לא להאמין

סליחה, יקירה.

אל תקשרי את זה לעניין הצבאי. אני לא חושבת שזה העניין. דברים מזעזעים לא פחות קורים בחברות סגורות, בין אם זה ה"חדר" (ישיבות; רק לפני יומיים שמעתי על רב שקרא לחדרו לילדים צעירים וביצע בהם את זממו, ויש *המון* עדויות כאלה), בין אם זה אולפנות או פנימיות, בין אם זה בין כתלי הכלא, בין אם זה מקרה שקרה בקיבוץ שמרת ועוד ועוד. ולאלעד, אני ממש לא מיתממת. מה הקשר? איך הגעת לזה?

אטיוד5

Active member
צודקת

בטירונות לומדים שררה והיארכיה. באימון מתקדם מתמקדים בשולט ונשלט. בסידרת חינוך נדרשים לציונות גברית. בקורס קצינים מספיגים הכנעה ואלימות. וכמובן שלשת החלקים המפורסמים הם פ.ר.ד.

צימעס

New member
ואי, אתה באמת חושב שהדברים האלה לא

נכונים? מגיל מאוד צעיר ידעתי שהמשמעות של צבא זה "תעשה מה שאומרים לך". זה לא שררה, הירארכיה, שולט/נשלט, והכנעה? גם לימדו אותי שזה נחוץ, כי אחרת חיילים לא יעשו בקרב מה שהם אמורים לעשות, אלא יפחדו ויברחו.

אלי ו.

New member
זה לא שאין בזה אמת

אבל מכאן ועד לתלות את כל תחלואי החברה בצבא (או ב"כיבוש") המרחק רב מאוד.

אלי ו.

New member
האם משמעת מובילה לאונס?

אני הייתי טוען שדוקא חוסר משמעת הוא מצב שיוביל להדרדרות במילוי כללים והוראות ויוביל למעשים כמו אונס. בעיני הנושא הזה כלל אינו קשור למשמעת אלא לחוסר מוסר וחוסר אכפתיות ולגישה אגוצנטרית של מילוי המאוויים האישיים בלי לחשוב מה המחיר שאחרים ישלמו.

אטיוד5

Active member
לא, ממש לא

מארבעת הביטויים רק אחד נכון - היארכיה. היארכיה יש גם בבית הספר, גם במשרד שלי, גם ברשויות המדינה וגם בארגוני הפמיניסטיות.

גרי רשף

New member
הבנתי

ביננו- גורלה של אותה נערה אומללה לא מעניין אותך במיוחד, אלא הזדמנות הפז להתנגח בצבא. אני מרשה לעצמי לשער שאת מתנגדת לכך שהמשטרה תטפל בנושא מכיוון שגם המשטרה היא גוף הירארכי פטריארכלי, כמו השב"ס שיטפל באנסים לכשיעצרו ויאסרו.

אטיוד5

Active member
ובכלל ...

צריך להפקיע את השלטת המוסר והסדר מידי המדינה שהיא גם גוף פאטריארכלי. ולמה ללכת בקטן? צריך גם להשליט סדר עולמי חדש שאין בו מדינות.

shellyland

New member
ואכן המשטרה כנראה לא תפעל בנושא.

העדכון האחרון היה שהם יועמדו ל"דין משמעתי" בחיל אוויר.

Raffael

New member
איחס, ציוני, גברי וגאה ../images/Emo5.gif

הציניות שלך מעקרת לחלוטין את הדיון במקרה הנורא הנידון ומוציא את החשק לעמוד בצד שלך. אני מת על התאורים של הצבא שלנו ומחכה כבר לשמוע על האלטרנטיבה, של צבא שיורה פרחים, שעוסק בדינמיקה קבוצתית במקום באימוני נשק ושמלמד להפנות לחי שניה (אפשר לצייר עיגולי מטרה באודם). מענין מה יקרה לתזה שלך, אגב, אל מול העובדה שהמעורבים הם אנשי מנהלה ומיפקדה. כאלה שצברו אלפי שעות של אימונים צבאיים בשק"מ, שמקפידים על היררכיה בטופסולוגיה של האפסניה, שמדכאים כל רעיון לצאת הביתה אחרי 17:00 . גם אני הייתי מעדיף להמיר מיספר שנים של שרות צבאי בביקורת על מה שקורה שם, במקום המזעזע והנורא הזה שהורס לנו את המדינה.

Raffael

New member
אני חושב שכן

כשהיא מדברת על "האתוס הצה"לי המקודש" ועל "החייל הציוני הגברי הגאה". עזוב, אני סתם מתעצבן.

אטיוד5

Active member
צודק

התכוונתי לומר שהיא רצינית לגמרי ולא צינית כשהיא מדביקה לצה"ל תארים מעולם הדימויים הפמיניסטי רדיקלי. היא באמת חושבת שצה"ל, ובעצם כל צבא באשר הוא צבא, הוא מוסד שערכיו נעים בין הכנעת הנפש הבודדת לדיכוי המונים. בהקשר הזה הכי הצחיק אותי כשהחברות האלו טענו כנגד צה"ל שהוא "כוחני". אשרינו שהוא כזה.

shellyland

New member
גם אני הייתי מעדיפה שתעשה את זה.

השיח בינינו היה יכול להיות הרבה יותר יעיל במקרה כזה.

Raffael

New member
רבים עושים את זה. זה מאוד אופנתי.

זה גם מאוד נוח ואפשרי, כל עוד יש מספיק כמוני שלא עושים את זה. (אגב, ספציפית לגבי המיקרה שלי והשרות שלי, בדיעבד, לא הייתי מוותר עליו. כנראה התקופה מהמהנות ביותר בחיי, גם אם לא בעטתי לאיש בראש ולא אנסתי אף אחת).

מה אני חושבת על זה?!

נראה לי מיותר להכביר מילים. הייתי מספיק בהלם מהידיעה הזו -- (כן, שהיו, מן הסתם, רבים שידעו ושיתפו פעולה, כאלה שידעו ולא אמרו (גם זה שיתוף פעולה), בהלם מעצם המעשה, מהגיל שלה, מההיתממות *כאילו* חשבו שהיא בת 17-18 (ואם היא בת 17-18 זה מוצדק?! גם אם בת 27-28 או 57-58, לעולם זה לא!), בהלם מעוד המון דברים שכרוכים בפרשיה הזו) -- כדי להביא לכאן קישור. אמרתי "בלי מילים" כי זה אכן הותיר אותי, בלי מילים.

אז למה את מביאה את זה?

סליחה אם השאלה נשמעת בוטה, אבל אני באמת מנסה להבין - את רוצה בוודאי שאנשים יגיבו, שיגידו שהם חושבים שזה נורא ומזעזע. אבל אם אף אחד לא יגיב, כי כמוך, נגמרו לו המילים, את עלולה לחשוב שלא מייחסים לזה אותה חשיבות כמוך.

אני שמחה שאת רגישה

לאיך אני ארגיש אם לא יגיבו. יפה, that's a first
ועכשיו ברצינות. אנשים מעלים פה קשת רחבה של דברים - מדברים חשובים שעולים לדיון ועד שטויות שחצי יום לא יחזיקן מעל גבי היסטוריית הפורומים. הידיעה הזו, ששמעתי בחדשות ואח"כ ראיתי באינטרנט, זיעזעה אותי מספיק בשביל להעלותה מעל דפי פורום תרבות עברית, לעיני הגולשים פה. לא עשיתי לפני זה ניסיון להמר "האם זה יתפתח לדיון בעל 94.76 תגובות ובעל 34.57 הסתעפויות לתת נושאים או לא". (ואל תשאלו אותי איך מסתדרים חלקי התגובות, זה חלק מלהט העייפות הרגעית
) בקיצור, זו ידיעה שקשורה לישראל, לצבא, לתת-התנהגות (אם אפשר בכלל להכניס את זה לליגה כלשהי של התנהגות) ולכן הבאתי את זה לעיניכם. נראה לי ראוי לקישור, נראה לי ראוי להביא את זה לעיניהם של מי שלא שמע/ראה. הסברתי?

למעלה