לא הכול ורוד בעידן ה-AI

דיברגנט חדש

Well-known member

המהלך האחרון: גאון השחמט שנשבר מהאשמות שווא על רמאות

דניאל נרודיצקי היה רב-אמן, כוכב רשת ומורה אהוב שהפך לדמות מרכזית בעידן השחמט הדיגיטלי. אבל קמפיין רדיפה חסר רחמים מצד אלוף העולם לשעבר ולדימיר קרמניק, הוביל לטרגדיה. סיפורו של איש שידע לנצח – וגם להבין את כאב ההפסד – עד שלא יכול היה יותר לשאת את הלחץ​

מגפת הקורונה הייתה הדבר הכי טוב שיכל לקרות לעולם השחמט. במקום טורנירים פיזיים, השחמט הפך לזירת קרב וירטואלית נגישה לכל אחד. פלטפורמות כמו Chess.com או Lichess.org התחילו לארח עשרות מיליוני משחקים ביום עם מאות מיליוני משתמשים. שחקנים התחילו להרוויח כסף בטורנירים, ושחקנים מהטופ העולמי היו יכולים להרוויח סכומים של מאות אלפי דולרים בטורניר. סדרת הנטפליקס "גמביט המלכה" נתנה לענף עוד פוש היסטרי.

אבל הטורנירים הווירטואליים הביאו איתם גם צרה ישנה שלבשה כעת פנים: הרמאות בשחמט. האחראים על הפלטפורמות השונות אמנם ניסו ליישם אמצעי מניעה, בעיקר בטורנירים הגדולים, על ידי הפעלת תוכנות שחמט לאיתור רמאויות ומצלמות בשידור חי, אבל יש גבול (גם בחדירה לפרטיות השחקנים) לכמה שאפשר לשלוט ברמאויות במשחקים שנערכים דרך מחשב ולא כמאבק פיזי בין שני מתמודדים. לא מעט שחקנים משתמשים בתוכנות מחשב שיכולות למצוא להם בחלקיקי שנייה פתרונות קלים למצבים מסובכים. מדובר בבעיה ידועה בסבב. הרמאויות הולידו האשמות, ההאשמות הוליכו לעוד חשדות ולתיאוריות קונספירציה. אבל אף אחד לא טיפל בבעיה באמת.

דניאל נרודיצקי

דניאל נרודיצקי (צילום: AP)

דניאל "דאניה" נרודיצקי היה אולי התופעה הבולטת ביותר של השילוב בין העולם העתיק של המשחק לבין הדיגיטציה שלו. השחמט הדיגיטלי הפך את נרודיצקי לאחת הדמויות הפופולריות והאהובות ביותר בענף, בקרב יריבים, אוהדים, כלי התקשורת וראשי הענף. אבל השחמט הדיגיטלי והרמאויות סביבו הביאו, ככל הנראה, גם למותו, 20 יום לפני יום הולדתו ה-30.

DANIAVNI

Well-known member

דניאל נרודיצקי היה רב-אמן, כוכב רשת ומורה אהוב שהפך לדמות מרכזית בעידן השחמט הדיגיטלי. אבל קמפיין רדיפה חסר רחמים מצד אלוף העולם לשעבר ולדימיר קרמניק, הוביל לטרגדיה. סיפורו של איש שידע לנצח – וגם להבין את כאב ההפסד – עד שלא יכול היה יותר לשאת את הלחץ​

מגפת הקורונה הייתה הדבר הכי טוב שיכל לקרות לעולם השחמט. במקום טורנירים פיזיים, השחמט הפך לזירת קרב וירטואלית נגישה לכל אחד. פלטפורמות כמו Chess.com או Lichess.org התחילו לארח עשרות מיליוני משחקים ביום עם מאות מיליוני משתמשים. שחקנים התחילו להרוויח כסף בטורנירים, ושחקנים מהטופ העולמי היו יכולים להרוויח סכומים של מאות אלפי דולרים בטורניר. סדרת הנטפליקס "גמביט המלכה" נתנה לענף עוד פוש היסטרי.

אבל הטורנירים הווירטואליים הביאו איתם גם צרה ישנה שלבשה כעת פנים: הרמאות בשחמט. האחראים על הפלטפורמות השונות אמנם ניסו ליישם אמצעי מניעה, בעיקר בטורנירים הגדולים, על ידי הפעלת תוכנות שחמט לאיתור רמאויות ומצלמות בשידור חי, אבל יש גבול (גם בחדירה לפרטיות השחקנים) לכמה שאפשר לשלוט ברמאויות במשחקים שנערכים דרך מחשב ולא כמאבק פיזי בין שני מתמודדים. לא מעט שחקנים משתמשים בתוכנות מחשב שיכולות למצוא להם בחלקיקי שנייה פתרונות קלים למצבים מסובכים. מדובר בבעיה ידועה בסבב. הרמאויות הולידו האשמות, ההאשמות הוליכו לעוד חשדות ולתיאוריות קונספירציה. אבל אף אחד לא טיפל בבעיה באמת.

דניאל נרודיצקי

דניאל "דאניה" נרודיצקי היה אולי התופעה הבולטת ביותר של השילוב בין העולם העתיק של המשחק לבין הדיגיטציה שלו. השחמט הדיגיטלי הפך את נרודיצקי לאחת הדמויות הפופולריות והאהובות ביותר בענף, בקרב יריבים, אוהדים, כלי התקשורת וראשי הענף. אבל השחמט הדיגיטלי והרמאויות סביבו הביאו, ככל הנראה, גם למותו, 20 יום לפני יום הולדתו ה-30.
למישהו שזר לעולם השחמט יהיה קשה אולי להבין
איך אדם יכול להתאבד בגלל משחק
האמת שאני מבין אותו
בתור מישהו שלצערי לא מצליח לעלות מעבר לרמה של חובב טוב לרמת מקצוענים .
בשביל האנשים האלה שחמט הוא החיים
ההצלחה מגיעה רק כשאתה ממש הופך לכלי על הלוח .
שחמט הוא החיים האמיתיים בשבילם ופגיעה בשמם הטוב בעולם זה כמוהו כהוצאת דיבה .

אלא שלא כל מי שפוגע ים בשמו מתאבד
צריך גם אישיות לא חזקה ( אני לא אומר חלשה )
היה למשל תת ניצב ברכה שהתאבד בגלל רדיפת אנשיו של האדמו"ר ה"קדוש" יאשיהו פינטו
ועוד שהואשמו בהאשמות ולא עמדו בלחץ .

לפעמים דווקא מי שבאמת גנב, רימה ושיקר
מחזיק מעמד לא רע בכלל
כמו למשל החוצפן אהוד אולמרט .

האמת שאני מבין אותו
בתור מישהו שלצערי לא מצליח לעלות מעבר לרמה של חובב טוב לרמת מקצוענים .
בשביל האנשים האלה שחמט הוא החיים
ההצלחה מגיעה רק כשאתה ממש הופך לכלי על הלוח .
שחמט הוא החיים האמיתיים בשבילם ופגיעה בשמם הטוב בעולם זה כמוהו כהוצאת דיבה .

לפעמים דווקא מי שבאמת גנב, רימה ושיקר
מחזיק מעמד לא רע בכלל
כמו למשל החוצפן אהוד אולמרט .
לקח דברים קשה מידי

לא הבין שבעולם של היום האשמות כאלה זה דרך ליצור עיניין ולהתגרות. הרי לא מדובר בהאשמות פליליות.

Harrington

Well-known member
מנהל
אני עוד מנסה להבין כיצד אפשר לרמות בשחמט.
אתה בטוח שזה לא היה רדיפת התקשורת והעותרים לבג"צ נגדו שהכניעו אותו?

DANIAVNI

Well-known member
המחשב ברמה הרבה יותר גבוהה מאדם
הרמה של שחמטאי מתחיל כיום היא בערך 1300 נקודות
אלוף העולם ברמה של 2800 בערך ( אבל קח בחשבון שהתמורה פר השקעה הולכת ויורדת עם ההשקעה )
מחשב היום משחק ברמה של 4000 נקודות
כדי להבין מהי על אנושיות אומר שאם נניח תלך היום לחוג או תקרא ספרים
יסבירו לך כל מיני עקרונות
המחשב לפעמים הופך את כל העקרונות בצורה כזו
שאם שחקן טוב היה רואה משחק של מחשב בלי לדעת שזה מחשב הוא היה טוען שלפנינו אידיוט גמור
זה כאילו שאני אגיד לך 2+2=5 אבל זה יהיה נכון ברמה שאינך יכול להבין .....

מה שנותר הוא דרכים יצירתיות כדי שבמשחק מול יריב אדם תשתמש במחשב
וכאן זה מתחיל בהליכה לשרותים שיש שם מחשב
או כמובן בתקופת קורונה כשכל אחד שיחק מהבית
וממשיך בכל מיני תקשורות אלחוטיות בלתי נראות
למשל טענו שמישהו משדר עי הזזת אישונים למישהו שיושב אי שם

דיברגנט חדש

Well-known member
המחשב ברמה הרבה יותר גבוהה מאדם
הרמה של שחמטאי מתחיל כיום היא בערך 1300 נקודות
אלוף העולם ברמה של 2800 בערך ( אבל קח בחשבון שהתמורה פר השקעה הולכת ויורדת עם ההשקעה )
מחשב היום משחק ברמה של 4000 נקודות
כדי להבין מהי על אנושיות אומר שאם נניח תלך היום לחוג או תקרא ספרים
יסבירו לך כל מיני עקרונות
המחשב לפעמים הופך את כל העקרונות בצורה כזו
שאם שחקן טוב היה רואה משחק של מחשב בלי לדעת שזה מחשב הוא היה טוען שלפנינו אידיוט גמור
זה כאילו שאני אגיד לך 2+2=5 אבל זה יהיה נכון ברמה שאינך יכול להבין .....

מה שנותר הוא דרכים יצירתיות כדי שבמשחק מול יריב אדם תשתמש במחשב
וכאן זה מתחיל בהליכה לשרותים שיש שם מחשב
או כמובן בתקופת קורונה כשכל אחד שיחק מהבית
וממשיך בכל מיני תקשורות אלחוטיות בלתי נראות
למשל טענו שמישהו משדר עי הזזת אישונים למישהו שיושב אי שם
מד הכושר של שחקן מתחיל זה 1200, פעם היה 1400 אך הורידו ל-1200 ובאלופי העולם הוא קרוב ל-2900 (שיא כל הזמנים: מגנוס קרלסן).
במחשב הוא לא 4000, רוב משחקיו מול אלופי עולם, זה ייגמר בתיקו, כך שאני מעריך שמד הכושר שלו הוא כ-3000.

ai27

Well-known member
בגמבט המלכה יש קטע שבו מפסיקים את הטורניר
וחברים שלה מייעצים לה לגבי המהלכים הבאים

עכשיו תאר לך מצב שבו לאותם חברים יש מודל ממוחשב
וההמלצות מגיעות ממנו
אתה בטוח שזה לא היה רדיפת התקשורת והעותרים לבג"צ נגדו שהכניעו אותו?
האלמנט העיקרי הוא כנראה שהחיים שלו הסתיימו
גם מקצועית וגם חברתית, הוא עבר משיא לשפל.

תסתכל על הפצ"רית
מאלופה המנהלת את כל הנושא המשפטי בצבא (ובפועל קובעת מדיניות, באופן שקיים רק אצל היועמ"שית)
היא הפכה לעבריינית עם קלון, שלא תתקבל לאף תפקיד משפטי, ובסכנה נוספת לכלא, ביטול פנסיה, ותביעה פרטית (הרי מרגע שהיא רמסה בגסות כל כלל משפטי ואתי, אין לה חסינות שילוחית)

דיברגנט חדש

Well-known member
בגמבט המלכה יש קטע שבו מפסיקים את הטורניר
וחברים שלה מייעצים לה לגבי המהלכים הבאים

עכשיו תאר לך מצב שבו לאותם חברים יש מודל ממוחשב
וההמלצות מגיעות ממנו

האלמנט העיקרי הוא כנראה שהחיים שלו הסתיימו
גם מקצועית וגם חברתית, הוא עבר משיא לשפל.

תסתכל על הפצ"רית
מאלופה המנהלת את כל הנושא המשפטי בצבא (ובפועל קובעת מדיניות, באופן שקיים רק אצל היועמ"שית)
היא הפכה לעבריינית עם קלון, שלא תתקבל לאף תפקיד משפטי, ובסכנה נוספת לכלא, ביטול פנסיה, ותביעה פרטית (הרי מרגע שהיא רמסה בגסות כל כלל משפטי ואתי, אין לה חסינות שילוחית)
אפשר ללכת עוד אחורה, לאליפות העולם של בובי פישר שבסיומה נהיה אלוף העולם ה-11, והתעצבן שבוריס ספאסקי מרמה ושכל הרוסים (ברה"מ לשעבר) עוזרים, לכן לא הסכים להתחרות מולם, שוב ואז אנטולי קארפוב נהיה אלוף העולם ה-12 בלי שיתמודד.
אגב, זה גמביט המלכה ולא גמבט המלכה והסדרה היא ע"ש הפתיחה המפורסמת D4.

ai27

Well-known member
אפשר ללכת עוד אחורה, לאליפות העולם של בובי פישר שבסיומה נהיה אלוף העולם ה-11, והתעצבן שבוריס ספאסקי מרמה ושכל הרוסים (ברה"מ לשעבר) עוזרים, לכן לא הסכים להתחרות מולם
בובי פישר טען שהרוסים שתלו בקהל מכשפים ומהפנטים כדי לשבש לו את המשחק.
כנראה הלחץ הביא אותו לסף התמוטטות
שוב ואז אנטולי קארפוב נהיה אלוף העולם ה-12 בלי שיתמודד.
אגב, זה גמביט המלכה ולא גמבט המלכה והסדרה היא ע"ש הפתיחה המפורסמת D4.
כן...
המקלדת שלי דפוקה.

דניאל נרודיצקי

כל הרעיון של לא לרמות במשחק על האינטרנט הוא אידיוטי לדעתי.

ההפך צריך לעודד שימוש במחשב למידע.

ז"א שהטורנירים על האינטרנט יהיו סוג אחר של טורניר - אדם שבוחר בין אפשרויות שהתוכנות נותנות לו.

למה מנסים בכוח להיפטר מרמאים?

תמריץ כלכלי - הטורניר על האינטרנט יותר זול.

אם הדירוג האינטרנטי יהיה חסר משמעות זה יפגע בכל המסחרה באינטרנט.

דיברגנט חדש

Well-known member
כל הרעיון של לא לרמות במשחק על האינטרנט הוא אידיוטי לדעתי.

ההפך צריך לעודד שימוש במחשב למידע.

ז"א שהטורנירים על האינטרנט יהיו סוג אחר של טורניר - אדם שבוחר בין אפשרויות שהתוכנות נותנות לו.

למה מנסים בכוח להיפטר מרמאים?

תמריץ כלכלי - הטורניר על האינטרנט יותר זול.

אם הדירוג האינטרנטי יהיה חסר משמעות זה יפגע בכל המסחרה באינטרנט.
אתה מדבר כמו רמאי מדופלם, יש גם בחינות באינטרנט, גם שם צריך לרמות?
מה הקטע של לרמות, היכן השווי הערכי שלך? מה יוצא לך שאתה מרמה? אתה בעצם מרמה את עצמך!

נערך לאחרונה ב:
אתה מדבר כמו רמאי מדופלם, יש גם בחינות באינטרנט, גם שם צריך לרמות?
מה הקטע של לרמות, היכן השווי העכי שלך? מה יוצא לך שאתה מרמה? אתה בעצם מרמה את עצמך!
אני לא מסתכל ברמה הערכית אלא המעשית.

אי אפשר באמת לאכוף את זה.

למשל עם שחמט אתה אף פעם לא יכול לדעת אם האדם לא העיף מבט בדיעה של מחשב על העמדה שלו.

זה פשוט כ"כ קל לרמות במקרה הזה.

ולכן האדם הסביר תמיד יחשוש בצורה מוגזמת שירמו אותו וזה פשוט לא נעים לשחק ככה.

אתה אף פעם לא יכול לדעת אם מהלך מבריק של אדם מסוים בא לו מאינטואיציה/הברקה או ממחשב ברמה גבוהה.

זה מזכיר קצת את המחשב שמנסה לתפוס עבירות במשחק כדורגל - הורס את המשחק בשביל עוד קצת דיוק.

אין מה לעשות אתה באמת רוצה שלא ירמו אותך תלך לתחרות שחמט במציאות ששם אוכפים אמצעים נגד רמאויות.

מעבר לזה יש אנשים שרוצים להשתמש במחשב להשיג תוצאה גבוהה בשחמט,כמו שתגיד שאסור להשתמש באינטרנט

לעבודות וחייבים ללכת לספריה.

חברות שמפעילות אתרי משחקים כמו chess.com פשוט מנסות לכפות עקרונות של משחק אמיתי של פנים מול פנים

שלא עובדים במצב וירטואלי.

דיברגנט חדש

Well-known member
אני לא מסתכל ברמה הערכית אלא המעשית.

אי אפשר באמת לאכוף את זה.

למשל עם שחמט אתה אף פעם לא יכול לדעת אם האדם לא העיף מבט בדיעה של מחשב על העמדה שלו.

זה פשוט כ"כ קל לרמות במקרה הזה.
יש תוכנות שבודקות את זה וגם אפשר לחייב מצלמות כפי שעושים במבחנים, מצלמה אחת מכוונת למסך ולכל המסביב ומצלמה שנייה אליך.
ולכן האדם הסביר תמיד יחשוש בצורה מוגזמת שירמו אותו וזה פשוט לא נעים לשחק ככה.

אתה אף פעם לא יכול לדעת אם מהלך מבריק של אדם מסוים בא לו מאינטואיציה/הברקה או ממחשב ברמה גבוהה.

זה מזכיר קצת את המחשב שמנסה לתפוס עבירות במשחק כדורגל - הורס את המשחק בשביל עוד קצת דיוק.

אין מה לעשות אתה באמת רוצה שלא ירמו אותך תלך לתחרות שחמט במציאות ששם אוכפים אמצעים נגד רמאויות.

מעבר לזה יש אנשים שרוצים להשתמש במחשב להשיג תוצאה גבוהה בשחמט,כמו שתגיד שאסור להשתמש באינטרנט

לעבודות וחייבים ללכת לספריה.

חברות שמפעילות אתרי משחקים כמו chess.com פשוט מנסות לכפות עקרונות של משחק אמיתי של פנים מול פנים

שלא עובדים במצב וירטואלי.
מזל שאתה לא שחקן שח, מתעב רמאים!

יש תוכנות שבודקות את זה
זה סטטיסטי - ז"א לא בטוח
וגם אפשר לחייב מצלמות כפי שעושים במבחנים, מצלמה אחת מכוונת למסך ולכל המסביב ומצלמה שנייה אליך.
מה אתה עכשיו מתחיל "אח גדול" בשביל זה?

מזל שאתה לא שחקן שח, מתעב רמאים!
אם ידוע שאפשר להשתמש במחשב זה לא רמאות!!!

ההפך תחשוב איזה נהדר זה שאדם יכול להשתמש במחשב לרמות ולא משתמש.

איזה אוירה טובה נוצרת.

לעומת האוירה של היום של חוסר אמון וחשדנות ועל מה? אפילו לא על כסף.

דיברגנט חדש

Well-known member
זה סטטיסטי - ז"א לא בטוח
תתפלא ... חבל שאתה כותב מבלי להבין כלום בנושא.
מה אתה עכשיו מתחיל "אח גדול" בשביל זה?
ככה נהוג במבחנים, אין כל סיבה שלא יהיה גם בתחרויות שחמט.
אם ידוע שאפשר להשתמש במחשב זה לא רמאות!!!

ההפך תחשוב איזה נהדר זה שאדם יכול להשתמש במחשב לרמות ולא משתמש.

איזה אוירה טובה נוצרת.

לעומת האוירה של היום של חוסר אמון וחשדנות ועל מה? אפילו לא על כסף.
זה בהחלט רמאות כאשר אסור להשתמש בעוזרים, כמובן לרבות מחשב.

ככה נהוג במבחנים, אין כל סיבה שלא יהיה גם בתחרויות שחמט.
זה בבית וזה בסביבה ציבורית - הבדל גדול.

תתפלא ... חבל שאתה כותב מבלי להבין כלום בנושא.

במקרים מסוימים הם בודקים ידנית.

זה כבר מרמז לך שזה סטטיסטי - לא 100 אחוז

אתה/המחשב יכול להאשים מישהו ולטעות.

אבל תחשוב בהיגיון ואל תאמין לכל מה שאומרים לך,בטוח שמישהו כתב תוכנה

שמנתחת מיד מה שיש על המסך ומעבירה המלצות למהלך הכי טוב שני הכי טוב וכד' ברמות שונות.

אתה לא יכול באמת למנוע את זה.

ז"א נניח אני משחק ברמה 1500 אני יכול לשים תוכנה של רמה 2000 ועוד תוכנה של רמה 2200 אני משחק

ב 2000 ומידי פעם מגניב מהלכים של 2200 ההפרש קטן מידי - אי אפשר לדעת.

ככה לאט לאט אני זורם למעלה בדירוג אחרי שאני "משתפר עם החודשים והשנים".

דיברגנט חדש

Well-known member
זה בבית וזה בסביבה ציבורית - הבדל גדול.
אין שום הבדל, מצלמות הן מצלמות ולא משנה להם הסביבה, אלא רק הזווית ששמים אותן וכפי שכתבתי, מצלמה אחת של המחשב שמכוונת עליך ומצלמה שנייה על המסך.

במקרים מסוימים הם בודקים ידנית.

זה כבר מרמז לך שזה סטטיסטי - לא 100 אחוז

אתה/המחשב יכול להאשים מישהו ולטעות.

אבל תחשוב בהיגיון ואל תאמין לכל מה שאומרים לך,בטוח שמישהו כתב תוכנה

שמנתחת מיד מה שיש על המסך ומעבירה המלצות למהלך הכי טוב שני הכי טוב וכד' ברמות שונות.

אתה לא יכול באמת למנוע את זה.

ז"א נניח אני משחק ברמה 1500 אני יכול לשים תוכנה של רמה 2000 ועוד תוכנה של רמה 2200 אני משחק

ב 2000 ומידי פעם מגניב מהלכים של 2200 ההפרש קטן מידי - אי אפשר לדעת.

ככה לאט לאט אני זורם למעלה בדירוג אחרי שאני "משתפר עם החודשים והשנים".
לא כתבתי שאין רמאות, אלא שניתן למנוע אותה בקלות, זה רק עניין של רצון.

אין שום הבדל, מצלמות הן מצלמות ולא משנה להם הסביבה, אלא רק הזווית ששמים אותן וכפי שכתבתי, מצלמה אחת של המחשב שמכוונת עליך ומצלמה שנייה על המסך.
אם המצלמה בבית שלי ואני מנסה לרמות מה אתה חושב בדיוק שיקרה? :ROFLMAO:

לאסורים בכלא הפיתרונות...

לא כתבתי שאין רמאות, אלא שניתן למנוע אותה בקלות, זה רק עניין של רצון.
הבעיה ברמאות שצד אחד רוצה ושני לא...

זה לא שיתוף פעולה,אלא צד קבוע מנסה להערים על השני ולכן לא בטוח שבקלות.

אם היה כזה קל לא היו צריכים להעסיק אנשים לבדוק משחקים מסוימים שיש עליהם מחלוקת.

מן הסתם משחקים מתחרויות שיש עליהם מחלוקת...

דיברגנט חדש

Well-known member
אם המצלמה בבית שלי ואני מנסה לרמות מה אתה חושב בדיוק שיקרה? :ROFLMAO:
|סליחה| אין לי ניסיון ברמאויות, כך שאין לי שמץ.
לאסורים בכלא הפיתרונות...
כותב מניסיון?
הבעיה ברמאות שצד אחד רוצה ושני לא...

זה לא שיתוף פעולה,אלא צד קבוע מנסה להערים על השני ולכן לא בטוח שבקלות.

אם היה כזה קל לא היו צריכים להעסיק אנשים לבדוק משחקים מסוימים שיש עליהם מחלוקת.

מן הסתם משחקים מתחרויות שיש עליהם מחלוקת...
אני מאמין שכבר היום לא ניתן לרמות ואם היה ניתן, היו מבטלים את התחרויות האלו.

למעלה