לא נתפס

השפיע באיזה אופן?

האם הוא הוריד את אחוז תאונות הדרכים?
או שאנשים פשוט זכרו אותו בחרדה/ אימה וככה
השאלה מה התוצאה שרומים להשיג ומה מייצר אותה

אחת ההרצאות הטובות ששמעתי בצינור על הנושא הזה מסבירה עם מובאות סטטיסטיות כמה הפחדה וויזואליה בוטה לא עוזרת באמת
גם אם יימצא אחוז מסויים שזה מה שגרם לו לשנות
באחוזים זה מיעוט שבמיעוט
על הרוב עובדים דברים הרבה יותר פשוטים
כמו כי ככה הרוב עושים או כי זה חוסך כסף

pandidi

New member
מאד מאד מאד פשוט.

בפעם הבאה שמישהו עולה להגה- הוא רואה את הסרטון וחושב פעמיים מה לעשות ואיך.
התחקיר היה על מניעת תאונות דרכים אז מן הסתם הכי השפיע במניעהץ

ואני דווקא מכירה תחקירים אחרים לגמרי על הפחדה ויזואלית. נתונים סטיסטיים שונים לחלוטין ממה שאת מציגה.

עומר TT

New member
אני מכיר את אותם נתונים כמו מיקי

מחקר שנעשה בהקשר של קמפיינים הפחדתיים לבטיחות בדרכים שהראה שאנשים חוסמים מנטאלית את תמונות הזוועה ויחד איתן כל מסר שהתלווה אליהן.

sivi1964

New member
יש לזה תשובה מאד פשוטה

במידה ואינך רוצה לראות תמונות של סבל וזוועות ,שחררי את עצמך מאותו כותב.
.

זה עבד פעם

אני לא מחזיקה פנאטים ברשימת החברים שלי.
לא שזה פתר את הבעיה של לראות את זה בפעם הראשונה עד שגיליתי שזה לא מישהו שרצוי שיהיה חבר שלי.

כיום המצב הוא שפייסבוק מתחילים להגדיל את כמות ההופעות על הפיד של תמונות שחבר עשה להם לייק או הגיב, בלי שבכלל שיתף. עכשיו כבר אין לאן לברוח מזה, ואין לי שום כוונה לוותר על חברות עם אנשים שאני באמת אוהבת רק כי הם מגיבים פה ושם לתמונות. אז אני מדווחת על התמונה.

*נדחפת* אחלה, הטבעונים יעשו ככל יכולתם כדי

להפסיק את הסבל שאנשים שצורכים מוצרים מהחי כופים על החיות. זו אחת הדרכים ובעיניי היא לא פחות מוצלחת מלדבר על נפלאות התזונה הטבעונית או להראות תמונות של פרות וחתולים מתחבקים באחו.

להלחם בכפיה באמצעות כפיה, אחלה

את תפעלי כך, ואני אעשה את מה שאני יכולה כדי למנוע את זה

ותמונות של פיגועים צריך?

ותמונות של תאונות דרכים צריך?
אבל זה נעשה בעיקר מטעמי רייטינג והתוצאה היא אחת- אטימות הולכת וגוברת שנובעת ממגננה
קהות חושים והפםיכה של הדבר מפניו אתה מתריע לנורמה, כי זה כל הזמן מול הפנים
זה לט ענין של רציו
אלה מנגנוני הישרדות ידועים של הדחקה והכחשה

merav999

New member
זה לא בר השוואה

אי אפשר להשוות את זה למצב שבו רוב האוכלוסיה צורכת מוצרים שעשויים מבעלי חיים ורובם לא מודעים לפרקטיקות המיושמות על בעלי החיים האלו כדי להפוך אותם למוצר (כמה אנשים יודעים שגורסים אלפי אפרוחים חיים כל יום בתעשיית הביצים? ).

את לא משלמת עבור פיצוץ אוטובוסים, נכון? את לא תומכת ולא מעודדת פיצוצי אוטובוסים. לא חושבת שאת צריכה תמונה של אוטובוס מפוצץ כדי לדעת שזה מזוויע.

pandidi

New member
בטח שצריך!

את רצינית?

אחת התמונות מהאינטיפדה השניה, שגררה הכי אהדה שיש לפלסטינאים נגד ישראל זה התמונה של האבא עם הילד המת בידיים שלו. תמונה כל כך קשה!

ולגבי תאונות דרכים- ברור! ברור ושוב ברור! תמונה של מישהו מפורק יגרום לאנשים טוב טוב לחשוב לפני שהם עושים שטויות על הכביש

DogsPCI

New member
שלום לכולם. אני משרשר לפה רק כי אני רוצה

לכתוב בכללית, וזו בעצם ההודעה הראשונה בדיון הזה :).

טוב, אז גם אני עדיין לא סגור על השאלה הזו, ועם זאת כמה דברים:

ראשית אני חושב שכל ההסתכלות על הנושא של טיבעונות קצת מפספסת. אני בהחלט שוכנעתי די מהר בהגיון של הדברים, והאמת שאני תמונות כאלה לא הייתי צריך - מספיק לי רק לדמיין :(.

עכשיו, הדיון הכללי בנושא פעמים רבות פונה לצד הפיסיולוגי - האם אנו טורפים? האם אנו אוכלי כל? האם אנו בעלי חיים צימחוניים (טיבעוניים)?

אבל נראה לי שפה קצת מתפספסת הנקודה. אנו בני האדם כבר מזמן משהו אחר - לא ברור, לא מוגדר, ולא מקשיב לצו-הטבע. ולכן הדיון על המימד הפיסיולוגי הוא אולי קצת מפספס (למרות שאני מסכים איתו!).
אז אני פונה לכיוון אחר ושואל - האם הנפש שלנו היא נפש של טורף, או של אוכל כל, או של צימחוני?

ושאלה זו אני אפנה לכל אחד ואחד מאיתנו, אין תשובה אחת שנכונה לכולם :).

כך לדוגמה, הנפש שלי היא ממש לא נפש של טורף, וממש לא נפש של אוכל-כל, היא לחלוטין נפש צימחונית (בהגדרה הטיבעית - אכילת צמחים!). ולכן איפה שהו אני כן מרגיש די מרומה שבמשך שנים פועלים קשות להסתיר ממני את האמת על מה זה אומר להיות בעל נפש של טורף!

מצד שני יש כאלה בעלי נפש של טורף. להם לא איכפת לראות את התמונות, ולא לישמוע את הסיפורים. מבחינתם - זה טיבעי, זה בסדר גמור, ואין להם שום בעיה עם זה. בדיוק כמו שאם תקחו כלב לבית מטבחיים, הוא לא יזדעזע כלל! להפך הוא ילך לחפש שם מה לאכול! ואני אומר כי אנשים שכאלה - זכותם!

יש לי חבר שלפני שנים-רבות עשה מעבר לטיבעונות, וההגיון שלו היה כזה: הוא אמר לי - "אם אני הייתי צריך ללכת ולשחוט את הפרה בעצמי, כולל לקחת חיים, כולל לראות את הסבל, כולל להיות מוקף במוות ובדם.... אני לא הייתי עושה את זה. לפחות לא במצב שיש לי משהו אחר לאכול כדי לא למות ברעב". זהו, זה כל השיכנוע שבן-אדם הגיוני צריך.
אבל מצד שני, מי שאין לו בעיה עם זה, והיה מסוגל לבצע זאת בעצמו, אז מה אני יכול להגיד - זכותו! כי צבוע הוא לא, הוא פשוט אדם עם נפש של טורף.

אז כל העיניין של חשיפת "הזוועות" (במרכאות, כי עבור חלק זה זוועות, עבור אחרים - טיבעי לחלוטין) אל מי הוא מכוון? וכן שאלת השאלות למי זה אמור להפריע?

אני בכלל לא רואה בתמונות הנ"ל כנסיון לפרובוקציה כלל, זו המציאות האמיתית בה אנו חיים. למה זה אמור לזעזע מישהו? שוב, תקחו כל בע"ח טורף לשם, זה בכלל לא יפריע לו. להפך הוא גם יעזור להרוג אותם אם צריך.

מה שאומר שאם זה מזעזע מישהו - הוא אינו טורף בנפשו! אז שיגיד תודה שמודיעים לו כי מבלי שהוא שם לב, הפכו אותו להיות טורף.

אני באמת לא מבין מה הבעיה עם התמונות הנ"ל באופן כללי. בתי הגידול ובתי המטבחיים אמורים להיות גלויים לכל, וגם לא להפריע לאף אחד - בהנחה ואנו אכן טורפים ואוכלי-בשר.
ובמידה והם אכן מפריעים למישהו - אותו המישהו צריך להבין שהוא אינו בעל נפש של טורף, וגם ההמבורגר שמגיע בתוך לחמניה ועטוף יפה - מקורו בדיוק שם! בסבל! ואני מציין שוב, שלכלבה שלי למשל, כל זה בכלל לא היה מפריע, היא הייתה מנסה להרוג אותם בעצמה.

אז להציג את הדברים בגלוי כמו שהם, זו כלל אינה פרובוקציה! למה שזה יהיה פרובוקציה? אם אנו אוכלי בשר, זה לא אמור להפריע לנו כלל וכלל. הפרובוקציה היא בכך שדווקא בוחרים להסתיר זאת מאיתנו, ולא באמת נותנים לנו את הבחירה אם אנו רוצים להיות חלק מ ***כל*** מה שזה אומר להיות טורף.

אגב סין, הייתי שם קרוב ל- 10 פעמים בנסיעות עבודה בעבר. הם לא מסתירים כלום. הם מסוגלים לשחוט את כלב המשפחה באמצע הסלון. זה לא מעניין אותם בכלל... אם הם מסוגלים נפשית לזה, ולא עוצמים עין כלפי מה שלא נוח להם להודות בו, מה אני יכול להגיד - זכותם! הם טורפים, האם-אמא של הטורפים.

אז לסיכום, כל מי שמפריעות לו התמונות הנ"ל צריך לחשוב טוב עם עצמו - למה הן מפריעות לו בכלל? ולשאול את עצמו, אם הוא היה נדרש לבצע דברים אלה כדי לאכול את מנת סטייק שלו, האם הוא היה מסוגל לזאת!
אם כן, אז התמונות הנ"ל לא אמורות להפריע לו כלל. אם לא, אז למה לעזאזל אתה עוצם עין, ושותף במשהו שאתה נפשית רחוק ממנו לחלוטין? - אני שמח שהתמונות מפריעות לך!

וזה לא שדווקא דוחפים לך אותן לפנים, ממש לא. התמונות הנ"ל הן חלק ממי שאתה, הן חלק מהמציאות לה אתה שותף. אז למה להסתיר אותן? יש לך במה להתבייש? אתה אמור להיות גאה בבחירות שלך, לא.

אני אומר בפעם הרביעית, טורפים אמיתיים, בעלי נפש של טורפים, לא יזדעזעו לרגע, לא ירגישו רע, ולא ירגישו בושה. ולכן גם לא היו טורחים להסתיר את המעשים הנ"ל, אלא דווקא היו גאים בכך שהצליחו ללכוד טרף ולטרוף אותו - זו הייתה גולת הכותרת של היום שלהם!

ופה המקום אולי להעלות את המונח - "צביעות", אותו הזכירו לפני. רק שאני לא חושב שזו צביעות, אני חושב שזו אטימות וטימטום וחוסר נאורות משווע! עוד עדות לחוסר היכולת של האדם מין הרחוב להתנתק ממה שדוחפים לו למוח ולחשוב בעצמו.

KallaGLP

New member
לא לגמרי מסכימה איתך.

אני חושבת שהחיים המודרניים הרחיקו את האדם מהרבה דברים שפעם הוא היה עושה ומתייחס אליהם בטבעיות. לי, למשל, קשה לראות לידה (גם של אדם וגם של בעל חיים) אף על פי שזו פעולה טבעית לגמרי שאני עצמי עברתי אותה כמה פעמים (כי התוצאה שווה את זה). יש הבדל בין אדם שלא נעים לו לראות שחיטה או לא היה שוחט בעצמו, אך זה בכל זאת לא מונע ממנו ליהנות מלאכול בשר גם אחרי שהוא מודע לדברים האלה לבין אדם שזה גורם לו להפסיק לאכול בעלי חיים. לא משנה כמה מגעיל המראה של זה, טעם הבשר מושך אותי בחבלי קסם ואי הנעימות של לראות שחיטה תמיד תהיה קטנה בסופו של דבר מהתשוקה לבשר. למוצרי עור, למשל, מעולם לא חשתי תשוקה או צורך גדולים, ולכן לא הייתי מוכנה לחוות אי נעימות או לדעת שבעל חיים מת כדי שיהיו לי כאלה.

DogsPCI

New member
הלו קאלה, מה שלומך/כם שם?

עוד פעם לא מסכימה לחלוטין? מה יהיה?
.

טוב, אני לא הכי מבין אותך, בכל הנוגע לדוגמא של הלידה שנתת. האם לדעתך לראות תמונה של לידה היא משהוא - שמזעזע אותך? זה משהו שהיית פונה למי שפרסם אותה ודורשת ממנו להסיר אותה?

אאני גם חושב שהתגובה כלפי כל אחד מסוגי התמונות היא מגיעה ממקום אחר לחלוטין. לגבי תמונות של לידה, אני לא בטוח מה מפריע לך שם, אבל אני די בטוח שזה לא מגיע מתוך מקום של אמפטיה בה את מצליחה להרגיש מעט את הצד השני או לדמיין מה זה להיות שם במקומו - ואז את אמרת לעצמך - זה מזעזע מה שהיא עוברת שמה.

ולגבי האמירה שלך על עצמך, אז זה דווקא מתאים בול למה שאני הצעתי. שימי לב כי את אומרת - התמונות הנ"ל, וכל המצב הנ"ל, הם משהו לא נעים, אבל גם לא נורא.... לפחות לא מספיק נורא כדי לוותר על טעם כל שהוא שבא לך לטעום מידי פעם.
ואם את היית צריכה לבחור בין לחיות עם המצב הקיים גם כשהו גלוי וחשוף בפניך לחלוטין, ובמקביל גם לאכול בשר. או לבחור בין מצב בו לא תהיה מציאות שכזו ולוותר על בשר - הבחירה שלך ברורה.

את כותבת בפירוש - "טעם הבשר מושך אותי בחבלי קסם ואי הנעימות של לראות שחיטה תמיד תהיה קטנה בסופו של דבר מהתשוקה לבשר.".

אז אם התשוקה שלך לבשר היא כל כך גדולה, אפילו יותר גדולה להידיעה הברורה שאת שותפה לסבל, יסורים ומוות של אחרים - אז חברתי היקרה, את טורפת. וכטורפת, התמונות הנ"ל, והסרטונים הנ"ל לא אמורים להפריע לך כלל וכלל, אלא דווקא לפתוח לך את התאבון :).
אני לא שמעתי אותך מתלוננת על התמונות אלה וכו', ואני לא יודע אם יש לך בעיה עם ההפצה שלהן, אבל בכל מקרה זה היה הנושא שאני כתבתי עליו. ופניתי למי שכן זה מפריע, שכן מתלונן ועדיין ממשיך לאכול בשר כי עשו עבורו ניתוק בין הבשר לבין הדרך בה משיגים אותו.

בשר = רצח? מסתבר שאכן כן. ואני לא מדבר בתיאוריה, אני אומר שזה המצב באמת. לוקחים בעל-חיים ורוצחים אותו (בתיכנון מראש, ועם מניע ברור! ובדם קר...).

אז מי שהוא טורף בנפשו - יראה זאת כדרך הטבע, מבחינתו מה לעשות? יש שרשרת מזון... ומבחינתו לשמוע ולראות על התעשיה הזו - זה טוב-מאוד ואפילו משמח! גם את אמורה לשמוח, אחרת איך תספקי את התשוקה העזה שלך?

ומי שאינו טורף בנפשו - זה יפריע לו לשמוע ולראות. אבל סליחה - אתה אומר תמשיכו לרצוח, אני גם בעד - אבל אני לא רוצה להיות שותף-לפשע. אני לא ידעתי ולא שמעתי - רק נהנה מהגזל.

בקיצור אי-אפשר לנתק את הניצול מהמוצר הסופי. עוד מעט יהיו אנשים שיתרעמו ויכעסו על כך שחושפים מדינות ומפעלים שם יש אנשים וילדים שעובדים תחת ניצול. מבחינתם הם עוד יגידו - עצוב לי לשמוע על הילדים המנוצלים, אבל התשוקה שלי לנעלים מסוג זה - היא רבה יותר גבוהה. אז עשו טובה, תמשיכו בניצול, אבל אל תספרו לי.
שיהיה ברור, אני בכל מקרה אמשיך לקנות את המוצרים הנ"ל, אבל אם תספרו לי תעורר בי גם תחושה רעה. מספיק הם שם סובלים, למה שגם אני אצתרך לסבול, לא חבל עלי?

KallaGLP

New member
לידה לדעתי זה תהליך דוחה, מגעיל, אכזרי ומסוכן

מזל שלא ראיתי את עצמי כשעברתי אותו. וכמובן שאני מאוד מזדהה ומרחמת על הנשים שעוברות את זה (וזה היה כך עוד לפני שעברתי לידה בעצמי והבנתי שזה עוד יותר גרוע ממה שחשבתי). אבל ברור לי שלמרות הגועל זה תהליך טבעי מהבחינה הזו שזה אמור להתקיים כך בטבע. יחד עם זאת גם ברור לי שאילו היו מוצאים דרך לגדל עובר באינקובטור ולהוציא אותו משם כשהוא כבר מוכן לצאת לאוויר העולם, הייתי הולכת על זה בלי לחשוב פעמיים.
ובאשר לבשר - אני פשוט נהנית לאכול בשר, התמונות לא מעלות ולא מורידות מבחינה זו. כמובן שאם ימציאו בשר מלאכותי בעל אותו טעם, אשמח לעבור אליו, אבל כל עוד הדרך היחידה להשיג בשר היא על ידי הרג בעלי חיים- שיהיה. ואם לא יהיה מי שיעשה זאת עבורי, אעשה זאת בעצמי ואחרי פעם פעמיים אתרגל. כך עשו הסבים והסבתות שלנו, ואני עצמי פעם דגתי והכנתי דגים ולא קרה לי כלום. היום פשוט אני לא חייבת לעשות זאת, אז אני כבר מפונקת ולא רגילה, אך אם יהיה צורך, בהחלט אעמוד בכך.

DogsPCI

New member
טוב, בעניין הלידה, אין לי דעה להביע ...

אבל לגבי מה שכתבת על עניין הבשר, אז מאה-אחוז, וכמו שכתבתי קודם - עם זה אין לי בעיה. כל עוד כמובן אין לך בעיה שאנשים מפיצים תמונות של התנאים "הנדרשים" לשם סיפוק הבשר, ולא קראת לזה פרובוקציה או פורנוגרפיה מסוג שהי.

ערב-טוב, :).

KallaGLP

New member
לי אין שום בעיה.

בעיניי, כאמור, זה לא מעלה ולא מוריד.

yardy85

New member
נגעת בדיוק בנקודה!

מי שלא מסוגל להרוג חיה במו ידיו, שלא יאכל בשר!
אם אתה מסוגל לעשות זאת, שיהיה לך בתאבון

עמית184

New member

ואם אתה לא מסוגל, ועדיין אוכל את זה - אתה לא "טורף", וגם לא "קרניבור", אתה סתם צבוע (תרתי משמע), או בשפתנו - קרניסט (אחד שלא באמת חייב את זה, סתם רוצה את זה).

DogsPCI

New member
אז פה אני לא הכי מסכים בעצמי :)

בעניין הצביעות, מבין ומסכים כי חלק הם אכן כך (אולי גם אני, שאומנם בכוונה 100%, אבל בפעל אני עדיין לא מאה-אחוז ...), אבל חלק בכלל לא באמת הגיעו למודעות - אך שהם עדיין בשלב האטימות ולא הצביעות.

ולגבי האמירה - אחד שלא באמת חייב את זה, סתם רוצה את זה.

פה אני לא מסכים אישית, כי לדעתי אף-אחד לא באמת חייב את זה, כולם רק רוצים את זה. אבל הבעיה היא שהם רואים רק חלק ממה שנדרש כדי לספק את רצונם - מה שמתאים להם (זה טעים), ומה שלא מתאים להם לראות - לא קיים. וכשמראים להם שזה אכן קיים - הם באים בטענות ...

אז אתה רוצה? מאה אחוז, אתה אמור להגיע למסקנה זאת רק אחרי שלקחת בחשבון ***כל*** מה שזה אומר ל - אכול בשר.

meedas

New member
איזה כיף לי

קיבלתי אישור רשמי להמשיך לאכול בשר

תודה

למעלה