לא אנחנו נבחר

שינילה

New member
לא דרשתי בדברי האחרונים

פינוי התנחלויות. אני לא קורא את דבריך, אבל אתה כן קורא את דברי, אז בוודאי ראית שכתבתי על הקמת ישובים ולא על פינוי. כן, אני התנגדתי ומתנגד להקמת ישובים יהודים, כשכונות פרבריות של ערים פלשתינאיות. אם הייתי בוגר בשנות השבעים, הייתי מתנגד להקמת הישובים ביהודה, שומרון ורצועת עזה מלכתחילה. יש לי הרגשה, שאתה לא ממש יורד לסוף דעתי ואז עובר לפתרון הקל: שנאה. אני לא שונא אף אחד, בוודאי שלא את המתיישבים היהודים. אני נגד הישובים הללו, אמנם, אך לא נגד המתיישבים, אלא נגד מי ששלחם וממשיך לשלחם. אני כן נגד הקיצונים והפרובוקטיביים שביניהם, שקטעו רגליים וטבחו במתפללים, ויש שיאמרו שגם רצחו ראש-ממשלה, אך גם אותם איני שונא. באחת מהודעותיך כתבת, כמדומני, שממשלות ישראל לא סיפחו את שטחי יש"ע כדי להשאיר פתח להחזרת שטחים במו"מ או לפחות להראות על נכונות כזו. אבל ביד השניה הן (גם ממשלות העבודה, שאף החלו בכך) הקימו את הישובים הפוליטים הללו על-מנת לחסל כל סיכוי להסדר הכולל נסיגה משטחים. זו קביעת עובדה שנעשית כ 30 שנה ולדעתי רק סיבכה ומסבכת אותנו ומשקיעה אותנו עוד ועוד בבוץ. זו לא שנאה אלא עמדה. השמוש שלך ב"שנאה" הוא כנסיון השתקה. אך לא תצלח בכך. אני מתנגד להתנחלויות, נקודה. אין זה אומר שיש לי דבר נגד האנשים הגרים שם. אז אם אתה בעד תרבות דיון וויכוח, אנא הימנע מהשמוש במילת הקסם הזו. היא לא מוסיפה לך ולטיעוניך דבר (ואם לא שמת לב, אני מאוד קשוב לטיעוניך ולעיתים משנה את ניסוחיי בהתאם). ולענין הפינוי - אני מבין לגמרי את הכאב הנורא בפעולה כזו. אני לא אשמח ובוודאי שלא אשמח לאיד, אם יבוצע פינוי כזה (בעבר כבר בוצע ודווקא על ידי בגין ז"ל ושרון יבל"א המאוד שמאלנים והמאוד שונאים...). אני כן בעד פינוי על-מנת להגיע להסדר עם הפלשתינאים ואני אתבע, לא פחות ממך, שהמדינה תדאג לשלומם, לבטחונם ולכל צרכיהם של המתיישבים, אלה שיפונו ואלה שלא. אני לא יכול לקבל מצב שבו יותר חיילים שומרים על פחות מתיישבים. מתיישבים שבחרו (ותסלח לי, הם בחרו, אף אחד לא הכריח אותם) לשבת במרחק עשרות מטרים מרמאללה, שכם, ג'נין ובתוך חברון, לדעתי הם שונאים את עצמם, לא אני אותם. או שהם הוזים משיחיים (לא שכחתי שגם הוזה כינית אותי). הם גוררים אותי לשם וכופים עליי להתערבב עם מי שאינו רוצני. זו אינה שנאה? לא, זו חלוציות, נכון? יש עמדות שונות, השקפות שונות ונקודות ראיה שונות. זה חוקי, זה לגיטימי, זה חיובי וזה אפילו נחוץ. אני מכבד אותך ואת דעותיך ולרוב גם מבינם. מעולם לא חשבתי כי אתה שונא או הוזה. זכותך המלאה להתנגד לעמדותי, אך אל תמחקן במחי מילה או שתיים. תודה רבה ולילה טוב!

כתבת

>>אולי עכשיו תבין לפחות חלקית את ההתנגדות של חלק מהעם להתנחלויות או לחלקן<< זה יכול להתפרש הן כהתנגדות להקמת התישבויות והן התנגדות לקיומן [כמו שעלה בחלקים קודמים של השרשור] נדמה לי שהתיחסתי לשתי האפשרויות >> אני כן בעד פינוי על-מנת להגיע להסדר עם הפלשתינאים ואני אתבע, << תסביר לי מה ההגיון של היותך דורש פינוי התנחלויות?! מילא אם הערבים היו דורשים זאת , גם זה לטעמי איננו מלמד בדיוק על רצון לחיות לצידנו בשכנות טובה כי אם השכנות טובה מדוע זה לא יגורו אצלם יהודים כמו שאצלנו גרים ערבים?! לערבים הגרים אצלנו פי כמה יותר קשה כי כשאנו חוגגים העצמאות להם זו תזכורת כי הובסו וחלקם הוגלו ואלו שנשארו אדמתם הופקעה מידהם אם טענתך היתה שאם ניתן להגיע להסדר אמת ולצורך ההסדר יש לפנות ההתישבות והנך מוכן לכך - היה לי קל לקבל זאת מפריע לי שהנך שם זאת כתנאי וקובע עבור הצד השני מה הוא חייב לדרוש מה האינטרס שלך כאישראלי? שישארו או שירדו? אם הוא שישארו>> אז עליך לדרוש זאת ואם יהיה צורך להתפשר על הורדתם אז ורק אז להורדתם >>אני כן נגד הקיצונים והפרובוקטיביים שביניהם, שקטעו רגליים וטבחו במתפללים<< - מסכים איתך בכל אלו ,אלה שזה נכון לטעמי לכל קיצוניות ולכל העושים מעשים שכאלו ללא הבדל מקום מגוריהם >>זו קביעת עובדה שנעשית כ 30 שנה ולדעתי רק סיבכה ומסבכת אותנו ומשקיעה אותנו עוד ועוד בבוץ. זו לא שנאה אלא עמדה.<< עמדתך כמובן מתקבלת כל עוד אינך חושב לעשות דין לעצמך או לכפות את מחשבתך על הכלל ישראל כאמור רואה בקווי 67 קוים מסוכנים ובכל מקרה לא היתה שום כונה להחזיר את השטחים כולם גם לא ע"י רבין [שבזמנו החלו ההתנחלויות...] המצב היום שונה כי היום מדובר לא על להחזיר השטח לבעליו הקודם אלא להעניקו לערביי יו"ש שנאה - הטענה לא היתה אליך אישית אלא נטענה כלפי ציבור הטוען לדרישת התנחלויות בגרון ניחר ובכל עת אצל חלק ניכר יש פשוט משטמה [מילה אחרת..
] אשר לפעמים מנסים לכסותה במילים אלו או אחרות באמת שהייתי מעדיף אם הסיבה של כולם היתה הסיבה שהנך טוען לה [יתכן ומחשבה זו היא הגורמת למשטמה -אינני יודע- כיע הרי הם המכשול לשלום...לטענתם] שינילה - היו כאן בפורום כאלו שכתבו במפורש שהם שונאים אותם ולא רק ששונאים אותם אין שום אפשרות לשלום איתם - ואת זה טוענים גדולי הטוענים לשלום עם הפלשתינים יתרה מזו - אלו הם בדרכ כלל נגד הכללות אבל אם נבדוק מעט אז מהר מאד יטענו שכשהם מדברים על "מתנחלים" הם מדברים על מיעוט זניח קיצוני ולא על כלל המתנחלים.... אכן אריק הימני קיצוני הזה שלא רוצה שלום היה זה שפירק התנחלויות.... [דרך אגב זה היה בהסכם...זה לא היה תנאי שישראל הציבה למצרים] >> אני לא יכול לקבל מצב שבו יותר חיילים שומרים על פחות מתיישבים<< דעתי כדעתך ואני מצפה ממשלה עם הגיון שאו שתצופפ אותם ע"י הגדלת הישובים או שתצופפ אותם ע"י ציפופ ישובים >>שכם, ג'נין ובתוך חברון, לדעתי הם שונאים את עצמם, לא אני אותם<< ציטוט רק גגלל הנך משתמש במילה שביקשת ממני שלא לטעון אותה
שינילה - אתה לוקח דברים הרבה פעמים אישית וזאת כאשר הטענה היא לגבי קבוצה ולא אליך אישית וזה די מזכיר לי את מסתורית בפורום דו-קיום שכל טענה לגבי הערבים היא לוןקחת אישית "הוזים" - מה וכי לא טוענים כך על חלק קיצוני אידואולוגי של מתישבי יו"ש?! אלה שקובעים עובדות לעצמם [וכאן אם תתרעם אהיה איתך בכל הדרך בדיוק כפי שלא ניתן להקים ישוב כך סתם תוך תפיסת קרקע בתחומי הקו הירוק] אתה משום מה עדין עושההבדל בין כיבוש 48 לכיבוש 67 וזה לא כלכך מובן בשניהם מדובר על שחרור ובשניהם מדובר על שיפור גבולות לא ברי הגנה לתפיסת המדינה היום כולם מתגאים בהסכמתנו לחלוקה - זה לא היה ברור וכולם תמהו על בן גוריון כיצד הוא מסכים [כולל בנו] והוא השיב שתהיה לנו ההזדמנות לשפר גבולות אלו ישראל ראתה גם בגבולות 48 גבולות אושוויץ [כדברי אבא אבן] אותם יש לשפר ואני חושב שתחילה עליך לבדק אם הן גבולות ברי הגנה - לבדוק ולקבוע לאחר בדיקה ולא מתוך כמיהת הלב בקר טוב

שינילה

New member
../images/Emo13.gif עכשיו קל לי הרבה יותר לקרוא

את דבריך. וכמו שהנחתי מלכתחילה, עמדותינו ומחשבותינו האמיתיות (לא אלה המשתמעות לצורך ויכוח), כמו גם העמדות של הימין והשמאל במדינה, אינן כה רחוקות זו מזו. המטרות אותן מטרות, רק הדרך והניואנסים מעט שונים (אם אנו מנכים את הקצוות בשני הצדדים, כמובן). וישראלאחת יקירי, אני מעולם לא נכנסתי לפורום דו-קיום, אולם אני שומע עליו כל כך הרבה שכנראה הוא באמת מעניין ושווה לנסות. אולי, אולי נפגש גם שם. אני גם לא דיברתי על קביעת גבולות. מי אני שאקבע את הגבול? אך בהחלט דברתי על הצורך בקביעת גבול. מדינת ישראל היא היחידה בעולם (תקן אותי בבקשה אם הנני טועה) שגבולותיה טרם נקבעו. באמת תודה רבה לך בקר טוב ויום נעים גם לך!

המטרות של כולנו זהות

לחיות בשקט וטוב כל האפשר נעים לשמוע מי מהמחנה השמאלי אשר מצהיר כי זהו גם מטרתם של אנשי הימין היכן שאני גדלתי חיכו אותנו שהם רוצים מלחמות ואינם מוכנים לשלום [ראה גם תגובות יש גבול ואחרים על שרון] דוקא גבולות ישראל הנם סופסופ קבועים ומוכרים על ידי העולם [למעט הגבול עם סוריה] הקו הירוק כשמו כן הוא והנך יכול ללמוד משמו שאין הוא גבול בינלאומי ואין הוא מוכר ככזה בכל שאר הגבטולות למעט סוריה יש לנו היום גבולות בינלאומיים מוכרים במזרח עם ירדן בדרום עם מצרים בצפון עם לבנון לאור הנסיגה שנעשתה בפיקוח האו"מ זהו גבול מוכר כעת רק סוריה נשארה אבל אתה מתכוון מין הסתם לעיו"ש - ובכן אלו הם בתחומי מדינת ישראל בהתאם להסכם עם ירדן יש לכונן להם אוטונמיה [לא מדינה....] בהתאם להסכם עם ירדן>> יש לפתור בעיתם ולא נאמר איך בעקבות אוסלו חלק מהשטחים הועברו לרשות והמצב החוקי כרגע הוא שטחי A הם של הרשות ושל שטחי B שהם של הרשות כאשר השליטה הבטחונית היא של ישראל השאלה לגבי גבולות לא היתה כלכך שאלה של גבולות שנקבעו או לא [כי הם נקבעו תמיד...] הבעיה של גבולות היא בעיה של ריב פנימי בתוככי ישראל מה יהא גבולה הסופי ואי הצבת חזית אחת כלפי העולם בנושא זה

גבול לא מגן עלינו - אנחנו מגינים על

עליו אם תשים לב היכן שהתחילו ב"גדר" בנו למעשה חומה!! ואתה מוזמן לחשוב כיצד כל האמצעים שהצעת ימנעו ירי על גילה..... >>היא תילחם נגד הטרור, כי זה יהיה האינטרס שלה<< - לטעון זאת עשור אחרי אוסלו זה מגוכך הרי האינטרס העיקרי היה בעקבות אוסלו [ואז גם מרחו אותנו בדיוק עם טענות אלו!!] והנה לא רק שהיה טרור והרשות לא נלחמה בו אלא הרשות הקימה 2 ארגוני טרור חדשים וחיכה את הילדים לטרור לכיבוש ישראל ולהית מתאבדים [כבר מגיל3....החינך להיות מתאבד..] אתה צריך להתעורר מהחלום שהיינו בו, כיום העובדות הן על פני השטח וניתן למצאם ודעת האמת עראפת אומר לנו שהוא מגנה ובאותו הזמן לאנשיו הוא מעודד לטרור ואף מוציא הוראות לטרור [לדוגמא תמצא את נאומו בעקבות טבח בית ליד... השנה.. 94... ימי רבין....] מה יעזור לך כל אשר הנך מציע - הרי די בלבנות בנין של מספר קומות ולטווח כמעט כל מקום במרכז הארצ בטיווח ישיר לגבי היות שם ישות טרוריסטית - הרי זה מה שהוקם שם כולל חינוך להיות מתאבד כבר בגיל 3 [תחילת החינוך ...] >>על "גבול" (גדר) כשצה"ל מגן עליה גם מהצד השני (בשלב הזה)? האם היעדר גדר והכל פרוץ לגמרי - זה מצב שמגביר את בטחון ישראל<< אצלך משום מה החיים ביו"ש אינם כנראה אזרחי ישראל ויו"ש איננה בישראל וזו הפליה בין דם לדם של אזרחים ומפליא שזה מגיע ממי שמוכן לסגת משטחים רק כדי שלא תהיה אפליה אלו אזרחים ככל האזרחים - יותר מזה!!! ממשלות ישראל מצאו באזור זה כאזור עדיפות אשר יש לעודד בו התישבות ותעשיה למרות היותו במרכז הארץ כלומר היושבים שם הלכו למקום בו המדינה ראתה עדיפות להתישבות !! - ואתה מוציא אותם מתחומי ישראל?! >> איננו עוסקים כאן בבטחון של המדינה, שהרי אין לפלסטינאים כח לדגדג אפילו את ישראל. אנו עוסקים בבטחון אישי, שלך ושלי. << אתה עושה הבדלה שלא קימת וכבר נאמר על הטרור הזה שהוא פשע נגד האנושות ובמדינה היתה תחושה ובצדק שזו מלחמת עצמאות חדשה כי הרי עם הטרור שהשתולל כאן המדינה לא יכלה כלל לתפקד אולי אם הנך בישוב קטן ורחוק מהארועים זו יכולה להיות דעתך [אינך מרגיש את הארועים] גדר - סביב כל ישוב גם בתחומי ישראל נהוג שתהיה גדר.. ההשואה של הגדר סביב רצועת עזה היא חביבה על הטוענים אבל איננה ענינית כלל בכלליות נאמר כי את הגדר שם הקימו לפי דרישות הצבא.. כך שהיכן שהצבא חשב שצריך אז הוא ביקש ושם ובהחלט יתכן ויש מקום ביו"ש שדרוש גדר אבל גדר מגנה איננה נקבעת לפי קו גבול ישן.... אלא לפי שיקולים ענינים... ובעיקר למה לפגע בחדרה על ידי נסיעה מעזה כאשר זה הרבה יותר פשוט וקל מתחומי המשולש?! זו פשוט איוולת!! אפרופו - כמי שעשה מילואים גם על הגדר של עזה אני יכול לומר לך שאין שום בעיה לעבור שם היכן שרק רוצים.....

Deathatred

New member
באותו נימוק בדיוק

אפשר לסנגר על היטלר. אם אתה מתעקש ללכך פינכה לנבלה הגדולה ביותר החיה כיום ולהילחם על זכותו לרצוח, לטבוח, לשחוט ולגנוב אז המוסר ממך והלאה ולכן אין לך זכות להטיף מוסר. מי שמגן על רוצחים ומצדיק אותם - שותף לרשעות שלהם.

yeshgvul

New member
הפלסטינים מוכנים לדון עם פושע מלחמה

שנושא באחריות להרבה פשעים כלפי אזרחים פלסטינים חפים מפשע , כולל טבח המוני לפני 20 שנה. תחשוב על זה.

תאור אידיוטי אבל גם אם היה נכון

אתה לא היית מוכן לדון עם היטלר כך שהיטלר יתן לך דבר מה?! לקבל דבר מה תהיה מוכן לדון עם כל אחד..... לא?!

yeshgvul

New member
פלסטיני שמוכן לדון עם שרון, מבחינתו

יושב עם אדם עם דם פלסטיני על הידיים. אם אתה חושב שיש לך קייס נגד ערפאת, יש לך אפשרות לנהל הליך משפטי. כשם שפלסטינים עשו ביחס לשרון. אבל לא לקבוע מי ינהיג את הצד השני.

למה הנך מתעקש לחשוב מה שנוח לך

ולא קורא את אשר אני כותב כתבתי במפורש שאיננו יכולים ואין כונת אף אחד לקבוע מי יהיה מנהיג הצד השני אז למה להתעקש ולחשוב שאני כותב שאנחנו יכולים לקבוע מי ינהיג את הצד השני יש גבול לתקיעות המחשבה ולדמיון הטענות לפי מה שהיית רוצה!! מצטער, הציפור היא לא זברה גם אם תתעקש שהזברה עפה!

yeshgvul

New member
אוקיי. תגיד לאריק שהציב זאת כתנאי

וגם לשרנסקי שמדבר בהתנשאות על כך שנדבר רק כשתהיה הנהגה דמוקרטית מולנו, ושוכח שמה שאנחנו עושים בינתיים הינו בלתי דמוקרטי בעליל.

יש גבול יקירי מדוע הנך מתעקש לבלבל

דברים זכותם שלהם לקבוע איזה הנהגה יבחרו אנחנו כמובן נגיב להנהגה יבחרטו הנהגה שבוחרת בטרור כנגד ישראל ולא דו קיום - יחס ישראל יהיה T יבחרו הנהגה המקדמת דו קיו ומחנכת לדו קיום - היחס יהיה B זה לא מובן?! זה לא ברור?! עראפת האה לנו שדרכט היא דרכ טרוריסטית והקמת ישות טרוריסטית השנואת את ישראל וחדוןרה אמוציה לסלק ישראל - היחס להתנהלות כזו הוא ברור ורק מוזר שרבין ז"ל כשכבר הכיר בעובדה זו לא םעל כפי שנדארש מעמדה זו בינתיים כפי שהנך רואה התיחסותו הנכונה של שרון מעלה פרי אפילו מובארק מתחיל לשנות עמדות.... והכי חשוב הרשות מוכנה לדון על הפסקת אש בלי לבוא אלינו בדרישות שתחילה אנחנו ננחצור [כאשר אנחנו הרי מגיבים] לנו יש ענין בבטחון ישראל אין לנו ענין לצאת ע"מ לקבל מחדש טרור אכזרי והנה פתאום מתחילים לקלוט זאת ברשות..... לכן יבחרו את מי שהם רצים בהתאם לכיון אליו תשאף ההנהגה כך היחס מישראל

אפרופו מוכן לדון

מה שווה נכונות זו אם כאשר אריננו מקבל מה שהוא רוצה הוא פותח באלימות?! יופי , כאשר הוא על הקרשים וצריך להתאושש פלא שירצה לדבר? תחילה שיפסיק האלימות! או אז תוכל לטען שהוא מעונין ועדין לאור העבר זה יהיה בספק גדול!

Deathatred

New member
הפלשתינים וערפאת לא מוכנים לדבר

זולת השמדת ישראל. גם היטלר היה מוכן לדבר "שלום" עם צ'צרצ'יל - זה נותן לו הכשר?

שינילה

New member
יתכן שאתה צודק לגבי ערפאת

אני מאוד חושב שאתה טועה לגבי הפלשתינאים. נכון, חלקם לא מוכנים לדבר איתנו, חלקם רוצים להשמידנו. גם אצלנו יש חלקים שלפלשתינאים פשוט אין על מה לדבר איתם (על מה ידון פלשתינאי עם ברוך מרזל? על מה השעה?). אבל אני בהחלט לא חושב שסאיב עריקאת, אבו מאזן, אבו עלא, שר האוצר החדש ששכחתי את שמו (פיאד), יאסר-עבד-רבו, חנאן עשראווי ועוד רוצים להשמידנו (גם אם שאפו לכך בעבר הרחוק). הם רוצים לחיות בכבוד, להתפרנס ולקיים את חייהם ותרבותם שלא תחת שרשראות טנקים ומול קני רובים. אתה היית שמח לחיות כך? אנחנו צריכים לכבדם, קודם כל לכבדם ואז תראה איך הם יוותרו. רבין ז"ל כיבדם, ברק זילזל בהם (ולכן לא משנה מה ועד כמה היה מוכן לתת להם). להתייחס אליהם כל שווים, כאל בני אדם בדיוק כמונו, ולא כאל נכבשים ונחותים.

Deathatred

New member
אם הפלשתינים היו רוצים

דו-קיום ולא טרור הם כבר מזמן היו עושים משהו בנידון. מפילים את ערפאת בכוח, מסתערים על המחבלים מדושני הכסף מאיראן ועיראק ונוקמים בהם על הניצול והדיכוי. אין כמעט תנועות שלום בקרב הפלשתינים ורק בודדים ביניהם מוכנים לוותר על זכות השיבה.

שינילה

New member
אנחנו, לצערי, לא ממש מעודדים

אותם לפעול בדרך זו. אנחנו החזקים, אנחנו השולטים ולכן אנחנו צריכים להיות יותר "לארג'ים" ויותר אנושיים (אני לא אומר שאנחנו לא, אני רק חושב שאנחנו צריכים להיות יותר במצב הזה). ואומר לך, ממש לא מעניין אותי אם הם מוותרים או לא מוותרים על זכות השיבה, כמו שלא מעניין אותי אם אנשי הליכוד וימינה מכך ויתרו או לא ויתרו על "שתי גדות לירדן - זו שלנו, זו גם כן). יש מציאות. הפלסתינאים מבינים ויודעים היטב שזכות השיבה (לתחומי מדינת ישראל) אינה מעשית. משאלות לב, מותר שיהיו לכל אחד. אחת הסיבות שאני די בדעתך בעניין ערפאת היא שלדעתי, הוא לא משלים עם כך שזכות השיבה אינה מעשית או שאינו יכול רגשית לוותר עליה. אבל כל האנשים האחרים שציינתי ורב הפלשתינאים ברי הדעת (לא אלה שנשבים בקסמי הבתולות בגן העדן) כן מבינים זאת. אחרת הם לא היו מקבלים את הסכמי אוסלו. וגם אם זו תורת השלבים, לא ממש מזיז לי, כי אם נגיע לשלב השלישי מתוך עשרה (נניח) והמצב גם שלהם וגם שלנו יהיה הרבה יותר טוב, אז שיחלמו כמה שהם רוצים על השלבים האחרים. זו לא סיבה להיתקע במצב הנוכחי שהוא גרוע לכלנו. אני בעד לעשות מה טוב לנו ולהפסיק לחשוב כל הזמן מה הפלשתינאים חושבים, למה הם שואפים ומה הם רוצים.

להזכירך השליטה היא של הרשות..לא שלנ

אם השליטה היתה שלנו לא היתה שם הסתה לא היו רוצחים כל ישראלי שנכנס לשטחם וכו.... הטענה הבאה היא לחלוטין איננה נכונה אלא רצון שלך שכך הוא >> הפלסתינאים מבינים ויודעים היטב שזכות השיבה (לתחומי מדינת ישראל) אינה מעשית<< עובדה היאר שהם דרשו ודורשים זאת בכל מו"מ וזה היה אחד הסעיפים עליהם התפוצצ המו"מ יתרה מזו בילין בטאבה הטוציא להם מסמך בכתב שישראל תקבל את החלטה 194 [זכוצת השיבה] אפילו שריד לא האמין שמדובר בזכות השיבה ולכן טען כי סעיף 194 אין בו הכרה בזכות השיבה [אבל הוא כן...] כך שמעבר לשכנוע העצמי או לתיקווה שכך הוא - בתכלס אין לזה ידיים ורגליים נזכירך כי לפני הפגישה הראשונה עם ברק אף אחד בעולם לא האמין שהם מתכונים ברצינות לדרוש ולקבל את ירושלים והר הבית והנה הם דרשו וקיבלו.... ואפרופו ההשואה לליכוד איננהנ נכונה בדבר אחד מהותי גם אם בליכוד מאמינים בשתי הגדות לישראל אין הם מחנכים לפעול ע"מ להשיג את שתיהן ברשות מלמדים בבתי הספר שכל ישראל שלהם וכי עליהם לשחחר ולחזור אל יפו , עכו ושאר המקומות כך שיש להבדיל כל אחד יכול וסביר שכך יהיה שידע מהי הארץ שלו אבל יש להבדיל בין הכרה במהי ארצך לבין לשאוף ולעשות מעשה ולשחררה בישראל מאז ומעולם [כולל הקיצונים ביותר] לא חשבו ולא הטיפו שיש לצאת ולפעול לשחרור חבלי מולדת ברשות מחנכים לפעול [ובאלימות..] לשחרור המולדת [שהיא - ובצדק- כוללת את ישראל כולה] אתה מוזמן לעיין במה שנטען ששונה ולראות מה כתוב שם אחרי ש"שונה" .. [יש ברשת אם תרצה]

שינילה

New member
אני עדיין חושב שיש על מה לדבר

עם הפלשתינאים. מה שכתבת מתייחס בעיקר לערפאת, והרי בהודעה קודמת שלך, שכתבת לפני מספר דקות (כתגובה ל Deatharted), עשית הבחנה בין לבין. אני לא מבין מה אתה מנסה להוכיח. לדעתך, יש עם מי לדבר, או אין עם מי לדבר? אם לדעתך אין עם מי לדבר...אז אין לנו עוד על מה לדון בנושא הזה. לדעתי יש עם מי לדבר...וצריך לעודד את מי שרוצה ומוכן לדבר.

מה שכתבתי נכון לרוב המכריע של ערביי

יו"ש [זה לא היה כך לפני בא עראפת] ובאשר לזכות השיבה זה נכון גם לחלק מכריע מערביי ישראל לפחות בחלק במגזרים המסכילים והצעירים תמיד יש עם מי לדבר אין מקום כזה שאין עם מי לדבר תמיד תוכל למצוא לפחות אדם אחד איתו תוכל לדבר

למעלה