לא מאמין בפוצי מוצי

לכו להזדיין!

מה זה כל הניקים המפגרים האלה? מי שיש לו מה להגיד שיקום בניק שלו והצפה טפשית של ניקים זה מעשה של פחדנים. בכל מקרה בני אני לא יודעת מה היה פה אבל ממה שכתבת אתה אני מסכימה איתך חלקית. לפעמים יש אנשים שחוץ מלשבת ולבכות לא עושים כלום וצריך מישהו שיגיד להם את האמת בפרצוף בלי להתבכיין, לפעמים זה מדי רגיש וצריך להחליט אם זה מתאים לבקר או לנחם ולעודד. בקיצור, שיקול דעת לא יזיק וכל מקרה הוא לגופו. אני אישית חושבת שהדיעות שלך לפעמים חדות מדי אצלך הכל שחור ולבן ואין אמצע. יש הרבה אפור בפרט שמדובר באנשים ורגשות. עדין אני מעריכה אנשים אמיתיים שגם אם קשה להם להגיד את האמת לאחרים הם עושים את זה בלי לפחד. אלוהימית.

ידו בכל

New member
איזה כייף

איזה כייף לראות אותך כותבת שוב כאן. ברוכה השבה

../images/Emo45.gif

ובהזדמנות חגיגית זו, מכיון שלא יוצא לנו להפגש, אפשר לשאול מה שלומך?

תתחדש

על החתימה החדשה. אני מתעבת את המוסר והדמוקרטיה, זה הופך אותי לפשיסטית? יש הרבה פנים לביטוי. או בקיצור, אל תעשה הכללות גורפות. >ספל חמאה בשעון קיץ<

היי בני.

אני כידוע מאוד, אבל מאוד מאוד לא אוהב את הגישה שלך. קור הרוח שלך, יכול לפעמים להוציא אותי מדעתי, זה שאתה לוקח את עצמך כדוגמא, ומנסה להחיל את החוקים שחלים עליך גם על אחרים, לא מתאים לי. אבל בלי שום קשר, נורא לא אהבתי את ההתנהגות המבישה של הפחדנים שהתקיפו אותך אישית. לדעתי, ישנם אנשים שפשוט "אין להם כח". כן כן, כפי שאתה שומע, אין להם כח לעבוד. נו, מה תעשה אתם??? כיום, אני עובד למעלה מ12 שעות ביום עבודה קשה, אם כי לא פיזית, ואני בהחלט מבין אנשים ששונים ממני, רק הפחד מפני הרעב למנה שווארמה, והצמא לקולה, והתשוקה לסיגריות ולשאר נעמי עולם, הצליח לשלב אותי במעגל העבודה, לא ההטפות של אף אחד. אני מבין, כשמתנדבים, מחפשים פידבקים. הרבה יותר נוח לעזור לאדם שיש לו נכונות לעזוא לעצמו. אבל צריך לדעת שלפעמים לא הכל הולך כמו שרוצים. לפעמים צריך לדעת לטפל גם באנשים שיורקים לך בפרצוף. מי שלא יודע לעשות את זה, הוא לא איש רע. אבל מי שכן יודע לעשות את זה הוא איש טוב. וואלה, בטח אתה עצבני עלי רצח.

לא מתרגש מההתקפות

הן היו כל כך צפויות. מי שיקרא בעיוםן את הודעתי יבין שלא אמרתי שכולם חייבים ללמוד מכונאות או לעבוד בעבודה פיזית. אמרתי שלפעמים כשאין ברירה צריך אדם לקחת כל עבודה ובלבד שהוא מסוגל לעשותה. אני למשךל לעולם לא הייתי יכול להיות מכונאי כי יש לי 2 ידיים שמאליות. תקופה מסויימת ניסיתי לעבוד בעבודה נוספת כגנן ונכשלתי כשלון חרוץ. אבל עבודה פיזיתשאינה מצריכה כשרון מיוחד יכול כל אדם בריא לעשות. שבתאי קירי, דווקא ניסיון החיים שלך מעיד שאין דבר כזה אדם לא יכול לעבוד. אני זוכר יפה מאד איך בתקופה הראשונה ליציאתך חיפשת עבודה קלה של חצי יום כי לא התחשק לך להתאמץ, והנה היום אתה מעיד שאתה עובד 14 שעות ביום בעבודה כלל לא קלה גם אם אינה כרוכה בעבודה פיזית. לקח לך זמן להגיע לבשלות הזו. תפיסת עולמי אינה חלה רק לגבי עבודה. אני מאמין שבכל תחום חייב אדם לקחת אחריות על חייו ולא לחפש אשמים במצבו. אני מאמין שאנו עושים בחירות שונות בחיים וחובה עלינו להבין את משמעותן.אם המשמעות היא ויתור על כל מיני דברים אנו צריכים להודות בפני עצמנו שוויתרנו. באותה מידה אני מאמין שזוגיות היא עבודה קשה שמחייבת כל אחד מבני הזוג להשקיע בקשר ולשמר אותו כל עוד יש טעם להמשיך. כמו כן, גם עצם הפעילות ההתנדבותית שלי באה מתוך הנחה שהמדינה שלנו נראית כמו שהיא נראית בגלל האחריות האישית של כל אחד מאיתנו ולכן כל אחד צריך לנסות לשפר את המצב כפי יכולתו. כל מי שטוען שאני מנצל את כוחי מדבר שטויות כי אין לי שום כח ולא ניסיתי להפעיל כח על אף אחד. מני באני, שמחתי לשמוע את מה שכתבת. אני יודע שחלק מהעצןות שניסיתי תת לך היו טפשיות, אבל אתה מספיק מנוסה ובוגר לקחת רק את העצות הטובות. מה שחשוב לי הוא שכמו מני יש לא מעט יוצאים שבהזדמנויות שונות הודו לי על ש"ניערתי" אותם קצת בהטפות המעצבנות שלי, בשלב בו הם לא היו בשלים לשמוע דעה אחרת, כי לקח להם זמן להבין ולהפנים. למי שיש ספק, אבהיר שוב שהכל נעשה מכוונה טובה. כזה אני, אומר את האמת שלי ומשלם מחיר לפעמים.

אבזץ

New member
../images/Emo45.gif- לבני

אין כמו לומר את האמת, להיות ישיר, ישר וכנה. ולגבי אבטלה/עבודה (אני אישית חזק יותר בתחום הראשון) נכון, קשה למצוא עבודה, ועוד יותר קשה להחזיק בה. אבל, הרבה יותר קל, משניהם גם יחד, להאשים את כל העולם ואשתו. יש אנשים (ואני מכיר אותם אישית) שזה אופיים, להאשים את כל הנקרה/ים בדרכם -למקטון ועד גדול, וכך הם מרגיעים את מצפונם המיוסר בלאו הכי. ולך, בני, עצה קטנה, אם יורשה לי, משהו מהמקורות : אל תרצה אדם בשעת כעסו! לעולם לא!

יאלללה...

שמישהו אולי יסביר לו שהוא סתם טמבל מרובע פאתטי ומתלהב שמצא לו מקום להוציא את הדפקט שלו על נערים מבולבלים. וגם כל אלו עם הניקים הבדויים והבדיחות הממש מצחיקות...

סלסרו

New member
../images/Emo45.gif הבכיינים מאד מענינים אותי

לדידי, עזיבת הדת היתה רק פרט במהפכה כללית יותר בחיי. בניגוד לכל מה שחונכתי בחב"ד, הגעתי להכרה שאני אחראי למעשיי ואני קובע לעצמי איך להתנהג ואיך לחשוב, שאני חשוב, שהאגו הבריא שלי הוא דבר חיובי וטוב, והשאלה "מה אני רוצה" היא חשובה מאין כמוה ואני הוא היחידי שיכול וצריך למצוא את התשובה לעצמי. הבנתי שהעוצמה האישית שלי טמונה בי, לא באלוהים, לא בתורה, לא ברעבע ולא בכל אישיות או כוח חיצוני. מה שיש לי בחיי זה שילוב של עמל כפיי ומוחי עם קורטוב מזל, לא מתת אל, לא השגוחע-פרוטיס ולא בטיח. יש בזה מן הבגרות - להבין שאני לא צריך איזה אבא מגבוה שיכוון אותי, שילטף אותי, שאיליו אוכל לבכות ואותו אוכל להאשים. הטעויות שאני עושה הם הטעויות שלי, וההצלחות הם ההצלחות שלי. אני חב תודה להרבה אנשים, בעיקר בכך שלמדתי מהם, אך אינני תלוי בהם ובסיכומם של דברים ההחלטות הם שלי, לא של אף אחד אחר. אין לי על מי להתלונן אלא רק על עצמי - ולכן אני מעדיף ליישם את שברצוני, כך שלא יהיה לי על מה להתלונן... ולכן מענין אותי לראות שחלק מהיוצאים לא הגיעו להכרה זו. חלק מהם עדיין בוכים על מר גורלם ומאשימים את כל העולם במצבם, ללא טיפת לקיחת אחריות אישית למעשיהם. הם עדיין חיים תחת האשליה שלמישהו אכפת מהם, שלמישהו צריך להיות אכפת מהם, וכמו שבציבור החרדי יש "עולם" חרדי שדואג (וגם מתערב בקישקעס), כך קיים עולם מקביל, רק חילוני, שאף הוא אמור לדאוג. הם חושבים שמישהו חייב להם משהו ומגיע להם צל"ש על המעבר שהם עשו. כל מי שמעיז להגיד להם מילה, זוכה לקיטונות זעם - העיקר לא לבחון את עצמם בכנות. העיקר לא להתבגר. סתם, זה מענין.

האחד

New member
למה לא להשתפך?

זה פורום יוצאים ומוגדר כפורום תמיכה ומיועד בין השאר גם להשתפכות על מר הגורל ואם לא פה אז אפה? אצל אריאלה? מותר?

סלסרו

New member
אני דוגל בכך שאם אין לך את האומץ

לקבל תשובה כנה וישירה, אל תשאל!

בני אני לא מכירה אותך המון, אבל

מתוך מה שכן יצא לראות ולשמוע בעיקר אתה דורש הרבה מידי מעצמך. קשה לך להבין שאם עבדת קשה על משהו והוצאת את כל המיץ זה לא מבטיח הצלחה? כולם מאריכים את העבודה הקשה שלך בה"לל לא כולם חייבים להינות מכל דבר שאתה עושה!! העיקר שתרגיש שעשית את כל מה שיכולת לעשות, וכל השאר לא תלוי בך. ככה זה באנושות!!!! אתה לא יכול לצפות מכולם להיות כמוך או לעשות דברים שאתה יכול כי יש הבדלים ב- DNA תשאל כל מדען. אנחנו אוהבים אותך כמו שאתה אבל אל תצפה מאיתנו להשתנות!!!

בהתחלה הסכמתי איתך.

אבל במחשבה שניה, מה אכפת לך אם אנשים מתבכינים? שכל אחד יעשה מה שבא לו וזהו.

בני, בכל מקרה מעניין לקרוא מדבריך

ולגבי התוכן, כבר התחבטו ודנו רבותינו הגאונים שליט"א למעלה די הצורך, ומי אני הקטן שאומר הן או לאו.

למעלה