תשובה
טוב, אין לי ביקורת על כולם. יש פשוט תופעות שמפריעות לי, שחלקן קיימות אצל חלק מהמטפלים וחלקן לא. יש ויש. מפריע לי מטפל שיותר מדי מהנהן ופחות מדי מביע את עמדתו או מביא את עצמו. מטפל שלא יוזם מדי פעם, רק מקשיב. אני יודע שזו תלונה נפוצה מאוד, של הרבה מטופלים, ואני מתחבר אליה. מפריע לי שמטפלים מסוימים לא אמיצים מספיק ללכת למקומות הבאמת קשים, ואם המטופל לא פותח שם - הם גם לא יפתחו. ברור שיש בזה היגיון בסיסי, לא לקחת אדם למקום שאליו הוא לא מוכן. אבל כן צריך לנסות, לגשש, להעז. אחרת באמת יעברו חמש שנים עד שיגיעו לעיקר. מפריעים לי (כמו למקיאטו) טיפולים ארוכים מדי שמזמן הפסיקו להתקדם אבל המטפל לא אומר כלום וממשיך בשיגרה. זה לא כולם, אבל יש כאלה. בעיקר מפריע לי שיש מטפלים שלא עברו כמעט כלום בחיים חוץ מלימודי פסיכולוגיה ועבודה כפסיכולוגים, והם לא מכירים את החיים. בעיקר מפריע לי שחלקם חיים בזוגיות שחוקה אבל אין להם אומץ לצאת ממנה, והם גם שחוקים בעבודה אבל אין להם מושג מה יעשו אם לא יהיו מטפלים, אז הם ממשיכים. התוצאה? מטפלים כאלו נוטים "לשפץ" את המטופלים שלהם כך שגם המטופלים יסתפקו בחיים לא ממומשים, העיקר שיהיו בנורמה. המטפלים הללו בעיקר מנסים "לסלק בעיות", כלומר להחזיר את האדם למשבצת הנורמטיבית. אני חושב שמטפל טוב צריך להיות במידת מה נון קונפורמיסט ואנרכיסט, (אבל גם מצד שני כן לחיות את החיים המקובלים, ולא להיות איזה מופרע על גבעה) צריך שתהיה לו היכולת להסתכל על הדברים אחרת, ושלא יהיה מוצר מהונדס באוניברסיטה. יש עוד כל מיני, אבל זה בגדול.