לא פוחד מכלום

Never give up1

New member
לא פוחד מכלום

שלום לכולם
מרגיש שכבר הhocd לא מפחיד אותי אבל עדיין כל יום אני שואל את עצמי מה אני? ואת מה אני מעדיף יותר? זה עדיין נחשב חלק מהocd?

spirt20

New member
השאלה כמה זה מעסיק אותך

זה נשמע שאתה שואל את עצמך שאלות טבעיות לחלוטין שמניחה שכל בן אדם גם ללא OCD שאל או ישאל את עצמו בחיים. עניין של זהות לא אמור להפחיד אותך, זאת רק זהות מינית והיא לא משנה את האדם שאתה:)

Never give up1

New member
Sapir

אני לא פוחד מזהות מינית ואם הייתי הומו אז הייתי הומו.
אבל שהמחשבה פיתאום באה אחרי שבחיים לא התעסקתי עם זה ובחיים זה לא עיניין אותי כי ידעתי מה אני אז זה מפחיד.
&nbsp

spirt20

New member
זה הOCD

פתאום בגלל משהו ששמעת/ ראית תוקף אותך מן פחד שלא עוזב וגם שברור שזה לא המצב אתה עדיין מחפש וחופר בעבר שלך ובהמשך בהווה עד שזה משתק אותך. אם אתה כרגע הפסקת לפחד זה סימן מצויין :) כמו שאמרת לי בזמנו זה תהליך

Never give up1

New member
עזרכ

יום אחד נותנים חיזוק ויום אחר צריכים חיזוק ככה זה המחלה הזאת כנראה.. כולם משוכנעים שזה OCD רק אני לא:)
אבל יהיה בסדר הכל יהיה בסדר

spirt20

New member
בגלל זה יש לנו ocd

אם היינו משוכנעים לגמרי המחשבות היו עוברות לא? לא היינו נתקעים בהם:) אבל זה שכבר אין פחד לדעתי זה סימן חיובי גם אצלי המחשבות לא נעלמו לגמרי אבל רמת הפחד ירדה .. נקווה שעוד מעט נצחק על זה

Never give up1

New member
נושא אחר

אני כל כך רוצה שזה יהיה מאחורי כבר ולחזור לשיגרה, מצידי שיבוא לי פחד מלפחד מטלוויזיה העיקר שhocd יחלוף.

spirt20

New member
הכי מבינה אותך לגמרי

הפחדים שלי הם יותר נוראיים משלך, אפילו ניסיתי לאמן את המוח שלי לפחד ממשהו אחר ולא הלך. יהיה בסדר בסוף:)

Never give up1

New member
פחד

זה מצחיק שלכל אחד יש את הפחד שלו את הדבר הזה שלא נותן לו דקה של נחת ואדם אחר לא מייחס לזה חשיבות לא מבין מה מפחיד בכלל

jacolevi

New member
אין הבדל בין פחד אחד למשנהו. כל אחד משוכנע שהפחד שלו הוא

הכי גרוע והכי מתסכל . כל מי שסובל ממחשבות אובססיביות משוכנע שאצלו זה הכי מפחיד . הנושא אינו משנה ויכול להשתנות מפעם לפעם , אבל התחושה נשארת .
האפשרות להגיע למסקנה שזו רק מחשבה ואין סיכוי שהיא תתממש פותרת את כל האוסידי , רק שהעניין הוא איך לעשות את זה , זו הבעיה וברגע שמבינים ומפנימים את זה ביי ביי אוסידי .
אני איני יוצא דופן מהבחינה הזאת וסובל מהמחשבות האלו כבר המון שנים , עם הפסקות , לפעמים ממושכות .
ועוד משהו, לא יודע אם זה שייך, אבל שמתי לב שלהרבה אנשים שסובלים מאוסידי יש פחד ממחלות , היפוכונדריה ,אני יודע שאני היפוכונדר, ואולי זה קשור איכשהו לכל הנושא
הזה, שהיפוכונדרים יותר סובלים .

jacolevi

New member
ושאלה שמטרידה אותי הרבה זמן ואיני יודע את התשובה עליה

איך התחילו אצלכם המחשבות האובססיביות , האם זה היה תהליך ? או אולי מחשבה פתאומית שבאה ככה סתם? או אולי מקרה מסויים שהבהיל מאוד וגרם לכל הטורדנות הזאת להתחיל ?
סתם מעניין אותי לדעת למה זה בכלל מתחיל .
אצלי למשל זה התחיל כתוצאה של אירוע גופני (בעיית הירדמות) פתאומי שהבהיל אותי מאוד וגרם לי להאמין שלבסוף זה יהרוג אותי .במשך השנים כבר הבנתי כמה זה לא הגיוני , אבל המחשבות לא עוזבות , גם בתקופות שהייתי רגוע והכל היה בסדר המחשבות לא עזבו אותי ,רק פשוט לא הציקו.

spirt20

New member
אצלי מחדשות/ כתבה

וכמובן שהצפייה עוררה טריגר ולאט לאט הלך והחמיר

jacolevi

New member
תאמרי לי בבקשה האם יש לך פחדים ממחלות ? היפוכונדריה ?

Never give up1

New member
מחשבות קטלניות.

לי זה התחיל בעקבות מקרה קטן ומשם אש בשדה קוצים.
הבדיקות לא פסקו לרגע וגם התחושות.
שקראתי על העיניין (hocd) וראיתי שאני מתנהג בידיוק כמתואר אז נרגעתי.
אבל לאט לאט זה לא הפחיד אותי כמו בהתחלה וזה בעצם מה שאני הכי מודאג ממנו שאני לא פוחד כמו שמתארים.

jacolevi

New member
היי לך חבר. לא הבנתי משהו

מדאיג אותך שאתה לא פוחד ? או שאולי לא הבנתי נכון
.

בכל אופן מה שקורה בד"כ זה שכשהתרופה מתחילה להשפיע ההרגשה ומצב הרוח משתפרים וזה כשלעצמו מרגיע , תגיד תודה שזה המצב .

spirt20

New member
זה שהפסקת לפחד זה מצויין

זה אומר שהמוח מתחיל לקלוט שמדובר בגיבוב של שטויות והתרופות עוזרות

Never give up1

New member
מחשבות

יכול להיות שזה התרופות אבל אני פוחד שכאילו השלמתי עם המחשבות ואני לא מוכן שזה יקרה

למעלה