לא סגור על עצמי

ubuntu1

New member
לא סגור על עצמי

כבר כתבתי פה בעבר לגבי לימוד משפטים, אני כרגע עובד בחברת היי טק בתור איש סיסטם ואבטחת מידע אני בן 24 מרויח מעל 10 אלף, אבל שואף ללמוד משפטים. בגלל המצב הכלכלי אני לא יכול כרגע לעזוב עבודה. אני מכיר את הבעיתיות בתחילת עבודה בתחום. אבל חשבתי אולי על שילוב של יועץ משפטי בתחום אבטחת מידע (שאני מכיר מתחום מחשבים) וזה יכול להיות אולי נישה מעניינת ויקל אלי בחיפושים אחרי משרה אחר כך. כרגע אני לא יודע אבל אני אתחיל לימודי משפטים כשכל אוניברסיטאות ואפילו מכללות מכובדות לא מקיימות לימודי ערב. מה שחשבתי אולי ללכת ללמוד לימודי ערב בהתחלה במכללה כמו קריית אונו ואז לנסות משם לעבור לתל אביב....שאלה אם בכלל עושים מעברים כאלה...בתנאי בוודאי שאני מצטיין באותה מכללה..........או מצד שני אני יכול לעשות משהו מטורף לגמרי ללכת ללמוד משפטים באונירבסיטת תל אביב ולהישאר במשרה של 70% ואיכשהו ללמוד מהבית באותו זמן. במקום להגיע לכל השיעורים. האם זה אפשרי?

עידוdee

New member
דעתי

אם אתה בונה ללכת לאונו ולהצטיין ולעבור לת"א, אני הייתי מוותר במקומך. הסיכוי שבאמת תהיה בין הראשונים במחזור הוא לא גבוה (כמובן שאני לא מכיר אותך ואת היכולות שלך, אבל באונו מדובר במחזור של אלף סטודנטים או משהו כזה). לגבי ת"א - עדיין יהיה לך קשה להצליח עם משרה של 70%. אבל אני מכיר אנשים במשרה מלאה שהצליחו להצטיין. מאוד תלוי באופי של הבן אדם.

ubuntu1

New member
אני חושב ש...

אני אוטודידקט.....השאלה היא איך אני יכול לבוא רק 30 אחוז משיעורים ולדעת את כל החומר? מאיפה אני מקבל את כל החומר?! ואולי שיעורי בית או עבודות שלפעמים מבקשים לעשות?

vivka

New member
עצה

היי, אני סטונדנטית למשפטים שנה ג' בבר אילן. אם לימודי המשפטים בוערים בך הייתי מציעה לך ללכת על זה. אם הנתונים שלך מאפשרים זאת תלך לאוניברסיטה טובה ותשקיע. להישאר ב- 70% משרה יהיה לך מאוד קשה... לפחות בשנה א'. זו שנה חשובה ודורשת השקעה, אז לפחות לשנה הזו כדאי לך לצמצם למקסימום 50% משרה, בהמשך הדברים הולכים ונהיים פשוטים יותר. רק משנה ב' תוכל לקחת קורסים ולא להגיע אליהם ולהיות בעבודה, כמו שהצעת... אבל בשנה א'- זה יהרוג אותך :) תוותר על האופציה של קריית אונו... מיותר לגמרי... בהצלחה!

ubuntu1

New member
אז אתם חושבים שללכת למכללה בשנה א' זה מיותר?

גם לי קשה להאמין שנותנים לעבור בכלל לאוניברסיטה ממכללה עם שם לא משהו גם ככה. מצד שני אני יודע ששנה א' זה תקופה עמוסה ולכן אני רוצה להמשיך להרוויח כסף וגם לבנות לעצמי מסלול במשפטים אז קויוויתי שזה אפשרי לעבור ממכללה כלשהי לאוניברסיטה...........אין לכם שום המלצה אחרת? ועד כמה אפשר לשלב משרות בשנה ב' וג' שמעתי שבהרבה מקרים אנשים בעלי נטייה אומנית חזקה וזכרון מצויין יכולים כמעט ולא לבוא לשיעורים ועדיין להוציא ציונים גבוהים בלימוד מספרים וסיכומים. אני באמת הייתי שמח להקדיש את כל הזמן שלי ללימוד של המקוצע הזה. אבל לצערי אינני יכול לאפשר את זה מבחינה כלכלית. והכסף שאני עושה כרגע הוא טוב ומחזיק אותי כלכלית, לכן חשוב לי לא לאבד לרוונטיות בתחום שאני מתעסק בו עד שאני לא אסתדר בעולם המשפטים. ואגב מאוד קשה למצוא משרה של 50% בתחומי אולי 60% או 70% יותר הגיוני.

vivka

New member
אוניברסיטה

אני בכל מקרה ממליצה לך ללכת לאוניברסיטה אם אתה עומד בדרישות. הבינתחומי- לא נראה לי שיש סיכוי שם לעשות את מה שאתה רוצה (כל העניין עם העבודה...) כי זה תואר משולב שם... אתה חייב ללמוד משפטים עם מנהל עסקים או מדעי המדינה (אולי גם מקצועות אחרים- לא יודעת..), כך שזה כפול מאמץ, אז עדיף לוותר מראש. דווקא משם מתמחים נחטפים לרוב למשרדים גדולים או בינוניים בלי בעיה. מכללה למנהל- אין לי מושג. מחברים שלומדים באוני' תל אביב- אומרים שזה מאוד קשה, רמה גבוהה, מערכת לחוצה- במיוחד שנה א'. אני חושבת שהרמה באוניברסיטאות יותר גבוהה ממכללות אולי, אבל מכללות מובילות (כמו הבינתחומי...) גם מספקות רמה גבוהה ואין בעיה עם התמחויות... הבעיה היא עם מכללות פחות טובות, או פחות נחשבות בתחום הזה... תקרא לזה איך שאתה רוצה. עוד משהו שיכול לעזור לך בהחלטה- בבר אילן (איפה שאני לומדת) יש יחסית הרבה קורסים בנוכחות חובה (בעיקר משנה ב' והלאה...), יחד עם זאת לא לומדים הרבה ימים בשבוע- לי לא יצא ללמוד יותר משלושה ימים עד עכשיו, והמערכת חצי מובנית, קבועה מראש. בתל אביב- אין הרבה קורסים נוכחות חובה, רוב החברים שלי שם לומדים ברוב ימי השבוע (אם לא בכל ימי השבוע), ואתה מתכנן את המערכת לבד לגמרי, אין קורסי חובה בכלל. חחחחחח הרבה מידע :) בהצלחה!

Anabol

New member
לי זה נשמע

שאתה רוצה לאכול את העוגה ו... כו'. קשה לי להאמין שילך לך. בשיא הכנות. אולי אתה באמת איזה תמנון רב זרועות שיכול להצטיין בכל דבר שהוא רק נוגע בו. אבל מתוקף העובדה שאני לא מכיר אותך, ואני מניח שיש לך יכולות ממוצעות +, אבל פשוט לא תצליח. זו דעתי. אולי אחרים יותר אופטימיים ממני.

ubuntu1

New member
עוד לא לא למדתי תואר אז לא יכול לענות לך...

אבל בבית ספר לא הייתי מקשיב בשיעורים וגם לא הייתי מסכם, ובסוף הייתי לומד מהסיכומים לבגרויות ואין לי בגרות במקצוע אומני פחות מציון 95 ואני גם לא יליד הארץ. אני מבין שאין מה להשוות בין אוניברסיטה לבית ספר ועומס לא אותו עומס אז כנראה שפה אני אתחיל להשקיע הרבה הרבה יותר. אם היית אומרת שאני נגיד לא הייתי מצליח ככה ללמוד כלכלה הייתי מסכים כי כלכלה זה יותר ראלי.

Anabol

New member
לא התכוונתי

לזלזל באינטליגנציה או משהו. וגם אני לומד בדיוק בצורה הזו. ודווקא בגלל שאני מגיע לתוצאות סבירות יחסית במינימום מאמץ, אני יכול להגיד לך שזה בכל זאת קשה עד בלתי אפשרי.

ubuntu1

New member
לא יודע אם זה קשור..

לאינטלגנציה דווקא יותר לזכרון טוב........כי אני זוכר את אותם אנשים שהיו תותחי מתמטיקה אבל במקצועות אומניים לא משנה כמה למדו לא יכלו להגיע לתוצאות גבוהות במיוחד.... בכל מקרה אתה לומד עכשיו באוניברסיטה ובמקביל עובד במשרה מלאה? ומה זה מינימום מאמץ בשבילך?

Anabol

New member
אולי אינטליגנציה

זו לא המילה המתאימה. אבל בהחלט בשביל לקבל ציונים סבירים במעט מאמץ דרוש לא מעט ממנה. בשביל לקבל ציונים טובים עם הרבה מאמץ לא דרושה אינטליגנציה בכלל. ולא, אני לא עובד משרה מלאה. וקשה לי להגדיר מינימום מאמץ, אבל זה מה שדרוש מאדם שעובד כמעט משרה מלאה.

ubuntu1

New member
ואם אני אלך ללמוד במכללה למנהל או בינתחומי

בטח יהיה רמה טיפה יותר קלה...אולי אז אני אסתדר עם שנה ראשונה ואז כבר לפי מה שאומרים יהיה יותר קל. אגב אמרו שאוכלסיית תלמידים בתל אביב לא הכי נחמדה ולא נותנים לאנשים סתם ככה סיכומים...זה גם יכול להוות בעיה.

Anabol

New member
אני לא לומד בתל אביב

אבל ממה שהבנתי זה סתם קשקוש. ובאופן כללי, סיכומים עוברים במייל, לא צריך באמת לבקש אותם מהמקור.

ubuntu1

New member
האם יש הבדל גדול במרת הקושי בין אוניברסיטה ל.

מכללות מובילות ? ובמחינת התמחות האם יוצאי שתי מכללות הנ"ל מסתדרים?

B L I M P

New member
לעניין הקושי לא חושבת שיש יותר מדי שלמדו בשני

המוסדות. עם כי מהכרותי עם חבר'ה שעברו מהמכללה למנהל לעברית - כן היה להם יותר קשה, והציונים נפגמו. מצד שני, יש נרמול, ככה שכולם אמורים להיות עם אותו ממוצע. מצד שלישי, מי שמתקבל למכללות לפעמים, בממוצע, פחות חכם (נא לא לצאת עלי..) ממי שמתקבל לאוניברסטאות, ככה שאולי יותר קל, באופן יחסי, להתברג יותר גבוה על סקאלת הציונים בנרמול. וכן, מהמכללות המובילות אפשרת למצוא התמחות די בקלות. כמובן, שצריך ציונים סבירים פלוס (הייתי אומרת ש-80 וצפונה, ואולי אפילו 85 וצפונה).

למעלה