לא נתפס

לכולכם - אז גם הם חולי נפש בעיניי...

לדעתי רפתן ודייג לא *אוהבים* את החיה שהם מגדלים כייצור חי, הם אוהבים אותה בתור מקור הכנסה וכמו שאדם שמייצר נעליים אוהב נעליים. הם לא אוהבים את הפרה כמו את הילד שלהם.
אנשים שמגדלים חיה בבית שלהם בד"כ נקשרים אליה ברמה מסוימת ואפילו מוצאים בה תכונות אנושיות (כמובן אלא אם מדובר בדגים ואז הם "דגי נוי". איכס).
לאכול את החיה שגידלת בבית? הזוי לגמרי.

אני בטוחה שיש ממשתתפי הפסטיבל שגידלו כלב בחייהם, או מהאנשים שעמדו סביב וזה היה נראה להם נורמלי והגיוני... בטוחה. ולכן אני חושבת שזו באמת רמת רוע שלא ניתנת לתיאור.

בכל מקרה מיותר לציין אני לא מבינה בכלל איך אנשים אוכלים חיות או מוצרים של חיות, במיוחד עכשיו אחרי שבעה חודשי טבעונות. זה כבר נראה לי סתם חולני. לאכול כלבים עם ליצ'י זה לא יותר גרוע מלגרוס אפרוחים בשביל ביצה.

pandidi

New member
מרגש לקרוא

חייבת להגיד כי לאחרונה פשתה גם בקרב אלה שרוצים להציל התופעה של פורנוגרפיה של אלימות בצילומים ובעיני זו בעיה גדולה, ענקית שהופכת את הקהל לאטום , קהה ומפספסת את המטרה. המחשבה שככל שהתמונות מחרידות יותר הן משיגות יותר מקורה בטעות ובחוסר הבנה של הנפש האנושית.

בעיקר בפייסבוק, שם זה ממש מול העיניים ואי אפשר להתחמק מזה.
אני התחלתי לדווח על כל תמונה כזו שמופיעה בפיד שלי. אם אנשים יתחילו לדווח עליהן, נצליח למגר את התופעה הזו.

אף אחד לא יחשוב להעלות תמונות של פדופילים בפעולה בכדי לתמוך במאבק נגד פדופיליה. זה צריך להיות בדיוק אותו הדבר במקרה של זב"ח/טבעונות.

merav999

New member
איך זה צריך להיות אותו דבר?

אם רוב החברה הייתה לא רק תומכת בפדופיליה אלא גם מממנת אותה, אולי זה היה אותו דבר. אולי אז היה צריך להראות איזה נזק נעשה לילדים כתוצאה מכך.

רוב האנשים מממנים תעשייה זוועתית שמעבירה בעלי חיים גיהינום ורובם לא מודעים ממש למה שהולך בה, בגלל זה צריך לחשוף את מה שקורה מאחורי הקלעים של "האוכל" שרובנו אוכלים.

התמונות שמפרסמים זה מה שקורה לבעלי החיים בתעשייה הזאת. זו המציאות. צריך לעשות פוטושופ לפרה שתחייך בדרך למשחטה?

אני מקווה שמי שמדווח על התמונות הזוועתיות לפחות לא צורך את התוצר של הזוועות האלו.

זה לא משנה במה החברה תומכת

זו בסה"כ דרך להפצת אג'נדה, והיא תופסת לכל הכיוונים.
גם תמונה של זקן בן 70 גוהר על ילדה בת 7 זו המציאות, וזה הרבה פחות נדיר ממה שחושבים. אבל אם מישהו ינסה לקדם אג'נדה ע"י הפצת התמונות האלו, הוא ייסקל, ואף אתר מסחרי לא ייתן לזה פלטפורמה.

אם מישהו חושב שמסר שהוא מעביר צריך לבוא בצורה אגרסיבית כי אחרת זה לא יעבוד, אז חבל לי עליו. הוא מפספס ככה הרבה מטרות טובות.

merav999

New member
לדעתי זה מאוד משנה

אין צורך להפיץ תמונות של פדופילים בפעולה, כי זה לא משהו שנחשב לנורמטיבי, להיפך. אין צורך להוכיח לאנשים שזה משהו שצריך לפעול נגדו. רוב האנשים כפי שציינתי קודם לא יודעים אפילו חלק קטן מהפרקטיקות של תעשיית המזון מן החי

אני גם לא מסכימה שתמונות מהתעשייה אומר הסברה אגרסיבית. אישית, אני לא מפציצה את הפייסבוק שלי בתמונות זוועה, משתפת פוסט פעם בכמה ימים אולי (ולא תמונות זוועתיות במיוחד), אבל אני לא רואה איך אפשר להראות לאנשים מה קורה בתעשייה הזאת בלי, את יודעת, להראות מה קורה בתעשייה הזאת. ומה לעשות שמה שקורה בתעשייה זה זוועה?

את לא מראה לאנשים מה קורה

את כופה עליהם לראות.
את בוחרת להפיץ את הדברים האלו בפלטפורמה הבנויה בצורה כזו שאי אפשר להתחמק מזה. יכולת לשים קישור לאתר ולכתוב "בואו לראות", אבל זה זה לא יהיה כפיה, ולפי מה שאת אומרת זה לא יעבוד.

לא מתפיקדי למצוא את הדרך להעביר את זה בצורה תרבותית. אני אעשה ככל שביכולתי כדי להפסיק את הכפיה הזו.

merav999

New member
לחשוף מה שקורה לבע"ח זה לא כפיה.

ובכל מקרה, לדעתי מי שצורך את ה"מוצרים" האלה לא יכול לבחור שלא לראות מה הוא גורם ליצור חי ומרגיש.

"את הכפיה הזו" הכוונה לתמונות שמראות את מה שקורה בתעשייה? שוב, אני מקווה שלפחות את גם לא כופה על יצור חי להפוך למוצר.

"יצירת הכרח למעשה מסוים, בעל כורחו של העושה"

זו ההגדרה של כפיה.
כשאת מכריחה אנשים לראות דברים שהם לא רוצים לראות, את כופה עליהם.
באתר כמו תפוז אפשר לבחור אם לפתוח הודעה או לא. באתר כמו פייסבוק אין לאף אחד בחירה. כשאת מנצלת את העובדה הזו, את כופה על אחרים לראות את מה שאת רוצה שיראו. את לא משאירה את זכות הבחירה.

merav999

New member
כשאנשים כופים על בעל חיים להפוך למוצר

אין להם זכות להגיד אל תכפו עלי לראות את זה.

זה כמו שאני ארביע בלי הפסקה את הכלבה שלי, אזרוק את הגורים להסגר ואז אדווח על מי שמעלה תמונות של כלבים בהסגרים או לפני המתה כי הן מזעזעות אותי.

אלימות לא פותרים באלימות.

"עין תחת עין" מתאים אולי לתקופת התנ"ך, לא לחיים בעידן שלנו.

merav999

New member
כנראה שיש לנו הגדרות שונות לאלימות.

לטעמי, להראות לאנשים מה קורה לבע"ח בתעשייה זו לא אלימות. לעשות לבעלי החיים את מה שרואים בתמונות זה אלימות.

שוב, אני לא מפציצה אנשים בתמונות זוועה, אני משתדלת להראות גם את הצד החיובי של בעלי החיים, לפרסם את אתגר 22 וכו'. אבל כשרוצים להראות למה צריך להפסיק לאכול בעלי חיים, מה עובר עליהם בדרך לצלחת, אי אפשר לעשות זאת בלי להראות את מה שקורה שם שהוא אכן זוועתי. להתלונן על התמונות שבסופו של דבר מראות מציאות שרוב האנשים לוקחים בה חלק זה אבסורד בעיני. עדיף שתאבקי כדי לשנות את המציאות הזוועתית, ולא נגד מי שפועל כדי לשנות אותה.

Tweety66

New member
אבל אם המציאות הזאת תשתנה

לא יהיה מה לאכול!!!

(סרקזם... אני לגמרי מסכימה איתך)
אולי זו כפיה שיש תחת האייקונים בקטגוריית "אוכל" בעלי חיים מתים?
זה לא נעים לי לראות את זה כשאני באה לבחור אייקון להודעה שלי.

pandidi

New member
אז?

מה את מציעה?

את יודעת שנערך סקר מאד רחב, עם כמה מאות אלפי משתתפים על סרטונים למניעת תאונות דרכים בארה"ב
היו שלושה,
אחד מצונזר כמעט לגמרי
אחד מצונזר בחלקי הדם
ואחד AS IS

הסרטון שזיעזע והשפיע הכי הרבה היה הסרטון הלא מזונזר.

את יכולה להמשיך ולכתוב "כפיה"
אבל זה בדיוק מה שאת עושה.
את כופה על אנשים לא לנהוג בצורה מסויימת כי זה לא נעים לך.
את יכולה לדווח על תמונות עד אינסוף, זה לא שחסר תמונות וזה לא שחסר מפרסמים וזה לא שחסר פלטפורמות פרסום.
אם סבבה לך שהאנריה שלך מושקעת שם- זו בחירה שלך.

אותי באופן אישית תמיד מצחיקים האנשים שנלחמים בתמונות.
מפריע לך? כואב לך? מגעיל אותך?
תלחמי בתופעה, לא בתמונה
אבל זו אני.

מגעיל אותי גם תמונות של ניתוחים

לא בא לי להתקל בתמונה של ניתוח לב פתוח עם הקפה של הבוקר... אז ללכת להפגין מול בתי חולים, שיפסיקו לנתח אנשים?

אין לי בעיה עם האג'נדה, ממש לא. רק עם הדרך.
האינטרנט, ובעיקר הפייסבוק, מהווה קרקע פוריה לכל מיני אקטיביסטים דמיקולו, אנשים שלא יזיזו את התחת שלהם מהכסא כדי לפעול באמת, אבל יפרקו את כל הסתכולים והאלימות שלהם דרך המקלדת, כי זה קל.
ואללה, תבוא אליי הביתה עם ראש של פרה, תשב איתי ותסביר לי, סביר מאוד שאני אקשיב. אולי אני גם אסע לקנות חלב סויה כדי להכין לך קפה. אנשים שבאמת פועלים זוכים להערכתי ותמיכתי המלאה.
כל השאר? סתם טרוריסטי-מקלדת.

אני מאמינה שאם מספיק אנשים יפסיקו לעבור על הטרור הזה לסדר היום וידווחו על התמונות, בסופו של דבר פייסבוק תתייחס לתוכן הזה כמו אל כל תוכן פורנוגרפי ואלים אחר, ותתחיל לחסום אנשים שמפיצים אותו.

pandidi

New member
הא?

מה הקשר?
יש לך אג'נדה נגד ניתוחים?
כי אם לא הדוגמא לא קשורה לטענה שלי.

וזה סבבה שאת לא רואה את הדרך כנכונה
אבל עובדה, זה עובד.
אולי לא עלייך ואולי לא על 70% מהאנשים אבל על אלו שזה עובד- זה שווה את הכל.

ושוב, תדווחי כמה שנראה לך. התמונות ימשיכו לעלות ופרופילים ימשיכו להפתח, זה לא בדיוק מדע טילים להתחמק מזה.

אני אלחם בתופעה ואת תלחמי בתמונה, כל אחד והבחירה שלו

למעלה