לאנשי הטאי-צי

nitzano

New member
לא היתה קאטה איטית ?

***לא היתה קאטה איטית והיא התווספה אח"כ .*** לא מסכים .אני בהחלט חושב כי קיים דמיון בין הפנימיות בתחום זה וע"כ מסקנותי אלה .ע"פ אופי האימונים אצלנו : חוסר תנועה = אגירת כח תנועה איטית = הנעת הכח שנאגר (תרגול ביניים) תנועה מהירה = שחרור הכח (נחוצה בקרב) לא ניתן לדלג על השלב בין האגירה לשחרור כמו שלא ניתן לדלג על תאוצת מכונית בין 0 ל 100 . בנוסף ,על אף שהתנועה בסדרה ארוכה ומחוברת - ניתן לתרגל ואכן כך מתרגלים) כל טכניקה כסדרה מרובת חזרות .

o603

New member
לא היתה קאטה איטית והיא התוספה ..

אח"כ. זה מה שהבחור מהמאמר טוען. ", אני למשל הייתי ברמה גבוהה למדי בסגנון הנמר כך שגופי לא הזדקק לתרגול האטי למעשה לא היה תרגול אטי " והוא גם מרמז שמי שברמה גבוהה (בסגנון הנמר ) - לא צריך תרגול איטי

o603

New member
זה כמעט שרשור של איש אחד, ../images/Emo13.gif

מתנצל ששכחתי להוסיף שלדעתי תרגול איטי הוא חשוב מאוד. מראה לך היכן הנקודות הבעיתיות, מלמד את התנועה ומשפר אותה ולכן לדעתי תרגול איטי הוא טוב בכל רמה ( למרות שהוא לא בא במקום תרגול אמיתי - מהיר ). בידידות O603

nitzano

New member
פרוש קצת אחר

כאן לדעתי פספסת את הנק´ . התרגול האיטי מפתח משהו שכבר קיים היה במורה זה עקב אימונים קודמים (אני למשל הייתי ברמה גבוהה למדי )ולכן לא היה לו צורך בתרגול זה (כך שגופי לא הזדקק לתרגול האטי ) .ומכיוון שלא הזדקק לתרגול זה למעשה לא היה תרגול אטי בתרגולו את הט.צ.צ . וכך אני מפרש זאת

matan lihafa

New member
?....?

על מה אתה מדבר? איך מהירות קשורה לכוח?! מהירות יכולה וצריכה להיות בטאי צ´י עם כוח מינימלי וההוצאה של הכוח אמורה להיות אך ורק בסוף- מכה לפנים של היריב לדוגמא- אי אפשר לנצח אף אחד בלי מהירות, אפשר לעשות את זה עם כמות מינימלית של כוח.

טאן-רֵן

לפי מה שאני יודע על הטאי-צ´י שאנחנו מתרגלים, הוא נוצר כשילוב של חמשת השיטות הגדולות, כ"מפת שפה משותפת" או "מילון אנציקלופדי", שהיה מיועד להיות נוסף לכל שיטה, ולא במקום. לא חשבתי על זה עד היום, אבל אני לא בטוח שהיה, מראש, תרגול נוסף על הקטה עצמה, כי מראש היא היתה מיועדת לתרגול לפי רוח בתי הספר השונים. הטאן-רן tan-ren הוא צורת תרגול שמאסטר וונג שו-צ´ין הוסיף לטאי-צ´י, כדי לתרגל עקרונות מסוימים, והוא מבוסס על תנועות מתוך הקאטה, עם "תוספות" מעניינות, אותן מתרגלים בקצב מהיר בהרבה מהקצב הרגיל בו מתרגלים קטה. לשאלתך, אני לא מכיר תרגול מהיר של טאי-צ´י בשיטתנו, אבל לא בטוח שיש בזה צורך - הרי יש לנו שינג-אי (תרגול מהיר) ופה-קואה (קצב משתנה). לגבי שיטות אחרות, לא מכיר.

Yin

New member
כן, בודאי

יש לא מעט Fast Forms ובהמון סגנונות. בסגנון צ´ן יש yi lu ו- er lu (סדרה ראשונה ושניה) כשהשניה מהירה מאוד + המון פה ג´ינג. גם בסגנונות יאנג ו-וו יש כאלו סדרות. דבר נוסף, אף אחד לא אמר שאי אפשר לתרגל את סדרת התנועות ה"איטית" באופן מהיר, בנוסף על האיטי (ואם אמר אז טעה). אופי וצורת התנועות משתנה קצת אבל עקרונות התנועה נשמרים. בחלק מהסדרות (בעיקר מצ´ן ויאנג ישן) יש שימוש בפה ג´ינג, שימוש המתבטא בתנועה מהירה מאוד (מתפרצת) ןחזרה לשיגרה. בכלל, הקצב בו אנו עובדים יכול וצריך להשתנות, כמו כל דבר חי אחר. עדי

o603

New member
../images/Emo45.gif

עדי, תודה על ההסבר. זה שבר לי כמה הבנות שהיו לי על טאי-צי. בידידות, O603

ohad kedem

New member
היסטורית

היסטורית מקורם של חמשת הסגנונות המרכזיים בטאי צ´י בסגנון צ´ן. (בדרך זו או אחרת). סגנון צ´ן משלב קצב איטי ומהיר וגם תנועה רכה וקשה. מסיבות שונות המאסטרים שפיתחו את שאר השיטות בחרו להוריד את התנועה המהירה, ואת הצד הקשה, ולהתמקד באיטיות ורכות כדרך תרגול מרכזית. מחוץ לתבנית עדיין קיימים תרגולים מהירים גם בסגנון יאנג. אך זה נכון שידע זה כמעט ולא הועבר מחוץ למשפחה. ודבר נוסף. מי כתב את המאמר ?. מה מקורו ?. איזה אסמכתא קיימת לנכונותו או אף לקיומו של המאסטר הזה? אוהד

Yin

New member
האסמכתא היא

ארל מונטגיו, המורה שלי, בחור חביב בצורה יוצאת דופן ובעל נוחכות מרשימה כרב אמן בטאי צ´י צ´ואן ובה גואה. המאסטר הנ"ל היה המורה של ארל. עדי

ohad kedem

New member
לאחר שקראתי חלק מהחומר של

ארל מונטיגיו, והדיונים בנושא, אני מתרשם שמקור השיטה עדיין שנוי במחלוקת. בראיה ביקורתית, נשארים סימני שאלה, כאשר המקור הוא אדם שאיש לא ראה. (אלא אם אני טועה בעובדות, כך הבנתי ממאמר של ארל). אני מתרשם שלסינים יש נטייה לייחס המצאת דברים חדשים, טובים ככל שיהיו, לטאואיסט שהם פגשו בהרים (ורצוי בן אלמוות), וזה גורם לי להיות זהיר כשאני בא ללמוד מסיפורי מקור כאלה. בכבוד אוהד

אני חושב שזה שווה טאג ליין../images/Emo6.gif

"אני מתרשם שלסינים יש נטייה לייחס המצאת דברים חדשים, טובים ככל שיהיו, לטאוטיסטים שהם פגשו בהרים" - פשוט גאוני. אוהד, עשית לי את היום

WhiteBear

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif - גם אני חושב ../images/Emo13.gif

Yin

New member
אולי, אבל ארל

אינו סיני הוא אוסטרלי. חוצמיזה, איזו ביקורת? ואז מה? עדי

ohad kedem

New member
עדי

התלבטתי לפני שכתבתי את התגובה. ממה שקראתי אני מתרשם לטובה מהגישה של ארל, ולאחר ששוחחתי איתך ועם זמיר דעתי רק השתפרה. אין לי כוונה לבקר את השיטה, ואני מסכים בהרבה דברים עם הגישה של ארל (לגבי האפקטיביות של שיטות תרגול מודרניות בטאי צ´י ללחימה). הסיבה לתגובה שלי היא שיש תופעה טבעית של התייחסות למקורות כתובים כוודאיים, ובעיני יש בזה בעייתיות מסויימת. העובדה שברוב המקורות מוזכר צ´ן סאן פנג כיוצר הטאי צ´י, והסיפור היפה על העגור והנחש, הם דוגמאות טובות. אבל אולי זה נושא לשרשור אחר. אוהד

Yin

New member
אוהד

אין בי כעס, או משהו דומה. אני מסכים לגבי עמימות של מקורות, אפילו מפתח הבה-גואה (דוגנ האי צ´ואן, אם אני זוכר נכון) סיפר על נזירים טאואיסטים מההרים. תגובתי הייתה ספציפית לגבי ארל, אותו ואת שיטתו אני מכיר ומוקיר, ואף מלמד אותה. לגבי מקורות הטאי צ´י, יש לא מעט תאוריות ניתן לקרוא על חלקן באתר של פיטר לים, להלן הכתובת, אתר חביב שלא התעדכן כבר כמה שנים. Haw Jou Tsung טוען בסיפרו (המאד מומלץ) The Dao of Taijiquan : Way to Rejuvenation, שאומנוית כמו הטאי צ´י תורגלו שנים רבות לפני צ´ן סאן פנג.
עדי

nitzano

New member
טלפון שבור

***ובעיני יש בזה בעייתיות מסויימת. העובדה שברוב המקורות מוזכר צ´ן סאן פנג כיוצר הטאי צ´י, .........................**** אני מניח שקראת הרבה כתבים בסינית..... מולי ספרו של יאנג צ´אנג פו בו הוא טוען כי לא ניתן להסתמך על הסיפור בנוגע ל ג´אנג סאן פאנג (מקורות 太极拳选编 - 太极拳浅说 ) . כפי שניתן לראות גם הסינים אינם מסתמכים על מעשיות !! רק חבל שטלפון שבור בתרגום מקלקל . ***שיש תופעה טבעית של התייחסות למקורות כתובים כוודאיים*** על מה תסתמך על פגישה אישית עם יאנג צ´אנג פו ?? המתן קטנה ואני אצלצל אליו ......

ohad kedem

New member
ניצן בעיני המטרה של

הדיון היא שכל אחד יתרום מהידע שלו. אני דיברתי על נושא עקרוני. ואתה ענית לי על עניין ספציפי. אשמח לשמוע את דעתך על העקרון. אוהד

למעלה