לא נתפס

merav999

New member
אז אם למישהו אין בעיה לצפות בקרבות כלבים

ובתוצאות שלהם על הכלבים זה בסדר אם הוא יתמוך בזה?

DogsPCI

New member
ממש ממש לא! את לא עושה השוואה נכונה כלל!

ראשית הדיון פה מדבר על הצביעות/אטימות של האנשים, ועל האנשים שמתלוננים על הסרטונים וממשיכים לאכול בשר. ואני הדגשתי את השאלה העיקרית - למי הסרטונים הנ"ל מיועדים? ולמי הם אמורים להפריע?

אז אם את היית מנסה לעורר מודעות בקרב מארגני קרבות-כלבים ע"י הפצת סירטונים של קרבות כלבים - לא היה בזה הגיון, נכון?
את מנסה לעורר מודעות ולאלץ את מי שבוחר לעצום עיניים - לראות למה הוא שייך באמת (וזה הרוב הגדול של האנשים).

עכשיו, בכללית - אני דיברתי על אוכל ועל ההקבלה לטורפים. כי יש לא מעט אנשים שמודיעים לך חד-משמעית שהם טורפים, ולכן עבורם לאכול בשר הוא טיבעי, על כל המשתמע מכך - כולל הצורך להרוג בעל-חיים אחר.
ביום שטורפים בטבע יארגנו קרבות-כלבים להנאתם ולשם הימורים, אז יוכלו מארגני-קרבות הכלבים לטעון שזה משהו שהוא חלק מהטבע.
בדומה גם תעשיית הפרוות, גם זה משהו שאין שום יכולת להצדיק אותו, שכן אין לזה אף מקבילה בטבע.

וכמו שאמרתי, זו התשובה והעמדה שלי היום. זכותך לחשוב אחרת :).

merav999

New member
להיות מסוגל לראות תמונות מזעזעות לא הופך

אדם לטורף. אולי הופך אותו ליותר אטום, אבל לא לטורף.

המודעות שאתה מנסה לעורר הוא אצל המהמרים על קרבות כלבים. בוא נגיד לצורך הדיון שהם מהמרים "על עיוור" ולא הולכים לראות קרבות ולא יודעים ממש מה הולך שם. (כמו שיש כאלה שמהמרים על מרוצי סוסים ולא הולכים לראות מרוץ סוסים בעצמם). אז אם מישהו שמהמר על קרבות כלבים מסוגל לצפות בכלב שכולו קרוע ופצוע - זה בסדר שהוא ימשיך להמר?

שום דבר שקורה בתעשיית המזון הוא לא טבעי ולא קורה בטבע וזה לא משנה בכלל. ומנגד - מה שקורה בטבע לא יכול להצדיק את התעשייה הזאת (גם כשהורה רוצח את הילדים שלו מצדיקים את זה שזה קורה בטבע?).

תעשיית המזון מן החי קיימת כיום להנאתנו בלבד, אנחנו לא זקוקים למזון מן החי (או המת ליתר דיוק) כדי לשרוד. כך שאין ממש הבדל בין התעשייה הזאת לבין קרבות כלבים, חוץ מכך שרוב האנשים יכירו בכך שהאחרון הוא התעללות בבעלי חיים ובאותה נשימה יכריזו שכיף להם לאכול "בשר".

DogsPCI

New member
זה לא שאני לא מסכים איתך על תעשיית הבשר,

אלא שאני לא פעיל כרגע במפלגה פוליטית שאציע לכפות את הדברים הנ"ל על כולם - כחוק מדינה.
אני מיני-פעיל בדיון חברתי, בו אני רק יכול לומר לאנשים - תסתכלו על התמונה המלאה, ואז תקבלו החלטה!

ומי שאטום לחלוטין (לדבריך), בחיים לא נצליח להשפיע עליו חברתית, אלא ע"י חוקים. אז אני מכוון למי שכן מרגיש, ושכן יש סיכוי גבוה שאם הוא יפקח את העיניים, יביט, ויקח בחשבון את כל מה שזה אומר - "לאכול בשר", אז הוא ישנה את דעתו. עובדה, לי זה קרה :).

merav999

New member
אני לא הולכת לפעול לחקיקת חוקים :)

רק לא הסכמתי עם המשוואה שמי שאין לו בעיה עם צפיה ב"תמונות זוועה" זה אומר שהוא טורף וזה בסדר שימשיך לאכול בשר,
לא חייבים לאהוב בעלי חיים כדי להתנגד לניצול ולהתאכזרות ליצור חי ומרגיש.

מה שאני מסכימה הוא שהמינימום הוא להיות מודע למה אתה גורם כשאתה אוכל את מה שאתה אוכל.

wgaf

New member
אני חולק עליך

לגמרי.
לא סתם אומרים : "תמונה אחת שווה אלך מילים".
וכמה מילים שווה סרטון של 90 שניות?

אני יכול לתת כדוגמא את עצמי. לאחר שראיתי סרטון המדגים כיצד פושטים מיצור חי את פרוותו בעודו בחיים, את המראה האומלל שלו כאשר הוא חי, מופשט מפרוותו ומצפה למתו בייסורים ובעצב גרמה לי להחליט שאני לעולם לא אקנה פרווה.
כמה חיבורים של אינטלטואלים ושאר קשקשנים שאף אחד לא קורא היו יכולים להשיג את אותו אפקט?????

ואני אני, כמו אחרים גם מושפע מתמונות קשות אחרות הקשורות לתעשייות הבשר והחלב. אני אפילו ניסיתי להפוך לטבעוני. אבל נכשלתי. זה לא באשמתי אלא באשמת החברה שהפכה אותי למכור לבשר. העניין הוא שהתמונות הקשות כן השפיעו עלי ועל אחרים שאני מכיר .
בניגוד לתיאוריה שלך.

pandidi

New member

עמית184

New member
מסכים לחלוטין. תמונות נצרבות בתודעתנו כפי

שאלף מילים לעולם לא תיצרבנה. ולהשפעה המצטברת הזאת, של תמונות שממחישות מציאות כפי שמילים לעולם לא תמחשנה יש השפעה אדירה על התודעה שלנו ועל השינוי התודעתי שלנו.

אני דוגמה טובה. עשרים שנה "ידעתי" ו"היכרתי" את המצב. קראתי מאמרים, קראתי מילים. רק הפייסבוק, כסוכן של שינוי תודעתי, בעזרת תמונות וסרטונים, הצליח לגרום לאמת להיצרב בתודעתי מספיק כדי לגרום לי לשנות את הרגלי התזונה שלי.

אין מה לעשות - הרגלי תזונה של עשרות שנים הם דבר חזק. חזק בהרבה ממילים. רק תמונות וסרטונים יכולים להיות חזקים דיים כדי לגבור עליהם.

יש למישהו ספק מדוע טבעונות, או לפחות הימנעות מאכילת בשר, תופסת תאוצה כה רבה דווקא בשנים האחרונות מאז הפייסבוק, ה"תמונות" וה"סרטונים" הפכו להיות חלק בלתי נפרד מחיינו?

אותו דבר בכל נושא של זב"ח. אלף מילים בגנות פרוות לא תצלחנה להשתוות לתמונה אחת "פורנוגרפית" מדממת של צייד מרים אלה על גור כלבי ים.

עמית184

New member
ותוספת קטנה אחת:

ואם למישהו "לא נעים עם הקפה של הבוקר", אבל יגרום ולו למישהו אחד אחר להימנע מקניית פרווה או מאכילת בשר - דיינו.

ויסלח לי הראשון. זה שווה את ה"לא נעים".

merav999

New member
לא הבנתי את מה שכתבת :)

למי את מתכוונת שאת אומרת שכל העוסקים במלאכה ההזויה אינם טבעונים מזמן? ומי זה נהג המשאית?

wgaf

New member
איך יתכן שכל העוסקים במלאכה אינם טבעונים?

זו שאלה תמוהה....
הרי מן הסתם מי שביצוע או צפייה במעשים כאלו פוגעת בו ימצא לעצמו עבודה אחרת. וזה בטוח לא קשה למצוא עבודה פחות מחורבנת מהעבודה הזו.

אפשר גם לשאול :
איך זה שקנדים מתקדמים מפוצצים גולגלות לגורי כלבי ים?
איך זה שנורווגים נאורים מבצעים מעשי לינץ בלווייתנים מסכנים?

merav999

New member
טוב, אז אחרי ש wgaf הגיב הבנתי

מלכתחילה מגיעים לעבודות האלו אנשים עם סף רגישות לבע"ח די אפסי. אלו גם בד"כ אנשים קשיי יום שסביר להניח לא פרושות בפניהם אפשרויות עבודה רבות והם עסוקים בהישרדות שלהם עצמם.

עמית184

New member
מה שבטוח זה שאם תמונות חיות מול העיניים לא

מצליחות להשאיר עליהם אימפקט, אז אלף מילים ואפילו מיליון, בוודאי לא יזיזו להם.

בכל אופן, זה לא סותר את הטענה שלנו - אנו לא טוענים שתמונות וסרטונים ישפיעו על כולם - אנו טוענים שתמונות וסרטונים ייצרבו בתודעת הרגישים מלכתחילה יותר מאשר הררי מילים.

מבחינת רוב הציבור (לא הטבעונים מגיל שלוש שתודעתם איתנה, וגם לא הזומבים חסרי הרגש שעוסקים במלאכה) תמונה אחת "פורנוגרפית" מדממת של צייד מרים אלה על גור כלבי ים תשאיר אימפקט רב יותר שגם אלף מילים בגנות פרוות לא תצלחנה להשאיר.

merav999

New member
יש כאלה שמצליחים לעשות את השינוי

גם מקרב אלה שרואים את הדברים האלה יום יום ורגילים אליהם. עדיין מעטים אבל אנחנו חיים עדיין בחברה שרובה המוחלט רואה בניצול בעלי חיים חסרי ישע לצורכי הנאה שלנו כדבר לגיטימי.

אני מבינה את הטענה של מיקי, ויכול להיות שאנחנו צריכים להיות זהירים יותר מבחינת המינון של פרסום התמונות האלה, אבל אני לא רואה דרך אחרת לחשוף את מה שקורה בתעשייה הזאת בלי להראות תמונות וסרטונים מהתעשייה.

עמית184

New member
כמו אצל כלבים, כך גם אצל בני אדם - יש הבדל

בין חשיפה לבין הצפה לטריגרים הללו.

חשיפה - נחוצה, גם טפטוף מתמיד במינון מסויים.

הצפה - יכולה לגרום לכלב (סליחה, לבנאדם) רק להסתגר, לקפוא, ולנעול את תודעתו עוד יותר.

מה שקורה בעיני

הוא הצפה
בעיניים שלי ובהבנה שלי היא משכנעת בעיקר את המשוכנעים
ולא את אלה שבאמת צריך לעודד שינוי שגם יחזיק ולא כמו שנטען כאן ע"י מישהו שהוא לא הצליח להחזיק בטבעונות בגלל...החברה או משו כזה

מבחינתי זה אומר שהשינוי לא בא ממקום פנימי עמוק ומשוכנע אלא אולי עקב זעזוע שההשפעה שלו פגה עם הזמן.
מכירה יותר מאחד כזה.
אותו תהליך שעובר על העוסקים במלאכה , לעיתים עוד בטרם החלו בה- של אטימות, של הכחשה ע"י בנית ספור לגבי מה כן או לא מרגישים, ע"י הדחקה ושאר אמצעים רגשיים
עובר גם על צופי התמונות

אנשים מתרגלים לטבח בני אדם בדיוק באותם אמצעי הכחשה

pandidi

New member
אני נמצאת שם לא מעט זמן

ואני יכולה להגיד לך שבשנים האחרונות זה טירוף
כשאני אמרתי לפני 10 שנים שאני טבעונית- אנשים לא הבינו מה זה בכלל

תרצי או לא- הטבעונות במגמת צמיחה מטורפת.
מה גרם לזה?
אפשר רק לנחש אבל אין ספק שזה גם הפרסום המאסיבי וה"אגרסיבי"

pandidi

New member
מה לא ברור?

כי יש אנשים שפשוט לא אכפת להם!

מה בכלל השאלה?

למעלה