לא יעלה על הדעת

לא יעלה על הדעת

שכשמפציע בפורום כותב/ב חדש/ה, כל אחד יחליט לפי המצב רוח שלו באותו רגע הלנו הוא אם לצרינו,ויערוך קבלת פנים בהתאם.צריך לקבוע נוהל ברור איך לקבל את פני החדשים. הרי לא כל מי שמציג את עצמו נכון הוא בהכרח מי שהוא מגדיר את עצמו,ולא כל מי שלא יודע לכתוב את הדברים הנכונים על ההתחלה-לא שייך לכאן. חשוב לזכור,שאם מי שמתאים יקבל מקלחת צוננים בפעם הראשונה שהוא כותב,הוא יאבד את החשק לכתוב.מצד שני,אם הוא לא מתאים,תמיד אפשר להראות לו את הדלת,וגם אם מדובר במחבת,הוא לא יצליח לחשוף כלום כל עוד שהוא לא הפך לחלק מאיתנו.מאותה הסיבה לא צריך לעשות עניין ממי שמגיב באופן חד פעמי,לא יכול להגרם שום נזק מכותבים חד פעמיים ,אלא אם כן גורם עוין מצליח להתערות בינינו ולהשיג מידע. אין בכל האמור כדי להפחית במשהו את החשדנות הנדרשת,אלא קריאה שלא לחתוך מסקנות מידי מהר. ההצעה שלי, להוסיף לתקנון שכל כותב צריך להציג את עצמו בהודעה הראשונה שלו,ושהמנהלים יגיבו ראשונים לכל כותב חדש.

רקפת81

New member
../images/Emo45.gif גם לי זה מאוד הפריע..

סה"כ אנחנו לא רוצים שהפורום יהפוך להיות כמו הפורום השכן.. לא חושבת שצריך שהמנהלים יגיבו ראשונים, לדעתי מספיק מה שכתבת ע"מ להביא את הנושא לתודעת חברי הפורום.. וטוב מאוד שכתבת זאת..

סוג ב

New member
../images/Emo45.gifאבל (אחד גדול כזה..)

לא כל מי שנכנס לפורום מסוים, קורא את התקנון ואת ההוראות הפעלה.. אני נכנסת לפורום מתכונים, ברור לי מה זה ואני לא צריכה להיכנס לתקנון. לעומת זאות, כשרואים 'חרדים בעל כורחם' אפשר באמת להבין מזה שזה פורום למודרנים שבחרדים. לכן, אני כמתנגדת אדוקה, אני ישר שואלת על השקפות החדש ומתקילה אותו ישירות, כשיש לו אמונה. הבעיה היא, שחברים אחרים שלא מסכימים עם עקרונותיי (שזה בסדר גמור, אף אחד לא צריך להסכים איתי), כן מקבלים כזה יפה (המקרה האחרון היה עם הילה או איך שקראו לה) הבעייתיות מתחילה בזה שיש להם כבר פורום, כי כשאני פניתי להנהלת הפורומים שיפתחו פורום למקולקלים, נאמר לי 'מה את רוצה? יש להם פורום חרדים', הרי שם, לא מתרכזים אלה שמאמינים לרבנים והולכים אחריהם באש ובמים, אחרת לא היה להם אינטרנט.. אז חד וחלק, מקומם לא איתנו וכל עוד אני חלק פעיל בפורום הזה, לא ארשה להם לדרוך כאן ולהגיד לשוקולדית 'מה בכלל התחתנת איתו, אם אתם לא באותה דעה'. הם לא יכולים להבין את זה בחיים. הם התחתנו עם מקולקלים כמוהם, וסיכמו לפני החתונה על הטלויזיה והגרביים הקצרות ואם אחד מהם יתחזק בדת בהמשך, הם יוכלו להתגרש, כי הם לא באים מציבור שמחרים אותם על גירושיהם. קפיש???

תראי

ברגע שיהיה כתוב בתקנון שעל כל חדש להציג את עצמו,יהיה לגיטימי לגמרי להגיד למי שלא עשה את זה שיקרא את התקנון ויתנהג בהתאם,ואם הוא לא יישר קו יהיה לגיטימי להעיף אותו על טיל. אולי באמת כדאי לשנות את שם הפורום ?! אני דווקא חושב שתפקיד ההנהלה לקבוע את אופי הפורום,ולכן אם יקבע רשמית שרק כופרים כותבים פה,אז מי שיתמוך במאמינים למיניהם יחשב בעצמו בוגד. (אולי צריך להבדיל בין כתיבה של פעמים בודדות לבין התנחלות רצינית.)

לחוד

New member
בעצם אתם מסכימים על העיקרון

וגם את בעד לקבל בברכה כותבים חדשים ולא לזלזל או לתקוף אותם, רק את מדגישה שצריך לברר מיד בתחילה אם הם מאמינים או לא. זה יכול להיות הנוהל שמדבר עליו אביב. (מנהלתנו היקרה, "המודרנים שבחרדים" "מקולקלים כמוהם" - הגדרות שמעצבנות אותי)

אולי כדאי לשנות את שם הפורום

ל"אתאיסטים חרדים", "חרדים אפיקורסים", "אפיקורסים עם שטריימל (או ספודיק)" או משהו כזה. פחות קליט אולי, אבל יצמצם אי הבנות.

mister xy

New member
אבל לא כל המשתתפים פה מגדירים את עצמם

כאתאיסטים או אפיקורסים...

באמת? מי למשל לא?

זה פורום, יש בו ניקים, מאחוריהם אנשים, והם כן נתונים למצבי רוח. אם אי מי בחר להכנס לפורום ולכתוב עליו לקחת בחשבון כי איש אינו מכיר אותו, אינו שופט אותו, וכל מילה / תגובה שיקבל, עליו לקחת בפרופורציה. לפורום אכן פן של תמיכה, אבל אם נהיה נחמדים למדי לכל פטריה שתצוץ אחרי הגשם (גשם=לדוג' שרשור הנשיא) אנו עלולים גם לאכול פטריות רעילות. וחבל. . .

mister xy

New member
כבדהו וחשדהו - זה הפתרון.

וכפי שכתב אביב תמיד אפשר להראות את הדלת למי שלא מתאים וכבר היו דברים מעולם. לפי דעתי, כל עוד לא בטוח במאת האחוזים שהבנאדם מחב"ת / מתחזה / טרול לא ראוי לחפף אותו. אני לא יודע אם יצא לך פעם לכתוב באיזשהו פורום ולקבל יחס מזלזל / דוחה אבל תדעי לך שזה ממש לא נעים. אני לא יכול למסור לך שמות אבל יש כאן כמה וכמה שמאמינים באלוהים וממש לא מגדירים את עצמם כאפיקורסים.

אגס 10

New member
תחכה עד שתהיה בטוח?

ואז יהיה כבר מאוחר. התמימות הזו לפעמים הורגת.

mister xy

New member
מה מאוחר ? מה ?

אמרתי לך ללכת להפגש איתו ? הרי ממילא הוא רואה את כל מה שאתה כותב פה אז מה כבר יקרה אם תתן לו לכתוב כמה מילים.

סוגי לא צריכה דובר, בטח לא אותי

אבל די ברור מהפוסט המכונן של הפורום ("יש כל כך הרבה אנשים כמוני, שלא חרדים לדבר השם, שלא מאמינים") וגם למשל מהתגובה הזו שלה, שהיא הקימה את הפורום עבור חרדים שאינם מאמינים באלוהים. מצד שני ברור שמהקמת הפורום זה לא בדיוק קרה, ויעידו על כך בין היתר דבריך, וכמובן הביקורים התכופים של יוצאים מהפורום השכן ואפילו סתם חילונים. אולי הפתרון שיתאים ל"גרעין הקשה" של הפורום זה לעשות מה שעשו בפורומים אחרים, ולהקים במקביל לפורום קומונה סגורה שבה לא צריכים לפחד מאף אחד ותנאי הקבלה שלה קפדניים במיוחד. המודל הזה של שני פורומים שעובדים במקביל, אחד סגור ואחד פתוח, הוא מודל שהצליח במקרים רבים.

mister xy

New member
לא מקובל עלי לעשות זובור לכל מי שמנסה להצטרף

צריך לעשות איזשהו תשאול אבל אפשר לעשות את זה במסרים.

למה זובור ?

רק להגיד לו יפה שיציג את עצמו . אין בזה שום פגיעה אם זה חלק מכללי הפורום.עכשיו,אם הוא לא מתאים על פי דבריו,אומרים לו מיד שהוא לא יכול לכתוב.ואם הוא נראה מתאים אז מקבלים אותו יפה, אבל בוחנים אותו בשבע עיניים עד שנותנים בו אמון. עדיף שזה יהיה על הפורום כדי שתהיה לכולם אפשרות לקלוט את הבן אדם.

mister xy

New member
הבעיה היא שלא כולם אומרים את זה יפה.

לגבי החלק השני אתה צודק.

למעלה