לא להאמין

נראה שלא הבנת אותי

לא שאלתי למה הבאת את הידיעה, ולא תהיתי מה הקשר שלה לפורום. שאלתי למה לא אמרת עליה כלום מלבד הכותרת - לא להאמין. ומכיוון שגם שלי עשתה אותו הדבר - ודווקא משום שגם אני חושבת שהנושא חשוב (ו-כן, הוא קשור לתרבות/התנהגות שלנו) - תמהתי מדוע אתן מסתפקות בקישור בלי לומר מילה נוספת. כן, כל המילים שייאמרו יהיו קטנות ומעטות, אבל התחושה האישית שלי היתה ש"זורקים" נושא לחלל הפורום, נושא חשוב וכואב, אבל אם מי שמביא אותו לא אומר עליו כלום, כי "אין מילים", גם אנחנו נתקשה בזה. בקיצור - אני חושבת שאם יש נושא שחשוב לנו, ואנחנו רוצים להעלות אותו כאן, ובדרך כלל מעלים נושא כדי שידברו עליו - חשוב שהפותח יגיד משהו כדי לפתוח את הדיון, אחרת השרשור עלול להידון לצניחה מהירה לתחתית הדף, ולא בגלל שהוא לא חשוב. זה מה שרציתי לומר.

אלי ו.

New member
אם היא היתה בת 16 זה היה חוקי

לא מדובר באונס בכפיה אלא באונס מכיון שילדה בת 12 אינה יכולה, חוקית, להסכים ליחסי מין.

אלי ו.

New member
זו חרב פיפיות

האם היית טוענת שנער בן 16 ששכב עם 30 בנות 18 הוא קרבן? הטענה שנערה בת 16 אינה ברת הסכמה אינה פשוטה. יתכן ובמקרה כזה יכלו להעלות טענות אחרות שיערערו את משמעות ההסכמה אבל כעקרון, בלי ראיות כאלה, נערה בת 16 שהסכימה לקיים יחסי מין עם 30 גברים אינה קרבן אונס.

מה שבטוח, זה שגם אם החוק

(המטופש) עוזר להם להינקות, אין ספק שגם אם היא (לפי החוק) אינה קורבן אונס (שוב, לו היא בת 16), היא בטוח קורבן של אטימות, רוע אנושי, אוטם שריר ה"לב" והרגש האנושי. חמלה בסיסית, זה כל מה שצריך כדי לראות יצור שזה מה שעבר עליו, ולהמשיך ולהמשיך ולהמשיך.

שרוֹן

New member
היא קרבן של כרוניקה

יצא לי להכיר (במסגרות שונות) שתי בחורות שנחשבו לנותנות. הסתבר לי בדיעבד שזו גם זו, עברה אונס בילדותה. את האחת אנס בן שכנים צעיר, כשהיתה בת חמש. את השניה אנס אחיה כשהיתה בת שש. בשני המקרים היה מדובר במקרי אונס שנמשכו תקופה. ואם נחזור למקרה הזה- אז הכל נעשה בהסכמה מלאה תוך ניצול מחפיר של בחורה שמצידה הלכה שוב ושוב בדרך אחת עצובה שהכירה. למיטב הבנתי הבחורה הזו היא בת 14.

shellyland

New member
היא הגיעה לבסיס בגיל 12.5

כשכבר היה לה "נסיון מיני" והאונס נמשך קצת למעלה משנה.

שרוֹן

New member
גם הגיל וגם המקרה לא לגמרי ברורים.

לנו נשאר להניח הנחות, ולחשוב על מה קורה סביבנו. גם להסכמה מלאה יש הרבה פנים. יש הסכמה מלאה שבאה מתוך בשלות ורצון, יש הסכמה מלאה שבאה מתוך רעב ליחס, יש הסכמה לא כל כך מלאה כדוגמת "לא רוצה עכשיו" וממולה "עזבי אותך משטויות" של מישהו שיש לו השפעה עליה. אני חייבת לציין שהבחורות שהכרתי, שתיהן בתחושה שיש להן שליטה במצב בתקופה ההיא (וזה מוזר כי אני זוכרת בכי ותסכולים מצדן בתקופה הזו). כך גם ההנחה שהנחתי שיתכן שהיא עברה אונס בילדותה. אני לא יודעת לגביה. במקרים שאני מכירה, זה היה קשור. זה יכול לבוא מכל מיני סיבות אחרות.

עִידן

New member
ועדיין,

החוק מגדיר שאם היא הייתה במצב "המונע ממנה הסכמה חופשית", מה שלפחות לדעתי, בהחלט ניתן להגיד על מצבים מעין אלה, גם אם היא אמרה "כן", זה עדיין ייחשב אונס.

shellyland

New member
בעייתי.

ע"פ החוק האנסים היו צריכים לדעת שהיא במצב המונע ממנה הסכמה חופשית. הם יכולים לטעון (וטוענים) שלא ידעו.

ixmix

New member
חלאות הם כן, אנסים הם לא.

את מתייחסת לאותם בני זונות כאל "האנסים". הם לא. בכדי להיות אנס צריך לבצע אונס, ואת אינך יודעת אם בוצע - ולמעשה את בעצמך מסבירה מדוע זה אינו אונס. לא שזה משנה את העובדה שכל מי שידע והצטרף לניצול מיני מחפיר שכזה, ברמה האישית לדעתי צריך לחתוך לו את הזין. אבל יש חוק, ויש דרכים לשנותו; ויש נורמה ודרכים לשנותה - ובדרך כלל הם חופפים.

קיום יחסי מין עם ילדה הוא אונס

זוהי לשון החוק, ןחוק זה הוא מוצדק לחוטין, בעיני.

nopas

New member
אני לא מכירה שום מקום בחוק

שקובע שעליהם לדעת מראש שהסכמתה איננה הסכמה על פי חוק. לשון החוק מצורפת כאן.

עד כמה שאני יודעת

הפרשנות לחוק דורשת מן האנס מידה סבירה של הבנה והכרה בכך שהוא מבצע אונס. כלומר שהטיעון "לא ידעתי שהיא בת 14" או "לא ידעתי שהיא שיכורה" או "לא ידעתי שהיא אימלת" וכיו"ב תקף בבית משפט. יכול להיות שאני טועה. אני מוכנה לבדוק את זה.

nopas

New member
אני אשמח אם תבדקי את זה

למיטב ידיעתי חל כאן הכלל של האדם הסביר, משמע, אם לאדם הסביר לא היתה דרך לדעת שהיא בת ארבע עשרה, אין הנחה שהעומד לדין ידע - אלא אם ניתן להוכיח שידע. אבל אם האדם הסביר יכול היה לדעת, ההנחה היא שהידיעה קיימת, ואין צורך להוכיח שידע.

אלי ו.

New member
גם אני הכרתי

הכרתי מישהי שעברה תקופה קשה (לא תקיפה מינית) ובאמת נכנסה לסבב של שתיה, וגם שכבה עם כל מה שזז. הענין הוא שהיא היתה בגירה באותה תקופה ההסכמה שלה היתה הסכמה לא מדובר באונס אלא פשוט במסע של הרס עצמי. מי ששכב איתה אפילו לא היה מודע לכך שהוא כלי במסע שלה ובודאי שלא היה אנס. היא היתה קרבן של עצמה ואני שמח שהיא יצאה מהתקופה ההיא. אני מבדיל מאוד בין מקרה כזה לבין המקרה הזה בו מדובר בילדה שההסכמה שלה אינה הסכמה ולכן מדובר באונס. לא הייתי רוצה שהחוק יתיחס לנשים בוגרות כמו לילדים.

למעלה