לא מאמין בפוצי מוצי

לא מאמין בפוצי מוצי

קיבלתי על הראש בגלל שהעזתי לטעון שעובד עצות הוא מפונק.זו אינה הפעם הראשונה שיורדים כאן עלי בגלל מה שנתפס כהטפות. בלי קשר להיותי מתנדב, זה אני. לא מאמין שהפתרון הוא תמיד להגיד למי שקשה לו שמבינים אותו, לגלות אמפטיה ולרחם עליו. לפעמים צריך לשקף לאדם מה משמעות מעשיו. צריך להראות לו שיש גם דרך אחרת. ביחוד אני לא סובל את הבכיינים המקצועיים, בכל תחום ובכל מגזר שלא מוכנים לקחת את האחריות על חייהם ומוצאים תרוץ לכל דבר. גם לי יש חולשות. היו לי לא מעט כשלונות בחיים. אבל, תפיסת עולמי היא כזו שאני מקבל את האחריות ומבין שחלק ניכר מכשלונותי נבעו מהאישיות שלי או מכישורי המוגבלים (למשל בהתחנפות לבוסים ואמירת אמן). עקרון נוסף שלי הוא שמה שאני דורש מעצמי אני יכול לצפות גם מאחרים. ועוד מילה על עבודה פיזית: ברור לי שזו לא אידאולוגיה ובוודאי לא פתרון תעסוקתי לכל החיים. אבל, כפי שאמרו כאן אחרים (שלא הותקפו כמוני) זהו פתרון טוב למי שנמצא בשלב ביניים של לפני או בתקופת לימודים. אגב, למי שאין לא כישורים מתאימים לרכישת השכלה גבוהה זה יכול להיות פתרון לא רע. לדוגמא: לפני שנה ביקש איגוד המוסכים אישור לייבא מכונאים. שאלתי את המוסכניק שלי והוא אמר שקשה להשיג עובדים טובים למרות שניתן תוך כמה שנים להגיע לשכר יפה של 7,000 ש"ח ואולי גם לפתוח עסק עצמאי. העובדה היא שיש הרבה גברים צעירים חסרי השכלה שמעדיפים לעבוד בעבודות פשוטות ולא קבועות או , העיקר שחא ילכלכו את ידיהם בעבודה קשה מדי.

לך לישון!

זה היה סופו של פתגם ביידיש, שמשמעותו: אם כולם אומרים לך שאתה שיכור, לך לישון! יש סיבה, למה אתה הותקפת על דבריך בעוד אחרים לא, וזו לא הפעם הראשונה, אני מציע שתבדוק את עצמך!

ידו בכל

New member
אתה פשוט פחדן

שבוחר להתחפש בניק חד פעמי כדי להגיד דברים. תבדוק אתה את עצמך למה אתה מפחד להגיד את מה שיש לך בניק האמיתי שלך.

טוב היה אם היית מנמק את התנגדותך

הנחרצת לדברים שכתב בני. ולא סתם משפריץ השמצות בהחבא.

ברוריה2

New member
צודק באופן עקרוני. גם לי הגיעו כמה

תובנות לאחרונה בנושא הזה. מה שלא ברור לי הוא למה זה עוד פעם הפך לדיון טעון רגשות. יתכן שהגיבו אנשים ששומרים טינה בלי קשר ענייני לנושא. האם זה כל כך מופרך להגיד שהגבר/הבחור החרדי הממוצע הוא מפונק? תחשבו טוב על הצד הנשי החרדי ואולי תקבלו קצת פרופורציה על מה זה לא להיות מפונק.

היי ברוריה.

במהלך חודשי הגלישה המאסיבית שלי בפורום, הצלחתי היטב למתג עצמי כגדול הבכינים הלאומי. נו בסדר. מה הבעיה עם זה??? וכי הטפות מוסר יועילו משהו לחיי??? זה מה שאני מבקש לשמוע או לקרוא כשאני שוטח את מצוקתי??? אז נכון, הבעיות התקציביות, הם בגלל שיקולים כלכליים פזיזים. העצבות והבדידות (לפעמים) בגלל שבחרתי (ושלא בצדק) לגור באשקלון. העצבות בגלל קונפליקטים עם ההורים, היא בגלל שעוד לא החלטתי, (וגם אולי שלא בצדק) לנתק איתם כל מגע. נכון. בהכל בסופו של דבר אני אשם בזה אין ספק, אבל לא זה מה שאני מבקש לשמוע, וזה אגב לא מועיל. עם כל המטיפים למניהם, ניתקתי מגע לגמרי, לא תמיד יש לי כח וסבלנות להטפות גם כשאני עושה טעויות, ואני עושה לרוב. זה שאני מפונק, זה גם נכון. נו בסדר, מה רע בזה??? אני למדתי לקבל את עצמי כפי שאני וזהו. בלי שום קשר, נצבט משהו בלבי כשקראתי השמצות יזומות על בני, שהוא בסך הכל רוצה לעזור. ההרגשה האבהית שלו לא מתפרשת אצלי כהתנשאות, ואני לא כל כך מצליח להבין מדוע הוא מצליח להרגיז חלק נכבד מהמשתתפים בפורום. כפי שכבר כתבתי בעבר, אני נורא אוהב את בני, ואני חושב שטוב יהיה אם קולו ימשיך להישמע כמטיף חסר פשרות, לצידם של העידודים אליהם יזכה כך חבר במצוקה. ואת בכלל מה שלומך???

ידו בכל

New member
לאט לאט אתה משכנע אותי

מדיונים עניינים עם חילוקי דעות לגיטימים, נראה שהפורום הופך במה לאנשים מהמגזר החרדי להשתלח בכולנו.

Le Fay

New member
בני - לא מכירה את עובד-עצות, אבל

לא כל אחד יכול להיות מוסכניק טוב. בתיכון גם אני עבדתי בהעמסת חבילות עיתונים בלילות - אבל זה כי אני באופן אישי מעדיפה להעמיס עיתונים ולא למשל לשמרטף. לי זה עשה רק טוב, אבל זה לא מחייב אחרים. ואחרי הצבא בכל זאת העדפתי ללמוד תיכנות ולא לעבוד במוסך, אז אין לי שום זכות לשלוח אחרים לשם. נדמה לי שגם אתה בסופו של דבר לא עבדת במילוי דלק או בפירוק מכוניות, נכון? גם לעובד עצות ואחרים מותר לחפש להם כיוון שמתאים להם, והגישה של Kimbal1 לעניין זה הרבה יותר פרגמטית (ופחות מתנשאת).

rigoletto111

New member
מכל הוגי הציונות א.ד. גורדון

הוא היחיד שבטוח פישל בגדול. אף אחד בטח לא נגע בטוריה שלו אחרי שהוא מת . והיהודים מעדיפים להמשיך עם הלופט-געשעפטען . אני לא הולך להטיף כאן אחד , אבל אם תשאלו אותי לא צריך לשלם דמי אבטלה לאנשים שלא מוכנים לעבוד בחקלאות.

Le Fay

New member
מפיתום. יש כאן כמה רבבות תאילנדים

שממשיכים את דרכו בדבקות עד עצם היום הזה.

Kimbal1

New member
אני שמח

אני שמח שהגישה שלי מוצאת חן בעיניך אבל חשוב להדגיש שהיא לא עומדת בסתירה לביקורת של בני, כי לקחת זמן "לחפש את עצמך" זה לוקסוס לא קטן ובינתיים צריך להתפרנס. לעשות את מה שאני הצעתי לא בא במקום לעבוד במה שיש כרגע, גם אם מדובר בעבודה פיזית או מלוכלכת. בתקופת ביה"ס אני הייתי הכי גרוע (וזו לא הגזמה) בשכבה שלי בכל מה שנוגע לספורט, זריזות וכוח ואם אני הצלחתי לעבוד, לשביעות רצון הבוסים, בעבודות כפיים (למעשה אני עובד באחת כזאת עכשיו ואני די מרוצה) אז זה אפשרי. גם בעיני לסרב לעבודה כי היא "מלוכלכת" זה פינוק - השאלה המעניינת היא(מה שאולי מתקשר להערתך בנוגע לציונות הסוציאליסטית בשנות החמישים) האם פינוק הוא לגיטימי.

שלום, זוהי ההודעה הראשונה שלי../images/Emo41.gif

שלום בני. אני לא חושב שכשמישהו "מתבכיין" כלשונך, זה הזמן להדריך אותו. אפשר להתאפק, ולומר לו את שהוא צריך לדעת, בזמן אחר. בנתיים, עדיף לומר לו מה שהוא צריך "לשמוע".

שלום בני

אתה צודק ברמה העקרונית. אבל החיים מורכבים הרבה יותר. ולפעמים ישנה תחושה שאנשים מסוימים רואים את כל בעיות העולם והזולת דרך נסיון החיים שלהם ודרך תפיסת עולמם. אלא שזה לא כך. יש הבדלים גדולים בין מקרה למקרה ובין אדם לאדם, ואי אפשר לזרוק על כולם את אותם טקסטים שאם במקרה אחד הם סופר נכונים לאדם אחר הם קלישאות נבובות ותו לא. גם אני התייעצתי איתך רבות בתקופותי הקשות. חלק גדול מהדברים שאמרת לי היו נכונים ומועילים, אבל חלק אחר מהדברים שאמרת לי היו לגמרי תלושים מהמציאות של החיים שלי (הדגשה על שלי). דומני שזו הסיבה שאתה מקבל את הביקורות האלו. LOVE מני באני

חשבת על אופציה שונה?

לא מתאים לך? פשוט תדלג על השירשור (מה שאני מרבה לעשות). אם אתה מאמין שאתה לא יכול לתקן, תאמין גם שאתה לא חייב לקלקל.

R a c h e

New member
../images/Emo26.gifלמי כאן יש פיצול אישיות../images/Emo35.gif

מאיפה צצו כל הניקים החדשים? האם כוחינו עולה או שזה......... ובני, עם רב דבריך אני מסכימה במקרה הזה. רחל.

למעלה