והנה תיאור של הבן שלי
גם הוא בכיתה י"א, לומד את המינימום הנדרש כדי להוציא תעודת בגרות, לא בהתלהבות בכלל אבל עושה את זה. מדריך בצופים ומספר לי שיש לו בקבוצה ילד שהוא חושב שהוא על הספקטרום והוא החניך החביב עליו.
בין לבין הוא מוציא את הכלב רק אחרי שאני מזכירה 3 פעמים ולא אוסף את הקקי מהחצר שלנו גם אחרי שאני מזכירה 30 פעם...
החדר שלו מבולגן נורא למרות שהוא דווקא אוהב אותו מסודר כי קשה לו לשמור עליו מסודר והוא מעדיף לנגן בגיטרה או לעשות דברים אחרים "לא מועילים" במקום לסדר.
עם אחותו הא"סית הוא מנסה מאוד לייצר קשר ולאחרונה גם מצליח. הוא מצטיין בלהרביץ לילדים שלדעתו מציקים לה..
הוא חתיך בינלאומי ואוהב מאוד להתלבש טוב ומשקיע בזה זמן וחשיבה.
והוא מרשה לעצמו לחשוב מחוץ לקופסא, להרהר, לחפש פתרונות ייחודיים שמתאימים לו ולהטיל ספק.
יש לו המון חברים וחלק מהקשרים ממש מרשימים.
אתמול הוא שאל אם יוכל לעשות קעקוע של משפט שהוא המציא על עצמו - אם תכיר את עצמך ואת גבולותיך החיים יהיו קלים יותר.
משפט שמשקף יפה את התהליך של המודעות והקבלה העצמית שהוא כנראה עובר.
אמרתי לו שזו תובנה יפה אבל שזה רק שלב אחד והשאלה מה יקרה לקעקוע כשהוא יהיה בשלב אחר. הוא רצה לשמוע דוגמא לשלב אחר. אמרתי לו שלמשל שלב שבו אתה מבין שמגבלותיך הם גם יתרונותיך אם תדע מה לעשות איתם.
הוא היה מוקסם מהרעיון ואמר שאפשר להמשיך את הקעקועים עד הרגל...
בפראפרזה על דברייך - הילד הזה מוותר לעצמו המון וגם אנחנו מוותרים לו. הוא לא א"ס אבל אני לא באמת רואה הבדל. אם הוא היה גדל אצל מישהו יותר השגי וממוקד מטרה הוא מן הסתם היה תותח בבית הספר וזמנו היה מנוצל ביעילות רבה יותר אבל הוא גדל אצלי שאיני השגית וממוקדת מטרה, לא יעילה בניצול זמן ומאמינה גדולה בלוותר לעצמי ולאחרים.
האם אני ממליצה לכל ההורים להיות כמוני? לא. כי זה לא אפשרי וגם מאוד לא יעיל מבחינה אנושית שנהיה כולנו אותו דבר. אני בעד שיהיו כמה שיותר מיכלים אפשריים בעולם.
אם מישהו נמשך אל המיכל שבו אני מגדלת את ילדיי אז הוא יושפע ממני וילמד ממני ואם מישהו נמשך אל המיכל שבו את מגדלת את ילדך הוא יושפע ממך.
בעיני הויכוח על מיכלים הוא מצמצם מיותר ומפספס את המטרה. אני לא אוהבת את המיכל שלך אבל זה בעיקר כי הוא נורא לא מתאים לי. לחומר שאני. זה לא אומר שהוא לא מתאים לאחרים.
דרך אגב, התשובה הזו מסכמת את דעתי על השרשור כולו, לא רק על ההודעה שלך.