לא אנושי! האומנם?

ננסק

New member
ךופה

בגדול, זה עולם כמו ההילוך ההפוך מסודי ביותר שניהאו ציינה כאן למעלה. הוא כמעט זהה לחלוטין לעולם שלנו, אלא שפשוט כולם מודעים לכך שהם מתכוונים לכיוון ההפוך. כלומר, זה נורמלי מבחינתם לקום מהאדמה בהלוויה שלהם, שהיא אירוע משמח לכל החברים שיהיו לאיש הזה בעבר, וכן הלאה. הגיבורים, שמגיעים מהעולם שלנו, מתקדמים גם הם באותו כיוון זמן כמו כולם, עם ההבדל שהם חושבים שהכל הפוך לגמרי. בוא נגיד שזה ממש מגעיל אותם לאכול דברים, כשהחביתה יוצאת לך מהפה והופכת לחביתה מלאה על הצלחת. אין שום הגיון בכך שעולם שבו סיבה-תוצאה הפוכים יפיק תרבות זהה לשלנו, או אפילו בני אדם, או פלנטות, אבל ככה זה כאן וזה משעשע. יש תשומת לב רבה לפרטים, ואפילו סיפור מתח בלשי על רצח שעתיד להתבצע, ודברים דומים שכאלה. כדאי מאוד לקרוא את הספרים בשביל הפרטים.

JuffoWup

New member
אם אני זוכר נכון הזמן באותו מקום

נע קדימה- הם פשוט חיו הפוך, מה שגרם לגליצ'ים in the space time continuim. זה נשמע הגיוני שחשבתי על זה...

DIDGIN

New member
לגבי תפיסת זמן

אני יכול להביא דוגמה שכבר קיימת, וחלק מאנשי הפורום מכירים - תפיסת הזמן של הorz. ככל הנראה אין בשפה שלהם מילים שמתארות זמן עבר או עתיד. הכל בשבילם הוא הווה מתמשך. אני מניח שזה גורם להם לפעול לסיפוקים מיידיים.

Blue Beetle

New member
ניסיון נוסף

אוקיי, הם לא ממש יצורים אלא מחשבות/סיפורים (ותודה לטרי פראצ'ט). סביבת הקיום שלהם היא מוח של יצור תבוני - הם ניזונים מחלקיקי מחשבות או פריטי מידע של הפונדקאי שלהם ודרכו הם מתפתחים. אמצעי הרבייה שלהם הם דרכי התקשורת של הפונדקאים שלהם. הם מתרבים כאשר הפונקאי שלהם חולק את הרגשות/הסיפורים עם יצור תבוני אחר ובכך יוצר עותק של אותו רגש/סיפור אבל בתבנית המחשבה של היצור הפונדקאי החדש. גישה לזמן: היצורים אינם מבחינים בין עבר,הווה ועתיד - הם רואים את הכל במין סופרפוזיציה מלאה - רואים את כל ההיסטוריה והעתידים האפשריים של אובייקט ביחד. לעומת זאת יש להם בהחלט הבנה וצורת חשיבה תכליתית. ראיית עולם: אותם יצורים אינם מסוגלים להבחין בין תבנית לבין הייצוג שלו כל עוד הייצוג הוא מלא. אסביר: מבחינתם היצירה המנוגנת על פסנתר, הקולות שנוצרים כאשר מנגנים את אותה היצירה, סימני התווים על הדף המייצגים אותה וקובץ ה-Mp3 המכיל אותה הם היינו הך. קלט חושי: כל הקלט החושי שלהם נובע מהמחשבות של הפונדקאי. ז"א שהידע של אותו יצור מוגבל לידע של הפונדקאי - רק שהוא רואה את אותו ידע אחרת. אני חושב שאותם יצורים (נקרא להם "בני חלום"?) יכולים להיות טובים כדב"שים המתקשרים עם דמויות השחקן. הם עשויים להחזיק את המפתח לגילוי העתיד אם מצליחים לזהות את קיומם ולגשר על ההבדלים בצורות החשיבה.

למעלה