לא יעלה על הדעת

תגיד

אתה באמת חושב שאם, קבוצה המכנה עצמה "חרדים בעל כורחם" או "אנוסים" , תנהג בחוסר נימוס באנשים המגיעים לפורום... שהיחס המזלזל, שאדם ניכנס פה לפורום נתקל בו, לא יביא אנשים שכעיקרון רוצים לתמוך,... להסתייג, מכל מה שרשור בתופעה? אתה באמת חושב, שתוכל להביא את העולם החרדי, לקבל את תופעת ה"אנוסים", עם היא תמנה , בודדים? אם תחשוד בכל העולם , במוקדם או במאוחר, תמצא עצמך, מבודד לא רק בקרב הקהילה החרדית...

nini132

New member
נההה

אחרי שניק `מתקבל` זותומרת, מוכח שאינו מחב``ת. (מספיק שניק מוכר כגון סוגי, מיסטר, ואלה שאני מכיר אישית יעיד עליו שהנל נחמד אהוב וחביב בעיני המקום) וברוכבא לקהילה הכי נחמדה בעולם. עד אז, כאשר יש ספק מי הוא, שיתכבד ויוכח את טהרת ליבו/tapuzforum/images/Emo69.gif

Namespace

New member
לדעתי יש כאן קו מחשבה שגוי

אם מישהו רוצה לחשוף אי מי מחברי הפורום, זו לא בעייה כזו גדולה. אפשר להתחזות, לכתוב דברי כפירה )בטוח יהיה כזה היתר בשביל להציל נפש מרדת שחת), אפשר לכתוב הודעה ביום שישי שתתפרסם בשבת (וזה אוטומטית יוריד לכם את החשדות, לא?) וכמובן באמצעים טכנולוגיים. לענייננו: לא מקלחת צוננת תעצור את מי שיירצה להסיר את לוט המסתורין שלכם. מה שדרוש זו זהירות. לא למסור שום פרט אישי על הפורום. מי שהכיר את ``הרב הגאון`` עם הבלוג שלו, שיידע שהוא נחשף על פרסום יום ההולדת שלו.

mister xy

New member
../images/Emo45.gif והמקלחות הצוננות (או רותחות) האלו

רק ירחיקו חברים/ת פוטנציאלים.

אני מאבחן 3 סוגי גולשים מחשידים

התייחסותי מתמקדת, בגולשים היכולים להוות בעיה, מטרד וסכנה ממשית לשלום החברים. 1) דתיים במוצהר - אלו הכי פחות מסוכנים, כי הם חשופים וניתן בקלות להיזהר מהם. פעמים רבות הם מהווים מטרד להתנהלות התקינה של הפורום, יש לבחון את המשך שהותם לפי התנהלותם. 2) אנוסים לא יציבים - כיום אנוסים מחר מחבתי"ם. יום מחללי שבת ויום למחרת סייעני שטיינטהרים למיניהם. הם מסוכנים לאין ערוך מדתיים במוצהר, הם יכולים לכתוב בעצם יום השבת בפורום, שאבדה אמנותם באל אחד. אך חוסר יציבותם הפוטנציאלית מאיימים ממש על האנוס. 3) מחבתי"ם המזדהים לאנוסים - הם המסוכנים ביותר, גם אם קיים מרחק של ד' פרסאות פלוס נהר רחב כאמזונס בין האנוס למחב"ת, ינסה המחב"ת לאנוס את האנוס. בכל ההצעות לעיל, קל מאוד להיזהר מהגולשים המשתייכים לקבוצה הראשונה, הקבוצה פחות מסוכנת יחסית. אך קשה לאין ערוך להיזהר מהצבועים והמתנדנדים.

אחרי הכל

הפורום מיועד לכופרים, מחללי שבת ובועלי נידות, לא? צריך להיות סינון מינימאלי של הנכנסים לכאן, כי גם אני, שכמעט ולא מסתירה את חוסר אמונתי ביום יום, עדיין לא מעונינת בפרסום גורף או ליפול עם איזה מחב"ת. לדעתי, המנהלים צריכים לקבוע תנאי/ כללי כניסה (כמו כתיבה בשבת או משהו דומה) על מנת שהבית שלנו ישאר שלנו. (קצת מוזר לי לכתוב שלנו, כי אני עוד יחסית טרייה פה, אבל כלכך נוח וחמים פה שזה מפתה.)

אם אפשר להביע גם את דעתי...

(למרות שאני לא אנוס) אם מקבלים בצוננים את החדשים, אז: 1. המחב"תים יתעלמו וימשיכו לנסות לחדור (אולי עוד ניק אולי באותו הניק). 2. האמיתיים ייפגעו וזה עלול להקשות עליהם את החיים. בכל מקרה - אפשר רק להפסיד מגישה זו. לכן - אני מציע לקבל כל האדם בסבר פנים יפות. אם לא רוצים, עדיף לא להגיב כלל. לעצם החשדנות והכוויות - ראוי להדגיש לכל מצטרף חדש ש>כולם< חשודים. לא להאמין לאף אדם שפונה אליך בשום צורה. מצד שני, גישה זו תגרום לך לחיות בפחד תמידי ויקשה על החיים. לכן, אם באמת מעוניינים לקבל קצת חמימות מהעולם, אני אישית ממליץ מהחדשים להתייעץ עם מנהלי הפורום בלבד לגבי ניק שנראה בסדר, לוודא שהמנהלים מכירים אותו אישית ויכולים לערוב לו.

sec op

New member
../images/Emo127.gif ../images/Emo45.gif

אם יש מחתבים עם מטרות, הם לא יברחו מכאן כ"כ מהר בגלל יחס צונן. לעומת זאת נחשוב על אנוס, שפתאום גילה את הפורום. עד שמתחיל לכתוב, הרי זה צעד בשבילו להיות ב"חבר כופרים", ואם יקבל יחס צונן לא ימשיך להשתתף. יחס צונן ראוי לטרולים, או לסתם לא נחמדים, להבהיר להם שהם אינם רצויים. אבל לא כל ניק חדש ולא מוכר צריך לקבל כזה יחס. בדיוק לצורך זה הומצא המשפט "כבדהו וחשדהו", גם כשחושדים ניתן לתת יחס של כבוד, זה לא אומר שיש אפשר לסמוך עליו ולתת פרטים וכדו'. ולגבי השתתפות הפורום, דעתי קצת יותר ליברלית. קודם כל מדובר בפורום פתוח, וככזה, כל מי שמוצא בו עניין יכול לקרא ואם יש לו דברים מעניינים להוסיף אין סיבה שלא יעשה זאת. גם אם הוא מאמין, כל עוד לא גולש להטפות והודעות מנדנדות. שבוע שעבר עלתה כאן הודעה לפורום של מי שהציגה את עצמה כתלמידת תיכון שמשתתפת בהצגה ושאלה כיצד צריך להיראות השיער של בחורה חרדית, כמובן שהיא אינה שייכת לפורום, ובכל זאת זה היה טבעי שיתייחסו אליה ויענו לה, אף אחד לא תקף, ואפי' המיסטר של הפורום למד דבר חדש. לכן לדעתי אין צורך ישר לחקור כל חדש כאן אם הוא מאמין או לא, לא זה צריך להיות תנאי קבלה, אלא להישפט על פי הודעותיו, האם הן ברוח הפורום או לא. אנשים יכולים לגבש דעה בעקבות הקריאה בפורום, ולשנות את עמדותיהם ודעותיהם, זה חלק מהמטרה של החלפת דעות.

עץ שתול

New member
לדעתי יש רק בעיה קטנה

אם אנשים ידעו שלצורך השתלבותם בפורום הם צריכים לייצג את עצמם רק על צד אחד, אז מה הבעיה שלהם לשקר? להעמיד פנים? אני חושב שהמנהלים בסיוע של כל החברים האמיתיים שנמצאים כאן, צריכים לפקוח עין ולהשאר עירניים בכל מה שמתחולל בין השורות, וכשימצא מישהו שאינו תואם את הרוח פשוט להעיף אותו על טיל שיאב אירני. אמנם יש צדק בדעתה של סוגי בהקשחת התנאים, הבעיה היא שלא בהכרח שזה ממש יעבוד בכיוון החיובי.

סוג ב

New member
קח בחשבון

שאני ומיסטר קוראים כל הודעה ומכירים את רוב החברים הקבועים. יש בעיה בלהציג את עצמך בשקר, כי שקר, הוא לא יהיה עקבי, ואני או מיסטר נעלה על זה די מהר, מה גם, רואים מי כותב קבוע בשבת ומי כותב פעם אחת לצאת ידי חובה (ובטח לא כתב את ההודעה בעצמו) אני מכירה גם סגנונות כתיבה ואני הכי עוקבת אחרי אלו שלא מספרים על עצמם שום דילמה ושום דבר אישי... מי שלא עומד מאחורי סיפור אמתי, יתקשה להיות עקבי בשקריו.

הצעתי בנושא:

קודם כל שאפו לאביב על העלאת הנושא. זהו נושא חשוב, בדמנו ממש. וגם אני, לצערי, טעיתי פעמים מספר בהיסחפויות ובהנהגות לא נאותה דיה בנושא הזה. סוף דבר הוא ראשיתו: אישית, מאוד חשוב לי שהמקום הזה יהיה מקום נעים ומקדם בברכה. אני זוכר איך בפעם הראשונה שנכנסתי לכאן, ואז עוד לא הכרתי את כללי המשחק התפוזיים לחלוטין. נכנסתי בהיסוס, לא הכרתי הרי אף אחד, הניק שלי היה חדש שבחדשים, זה עתה נוצר. קבלת הפנים החמימה של סוגי (וכאן המקום: תודה רבה!), נתנה לי דרבון וביטחון עצמי לכתוב מעט, והקידום בברכה הכנסתי בסערה לאטמוספירה המיוחדת ששוררת בפורום, שתאמה למצבי ככפפה ליד. שם הפורום התברר לי או אז, מתוך חוויה אישית עמוקה, כקולע ביותר אל השערה. אם כן, חשדנות וכל אווירת המלחמה, תזיק לנו ותזיק לאחרים. לנו, כי נרגיש שהפורום קמל באין כוחות חדשים מצטרפים אליו. הרי עבורנו הפורום ממלא משימה חשובה ביותר, הוא סוג של תמיכה. אחת מהנקודות הכי חזקות שהחברה "שלנו" (החברה החרדית) משדרת לנו – ולכל יתר חבריה – היא ששאלות וחקירות אחרי האמונה נובעות מבעיות נפשיות (מסוגים שונים; או האוטסיידריות, או איפכא-מסתברא, או רגשות נקם וכו' וכמובן כמובן – תאווה, תאווה). כשאתה פוגש פתאום אנשים רגילים לגמרי (במובן הטוב של המילה) שתוהים אותם תהיות, שחשים אותם תחושות, שמתייסרים באותם הייסורים – לשונך נדבקת לחכך. רגע, אתה אומר לעצמך, אינני יחיד. בדיוק מה את שעובר בראשי, מתאר עלי כתב אדם זולתי, שגם אם הוא לא מהקהילה שלי, לא מהמקום שלי, לא מהפלג הפרטיקולרי בו אני חי – מתאר הוא את נבכי נפשי בנושא זה כאילו הייתי אני! ולכן, הנטייה שלי היא להציע, שהמנהלים יקדמו בברכה כל כותב חדש. באותו האופן בו התקבלתי אני, ונעשיתי צרכן מכור לטובות ההנאה הנפשיות החשובות שהפורום מציע לאדם במצבי (חדל אמונה, אך בעל אילוצים חזקים במיוחד להישאר בתוככי חברה מאמינה). זוהי חובתנו – להיות אנושיים ומאירים פנים, וזה גם יעבוד לטובתנו – הקבוצה תגדל, יבואו כוחות מבריקים חדשים, וכולנו (ישנים גם חדשים) נצא מורווחים מכך. מהר מאוד נדע הלנו הניק החדש או לצרינו. אם מרבית החברים יחושו שהלה טרדן מציק (אפילו אם אינו מחב"ת), נודיע על כך למנהלים במסר אישי (לא על גבי הפורום!, שלא ייגרם עוול למי שהחשד נופל עליו לחינם). המנהלים יבחנו לתקופה קצרה (יומיים שלושה) את התנהלות הניק "החשוד" ויקבלו החלטה – חסימה או לא. הצעתי בקצרה: קבלת פנים על ידי מנהלים (וכל מי שיחפוץ בכך, בנוסף). חשדות ופחדים לגבי ניקים – באישי בלבד. משפטי שדה פומביים וולגריים (שגם אני השתתפתי בהם ומתחרט מעומק הלב) – no more. החלטה – על ידי מנהלים, אחרי בדיקה ומעקב.

אם יורשה לי להביע דעה,

דברים של טעם כתב "רוצה לעזוב", חן חן. אוסיף רק עוד נקודה אחת: כשם שפרצופיהן שונים, כך דעותיהן שונות. כל אחד וצרכיו הוא, כל אחד וסגנונו, כל אחד וכתיבתו. יש המרבים לכתוב, לשתף, להתלבט בקול, ויש שימעיטו. יש מי שיעלה לפורום את כל חוויותיו, יקבל חיזוקים, הערות והארות, ויש שיבחר למעט להשתתף בכתיבה אקטיבית, אם מתכונותיו האישיות, אם מכל סיבה שלא תהיה. הצד השווה שבהן, שכולם רוצים למצא את מקומם כאן, כל אחד ומקומו הוא. מן הראוי, לדעתי, לאמץ את דבריו של "רוצה לעזוב", מעשינו יקרבונו ומעשינו ירחקונו. ההנהלה תוכל תמיד לפקוח עין ולפעול כהבנתה, ואין כל טעם שיידונו הדברים ברבים. וכן, למען הגילוי הנאות: אני מן המופנמים בכתיבתי כאן, תהא הסיבה אשר תהא. לא ציפיתי לקבלת פנים כלשהי, ואף לא קיבלתיה... אם לאי מי תהיות על קנקני, אשמח ליישבם לו פא"פ, באישי. היו שלום.

לחוד

New member
למה אני קורא את ההודעה הזאת שוב ושוב?

כי הכותב מבטא בדבריו אנושיות יפה כל כך, עם כנות לא רגילה. הוא לא מתבייש לכתוב שכתיבתו לוותה בהרבה היסוסים, והוא לא חושש לומר את האמת ובמפורש שהפורום עוזר לו נפשית והרבה. הוא כותב את כל זה בלי כיסויים ובלי מחשבות על מה יגידו, ובלי לפחד שהוא יתפס כאדם חלש וכו' וכו'. והיא הנותנת, לכן הוא זוכה להערכה רבה כל כך.

אני מקווה

שלא נהפוך לסגנון של הפורום השכן בה הציניות שולטת בין החברים עצמם וכל מי שמספר על הקשיים שלו נתקל בתגובה צינית על טעויות הכתיב שלו במקרה הטוב או "תעשה עם עצמך משהו" במקרה הפחות טוב.

למעלה