לא מובן למה?

michael27

New member
לא מובן למה?

מעניין אותי מדוע מידי פעם צצות מודעות של אנשים תושבי\אזרחי ישראל אשר מחפשים עבודה כלשהיא בחול לפרק זמן מסוים ואילו אף ישראלים\יהודים בחול אינם מציעים שום מענה לאנשים אלו. מה קרה פתאום לא קימת תעסוקה? אין שום בעליי עסקים אשר יכולים לשלב ישראלים? פתאום כולם מפנים עורף! זה לא צריך להיות כך אלה אם כן המצב של היהודים מחפיר בגולה.

אני מבטיחה בזאת באופן רשמי,

שאם יצוץ פה מחפש עבודה חוקי (!!!) שמותר לו לעבוד באירופה (למי שלא מבין מה זה חוקי) ובאותה הזדמנות תהיה לי עבודה להציע, הפונה הצץ התורן יהיה תואם בכישוריו לתפקיד הפנוי - אני מבטיחה לקרוא קו"ח של הפונה ולהתייחס אליו ברצינות. וזה כולל גם מקרה שבו המעסיק יהיה מישהו שאני מכירה. האם ההבטחה הזאת טובה? === שאלות ותוספות: 1. האמור לעיל אמור לגבי זכר ונקבה כאחד. 2. אני מעוניינת לדעת - האם גויים פטורים? 3. האם עלי, כמעסיק ישראלי/יהודי, להציע עבודה לפונה ע"ס ישראליותו/יהדותו, או שמא כישורים, אשרות עבודה ושהיה, גיל, אינטיליגנציה מינימלית, ידיעת שפה וכו' יכולים להיות נתונים בעלי חשיבות לא פחות גבוהה במערכת השיקולים? ולעניין שוק העבודה באירופה - לא כ"כ פשוט פה כמו שאולי נדמה לך. והמצב של היהודים (לפחות שלי עצמי) מחפיר באמת. אולי זאת בעצם הסיבה....

אני מחפשת עבודה באירופה

אני מחפשת עבודה קבוע עם עתיד ואפשרות ללימודים באוניברסיטה או מיכללה. אני אינני אזרחית ארופאית אבל מוכנה לשלם את עלות ויזת העבודה. במידה וזה רלונטי אשמח לשלוח קורות חיים.

הי יעל...

אני מצטערת אם נשמע לך מהודעתי שאני מעסיק פוטנציאלי, אבל אני ממש ממש לא. אני לא ממש יודעת איך עובדת אשרת עבודה, אבל אני לא חושבת שהיא עולה יותר מדי כסף, ואני יודעת שאם היא לא נלווית לאשרה מסוג אחר, היא אמורה להיות נדרשת ע"י המעסיק. כל האמור הוא לגבי הולנד. רצ"ב הלינק לאתר של משרד ההגירה ההולנדי.

השאלה היותר מעניינת היא

למה לא צצות מודעות של אנשים תושבי חו"ל שמחפשים עבודה כלשהי בישראל לפרק זמן מסויים, ולמה אף ישראלים/יהודים בישראל אינם מציעים שום הצעת עבודה לאנשים אלה. מה קרה פתאום לא קיימת תעסוקה? אין שום בעלי עסקים אשר יכולים לשלב ישראלים שיעלו מחו"ל? זה לא צריך להיות ככה אלא אם כן המצב של היהודים מחפיר בישראל. אחרי הכל: זה פורום של ישראלים בחו"ל, לא של ישראלים בישראל מחפשי עבודה בחו"ל.

michael27

New member
מדוע אתה מזלזל?

אתה נולדת בחול או שבמסגרת עיסוקך קיבלת הצעה לעבוד בחול? אל תשכח שגם אתה יכולת להיות בין מבקשי העבודה מישראל!? היה לך נעים אם מישהו היה אומר לך פו זה פורומים של ישראלים בחול או במילים אחרות לך קבינימט? אפשר לחשוב ששאלת העבודה פו היא שאלה שכיחה ולא מאפשרים לך לומר את דבריך.

een ogenblik

New member
האיש (שלי, לא הקטן) רק רוצה לציין

שהוא השקיע כעשר שנות לימוד לפני שמצא עבודה בחו"ל. זאת לאחר שחיפש עבודה גם בארץ, אך מצא אותה דווקא בחו"ל. משם הוא עבר לחו"ל אחר, ובאף פעם לא היה מעורב אפילו ישראלי אחד בסיפוק העבודה. כישראלי בחו"ל אין לו שום יכולת לספק עבודה לישראלים או ללא ישראלים, ואם היה בעמדה למתן עבודה, הישראליות של הפונה לא הייתה נחשבת כאחד הקריטריונים החשובים למתן אותה עבודה. כישורים לאותה עבודה היו חשובים בהרבה. סימפטיה לישראלים מחפשי עבודה יש לו, אך כבוד כלשהו לאלו החושבים שישראלים בחו"ל חייבים להם משהו, אין לו.

פו = דב פרוותי חביב. פה=כאן

ואני אענה כאילו שאלת אותי - אני לא נולדתי בחו"ל, ולא עברתי לפה בגלל הצעת עבודה. לאחרונה הצלחתי למצוא עבודה אחרי חצי שנה של חיפוש מייגע ומתיש. לא זכור לי שהצעת עזרה. אנשים פה מזיעים ולעתים יורקים דם כדי למצוא עבודה, הם חיים באירופה, משקיעים בלימודים ורצים מדי שנה לחדש אשרות שהיה רק כדי שיוכלו (לא כולם, אבל אני חושבת שבהחלט הרוב) להיות כמה שיותר רחוקמשיטת חיפוש העבודה של "משה שלח אותי". אני לא יודעת מאיפה צצת, אבל אם לא ידוע לך - באירופה אנשים פותחים עיתונים, שולחים קורות חיים (יש דבר כזה!) מציגים תעודות על השכלה ומתייצבים לראיונות עבודה (כן, גם עבודה במלצרות מחייבת ראיון עבודה וגם עליה מוציאים תלוש משכורת, וגם בשבילה צריך אשרות). בתגובתך אתה אומר "אל תשכח שגם אתה יכולת להיות...." - קצת לא לעניין. הפורום הזה הוא באמת פורום לישראלים באירופה. עובדים, מובטלים, סטודנטים, נוער (לעתים). זהו לא פורום "לשכת תעסוקה". צר לי לאכזב. זה גם לא פורום "משרד נסיעות". יש לפורום לוחות שנועדו למטרות האלה - של חיפוש דירה או עבודה, וגם להצעות דירה או עבודה. מי שיש לו, ורוצה לחלוק את זה דווקא עם ישראלים - עושה את זה שם. מילא זה ששאלת, כי קיבלת תשובות. אבל העובדה שאתה מתעקש ש"מגיע לך" כי אתה ישראלי שמחפש עבודה בחו"ל - גורמת לי לרצות להשתמש ב"מילים אחרות": לך קיבי.......

michael27

New member
חלב מוקצף

אל תנבלי את הפה מה שאלתי בסהכ שמידי פעם ישנם ישראלים שמבקשים לעבוד בחול וכמעט אף פעם לא מחזירים להם תשובה חזרה! כבר הפכת אותי לאחד שמגיע לו ,ושאני מתעקש !!. מאיפה שאבת את כל הפרטים הללו!!???. מי שם אותך לשופט? שאת תגידי לישראלים לא לחפש עבודה בפורום? כנראה שאת לא מבינה אבל את נמצאת על אישורים .אני אזרח גרמני! בכלל כל השפה שלך מתאימה לישראל!.

een ogenblik

New member
ומכיוון שאתה אזרח גרמני

למה אתה לא עוזר לישראלים שמחפשים עבודה בחו"ל מעל גבי הפורום?

לא ניבלתי את הפה (עדיין)!

בסה"כ השתמשתי באותו ביטוי שאתה השתמשת , ואפילו קיצרתי אותו מחמת חריפותו. שאבתי את המידע מההודעות שלך עצמך. אני מבינה יפה מאוד שאני נמצאת על אישורים, ואני מבינה יפה מאוד שלא כל כך מהר יבטלו לי אותם. ובנוסף - בגלל שאני נמצאת על אישורים - כמו רבים פה - אני לא אגע בבלתי חוקיים. וזה כולל גם חברים. אני שמחה מאוד בשבילך שיש לך אזרחות גרמנית. אני עוד יותר שמחה בשבילך אם אתה שמח שיש לך אזרחות גרמנית, כי (לפחות בהולנד) אזרחות גרמנית זה לא משהו שהייתי מנפנפת בו..... אני שמתי את עצמי לשופט, אם זה מה שקיווית לשמוע. וכמו שאמרתי - אם טרחת לקרוא - אם למישהו היה מה להציע, ודווקא לישראלים רק בגלל שהם ישראלים - היה מציע את זה בלוחות הפורום. אני מקווה שכשתיקח את האשה, בקרוב, לגרמניה (מידע ששאבתי מהכרטיס שלך) - תדאג לפרנסה מראש, ולא תצפה למקום עבודה דרך הפורום, או דרך "משה". זה פשוט לא עובד ככה באירופה, ועד שלא תפנים את זה (או כל אחד אחר שמחפש עבודה דרך הפורום) - לא יעזור לך הדרכון הגרמני., גם לא בגרמניה. בניגוד אליך - אני לא חושבת שהשפה שלי מתאימה לישראל. עובדה שכל כך הרבה ישראלים לא מבינים אותי.

ובאותו משקל -

לא ברור לי בדיוק איך הסקת על איזה תקן אני פה מהודעתי הקודמת, ולמה נשמע צילו של איום מהמשפט "כנראה שאת לא מבינה אבל את נמצאת על אישורים. אני אזרח גרמני!". מעניין.

michael27

New member
שימי לב טוב!

את זו שניבלת את הפה ואמרת לי לך קבינימט!נכון? בהודעתי לא אמרתי לך קבינימט ולאף אחד רק באופן כללי! שימו לב על ההתנשאות של גברת חלב כמה הודעות למטה ישנה בחורה שמבקשת לעבוד בקיץ-...........וכמובן גברת חלב קופצת בהתנשאות ואומרת"אישורי עבודה יש?!! מאיפה החוצפה מילא אזרחית אירופה אבל שאת נמצאת על אישורי עבודה מי ביקש ממך עצות !וגם אם את לא חושבת כמוני עדיף היה אם היית שותקת כי נראה שפורום ישראלים באירופה ותרבות דיבור כנראה לא הולכים יד ביד עמך. תודה

een ogenblik

New member
מאיפה הבנת התנשאות

בשאלה על אישורי עבודה? אישורי עבודה הם השאלה הראשונה שיש לשאול מי שמחפש עבודה באירופה (או כל מדינה זרה עבורו). עם אישורי עבודה עבודתו תהיה חוקית, ללא אישורי עבודה עבודתו תהיה לא חוקית. יש לזה חשיבות ראשונית רבה מאוד, ללא שום קשר לאיכות האדם עצמו. * אין מי שיש לו אזרחות של אחת ממדינות הEU טוב ממי שאין לו אזרחות של אחת ממדינות הEU. * אין מי שיש לו אישורי עבודה באחת ממדינות הEU טוב ממי שאין לו אישורי עבודה באחת ממדינות הEU. אבל ללא אחד מן השניים, עבודה חוקית אינה אופציה עבור מבקש עבודה בEU, ומי שאינו מציין זאת בבקשת עבודה, צריך להשאל על כך. ראיית התנשאות בשאלה הזו, מצביעה עליך יותר מאשר על שואל השאלה (במקרה זה - מילקי). משאלה זו אי אפשר ללמוד על התנשאות, או על ההפך. מתגובתך אפשר לראות שאתה חושב שאישורי עבודה מביאים לשווי רב יותר של האדם המחזיק בהם, ותופעה זו עצובה בעיניי אף יותר ממחפשי עבודה לא חוקית.

michael27

New member
een ogenblik

שלום תאמיני לי שאני מבין אך ברגע שראיתי שגב חלב מדברת אליי לא יפה זה מתבקש! מין טון כזה כאילו היא עובדת ב-arbeitsamt נקווה שלא כולם כך. תודה

een ogenblik

New member
אתה יכול לחסוך את תודותיך

הודעתך הראשונה הייתה מאשימה בדרך כה גורפת, עד כי תשובות בוטות היו מוצדקות. כדי להיות בטוחה שהבנת אותי אני אצטט שוב את האיש שלי (איתו אני מסכימה לגמרי), כפי שכתבתי כבר בהודעה אחרת: "סימפטיה לישראלים מחפשי עבודה יש לו, אך כבוד כלשהו לאלו החושבים שישראלים בחו"ל חייבים להם משהו, אין לו." ולמען האמת, קשה לי להאמין שאתה מבין את עניין ההאישורים, אחרת לא היית מוסיף בטון מזלזל את עובדת היותך אזרח גרמני, לעומת מי שחי רק על אישורים. אבל זה בסדר גמור, גם לי או לאישי אין אזרחות EU כך שאתה יכול לצרף את זילזוך גם אלינו, בנוסף להאשמה באי מתן עבודה, ונגיע לאיזון של חוסר כבוד הדדי.

cool

אם אני מבינה נכון - אתה פוטר אותי ממתן עצות והתייחסות כלשהי לחיפושי עבודה באירופה של ישראלים. רק בגלל שאני לא אזרחית. סבבה. תודה. (לתשומת לב הפורמאז' מדנמרק ודומיה). מעבר לזה - בוא נחזור לשניה לעניין הפורום: שים לב לשם הפורום: "ישראלים באירופה" - לא נשמע מזה "אזרחים גרמנים בישראל" - אז למרות שיש לך אזרחות גרמנית (ייפי!) - אתה עדיין לא באירופה, כך שתכ'לס - אני לא כל כך בטוחה שאתה יודע איך החיים באירופה מתנהלים. אבל אולי אני טועה, וארבע שנים באירופה הם נסיון פחות מאשר דרכון אדום בכיס בישראל. בהקשר להודעתך בהמשך -כתגובה לאוכנבליק - אני לא יודעת מה זה ארביטסמט ומאחר וזה בגרמנית אני גם לא רוצה לדעת - אבל ההודעה הזאת סוגרת את הרשימה של הודעותיך שמראות לי כמה אתה בעצם.... טיפש. (שים לב! - ניבול פה) ואנשים יקרים - מהיום רק מי שחושב כמו מיכאל רשאי לענות ולתת עצות

אם את אומרת ..... קטונתי.

אבל בכ"ז - תודה רבה מקרב לב על ההארה. תמיד מרנין ומאיר לקרוא את פניני בינתך הבוהקות. ושלא תגידי שאני לא יודעת לפרגן, לאחות ישראלית יקרה בגולה הקרה והאכזרית. אחרי הכל - כל ישראל חברים, לא? אח.... תענוג.

למעלה