לאמר לך
את האמת? לדעתי, חבל שתתחילי בחיים ``חדשים`` לפני שתטפלי במה שהציק לך בחיים ``שקיימים עכשיו``. כי.. מתישהו, זה יצוץ שוב, במלוא העוצמה, ואז, כל פעם תצטרכי להתחיל מהתחלה. באיזשהו שלב, אני מאמינה שזה יתיש אותך, כי כמה אפשר להתחיל כל פעם מחדש? לבנות, לשקם, לעשות, ואז הכל מתמוטט מחדש.. אז אם את שואלת לדעתי.. טפלי בזה קודם. אני שונאת את המילה הזו, ``טפלי`` כאילו שזו מחלה או משהו, אבל אין לי מילה אחרת להשתמש בה.. אז יש את 1202 שזה מספר טלפון שאת יכולה להשתמש בו. את יכולה להתקשר אליהם, לשאול אותם שאלות, או סתם לספר, או סתם להגיד האלו ולנתק. את יכולה להשאר אנונימית לגמרי. הם שם רק בכדי להקשיב, ולייעץ. ויש את קופת החולים, שתנחה אותך לפסיכולוג, אם תרצי. ויש אותי, ואני אומנם לא מבינה כלום, אבל אני מבטיחה להיות פה. אז מאיפה מתחילים? מהרגשות.. ואני יודעת שזה יכאיב, ואני מבטיחה להיות פה, ולהחזיק לך את היד, אם רק תרצי. אבל אם תתעלמי ולא תפרקי עד הסוף.. זה ישבור אותך, מתישהו. ואני לא מכירה אותך, ובכל זאת, אני באמת לא רוצה שתשברי. נסי לרשום, לפעמים, רק הנסיון לסדר את המילים על הדף עושה סדר בראש. ולפעמים, אחרי שאנחנו קוראים את מה שכתבנו, אנחנו מבינים מה שלא הבנו קודם. מה שלא תחליטי, אני איתך. אלונה.