ביורק מרקורי רב ספיריטואלייזד בק פיוז'ן: פט מתיני צ'יק קוריאה אזימות אפריקה: מאנו דיבאנגו סליף קייטה יוסו 'נדור ברזיל: קייטנו ולוזו ז'ילברטו ז'יל שיקו בוארקה שיקו סיינס ז'ורז'י בן גל קוסטה דניאלה מרקורי קרליניוס בראון אסיד-ג'אז ואלקטרוני: מאסיב אטאק סמוק סיטי דה לאטה תיוורי קורפוריישן סן ז'רמן אייר סטריאולאב ישראל: מתי כספי דני רובס קצת אחרת ששת יהודית רביץ קורין אלאל אחרית הימים כוורת יוני רכטר אריק איינשטיין, שלום חנוך רמי פורטיס ברי סחרוף רוקפור נטאשה ערן צור איפה הילד קרני פוסטל אסף אמדורסקי

Speed King

New member
טוב אני חדש ישן כאן..

אני שיגרתי כמה הודעות לפורום, ואני קורא את המאמרים שלכם (שהם מצויינים אגב). אז אני נדב עוד חודשיים אני אהיה בן 17. אני התחלתי לשמוע מוזיקה בערך בגיל 14.5 התחלתי לשמוע כמה שיריםשל מייקל ג'קסון שהורדתי מהקאזה, ואפילו היתה תקופה שהייתי שומע טראנס בהשפעת חבריי , מזל שעזבתי את הקטע די מהר.. אחרי זה התחלתי לשמוע מטאליקה וגאנז נ' רוזס, ורק בגיל 15.5 בערך התחלתי לשמוע הביטלס היה לי איזה אוסף שאחותי עשתה דרך הקאזה, ומאז לא הפסקתי לשמוע אותו, במקביל להתמכרותי לביטלס התחלתי להכיר את הזפלינים בלי שידעתי עליהם כלום אפילו לא ידעתי על סטירווי! התחלתי לשמוע את לד זפלין 1 שידיד של אמא שלי הביא בהתחלה לא ממש אהבתי אבל עם הזמן זה היה אחד האלבומים האהובים עליי ורק כמה חושדים אחרי התחלתי להכיר את השיר STAIRWAY TO HEAVEN התחלתי לשמוע את הפינק פלויד ובמיוחד את THE WALL אחר כך שמעתי את הדארק סייד ועוד לאחרונה התחלתי לשמוע את הנדריקס, והנגינה על הגיטרה עזרה לי מאוד להעריך את המוזיקה שאני שומע ויש לי עוד הרבה מאוד מה ללמוד..

robertson

New member
כבר חודשים שלא ביקרתי בפורום הזה

אתם ודאי לא מכרים אותי כי אני קופצת לביקורים נדירים וגם הניק' שונה. אבל אם בכל זאת נכנסתם לקרא... גדלתי בבית הוריי לצלילי לד זפלין ואריק אינשטיין (עד היום אבא שלי 'גונב' לי את הדיסקים). בגיל 12 גיליתי את עולם המוסיקה עם Guns & roses, Pink Folyd unao ועוד, אך משהו בי לא נח. עוד הרגשתי שמשהו חסר, למרות ששמעתי הרבה רוק בריטי, רוק כבד... משהו עוד היה חסר. אך לפני כשנה , ממש במקרה, ראיתי הופעה מדהימה The Last Waltz ששנתה את חייי. גיליתי את הטעם האמיתי של המוסיקה, לא זה לא היה המפגן המדהים של אמנים, אלא הצליל המיוחד של The Band. לא הבנתי מה זה בדיוק, לא רוק, לא פולק,וגם לא קאנטרי...זה פשוט זה!!! חלפה שנה,שמעתי את כל היצירות של חברי הלהקה שיכלתי להניח ידי עליהן, ועדיין איני שבעה. בין לימודים לעבודה אני מפנטזת על היום שבו אסע לחוף המזרחי לצפות בהופעה של לבון או גרט. סוף כל סוף הצלחתי להבין את כל מה שספגתי בילדותי, את קלפטון, דילן, ג'וני מיטשל ועוד. פתאום הכל התחבר לאחד! אם הגעתם לקרא עד כאן אתם כנראה באמת משועממים... אז שיהיה לכם יום נפלא

רק על עצמי לספר ידעתי...

כאילו דה! כי אני מכיר את עצמי הכי טוב! בכל מקרה... שמי ליאור בן 18 וחצי מאשדוד! בעוד שבוע וחצי מצטרף לצבא עם הסגולה! :( תולדותיי הן: לפני המון שנים... ידי ידה... אוהב קולנוע... ידי ידה... אוהב פסקולים... לפני 3 שנים וחצי לערך... מפשפש בדיסקים של בן דוד שלי... ידי ידה... ווי! אלבום מגניב עם עטיפה של משולש וצבעים משונים... ידי ידה... אהבתי! עידן פינק פלויד מתחיל... לפני 3 שנים... ידי ידה... תכנית ברדיו חיפה שנות ה60 משו עם סימי אקשוטי... ידי ידה... שמוע "ארנב לבן" ומתאהב... עידן הפסיכדליה מתחיל... ידי ידה... עולה לגן עדן עם הזפלינאים... ידי ידה... פוגש בדרך עוד כל מיני מעניינים... אלוהים בכבודו ובעצמו... ידי ידה... עידן הבלוז רוק משתלט... כיום אני חי לי באושר ועושר עם שלל יצורים מן האגדות... ארנבים ופטריות הזיה, דלתות מסתובבות, אלוהים מתרוצץ, יהודים משוגעים, בריטים מקופחים, ארבעה מופלאים ושבלול אחד :) ואת כולנו מקיפה חומה אחת גדולה גדולה שתופסת מקום חשוב מאוד בליבי הקטנטן כי בעצם ממנה התחיל כל הבלאגן! (ווי יצא לי חרוז!) למרות החיבה למוסיקה עולמי לא צר כעולם הנמלה, אני גם חובב קולנוע מושבע, מנגן בגיטרה כבר 5 שנים וחצי, אוהב את החורף! ואוהב לקרוא! מחפש אותך האחת שתרעיד את עולמי... סתם! יאללה ביי

noosh

New member
יא, גם אינ רוצה!!

זה כבר לא קופץ בכלל
אבל תתמודדו!!! אהמ אז אני נועה (וואלה, כאילו שזה חדש). תמיד הייתי noosh, וזה לא ישתנה, אתם כבר מכירים את דעתי על שינוי שמות וכינויים. התחלתי לשמוע מוזיקה.. אממ.. לא יודעת, התחלתי לנגן בכיתה ב' על חלילית, בכיתה ד' על חליל צד, ומוזיקה, טוב, זה כבר סיפור אחר
אחרי שבגיל 14 הייתי חולת בריטני ו-MTV, הכרתי את כל האלבומים של כריסטינה אגילרה בעל פה ועוד כל מני להקות-בנים כאלה, הכרתי גם את הקורז. לא אלאה אתכם בפרטים, אבל אפשר להגיד שבתחילת כיתה ט' הגעתי למסקנה שמסחור זה חרא, והגיע הזמן למשהו אמיתי. אז אחרי השתלטות מבוקרת (חח כן, בטח) על אוסף הדיסקים של אחי הגדול, שכללו בעיקר דייר סטרייטס ופינק פלויד, ובמקביל על הגיטרה האקוסטית שלו (נו, הוא היה בחו"ל, מותר לי!), התחלתי להקשיב למשהו אחר הדברים התגלגלו, כך גם התקופות, וכעבור מספר חודשים גם הכרתי את עולם הפרוג. ידיד שלי החליט להזכיר לי שלא, זה לא חליל צד בסטרוואי, זה מלוטרון. בתור חלילנית שמנגנת את סטרוואי עוד לפני שהיא נגנה באך, התקוממתי. הוא הפנה אותי לאתר הנחמד הזה, אנד דה רסט איז היסטורי, כמה שנאמר
מכאן זה התגלגל לקינג קרימזון, ולקאמל, ולג'ת'רו, ולג'נסיס, ובמקביל גם לדורז ולביטלס ולדיפרפל, ולפורום הזה, וההתגלגלות הקטנה הפכה למפולת. והחליל, שננטש קצת בצד במשך שנה, מתוך טענה שחליל ורוק זה לא מתאים, חזק לתפקוד מלא, ופתאום גיליתי כ"כ הרבה דברים שלא ידעתי, ואני עדיין ממשיכה לגלות, כמובן הטעם שלי באמת מגוון, וכולל הכל מהכל. מפרוג עד בלוז-רוק, רק תנו לי ואני אקשיב. ג'נסיס, לד זפ, בהיטלס, הדורז, ג'ת'רו, כל דבר שהוא, באמת שאני לא קטנונית
אני משערת שכולכם מכירים את הטעם שלי, ושאני לא מחדשת כאן סיפורים, כי את הכל כבר סיפרתי, טבל אתם ביקשתם

למעלה