לא יודעת מה לעשות

ללו9

New member
לא יודעת מה לעשות

היי, בעלי ואני, נשואים טריים, בתחילת שנות השלושים שלנו.
בעלי סיים לימודי תואר שני לפני כשלושה חודשים (ממש במקביל לחתונה).
אני עבדתי בתפקיד בכיר עם משכורת גבוהה יחסית והוא עבד בעבודה סטודנטיאלית, בה הוא הרוויח כשליש ממני.
כמה חודשים לפני החתונה פוטרתי מעבודתי והוא פוטר ממש אחריה.
אני לא עובדת כחצי שנה, אבל עבדתי בלא מעט עבודות מזדמנות פה ושם, דברים שלא תואמים כלל את נסיוני או הכשרתי, אבל צריך להתפרנס...
בעלי מעולם לא עבד בעבודה "רצינית", כי מאז שהשתחרר מהצבא הוא השקיע את כל מרצו בלימודים.
עקב מצבנו הכלכלי נאלצנו לעזוב את הדירה ששכרנו ועברנו לבית של אמא שלי.
השבוע מצאתי עבודה רצינית סוף סוף, אבל הוא לא מוכן לעבוד בכל תחום, אלא רק בעבודות שמתאימות לו - "כי אני מלומד ויש לי תארים".
המצב הכלכלי דוחק ואמא שלי מתחילה לשאול שאלות (ובצדק...), לכן לאחרונה התחלתי ללחוץ עליו יותר ויותר כדי שיעבוד בכל תחום אפשרי כרגע, רק כדי שנוכל להתפרנס.
היום, אחרי תקופה של ריחוק רציני, קרירות מצידו (אנחנו נשואים טריים, אבל אנחנו שוכבים בערך פעם בחודש, למשל...) הויכוח הגיע לפיצוץ והוא עזב את הבית והלך לאמא שלו.
הוא לא יודע להתמודד עם משברים, הוא פשוט מתכנסבתוך עצמו ולא מדבר, או רוטן כל היום.
הוא הפסיק לחייך.

מצד אחד, יש לו המון מעלות. הוא בחור מקסים ואדם טוב. אני אוהבת אותו מאוד ואני לא רוצה להתגרש.
מצד שני, בא לי להיות מסוגלת להניח עליו את הראש בסוף היום ולדעת שהוא יעשה הכל כדי שיהיה בסדר...
אין לי ביטחון איתו. והריחוק הזה גומר אותי.
חסר לי חום, חסר לי חיבוק, חסרה לי מילה טובה פה ושם.
אשמח לעצות.

מריוס זכריה

Member
מנהל
הפתרון פה הוא מאוד מאוד פשוט. השאלה היא האם תסכימי לקבל אותו

אני אתן לך את זה בשורה אחת: תני לבעלך למצוא עבודה בלי שום "עזרה" שלך, והכל יסתדר.

כוונותיך בטח היו טובות, ואולי גם חרדת מהמצב, ולכן פעלת לפי מיטב הבנתך, והתחלת לדחוף אותו ו"לעזור" לו.
הדחיפה שלך התפרשה כביקורת על תבונתו, על האומץ שלו, על היושרה שלו, על הרצינות שלו, ועל עצם היכולת שלו.
במילה אחת (קשה): סירסת אותו.

כשהוא היה סטודנט, את הרווחת פי שלוש ממנו.
קשה לגבר הממוצע לקבל מצב כזה, כי זה אומר שהוא שווה פחות, הוא לא עומד בתפקידו כגבר, וכולי.
אבל לזה הייתה לו תשובה לעצמו: הוא לומד! הוא בונה את העתיד שלו, כך שהעובדה שהוא לא מפרנס ראשי כרגע היא רק מצב זמני.

מה את עשית? זמן קצרצר אחרי החתונה, ובעקבות הארועים הקשים של הפיטורים של שניכם, באת ושברת לו את הקונספציה.
אמרת לו שלא יחכה לעבודה מתאימה, שהוא פועל בשיקול לא נכון, שהוא מונע ממניעים לא נכנונים, ושבעצם הוא לא שווה כגבר.
כמו שאמרתי: סירסת אותו.

אין שום טעם שתסבירי עכשיו ששיקוליך היו אולי נכונים מבחינה כלכלית. זה נכון אולי שהוא יכל לעבוד גם בעבודה מזדמנת, אבל הם לא היו נכונים פסיכולוגית.
אם כבר לעשות פשרה זמנית, את הפשרה הזאת הוא היה צריך לעשות רק אחרי שהוא בעצמו השתכנע שהיא נכונה, רק מבחירתו החופשית, אחרי תהליך עם עצמו.
ומה שהוא היה צריך ממך בתהליך הזה זה אך ורק העידוד שאת סומכת עליו, את התמיכה שלך, ואת הסבלנות שלך.
גם אם זה קשה לך...

זהו.
אם הכיוון הזה מקובל עליך, את תלכי אליו ותתנצלי (בקצרה), ותגידי לו שאת אוהבת אותו וסומכת עליו במאה אחוז שיקבל את ההחלטות הנכונות מבחינה כלכלית, ושתתמכי בו בכל החלטה, מה שלא תהיה. ואז, עם טיפה סבלנות לכעס שלו עליך (כי הוא פגוע מאוד!), זה יסתדר מעצמו. הכיוון הזה יש לו דרישת קדם אחת: שבאמת תסמכי עליו. כי אם את לא סומכת עליו - הנישואין האלה לא יצליחו, ולא משנה מה. אז אני באמת מקווה שאת יכולה לסמוך עליו, למרות שהוא לא פעול בדיוק כמו שאת היית רוצה. יש לו סגנון ודרך והשקפה שונים משלך בנושא הזה. וזה לגיטימי.

אם הכיוון הזה לא מקובל עליך, אני רק יכול לומר: חבל מאוד, כי הוא הכי פשוט ונכון. הוא מבוסס על הצורך של הגבר להיות גבר ושיסמכו עליו.

בהצלחה בכל מקרה.

אבל אבל אבל

גבר, כשהוא גבר - אי אפשר לסרס אותו
.
כי הוא לא נותן לרעשי רקע כמו אישה ואמא שלה לבלבל אותו
<איפה המיזוגן הזה, איפה?! הכל אני צריכה להגיד / לעשות לבד בבית הזה?!
>.
הוא נעול על המטרות שלו, עובד בשלוש עבודות אם צריך, ומביא את הסחורה הביתה.
כל מה שאתה מספר מתאים לפרימדונה שחי בסרט שהחיים מחכים לו שיאות לקום ולקחת אותם בזמנו החופשי, ועד אז הוא מסודר כי היא הרי כבר עובדת, ואמא שלה מאכסנת, אז מה הלחץ??! ואם את לוחצת - אני תחילה מתכנס באבי נעלבי, ואחר כך יוצא בחוץ!

מריוס זכריה

Member
מנהל
אפילו את סופרמן אפשר לסרס באמצעות גביש מה-שמו-הירוק-הזה.

לא כל שכן גבר בשר ודם, שיש לו חולשות, פגיעות, ואפילו אולי - לא עלינו - רגשי נחיתות שהוא צריך להיאבק בהם.
אם מישהי מפנטזת על גבר שיעמוד בכל פגיעה באגו, יש כזה, אבל הוא כבר תפוס (איבט ליברמן).

ואת ההמשך אני כבר אענה לחובטת השטיחים.

אייבורי

New member
עכשיו יש לנו פרדוקס אלוהי

&nbsp
מה קורה כאשר נפגש גבר בלתי ניתן לסירוס עם אישה המסוגלת לסרס את אלוהים.

ללו9

New member
הבעיה היא ש...

אם אמשיך לחכות שימצא עבודה לבד או יחליט שהוא צריך עבודות מזדמנות- מצבנו יהיה רע. מאוד.
יש לנו מינוס רציני בבנק והלוואות בסכומים מטורפים.
אז כן, במצב אידיאלי הייתי מחבקת אותו ואומרת לו שיישאר בבית עד שיימצא את עבודת חלומותיו, כמו שהוא רוצה.
אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו.
אני לא יכולה לתת לו להמשיך להתנהג כמו ילד קטן.
אחרי שלושה חודשים שבהם הוא יושב בבית (ועוד בבית של אמא שלי!) ומרשה לעצמו לברור עבודות - אני מתחילה להבין שכנראה אף פעם לא יהיה לי איתו ביטחון.
ויותר מזה, שהוא לא גבר. גבר לא היה מבלה ימים שלמים על הספה אצל חמותו. אוכל, ישן, רואה טלויזיה ומשחק פלייסטיישן.
מבחינתי גבר זה מי שאם צריך יילך גם לשטוף מדרגות כדי להכניס כסף הביתה.
לא מי שכשמחפשים בשבילו עבודה מגיב ב"אבל זה רחוק..."
אז היום קשה לשנינו כלכלית. איך נביא ילדים? מי יפרנס אותם? מי ידאג להם? אני? לבד?

גארוטה

New member
הבעיה היא ש...

את מתנהגת אליו כמו לילד ומצפה שיתנהג כמו גבר
אז זהו שזה לא עובד ככה.
אם במקום להטיח בו שאת לא יכולה לתת לו להמשיך להתנהג כמו ילד קטן
להזכיר לו שהוא יושב בבית (ועוד בבית של אמא שלך)
שהוא חסר אחריות
שהוא לא גבר כי גבר לא מתנהג ככה
אם במקום כל המשפטים האלה, שאת חלקם בטח זרקת כלפיו, היית מחזקת אותו, מעודדת, תומכת, אומרת לו שאת בטוחה
שהוא יודע מה צריך לעשות, שאת סומכת עליו, שאת תהיי הראשונה שתדחף אותו למצוא עבודה שהוא אוהב ברגע שיתאפשר,
שהכל זמני וגם אם פחות תשתמשי ב"בית של אמא'שלי" , אז יש סיכוי הרבה יותר גבוה שהוא באמת יתנהג כמו גבר גם בתחומים אחרים.
כשאת מתנהגת כמו אמא שלו אל תצפי שהוא יתנהג כמו הגבר שלך

ללו9

New member
לא התנהגתי ככה מההתחלה.

זה הגיע אחרי שלושה חודשים של חוסר מעש.
לפני כן היו בעיקר שיחות מוטיבציה של "אתה יכול וקטן עליך ואני מאמינה בך וסומכת עליך".
דיברתי לקיר.

גארוטה

New member
כשהבן שלי היה

בן 9 עשיתי לו שיחת מוטיבציה של "אתה יכול וקטן עליך ואני מאמינה וסומכת עליך..."

עכשיו תגידי שטוב מה זה משנה עכשיו ממילא הוא רוצה להתגרש ולא מעניין אותו מכלום
ואני אומרת רק רגע...לא כל כך מהר מתגרשים, זה תהליך, זה לוקח זמן ואין זבנג וגמרנו. הלוו, רק עכשיו התחתנתם
מה קורה לכם? הדיו על הצ'קים עדיין לא התייבש ואתם כבר בדרך לרבנות?? אז הוא אמר, אז מה? את אמרת, הוא אמר,
אנשים "טובים" מסביבכם אמרו, "עודדו" וחיממו , חלקם אותך וחלקם אותו. שניכם עשיתם טעויות, אחד יותר והשני פחות
ומהטעויות האלה אתם יכולים לבחור אם לצמוח או להרים ידים ולברוח. אם תשימו את האגו בצד ואת משחקי הכח בהולד, תוכלו לצמוח.
כרגע זה בידיים שלך אם את נותנת מקום לאגו או להגיון ואם את רוצה להיות צודקת או חכמה.
את אוהבת אותו? תראי לו שאת אוהבת אותו. תני לו להתקרר , תתקררי בעצמך, אל תקשיבי לכל הנשמות הטובות שדוחפות אותך לעזוב אותו
כי הוא לא שווה ופרזיט ו"מזל שלא עשית איתו ילד". אולי זה גורם לך להרגיש צודקת אבל עם צדק לא תמיד מגיעים רחוק.
מקווה מאד בשבילך שתשכילי לקחת את מה שקרה למקום טוב ולא תכנעי ותרימי ידיים גם אם זה במחיר של הבנה והודאה שגם את עשית
כמה טעיות בדרך.
בהצלחה רבה

ללו9

New member
איך קל להיות חכמים מהצד...

מן הסתם מה שכתבתי זו רוח הדברים הכללית ולא תוכן השיחות המדויק.
אני לא מנסה להיות צודקת, דיברתי איתו, ביקשתי ממנו לתת לזה צ'אנס, התנצלתי על הדברים שאמרתי (למרות שכן, לשבת סרוח על הספה כשאמא שלי מפרנסת אותך זו לא בדיוק התנהגות של גבר ואני עדיין חושבת ככה), הסברתי לו שאני אוהבת אותו ורוצה שנדבר.
הוא לא מעוניין.
הדברים שאמרתי נאמרו אחרי שלושה חודשים שבהם הכל מתפורר לנו.
הוא לא עובד, איבדנו את הדירה שגרנו בה, נאלצנו למכור מוצרי חשמל ורהיטים, אנחנו חיים אצל אמא שלי, הזוגיות שלנו ספגה פגיעה אנושה ואני התחלתי לעבוד בדברים כמו טלמרקטינג, מזכירות ונקיונות על מנת לשרוד.
למרות כל זה הייתי מאוד סבלנית ומאוד תומכת עד לאחרונה.
גם כשהוא ישב ימים שלמים על הספה מול הטלויזיה או הפלייסטיישן, אכל חטיפים והסביר לי שהוא מחפש עבודה, והוא שלח קורות חיים.
אם היינו חיים אצל ההורים שלו לא הייתי מעזה לרבוץ בסלון עד אחת בלילה או להתעורר ב12 בצהרים. הייתי יוצאת כל בוקר כדי לחפש עבודה.
אז כן, דיברתי אליו בצורה מאוד לא מכבדת. אין ספק.
אבל כמה אפשר ללכת על ביצים כדי לא לפגוע?

anat hayeruka

New member
לדעתי את צודקת אבל להיות צודק זה לא תמיד מספיק

קודם כל אל תתרגשי מזה שמתקיפים אותך כאן
זה תמיד ככה

אז לדעתי את צודקת ובן אדם (גבר או אישה) צריך לדעת לפרנס את עצמו כשיש לו המון חובות בבנק, אני לא בהכרח מזדהה עם הנימוק שבגלל שהוא גבר הוא צריך לעשות את זה, לדעתי על נשים וגברים חלה אחריות זהה בתחום הזה (כלומר אם המצב היה הפוך ואת היית גבר והוא אישה הייתי גם מצפה ששניכם תקחו אחריות על החובות) ואני מבינה למה זה מפחיד לחשוב על הקמת משפחה עם בן אדם כזה אבל-

השאלה היא כמה את אוהבת אותו ואם לא ראית את זה קודם
בדר״כ התנהגות כזו באה עם סוג של פינוק, גאווה, לפעמים גם אישיות מיוחדת לפעמים רגישות בסהכ את מתארת אותו כאדם טוב אולי ממש קשה לו אולי הוא בדכאון במשבר, הרבה יותר חשוב להבין מה קורה מאשר להרווי עוד חמש מאות ש״ח. אז תאכלו שבועיים לחם בפיקוח גבינה לבנה ועגבניות מהשוק, ואל תצאו לבלות, אבל תשקיעו את הזמן בדיבורים ובנסיונות להבין, תצילי אותו מהספה והפליי סטיישן כי אם הוא בן אדם אינטליגנטי ומקסים כמו שאת מתארת אותו הוא בטח ממש סובל מזה, תהיו זוג תהיו צוות תהיו חברים.

סביר להניח שגם הוא לא מרגיש טוב עם עצמו והוא באיזו הדחקה או הכחשה ואולי באמת קשה לו, ואולי הוא חצי בדכאון (או יותר מחצי) ואולי אתם צריכים שינוי רציני
אני חושבת שלהציק תמיד עושה אנטי, אני לא הייתי הולכת לקיצוניות השניה ואומרת שאת צריכה ללטף לו את האגו ולהגיד לו כל הכבוד ואני מאמינה בך כשהוא מתנהג בצורה ילדותית, אבל תני לא קצת ספייס, בטח לא טוב לו עם זה
לדעתי אם הוא אדם הגון שבסה״כ רוצה את טובתכם, וככה את מתארת אותו, אחרי כמה זמן ירגיש לא טוב עם עצמו ויחליט לעשות משהו
ואלא אם יש לו תפיסה בעייתית של המציאות, הוא בטח גם מוטרד מהחובות כי אף אדם לא אוהב להיות חייב

יכול להיות גם שהוא מרגיש ל אנוח אצל אמא שלך לאמהות ובנות יש נטייה ליצור כל מיני בריתות כאלה, שמהצד יכולות להראות מאד מפחידות ואולי הוא מרגיש שכרגע את יותר קרובה לאמא שלך מאשר אליו ושהוא איבד אותך ושאכפת לך יותר מהבנק מאשר ממנו

תראי אני לא מכירה אותו וגם לא אותך וקשה לדעת בדיוק מי פה מגזים אולי הוא ממש מפונק ומנותק מהמצאיות (את יכולה לשנות את זה? את אוהבת אותו למרות זאת?) ואולי את קצת קשה? (את בן אדם קשה? את בן אדם רך?) ואולי את כזו שתמיד אוהבת להיות בפלוס ולהרגע והוא כזה שלא דואג עד הבית נשרף

על כל אלה רק אתם יכולים לענות, אין טעם לשלוח אתכם לטיפול כי אין לכם כסף אבל תנסו ביניכם לשבת ולהבין את הדינמיקה, קחי אותו לשיחה אוהבת תסבירי לו בטוב כמה קשה לך להרגיש שאת סוחבת הכל לבד

אבל -נשמע שהוא בן אדם שלחץ גורם לו להתנתק (כלומר גבר :) ) אז נסי בטוב, לא צריך להסתיר את התסכול והאכזבה- להפף תתקשרי אותם, אבל עם buffer עם דיסטנס, ברכות ובלי להכאיב או להעליב, תסבירי כמה קשה לך או שלאט זה יחלחל או שלפחות ניסית, כך או כך לחזור להצקות תמיד אפשר

ואם בסוף את מגיעה למסקנה שאתם לא מתאימים אז לא, חתונה זה לא בהכרח עד המוות, אני לא חושבת שקשיים כלכליים זה משהו שצריך לפרק זוגיות ,א בל אולי הידיעה שאת לא חייבת להיות שם אלא רוצה תשחרר אותך קצת מהדאגות ומההרגשה החנוקה
אולי בזוגיות שלכם את אמורה תמיד להרוויח פי 3 ממנו והוא יביא דברים אחרים חשובים כמו שלווה ופרופורציה ואהבה
וכל זה חשוב ונפלא ויש הרבה יחסים משגשגים שמתנהלים בצורה כזו
אם לא תדברו לא תדעו מה מתאים לכם
אז יאללה :)

מקווה שיסתיים טוב
בהצלחה

ללו9

New member
תודה, אבל

לצערי אין עם מי לדבר כבר.
ניסיתי שוב ושוב והוא הבהיר לי שהוא לא מעוניין לדבר או לנסות.
באיזשהו אופן זה קצת מחזק אותי, כי זה גורם לי להבין שהוא כנראה באמת לא בוגר ולא מתאים לי.

גארוטה

New member
כולם פה

חכמים מהצד. בעצם, אולי לא כולם, אולי רק אלה ששמו לך מראה
והאחרים, אלה שהסכימו איתך ודחפו אותך להתגרש, הם בוודאי לטובתך.

ללו9

New member
זה לא מה שאמרתי.

הפריעה לי הנימה הצינית/שיפוטית.
לא עקרוני. תודה בכל אופן.

לחלוטין לא מסכימה עם מריוס

לדעתי אדם בן 30 צריך לקחת חלק כלשהו בפרנסה של עצמו, במיוחד כאשר הוא רואה שאם הוא לא עושה את זה בת הזוג והזוגיות משלמים מחיר. אם הוא לא מוצא לנכון לעשות את זה או לפחות לקבוע זמן סביר שבו הוא מתכוון לעשות כן, זה בעיני אות אזהרה.
אני במקומך לא הייתי עושה כלום אלא מחכה לראות איזה צעד הוא יעשה כדי להוציא את עצמו מהמצב. אחרי הכל גם לו יש הרבה מה להפסיד אם הוא מוותר על הנישואים שלכם.
ולמריוס - אם הוא מרשה לעצמו לחיות על חשבונה, למרות שהוא יכול שלא - אז זה הוא שמסרס את עצמו ולא היא אותו.

מריוס זכריה

Member
מנהל
זוגיות היא ביזנס ארוך טווח.

וגם קריירה היא עסק ארוך טווח.
יש דברים כאלה שנקראים אמון ועידוד, והם נחוצים דווקא בזמנים הקשים.
מי שהדגם שלה לזוגיות הוא שהאישה מציבה את הרף, והגבר אמור לקפוץ דרך הלולאה הבוערת, לא תגיע רחוק, או שתגיע לזוגיות עם פודל (מסורס).
&nbsp
לא נאה לאישה שיש הכנסה מועטה? לא נאה לה בעת מצוקה לגור אצל ההורים (רע מאוד, אבל לפעמים רע הכרחי)? זה לא אומר שהיא בהכרח צודקת.
&nbsp
כמובן, הכל עניין של השקפה אישית, ועל כל השקפה אפשר להתווכח ולהביא טיעוני נגד. אני הבאתי גישה מסויימת, בבחינת: ירצו יאכלו, לא ירצו לא יאכלו.

ללו9

New member
בעצם לפי שיטתך,

אני אמורה לסתום את הפה, לחיות כמו אומללה ולחכות שהוא ירגיש שמתחשק לו לעבוד, אחרת אני מסרסת אותו.
אני מצטערת אבל זה המצב אז אני בהחלט לא רואה פיתרון אחר חוץ מלסרס אותו.

למעלה