לא מובן למה?

alexUK

New member
מיכאל, אמרת שאתה אזרח גרמני

אז האמת אני לא מבין על מה כל הסיפור ולמה צריכים לחפש לך עבודה. תתחיל עם סידורי מעבר לגרמניה, תשכור דירה בשביל התחלה ותתחיל לחפש בלשכות תעסוקה וכו'. איך הישראלים יכולים לעזור לך כשכבר יש לך את הנתונים? (אזרחות). טיפ אם אתה רוצה למצוא עבודה: להנמיך קצת את הפרופיל ולא לחשוב שכל העולם חייב לך משהו כי אתה ישראלי. זה תסביך נחיתות וכדאי להיפטר מזה.

למה אתה חושב שאני מזלזל?

אחרי הכל, שאלתי בדיוק את אותה השאלה שלך, רק בכיוון ההפוך. לשיטתך, בכיוון מישראל החוצה השאלה לגיטימית, ובכיוון מחו"ל לארץ זה זלזול. אני דווקא חושב שעניין הירידה וההגירה מישראל הוא נושא עצוב, ובאמת הייתי שמח יותר אם יושבי הארץ היו נותנים את דעתם איך להפוך את המדינה למקום סימפטי ונעים שרבה בו התעסוקה והאפשרויות. חבל שאתה רואה את זה כזלזול.לדעתי זה בנפשה של המדינה.

een ogenblik

New member
באמת לא מובן

כל הישראלים בחו"ל הם מעסיקי עובדים, שבוחרים את עובדיהם על פי מוצאם הישראלי, על פי סדר הקדימיות הבא: ישראלים ילידי ישראל, תושבי ישראל כרגע, ישראלים שאינם ילידי ישראל, תושבי ישראל כרגע, ישראלים ילידי ישראל שעזבו את ישראל, אך מתכוונים לחזור בעתיד כלשהו, ישראלים שאינם ילידי ישראל, שעזבו את ישראל, אך מתכוונים לחזור בעתיד כלשהו יהודים עם משפחה בישראל, שמתכוונים לעלות לישראל בעתיד כלשהו, יהודים שמתכוונים לעלות לישראל בעתיד כלשהו/יהודים עם משפחה בארץ, יהודים סתם, כל השאר. אז איך זה יכול להיות שהם אינם מציעים הצעות כאן? אה, הם לא? מוזר!

mikledet

New member
מיכאל

תקרא את השירשור מתחילתו. שים לב שכולם ענו לך פחות או יותר באותו כוון. אז אם כולם עונים לך באופן מסויים - אולי - רק אולי - יש משהוא במה שכתבת ובאופן שכתבת (שגם כתבו לך במפורש מה זה) ש"הזמין" את התשובות האלו? באמת בחברות. ולעצם השאלה - מעניין אותך מדוע מידי פעם לא עונים להודעות מהסוג שכתבת עליו... מעניין אותי לדעת למה אתה חושב שצריך לענות להם כל פעם? או - למה אתה חושב שתמיד יש מה ומי שיענה כל פעם כי ברור ממה שכתבת שלפעמים כן עונים - נכון?

michael27

New member
או. ניסוח קצת יותר נעים

למה אני צריך להצטדק בשאלתי? למה שאני שואל באמת (אולי קצת בתמימות)שאלה באמת ליגיטימית עונים לי בהתנשאות כבר עשו אותי- "משה שלח" ומאיפה צצתי?! למה אני לא שואל את השאלה בכיוון הפוך? נו מה צריך לחשוב? שישראלים אוכלים אחד את השני סתם בלי סיבה מיוחדת מה זאת ההתנהגות הזו?

michael27

New member
הביטי.

אני לא חושב שצריך לענות לכל אותם מבקשי עבודה אבל אני חושב שמודעה כזו צריכה להגיע לאנשים הנכונים ותהיתי למה אותם אנשים אלו לא עונים לאותם אנשים, ורק אלו שמתחממים מהר טוענים טענות. אני חושב שבתור יהודי הייתי מעדיף לקחת ישראלי עם קישורים מאשר גרמני אם אותם קישורים. זו דעתי!

mikledet

New member
הבט

אני גבר - אבל הטעות מובנת. דעתך מכובדת. ואולי - רק אולי - אם היית כותב כך מלכתחילה - היו עונים לך - עדיין דעות מנוגדות לזו שלך - אבל אולי בטון פחות "מחומם"? אגב - גם אני אישית לא מסכים איתך. אני לא אוהב את זה אם אני אפסיד למישהו עבודה בגרמניה - בגלל שאני יהודי - מישל פרידמן יצעק מייד - גוועלד אנטישמיות. אני חושב אם יקבלו אותי במקום גרמני לעבודה, רק בגלל שאני יהודי והוא לא - זו עדיין גזענות - גם אם אתה לא חושב במונחים כאלו (שינאה לעם אחר) אבל אתה עדיין עושה אפלייה על רקע שייכות אטנית. אגב - זה מתקשר לדעתי לשירשור שהיה לנו כאן על חשיבה קורבנית אצל יהודים... וזו - רק דעתי.

forglemmigej

New member
הבט

יש משהו בדבריו של מר בחור.. גם אני נתקלתי פה בישראלים שיושבים הרבה זמן במקום לחיפוש עבודה ,והיו כמה שאמרו לי :"אני לא עוזר לישראלים בפרינציפ "!זה מראה על האופי "המפרגן", לא? בסופו של דבר דבר כן עזרו לי ישראלים. אבל את המשפט הזה לא עוזר בפרינציפ/לא אשכח לעולם! והאם באירופה לא נעזרים בקשרים? Give me a break

mikledet

New member
אבל זה לא המשהו

הזה בכלל. אז אם מישהוא אמר לך דבר כזה - אז זה מצדיק להעלות את העניין כאילו מתעלמים מהודעות כאלו לחלוטין? אבל אני חושב - שזה בכלל לא עצם העניין (גם לא של הכלב) אלא, ובהודעה האחרונה של מר בחור, הוא אמר במפורש את דעתו - שהיא שהוא מצפה (ובעצמו נותן) העדפה המבוססת על השתייכות אטנית (לא רוצה לומר גזענות)- ומכאן נובע (אם הבנתי נכון) כעסו על שלא עוזרים למחפשי עבודה (שזה לא נכון כשלעצמו - אבל זה כבר משהו אחר)...

botke

New member
חוץ מזה,

תראה אני לא יודע מאיפה באת ולאן אתה הולך ואם עשית חיפוש אחורה מעמיק בפורום, אבל הדבר הראשון שתתקל בו בקביעות זה אנשים שרוצים עזרה במציאתעבודה, אני גם התחלתי ככה ד"א ואני מאמין שלא רק שדברים צריכים להאמר בגישה מסוימת אלא שאין טעם לצפות שלמי שגולש בפורום הזה יש אפשרויות רבות כל כך לעזור לך, חוץ מזה לי יצא להיעזר באנשים בפורום הזה בהמון דברים בעיקר במסרים אישיים והם עזרו לי מאוד (תודה רבה, אגב...) אבל מה שהגעתי אליו הגעתי בכוחות עצמי ואני לא רואה שום סיבה לבוא בדרישות או בתהיות על התנהגות של אנשים שאתה בכלל לא יודע מה המצבם, רובם התחילו מאיפה שאלה ששואלים כאן על עבודה מתחילים... ןאני מאמין שחלק גדול מהם לא בדיוק קיבל את התשובות שהוא ציפה להן...

Sparker

New member
נקודה חשובה באמת:

אני יודע בוודאות שאנשים שמתיעים את עצמם לעבודות מקבלים פניות דרך המסרים. וכשחושבים על זה, באמת אין טעם למעסיק פוטנציאלי לענות מעל גבי הפורום ב"יש לי עבודה בשבילך
צור איתי קשר בטל' מס' 34689674" לא
וחוצמזה, אני כמובן מסכים עם רוב התגובות של חברי הפורום.

ornauk

New member
הסיבה שאותם האנשים לא עונים

כי יש להם בחירה האם לענות או לא לענות.

berlinale

New member
אפשר לתת את התשובה שלי?

א. כי זה לא מטרתו של הפורום. זה לא לוח מודעות אלא פורום חברתי. ב. כי אין לי, ובטח פה למרבית האחרים, משהו לתת. ירקתי דם עד שמצאתי את העבודה שלי ואין לי אפשרות לתת לאחרים. אז מה אני אענה - שתחפש באתרי עבודה שמדינה שאליה אתה רוצה לנסוע? ג. את האמת, רק חרא של עבודות הן עבודות שישלבו מישהו על בסיס היותו ישראלי - מלצרות, או-פר או דומיהן. בכל מקום מסודר, לפי החוקים באירופה, אתה לא יכול פשוט לסדר למישהו עבודה.

מיכאל,

מה שאני ממש לא מבינה למה אתה יוצא מנקודת מוצא שלילית כ"כ! לא כל הישראלים בוחרים להעסיק "לא" ישראלים לא לכל הישראלים היה כ"כ קל למצוא את מקום עבודתם ולא, השיטה בחו"ל היא ממש לא כמו בארץ, של "חבר מכיר חבר של חבר..." כי בין היתר זה הרבה יותר מסובך (אישורים וכד'). אני מסכימה עם כל מה שנכתב ע"י חברי הפורום ובייחוד עם החלק של העזרה (גם במסרים האישיים וגם כאן בפורום), תתפלא כמה אנשים עוזרים כאן אחד לשני!

stevie1

New member
And I am going to upset you more

Your attitude is totally negative!! You really need to read again your first message and the "tone of voice" it is written in before you start preaching to people in the forum about how we all owe you something!! Why do you assume that we are all business owners who can offer jobs left right and centre? and if we were, should we "create" a job for every israeli asking to work in Europe? Do you know how much it costs for an employer to apply for a work permit?? And one more thing, the way you have been talking here, you have not made a very good impression of yourself so I will be surprised if you will get offered a job.​

michael27

New member
תשובה

יכול להיות שהשאלה ששאלתי היתה בטון קצת תקיף אך ליגיטימי! אך שום דבר לא אישי! איתי ירדו לפסים אישיים! וגם אתה עכשיו קובע קביעות . לך קודם תחנך את יושבי הפורום איך לדבר ולאחר מכן תחליט מי אני ומה אני חצוף!

forglemmigej

New member
Michael

מנסיון אישי אני אומרת לך, תכין CVרציני עם מכתבי המלצה בשפה של הארץ אליה אתה מתכוון לעבור. אבל שיהיה בלי שגיאות כתיב, מאד רגישים פה לשפה ..תגיע לארץ אליה אתה מתעתד להגר, ותתן כתובת שבה אתה נמצא. מאד קשה למצוא עבודה בשלט רחוק. ומראש אני מזהירה אותך צפה להרבה סירובים ,אבל על תתיאש, בסוף תמצא משהו. יאלה צא לדרך.

stevie1

New member
../images/Emo67.gif

I don't know what it is that makes you think someone here ows you something but with the way you are insisting to put yourself across I HOPE YOU WILL NPT GET A JOB BECAUSE YOU ARE A SHAME TO EVERY DECENT ISRAELI HERE! oh and by the way, I HAVE decided now. YOU ARE HATZUF!!​

למעלה