תכלס, אני חצוי בקטע הזה...
מצד אחד מקומם אותי לדעת שבעיר הבירה שלי, שהיא חלק מהמדינה שלי, שיש לה כל כך הרבה סימליות וחשיבות, לא נותנים לי לצעוד בגאווה כי אני הומו וזה עלול לעורר מהומות ולהכעיס את הדתיים...
איפה הייתה ההתחשבות ברגשות הציבור כשאותם דתיים הלכו בכיכר ציון בירושלים עם ארונות קבורה ליצחק רבין למשל, מישהו שאל אם זה פוגע בציבור מסוים? הדוגמא הזו אולי לא קשורה, אבל היא באה להראות משהו מסוים...
ירושלים מסמלת הרבה דברים להמון קבוצות באוכלוסיה. כל פעילות מסוג שהוא בירושלים, בין אם זו פעילות פוליטית, פעילות חברתית או פעילות הפגנתית עלולה לעורר את כעסם או לפגוע ברגשותיהם של קבוצות מסוימות... אבל זו מדינה דמוקרטית. יש גם הומואים בירושלים! ואין ום סיבה שהם יצטרכו לחיות בחשש או בפחד... כמו שלימנים/שמאלנים/נכים/מורים/דתיים/חילונים וכו' יש את הזכות להפגין ולצעוד בירושלים, אין שום סיבה שלהומואים יהיה אסור אני יכול להבין את כל ההשוואות שעושים בין איסור המצעד בירושלים לבין השואה... יש נטייה לשכוח שבשואה לא נרצחו רק שישה מיליון יהודים, בשואה נרצחו גם מאות אם לא אלפי הומואים... ודווקא אנחנו במדינה שלנו צריכים להיות הכי פתוחים וסבלניים לקבוצות מיעוטים.. חבל שבפועל זה לא קורה ושלא למדנו כלום...
מצד שני,אני אומר לעצמי, בשביל מה? מה הם מנסים להשיג בזה? במקום להקים קול צעקה על מצעד שלא מהווה חשיבות כזו גדולה, עדיף שישמרו את האנרגיה והעצבים למלחמות שיכולות להועיל קצת יותר לקהילה ההומו לסבית, כמו למשל להאבק על חוקים שיבטיחו שיוויון זכויות לזוגות חד מיניים... הרי זה לא שאין לנו איפה לצעוד, זה לא שחסרות פה ערים שתומכות ומחבקות את הקהילה,
12 שנה צעדנו בת"א לפני שהתחלנו לצעוד גם באילת וירושלים, אז מה קרה פתאום? מה ההתעקשות הטפשית על ירושלים? נמאס לכם לראות את רחוב אבן-גבירול בת"א? שתי הגישות צודקות!!! מנקודת מבט של צעיר הומו, שלא מרוכז אך ורק בקהילה, אך גם לא מנותק ממנה לחלוטין, אני חייב להסכים ששתי הגישות צודקות... גם לתומכים וגם למתנגדים יש מספיק טיעונים שהם פשוט נכונים, ואין מה לעשות קשה להכריע מה חשוב יותר... אם תשאלו אותי, אני חצוי, והדיעה שלי נעה לכאן ולכאן.. היא משתנה... תלוי עד כמה הרבנים מצליחים לעצבן אותי בעמדותיהם... אבל אולי זאת גם בדיוק הבעיה... רק כשאני קורא משהו שאיזה אידיוט אמר, אני מבין עד כמה חשוב לקיים מצעד בירושלים, אולי מתוך מקום של לעשות להם דווקא... ובשאר הזמן זה נראה לי כמו התעקשות טיפשית, כמו ללכת עם הראש בקיר במקום להיאבק על דברים חשובים הרבה יותר... בקיצור, קשה להחליט, ושכל אחד יחליט ויתמוך בצד לפי ראות עיניו. בגדול אני חושב שלא יזיק לכולנו להתרכז בדברים החשובים באמת, ועם כל הכבוד לקרנבל הזה שנקרא המצעד, יש דברים חשובים יותר שאני מצפה שארגון שקורא לעצמו "הבית הפתוח" ידאג להם... בלי לפגוע ברגשותיהם של הפונפונים הסגולים, גרביוני הרשת ומכנסי הדפוק-אותי כמובן