לא שזה רע

לא שזה רע

אבל שמתם לב שכשלומדים משפטים, אז לומדים בעצם גם הרבה יהדות? ועל זה נאמר: זה נהנה וזה אינו חסר

sacrament

New member
לא כל כך הבנתי את מטרת ההודעה (-:

יש בד"כ קורס חובה אחד של יהדות (משפט עברי) בהנחה שאת לא מבר אילן. גם במשפחה לומדים קצת ענייני יהדות...אבל גם זה תלוי במרצה.

flutter girl

New member
וזה רע / טוב / למל"מ?

אני דווקא ממש אהבתי את מבוא למשפט עברי... אבל אני שמחה שמשפט עברי נלמד רק בשנה ג', כי זה כבד...

הייבי

New member
מה ההבדל בין הקורסים?

אתם לומדים גם מבוא למשפט עברי בשנה א' וגם משפט עברי בג'?

flutter girl

New member
יאפ

בשנה א' יש קורס חובה של מבוא למשפט עברי, שהוא קורס לא כבד במיוחד. בשנה ג' יש בחירה בין משפט עברי למשפט מוסלמי, וזה כביכול הקורס ה"כבד".

האמת שזה לא היה כזה נורא../images/Emo3.gif

מה שכן, אני חושבת שיש מקום ללמוד מבר אילן ולעשות איזו הפרדה בין משפט עברי לאנשים בעלי רקע ולכאלה בלי (בין אם בכל הקורס או רק בהכנת רקע לפני הקורס) או לכאלה ששפת האם שלהם אינה עברית (כי הם עולים חדשים-ותיקים או בני דתות אחרות). כי למי שאין רקע, קל מאוד להכנס לשוק ולקבל אנטי מסוים רק כי מדברים במושגים שלא ברורים לו. במהלך הלימוד זה דווקא היה מעניין, ושובר שגרה שכזה. אני לא חושבת שקורס אחד בכל התואר זה הרבה, אם כי נכון שזו חובה שאין בהרבה תארים אחרים אבל הרלבנטיות ברורה

לא שזה רע

אבל שמתם לב שכשחיים במדינת ישראל, אז בעצם רואים המון יהדות? או לא שזה רע אבל שמתם לב שכשקוראים את החוק במדינת ישראל, רואים הרבה חוקים מהמשפט העברי?

flutter girl

New member
לא שזה רע

אבל נכון אחרי שפונים לעקרונות הצדק היושר והשלום של מורשת ישראל (בטוח עשיתי בלאגן) אז בסופו של דבר מגיעים למשפט העברי? אבל נכון שאף פעם לא באמת מגיעים לשם?

למעלה