לא מבינה

lol65

New member
לא מבינה

תמיד נכתב פה בפורום שרוב המבחנים בפקולטה הם בחומר פתוח (מחברות?), גם חבר'ה באונ' שלי משנים מתקדמות אמרו שהם לא זוכרים בכלל שעשו מבחנים עם חומר סגור, והנה, אני פותחת את שנתון הפקולטה, עוברת קורס קורס של כל השנים, וכולם (חוץ מסדר דין פלילי ואזרחי והקורס באתיקה) עם חומר סגור, רק באיזה שני קורסים מותר להשתמש לפחות בקובצי החקיקה, וכל השאר גם זה לא! זה הגיוני? יכול להיות שדברים השתנו במיוחד לכבוד השנתון שלי? ואם הכל בחומר סגור, אני אמורה לזכור חוקים בע"פ? ברמת מס' הסעיף הרלוונטי בחוק? והקורסים שכן מותר להשתמש בהם בקובצי חקיקה, איפה משיגים קובצי חקיקה? חייבים לקנות את המחשבות האלה בשביל זה? מה זאת אומרת, אפשר להשתמש בסילבוס (בקורסים שאפשר גם קובצי חקיקה), איך הסילבוס עוזר לי אם יש בו רק רשימה שמית של פס"ד ושמות של כמה מאמרים? אשמח לקצת הבהרות, ואולי זריקת הרגעה

Drunk Bullet

New member
זה נתון לשיקול דעת המרצה, הכל הגיוני

אפשר שמרצה X יעשה את המבחן בחומר סגור ומרצה Y, שמלמד במקביל את הקורס הזה יחליט על חומר פתוח. יכול להיות שמרצה מחליט בשנה חדשה לעשות את המבחן במתכונת שונה (חומר סגור במקום פתוח, קייס אחד גדול במקום כמה שאלות ממוקדות וכד'). לקראת המבחן כבר יסבירו לכם מה לזכור ומה לא. קובץ חקיקה את יכולה לעשות בעצמך (פשוט להדפיס את כל החקיקה הרלוונטית) או לקנות קובץ חקיקה מוכן, נתון לשיקולים שלך. "להשתמש בסילבוס" זה להכניס סילבוס נקי למבחן, זה די עוזר כי בדרך כלל כל הפסיקה מחולקת שם לפי נושאים וזה מקל על הזיכרון.

lol65

New member
אז זה רק עניין של מזל?

אין שום קו מנחה שמחייב את כל המרצים? הרי אין פה שום הגיון שמסלול אחד יקבל את כל החומר לפניו בזמן הבחינה, ומסלול אחר יצטרך לזכור הכל בראש, זה יוצר חוסר שיוויון ברור בין הסיכויים של כל מסלול לקבל ציונים טובים. יש אולי עצות איך לזכור על מה מדבר כל פסק דין ומה החידוש בו בין עשרות פסקי הדין בכל נושא? איפה מוצאים את כל החקיקה הרלוונטית? המרצה בנזיקין הוא היחיד שהכניס לסילבוס את כל החקיקה שקשורה לנושא, בשאר הסילבוסים יש אולי כמה חוקים פה ושם, זה אומר שאנחנו לא אמורים לדעת חוקים אחרים בנושא?

MadEquation

New member
אני דווקא מרגיש שזה הפוך

מבחן בחומר סגור הוא בעל פוטנציאל רב יותר להצלחה מאשר כזה עם חומר פתוח, אבל זה באמת אינדיבידואלי. ובכל מקרה, זה לא אותו מבחן, יש להם אוריינטציות שונות והמרצים מחפשים לראות יישומים אחרים.

Drunk Bullet

New member
זה מתאזן

במבחן בחומר פתוח, מצפים ממך ליותר (פירוט, אזכור פסיקה וכד') כשהמבחן בחומר סגור, דרישת השינון מתאזנת עם העובדה שלא מצפים ממך שתצייני פרטים כמו במבחן עם חומר פתוח.

אין תחליף לשינון

השינון הופך את החומר לטבע שני שלך. כשכל החומר נמצא בראש ברמת שליפה, כשאתה מכיר כל מילה ומשפט במחברת בעל-פה, רק אז אפשר להגיע לרמות האינטלקטואליות הגבוהות ביותר. חומר פתוח או לא - אני הייתי מגיע למבחנים אחרי קריאת המחברת כמה עשרות פעמים, כך שלא זכור לי אי-פעם שהרגשתי צורך לפתוח את המחברת בזמן המבחן - תמיד הן נשארות סגורות.

Lady McBeth

New member
../images/Emo6.gif לא נראה לי שקראתי עשרות מחברות

בכל הקורסים בתואר!!

JaneLame

New member
אני אומרת תודה למפלצת הספגטי המעופפת

אם אני מספיקה לקרוא מחברת קורס פעמיים.

sacrament

New member
מה מה מה ../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif

תקשיב, יקירי. הרבה זמן אני בפורום הזה ובפורומים אחרים. והרבה זמן לא קראתי הודעה כל כך...תלושה. ברור שיש תחליף לשינון. קוראים לזה הבנה. כמובן, רצוי לחלק את הלמידה בין שינון החומר והבנתו, וזה לרוב מביא לתוצאות יותר טובות, אבל להגיד שצריך להכיר כל מילה ומשפט??? הרמות האינטלקטואליות הגבוהות ביותר מגיעות משינון? נו באמת. יצא לי לא מזמן לדבר עם איזו אישה מבוגרת...שהסבירה לי איך עד היום היא זוכרת בעל פה קטעים שלמים מהתנ"ך וקטעים שלמים באנגלית שנתנו להם לשנן בבית ספר. היא יכולה להגיד לי במדויק את כל הקטעים, אבל אין לה שמץ של מושג על מה מדבר כל קטע. היא יכולה לדבר הרבה זמן באנגלית והיא לא מבינה אף מילה. מה בין זה לבין רמות אינלקטואליות? ולקרוא עשרות פעמים את המחברות, גם אם זה היה אפשרי (וברוב המקרים זה לא, במחברות של מעל 100 עמודים ולאדם שקורא בקצב סביר), זה פשוט אידיוטי, סלח לי על הבוטות.

Drunk Bullet

New member
../images/Emo45.gif

גם אני תהיתי לגבי הקשר בין שינון לבין העלאת רמת האינטלקט.. איך אומרים במחוזותינו? מה הקשר בין מחט לתחת?!

Sister Grimm

New member
אני חייבת להגיד משהו בזכות שינון.

בלי קשר ללימודים. למדתי הרבה קטעי שירה (poetry, לא singing) בעל פה וגם לא מעט פסוקים מהתנ"ך, וזה לא היה כי מישהו הכריח אותי. אני חושבת ש"ארון הספרים" הפנימי הזה מאוד מעשיר את המחשבה, את עולם האסוציאציות ואת עולם התוכן שלי. שינון זה לא תחליף להבנה בשום אופן, ומן הסתם חשוב להבין, אבל לזכור בעל פה זה מעולה.

dumb student

New member
את לא מתחשבת בתיקנון

הטענה שהשמעת נשמעת משום מה שוב ושוב מפי סטודנטים, והיא שגויה משום שהיא לא מתחשבת בתיקנון. היות ובכל מקרה הציון הממוצע יהיה תמיד זהה (למען הדיוק, בין 77 ל-81), אין שום משמעות לנתונים כמו מבחן בחומר סגור או פתוח, מבחן קשה או קל, מבחן קצר או ארוך, מבחן עם לחץ זמן או בלעדיו. גם אם למסלול אחד היה מבחן עם חומר פתוח שכלל שתי שאלות אמריקאיות וחמש שעות, ולמסלול השני מבחן בחומר סגור עם 97 שאלות פתוחות ושעתיים לפתור אותו, הממוצע יהיה זהה, ויש לשער שגם ההתפלגות. במילים אחרות, אין שום פגיעה בשוויון. לכך צריך להוסיף שתי הסתייגויות: ראשית, שאכן מדובר בקורסים שלומדים מעל 25 סטודנטים; ושנית, שאין לך באופן אישי בעיה של זכרון (אם כי במבחן בחומר פתוח עשויים להתלונן אלה שקוראים לאט למשל...). בקיצור - אין שום הבדל. וזה עוד בלי לדבר על כך שמבחן בחומר סגור חוסך לכולנו כסף, וגם מציל כמה עצים ביערות הגשם.

B L I M P

New member
זה אולי לא נשמע ככה

אבל ככל שהמבחן יותר קשה ובחומר סגור, הסכוי לקבל ציון גבוה עולה. בגלל התקנון, כאשר מדובר במבחן ממש קל ועוד עם חומר פתוח, מורידים המון נקודות על דברים ממש ממש קטנים שקל ליפול בהם. ככה שיוצא שאת מרגישה שכתבת הכל מעולה, ואז יורדות לך עשר נקודות על זה שלא מיקמת נכון את הפסיק. וכמה שזה מבאס.

למעלה