לא בשירות האמנות...

טולה12

New member
לא בשירות האמנות...

רציתי לשתף אתכם בסיפור אישי ועגום על מורה אצלה למדנו,אני ועוד כמה בנות, ולהזהיר מפני שגם בתחום היפה הזה של ריקודי בטן,יש מורה שמונעת על ידי תאוות בצע ותו לא. כשהתחלנו לרקוד אצל אותה המורה,היה כיף גדול אך לא לזמן רב,המורה החלה לאחר בקביעות לשיעורים. דחסה אותנו בתוך "סטודיו" שאילתרה בביתה ברמה שהיה צפוף וקשה לזוז, יזמה שיחות ופטפוטי סרק על חשבון השיעור,(לעיתים יותר ממחצית הזמן של שיעור)שעליו שילמנו! ולקינוח סיפרה לנו על מופע גדול שברצונה להעלות,איתנו התלמידות. מה רבה הייתה התרגשותנו לחשוב על להשתתף במופע שכזה!המורה ביקשה לדעת מי מבקשת להשתתף, וה"כן" המהוסס של כולנו הווה מחוייבות שהכניסה את כולנו לבלגן שלם.והתחילה "למשוך" את העניין חודשים ארוכים, מבלי לתת לנו לו"ז על מהלך ההכנות למופע,פירוט עלויות וכיו"ב,והתחמקה מכך בשיטתיות. במהלך התקופה,דרשה מאיתנו תשלום גבוה,והמופע נדחה ונדחה... התחלנו להרגיש בבירור שמשהו לא הוגן מתרחש בעניין-התחייבנו מבלי לקבל פרטים,שילמנו עבור שיעורים למופע, לא היינו אמורות מלכתחילה לקבל רווחים מהמופע,לשלם על תלבושת ,כנפי איסיס,תסרוקות,איפור,פרסום,לשלם ולשלם ולשלם...על מה?! ואז הגיע השיא-היא דרשה מאיתנו לתת המחאות לחצי שנה מראש,ולחתום על הסכם שאומר שבשום שלב עד המופע לא נוכל לפרוש,ואם כן ההמחאות נשארות אצלה! חלקנו חתמנו,וחלקנו לא,אבל משם העניינים החלו להדרדר במהירות-השיעורים הפכו למלחיצים,לא מהנים,אותה מורה החלה להתייחס אלינו ביהירות כאילו היא זו ש"שעושה לנו טובה". האוירה נעשתה עכורה,ולא היה מוצא,חשנו אבודות. העניין התפוצץ סוף סוף,בהחלטה משותפת של כל הבנות שהודיעו פה אחד שאינן מוכנות להמשיך ולרקוד במתכונת הזו. מורתנו היקרה לא ויתרה,והודיעה חד משמעית ש"עלינו לשלם את המחיר",כלומר-לכמה מהבנות נשארו המחאות שברשותה שאכן לא הייתה לה כוונה להחזיר מדובר בסכומים של כ-2000 ש"ח! אין לתאר את מפח הנפש בו אנו נתונות,האמנו וכמו פתיות נפלנו למלכודת מכוערת. לאחר שכל העניין "התפוצץ" התברר לנו שהרבה בנות מקבוצות אחרות בהן לימדה,גם התייאשו ועזבו,וגם להן נשארו סכומים גדולים בהמחאות שסירבה להחזיר. עכשיו אותה המורה,עורכת אודישנים למופע,ומכל אחת מבקשת להתחייב על שנה ולשלם מראש! ראו בנות יקרות,הוזהרתן. לא יכולנו עוד אנחנו-בנות הקבוצה לצפות ולשתוק,בידיעה שעכשיו עוד בנות חדשות יפלו ברשתה,בלשונה החלקלקה ובמניפולטיביות שהפעילה על חלומן של הבנות להיות כוכבות מופע. עכשיו אנו לומדות אצל מורה אחרת,מעולה.אנו מבינות למה תחושות הבטן שלנו לגבי המורה הקודמת היו כל כך רעות, מה חבל שלא הקשבנו להן...

muadib68

New member
מה שם המורה???

מה החכמה לכתוב כזו כתבה??? אם לא לומר את שם המורה? איך אחרות תוכלנה להיזהר ממנה? ההתנהלות שלך מאפיינת נשים קורבניות שמפחדות לנקוב בשם המתעלל. האם תבעת ממנה את התשלום??? בלי שם המורה - זה סתם לכלוך מכוער. לידיעתך

זה לחא נשים קורבניות

זה לתת את הכבוד המועט שלא בדיוק מגיע ושמי שתגיע אליה תבין מי זאת בלי לכלך

muadib68

New member
נו באמת...

איזה כבוד יש לתת לנוכלת??? למה לתת לנשים אחרות להתבאס...???

לא

אבל נשים יבינו בצורה מאוד מוחלטת אחרי שיקראו את זה וידעו להזהר ולא לחתום על חוזים מדומים

טולה12

New member
מאכזב

שאלו הן התגובות,נדרשו מאיתנו הבנות המון כוחות לגבש החלטה לכתוב בפורום, מפני שזהו נושא רגיש.המטרה היא לא לעשות במורה עליה נכתב לינץ',אלא להזהיר מפני התחיבויות שכאלה, ולהקשיב לבטן. "התנהגות קורבנית"?מישהו כתב כתגובה,סתם מעליב. המטרה פוספסה.

טולה היקרה

הסיפור שכתבת נשמע עילה לתלונה במשטרה. נוכלים צריך להעניש, ומצקצקות שפתיים ופריטה על נימי רגשותיהן הרכות של התלמידות איננו מחייב תיעתוע כמו של ה"מורה" הזו, גם אם תרבותה הארגונית ודורסנותה שואפת לאפס. לגבי התגובות המאכזבות להודעתך (גם אני הייתי הלום מהאופי שלהן), אם זה מקל עלייך, גם אני חוויתי זאת פעמיים שלוש כאן. אין מה לעשות. למעט גרעין של כמה אנשים טובים ויפים פנימית, תמיד יהיו פה (כמו בכל מקום) כאלה שמפאת קלות מזומנות המידע ופרסומו, יקחו את הודעותייך למקומות מאוד לא רלוונטיים. פעם כתבתי פה רבות, שיתפתי בלב רחב מהידע שלי והשתתפתי בדיונים שונים. לאחר שראיתי שדרך העברת התגובות וה"אבחונים" הפסיכולוגיים שקיבלתי פה היו מאוד לא רלוונטיםים (בלשון המעטה) פשוט הפסקתי להמשיך לכתוב. אגב, כך גם הקולגות שלי, שבעבר שיתפו וכתבו, והיום...? אז זהו (בין השאר) האינטרנט. ככל שהבנתי את זה, היה לי יותר קל להיגמל מהערוץ התקשורתי הזה, ופניתי לאפיקים יותר נורמליים. - במקרה שלך - לכי למשטרה, כתבי מכתב לעיתון, שלחי פקס לערוצי החדשות השונים. תודה שסיפרת לנו על זה. מה שמאוד מתחכם פה בכל הסיפור הזה הוא הדרך שבה היא משכה אתכן באף וידעה לנווט את תחושות הבטן שלכן תוך קיום סחיטה רגשית (אני מגזים?).

את צודקת

אבל היה לילה
יהיו עוד תגובות, ולגבי המגיבים שהגיבו - את מוזמנת להציץ בעמודי הפורום ולראות שאלה לא אנשים קבועים או מוכרים. לי אין הרבה מה להוסיף מעבר למה שאלון אמר. אני לא הייתי הולכת למשטרה, אבל הייתי בהחלט תובעת בחזרה את הכסף שמגיע לי. אני מקווה בשבילכן שאכן תקבלו אותו בחזרה.

על אתיקה ועל הבנה רגשית...

היא קורבנית? על סמך הכתוב בכתבה חסרים פרמטרים רבים כדי שיוכלו לאשש את האבחון שלך, שהוא יומרני ולא נכון. אם היא הייתה קורבנית - היא אפילו לא הייתה כותבת על כך כאן, וממשיכה לסבול בשקט. לפעמים אנחנו זקוקים לזמן של עיכול התהליכים, ועד אז אנחנו מנסים לגעת בדבר, מבלי לציין בפירוט את פרטיו. לפעמים אנחנו מבקשים להימנע מהוצאת דיבה ולשון הרע בפורום שאיננו המקום לסגור חשבונות עד כדי כך (כמו משטרה למשל - שלשם יש להפנות את הדברים נראה לי). ולפעמים אנחנו בכוונה תחילה מעוניינים לנקוט לשון כללית רק כדי להזהיר. מי שירצה - יוכל לדעת, ולא בפומבי בפורום. אני חושב שמגיעה לטולה התנצלות.

טולה12

New member
../images/Emo24.gifאלון יקר!

וואו,פשוט "הצלת" לי את היום.התגובה הראשונה המרושעת והמאוד לא חכמה שקיבלתי על הדברים שכתבתי, גרמה לי להרגיש רע,ולהתחרט על ששיתפתי בפורום. אבל תודה לאל שיש איזון בעולם.ריגשת אותי בתגובתך,וחשתי כי באמת קראת והבנת לליבנו. מי אתה איש יקר?הצטרפתי לאחרונה לפורום,והייתי שמחה לדעת כיצד תחום ריקודי הבטן משתלב בחייך. דרך אגב-אני לא צריכה התנצלות מאיש,די לי באנשים יפים כמוך. תודה,וגמר חתימה טובה!

תודה.

התגובות שלא הלמו את הודעתך בהחלט קוממו והרגיזו, ואכן גם חברותיי משחק מלים ותמרה חבצלת השרון (מה איתכן כפרות? יאללה, טלפון....) הסכינו לתמוך בך. מי אני? סתם אחד, שהחליט עוד בכיתה ב' שערבית זה ה FETISH שלו בחיים. למדתי בשיעורים פרטיים ערבית ודקדוק ערבי. כשבכיתה ד' כבר התחילו ללמוד בביה"ס ערבית, אני חדלתי מהשיעורים הפרטיים והמשכתי בביה"ס. בגרות מצטיינת בתחום זה, אוני' בחוג לערבית, כעת כותב דיסרטציה בתחום... ובתוך כל זה עבדתי בתחום השפה הערבית בשירות הציבורי. לפני שנתיים וחצי עברתי לתל אביב, ובהפתעה גמורה התחוור שלי במכון הכושר שבו אני מתאמן (מישהו צריך לשמור על שרירוניו...) יש חוג לריקודי בטן. מאותה שניה - נשאבתי לכך בשיא המרץ. הבשלות רבת השנים שלי על תחום השפה הערבית החל לבעבע מהכיוון החווייתי והרגשי, לא השכלי. מאז כבר הכל הסטוריה... מופיע, מלמד, כותב... אה, והפורום הזה, בין השאר, די הוליד את מה שאני עושה בימים אלה.... אז ככה שלמרות כל הקורות, שמור לו חסד נעורים. ואת?

ניין

New member
לכלוכ מכוער

ליכלוכ מכוער הוא לנקוב שמה של הדמות הנל ושוב העינינ הוא לא שמה אלא להעיר את עינ יכנ

ANUSHKA30

New member
מענה למואדיב ולטולה

מה את/ה בכלל יודע על נשים קורבניות? אנחנו לא קורבניות ולא קורבן! מי את/ה שתקבע/י את אופיינו ואת התנהגותנו? אותה מורה ידעה בדיוק על אילו מיתרים לנגן. אם תיפגשו במציאות תוכל/י להתפתות בקלות ולחשוב אנחנו ה"רעות" ואנחנו לא הבנו נכון את דבריה ואת כוונותיה. כי ככה היא. היא יודעת להתחמק במקצועיות ובכישרון שלא ישוער. אנחנו, הבנות, התחייבנו לה כספית והתמסרנו לה טוטאלית. כל מה שהיא רצתה - עשינו מבלי להסס ולשאול שאלות. עד שכאמור, העניינים החלו לקבל תפנית מאוד לא נעימה. אני יכולה להסכים רק לדבר אחד: אנחנו טעינו. לא רצינו לראות ולשמוע מה שבני הזוג שלנו קלטו כבר בפעם הראשונה - אנו התעלמנו מאזהרותיהם. במקום להקשיב להם ולעצור, כל הזמן תירצנו בשבילה, והגנו עליה. אנחנו פשוט סרבנו להכיר בכך שהמורה שאנו אהבנו כ"כ והערצנו יכולה לעשות לנו דבר כזה. טולה יקירתי, עשית מעשה אמיץ ושירות לטובת כל הבנות שרוצות ללמוד ריקודי בטן. אני מסכימה שהמטרה של הכתבה אינה להשמיץ את המורה - אלא באמת ובתמים להזהיר בנות מפני מורות כאלה. כל הכבוד והישר כח!

slov

New member
מי שמעורה בפורום

אני בטוחה שידע במי מדובר לפי העובדות שהוצגו. יש לי השערה מי זאת המורה, אך אני מנועה מלציין את שמה כי אני לא אחת מאותן בנות שהייתה מעורבת באותו עניין, וגם בסך הכל יש לי רק השערות ולא עובדות. רק חבל שבכל תחום ותחום ישנם אנשים שמוכנים לנצל את תמימותם של אנשים אחרים.

tlingit

New member
ברכת ברוכות הבאות ../images/Emo24.gif

לכל המצטרפות החדשות לפורומנו - muadib68 ; A Brain Damaged Girl ; טולה12 ; ו- ANUSHKA30
יופי שאתן מצטרפות אלינו לפורום
אנא, שימו
: אנחנו כאן בפורום משתדלים לשמור על דרכי התבטאות מנומסות גם כאשר אנחנו מנהלים ויכוח וגם כאשר אנחנו לא מסכימים אחד עם השני כל אחד ואחת מאיתנו נושא עימו נסיון חיים שונה וכל אחת ואחד מחזיקים בדעות משלנו לפעמים דעות אלה דומות לשל אחרים מסביב ולפעמים הדעות שלנו שונות מאד זו מזו זה מה שיפה בפורום, זה מה שמוסיף עניין ותוכן לניהול דיונים פה אבל הקפדה על כבוד הדדי ועל אופן ההתבטאות הינה ערך חשוב מאד בעינינו ערך שאותו כולנו חולקים השמירה עליו מאפשרת לנו לקיים דיונים מועילים יש מקום כאן ב
שלנו לצעירים ולמבוגרים, לבעלי ניסיון וותק בחיים וגם למתחילים ואנחנו מכבדים את כל באי הבית - יושביו הקבועים וגם אורחים מזדמנים, רקדניות מקצועיות, תלמידות מתחילות וגם מי שכבר רוקדות כמה שנים. ועוד מילה: כמצטרפות חדשות לביתנו, ייתכן שאתן עוד לא מכירות כל כך את הדינמיקה של הפורום היפה בפורום הוא שהוא מאפשר תקשורת מעבר למגבלות הזמן בין אנשים בעלי תחום עניין משותף. מאחר שכל אחד מגיע לכאן ככל שמתיר לו זמנו, קשר הרשת שלו, שעות העבודה שלו, הטיפול בביתו, סדר היום ועוד אילוצים שהחיים מעמידים לפנינו, כך גם תגובות ודעות של אנשי הפורום מגיעות לאחר זמן ולא בהכרח מיד עם פרסום הודעה או שאלה בדרך כלל אנחנו נוהגים להמתין לתגובות של חברי פורום נוספים שיצטרפו לדיון, כדי לאפשר מקום וכדי לשמוע מגוון רחב ככל האפשר של דעות, וגם מתוך מתן כבוד לדעותיהם של האחרים.
אני מזמינה אתכן להציג את עצמכן קצת, שנלמד להכירכן, ספרו לנו קצת על עצמכן, למשל מה אתן אוהבות בריקודי בטן, איך אתן מתחברות לתחום וכו'
ובינתיים שבו איתנו קצת, קראו בדפי הפורום הקודמים, מתוכם תוכלו ללמוד להכיר את שאר הנוכחים, וגשו למדורים השונים שלנו - יש בהם קישורים מעניינים, מאמרים בנושאים שונים, תרגומי שירים והרבה מידע אני בטוחה שלכולנו יש הרבה מה ללמוד אחד מהשני כל עוד הדברים נעשים ברוח טובה מתוך כבוד הדדי והקפדה על כללי הנימוס
טלינגיט

טולה12

New member
תודה רבה

את צודקת.על כולם לכבד את הפורום ולהפיק את המיטב ממנו. קראתי דברים נפלאים ומרגשים שאנשים כתבו במסגרת הפורום,והבנתי עד כמה אנשים מעורבים בו, ולכן שיתפתי אתכם בעינייני,שכן אלו הם לא רק עינייני אלא של כל אחד ואחת המעורים בתחום. התחום מעט פרוץ,יש בו אנשים נפלאים,וכאלה שקצת פחות,אסור לתת להם לקלקל את התחום- לטובת כולנו. אני מקווה מאוד שלא פגעתי באף אחד,המטרה הייתה להזהיר ותו לא. תודה על ההבנה,לעונג יהיה לי להציג את עצמי בהמשך.

noamaoz

New member
בדיוק השבוע שמעתי משהו דומה...

בדיוק השבוע סיפרו לי כמה מחברותי שרוקדות איתי כבר יותר משנתיים על סיפור דומה, היתכן שזו אותה המורה??? בכל מקרה ממה שאני שמעתי, ישנה מורה שרוצה להעלות מופע ופרסמה מודעה לאודישנים. כשחברותי התקשרו לבבר פרטים ואח"כ גם השתתפו באודישן הן גילו שצריך לעבור סדנא שעולה כסף (זה עוד ניחא) ואח"כ להתחייב לשנה של מפגשים של פעם בשבוע (כמובן שבתשלום) אשר בסופו יעלה המופע (שכמובן עדיין לא נקבע לו תאריך או מקום). בנוסף הם יצטרכו לקנות אביזרים למופע ואף לשלם על איפור וכו'. מיותר לציין שעל השתתפותן במופע הן לא יקבלו כסף. להרגשתי יש כאן ניסיון לנצל נקודת חולשה של בנות שרוצות להתקדם בתחום וזה נראה להם כנקודה טובה להתחיל, אך זה כמובן לא הסיפור כאן. שוב עולה כאן העניין של התחייבות ותשלום כספי לא ברור. מקובל מאוד להיות חלק מבי"ס או מסגרת אחרת שבה לומדים ריקוד ולשלם עליה, ואלי בסוף גם להעלות מופע, אז למה לא להציג את זה ככה??? למה "לארגן" אודישנים להופעה לא ברורה שתתקיים בזמן לא ברור ותעלה לרקדנית כסף רב??? לי זה נשמע כמו איזה גימיק שיווקי לקשור בנות למורה מסוימת לתקופה מסוימת. חבל, זה די מעציב... אולי אני טועה, אבל לי זה נראה חריג.... מה אתן אומרות?

רגע רגע...

לפני שכדור השלג הזה מתגלגל, לפחות 5 מורות עובדות על מופע בימים אלה, מזה זמן, כל אחת בנפרד. חלקן הגונות והוגנות ביותר, אז כך שייקל על הדיון הזה אם לא יבוסס על ה"שמועות המהימנות". ובבקשה לא לשאול אותי מי המורות האלה, כי כל מסר כזה יימחק ישר בלי מענה, (ברור, לא?).

ה../images/Emo14.gif נקרע ../images/Emo7.gif

גם בגלל החוויה הזוועתית שעברת אצל אותה מורה, ועוד יותר בגלל התגובה הראשונה הצוננת שקיבלת. לדעתי, זה בדיוק כמו לומר לנאנסת - זו אשמתך כי הלכת חשוף. אני מאוד מקווה שאותה נוכלת תבוא על עונשה, ואת יותר מיכולה לקדם את התהליך! יש מקום לדעתי לפנות לאמנון לוי (הוא מת על דברים כאלה) פירסום שלילי כזה הוא עונש מוות עבורה. שולחת לך עוד מסר עידוד אישי.

למעלה