לא יאומן

arana1

New member
יש קשר בין טיפול ליחס

קשר אין פירושו זהות(טעות שחסרי הסובלנות עושים כל הזמן),דווקא בגלל שהקשר קיים ניתן לזהות איך אפשר וצריך ליישם דברים בהקשר הנכון להם.

ההבדל במנעד התחושות ותפישת המציאות אמור לזכות את האדם בקטגוריה נפרדת,בדיוק כמו שצמחים משתייכים לקבוצה שונה מזו של החיות.

abashel13

New member
לטעמי הטלת הספק הזאת מובילה אותך

להטעיה עצמית ולביטחון מוגזם ביכולת לעצב התנהגות של מאן דהוא....

על פי מה שאני יודע התנהגות של בן אדם נובעת מהידיעה שלו את עצמו

ולא מאימון... בן אדם שיודע שהוא לא יודע מתמטיקה לא יתאמן במתימטיקה ולהפך בן אדם שיודע שהוא יודע מתימטיקה יתאמן...

ומאיפה הוא יודע שהוא יודע? נשמע מסתורי אבל ברגע נתון הוא יודע מה הוא יודע... הצרה היא שזה פועל מבפנים ושום אימון לא יגיד לך מה את יודעת...

או למישהו אחר מה הוא יודע ואז נשאר ללמד אותו טכניקה... טכניקה היא לא התנהגות... טכניקה זה סדר פעולות חסרות ידיעה וסטטיסטית ברוב המקרים

הדומים טכניקה עובדת ... ומאפשרת התנהגות טכנית סבירה אבל זה מה שאנחנו רוצים?

TikvaBonneh

New member
לימוד, טכניקה, ידיעה

אני למדתי מתמטיקה חמש יחידות לבגרות. למרות שידעתי את החומר, הייתי צריכה להתאמן ולפתור הרבה תרגילים.
יש רמת ידיעה שהיא בשטף.
כנ"ל לגבי נהיגה.
יש המון מיומנויות טכניות שאנו משפרים ע"י אימון.
אל תזלזל בטכניקה.
הגיית הברות היא מיומנות טכנית שרכישתה שינתה את חייו של בני.
תאר לעצמך כמה שונה מצבו של ילד שקר לו בלילה ויכול לבקש "שמיכה" מילד שמבקש באותו מצב "אה" ובוכה כי אבא לא הבין

אז כן, אנחנו רוצים טכניקה... בין השאר.

abashel13

New member
לא זילזלתי בטכניקה בכלל אלא הצבתי אותה

במקומה הראוי... טכניקה היא חלק ממערך והיא אינה המערך כולו...

היא לא מקור המערך... היא רק תוצר ולכן, למי שמעוניין, הגישה למקור, לידיעה, היא רבת ערך.

מי שמעוניין בטכניקה בלבד כבודו במקומו מונח אבל על פי הדוגמא שלך מי שיודע להגיד שמיכה לא דומה למי שיודע להגיד קר לי...

TikvaBonneh

New member
צריך לבדוק כל מקרה לגופו

בלי ניתוח יסודי קשה להבדיל בין כשל טכני לכשל מהותי יותר.
קל, מהיר ופשוט לזהות כשל טכני, ולכן זה הדבר הראשון שצריך לחפש. רק אחרי שלא מצאנו את מבוקשנו מתחת לפנס, נמשיך לחפש במחשכי התודעה.

abashel13

New member
ואני טוען להפך הגמור

שאם נניח שהתודעה היא חושך זה מה שנמצא שם...

הבולטות של הכשל הטכני היא תעתוע כי לא כל כשל טכני הוא כשל אלא מעיד על מגבלת הטכניקה....

מכירה את הסיפור על גילוי הפלוטוניום? תיקתוק מוזר שנשמע במעבדה הודיע על גילוי של יסוד לא ידוע...

וגילוי הוא תמיד מעבר לכל ניתוח... ניתוח מניח הקשרים בין גורמים מוכרים ומסתיר בהכרח את אלה שאינם מוכרים.

הרבה יותר קל להגדיר א"ס על פי חסרון הנורמטיביות מאשר להודות שלא גלוי לנו מה זה ואם יסתבר שהספקטרום האוטיסטי הוא סוג

תודעה אחר, חדש, לא מוכר שמרחיב את הספקטרום האנושי הרבה אנשים יאכל את הכובע שלהם ואם לא את הכובע כי לא כך כך משתמשים בכובע בימינו

אז את הגרב...

arana1

New member
בדיוק

וזה מה שהכי כואב מעבר לכל יכולת ביטוי
שתודעה מטיבה היא כל כך הדדית,כל כך תלויה ומודעת להקשר(תלויה זה לא תלותית,זה בדיוק ההפך מזה) שעצם הגישה אליה כאילו אינה מאפסת אותה,לפחות ככל שזה נוגע לסיכויי התפתחותה

ודוודקא מול ועם הדברים שכל יופיים הוא בהדדיותם האין סופית מפעילים את הגישות והשיטות וההנחות הכי חד צדדיות
זה כל כך צורח
פשוט נורא

TikvaBonneh

New member
אין לי כלים לבדוק תודעה

ואין לי כלים לבדוק את מצב התודעה האוטיסטי ולהשוות אותו לכל דבר אחר.
אני לא מתימרת להגדיר א"ס בשום צורה.
כל מה שאני רוצה זה לתת לא"ס ולסביבתו כלים , טכניים לגמרי, לחיות יחד.
ללמד את הא"ס להביע את עצמו, וללמד את הסביבה להקשיב לו. בתוך תוכו כל אדם נשאר יבשת לא נודעת.

arana1

New member
יש לך,כי את עצמך תודעה

איכשהו הוויכוח על יכולתו של המדע להתייחס לתודעה מאוד מתחמם בשנים האחרונות ,גם בגלל שניורולוגיה ובכלל כל מה שקשור למח ולמערכת העצבים מקבל משקל מיוחד בזמן האחרון,
יש כאלה שטוענים שזה בכלל לא מדעי להתייחס לתודעה ושמבחינת המדע היא לא יותר מתופעת לוואי של פעילות חשמלית
לדעתי זו טענה טיפשית שגם סותרת את עצמה אבל לא זה העניין(לדעתי ,ולא רק לדעתי,המדע יכול וצריך לנסות לתעד את התודעה גם בצורה עקיפה,לגזור מהתיאורים הפיזים(שגם הם לא יותר מתיאוריות ולכן ביטוי של תודעה) את נוכחותה ומשקלה)

העניין שאין דבר כזה כלים טכנים לגמרי
ברגע שאת מתייחסת ליצור בעל תודעה ונשמה בצורה טכנית בלבד(כמובן שאינך מסוגלת בכלל לעשות את זה כי גם המונח והגישה הטכנית מהווים ביטוי של התודעה) אז את כופה עליו תפישת עולם מסויימת,כזאת שמבטלת חלק גדול מאוד ממהותו,ולכן דווקא היומרה לטכניות היא הכי חודרנית,ובצורה הכי לא נעימה.

אי אפשר לחיות יחדיו בצורה טכנית לגמרי
אין דבר כזה
מי שסיפר לך שזה אפשרי עבד עלייך
היחד הוא הדבר הכי לא טכני שקיים
והאדם הוא יבשת שמחכה לגילוי
אם אין לך אומץ או יכולת לצאת למסע אליו אז מוטב שתעזבי אותו לנפשו ותתני לאחרים שמסוגלים ורוצים בכך הזדמנות

ההבעה והשפה הם לא דברים טכנים,הם הביטוי הכי מובהק של התודעה

ולא חסרים כלים לבדוק ולהשוות את מצב התודעה האוטיסטית למצב התודעה הנורמטיבית
אם דיברת כאן בשבח המאמץ אז תרשי לי לומר לך שדווקא כאן כל מה שחסר זה דווקא מעט מאמץ אמיתי(אגב,המילה השורש של המילה "מאמץ" זה אומץ ולא כח)

TikvaBonneh

New member
התודעה שלי נשארת בגבולותי

היא איננה יכולה להתחבר לתודעות של אנשים אחרים, אלא רק להבחין בגילויים החיצוניים הלא מספקים שלהן.

arana1

New member
אפשרויות הבחירה מהוות חלק מהתודעה

וגם לכן מאוד יתכן שסט האפשרויות הזמין לך אינו זמין לתקווה
זה לא שהיא בוחרת להשאיר את התודעה שלה במקום מסויים
זה מרחב הבחירה שלה
שהוא שונה משלך
בדיוק כשם שמרחב הבחירה של האדם הנורמטיבי שונה מזה של האוטיסט

על פניו נראה שיש אנשים שלא מוותרים ונאבקים כל הזמן להרחיב את גבולות התודעה שלהם ויש כאלה שלא
אבל נדמה לי שיתכן ומראש יש אנשים שפשוט לא בנויים ולא צריכים לחוש מה שנמצא מעבר לעצמם

arana1

New member
תודעה מטבעה להיות מחוברת לתודעות אחרות

וכמה שהיא יותר רחבה ועמוקה ככה גבולותיה מאפשרים לה לפרש את הגילוי החיצוני והמפורש בצורה יותר מדוייקת ומיידית אפילו עד לרמה של אחדות מוחלטת

התודעה שלך תמיד מחוברת לזו של אחרים
אם את משלה את עצמך שהיא מבודדת לחלוטין מתודעות אחרות אז זה בדיוק מה שאת עושה,משלה את עצמך,וכיוון שאת גם מתיימרת לטפל ולחנך ולהורות אחרים אז את גם משלה אחרים

בנוסף
אם הגילוי החיצוני של תנועות התודעה שלך דומה לגילוי החיצוני של אחרים,כמו שקורה בלא מעט מקרים,אז את יודעת מה הם מרגישים וחווים
ולכן אנשים נורמטיבים משתלבים בקלות יחסית בחברה הנורמטיבית
ואילו אוטיסטים,שאצלם לגילוי החיצוני יש פירוש שונה מהנורמטיבי,מתקשים להשתלב בה ומתקשים לקבל תמיכה כי אנשים לא יודעים לקרוא את הביטוי החיצוני שלהם,כנראה מהעדר יכולת השוואה
למשל לי,היה ברור מאז שאני ילד,שאנשים נורמטיבים מפרשים אותי הפוך,וגם די ברור לי למה,לכן אני גם לא עושה להם יותר מדי חשבון

TikvaBonneh

New member
עדיף שאתה תעיף אותי מהבית בבעיטה

מאשר שהחברה תעיף את האוטיסט בבעיטה.
מה שאנשים לא מבינים הוא שכל אחד מעצב את התנהגותם של האנשים הבאים איתו במגע, אם ירצה או לא. השאלה אם הוא עושה זאת באופן לא מודע ובלי להתחשב בתוצאות, או שהוא מקבל הדרכה ויודע מה הוא עושה

arana1

New member
אנשים מבינים את זה

ובדיוק לכן,לפחות חלקם,לא מעוניינים בהדרכה שמשקפת חוסר הבנה לגבי מהותי הדינמיקה הבין אישית ומקומה בשינוי פני החברה

אם אדם צריך לבעוט בעצמו כדי שלא יבעטו בו אז עדיף,לכולנו,לנסות לחשוב על גישה שונה לבעייה

שלומות0

New member
ומה שכתבת עכשיו צורם לי

לא פחות ממה שצרם לי המשפט הקודם שציטטתי!
ז.א. שעיצוב התנהגות לפי תגובתך כאן= אילוף ורק בגלל שאנחנו בני אדם המציאו מילה נעימה אוזן
עיצוב התנהגות נכון?

באילוף אתה מאמן לבצע פעולה מסוימת

בעיצוב התנהגות , כשהוא מבוצע נכון, אתה בוחן התנהגות ומציעה אלטרנטיבות שונות שמתאימות לאדם תוך הסכמה אתו ועם הסביבה.
לפחות ככה אני מבין את ההבדל.

למעלה