לאנשי הטאי-צי

ועוד תגובה-

אם אני הייתי רוצה להגדיר טוב את הדיון הקצר ביננו - היית מגדירה אותו כ"האם מורים מגזימים בתיאוריהם".אני לא רואה את זה הופך מורה או אדם לשקרן - לפחות לא בכל התחומים. אם מישהו מספר לי שהוא 1. היהיה "לוחם טוב" 2. הרביץ באוויר 3. איבד הכרה כתוצאה מאיזה טכניקה מתקדמת סודית 4. נפח על התחת. אני הייתי בטוחה שהוא מגזים.

o603

New member
לאנשי הטאי-צי

ציטוט ממאמר " שיחה עם צ´אנג יו צ´ון (הגיע באדיבות ZaZen) - טאי צ´י / באדיבות ZaZen " "ת. מה שאנשים לא קולטים הוא שבזמן שאנחנו התחלנו ללמוד ט.צ´.צ´. לא הייתה האומנות כל כך מוכרת גם לא בסין. היא תורגלה בעיקר בתוך המשפחות צ´ן, וו ויאנג. רק לאחר שהאומנות התגלתה ככל כך יעילה לבריאות היא אומצה ע"י הקהל הרחב. בזמנינו כשאנחנו התחלנו לתרגל את האומנות גופינו היה חזק ומיומן כולנו הגענו לאחר שהכרנו אומנות אחרת, אני למשל הייתי ברמה גבוהה למדי בסגנון הנמר כך שגופי לא הזדקק לתרגול האטי למעשה לא היה תרגול אטי " האם יש טאי-צי שאינו מתורגל לאט ?

matan lihafa

New member
באמת...

המטריצה צודקת. מי שמספיק זמן בעסק יודע שתלמידים ומורים יכולים לספר נפלאות לא ייאמנו על המורה הנוכחי ועוד יותר קל אם הוא כבר הקודם ולא נמצא כדי להוכיח את זה... אני חושב שהסיפורים עומדים ביחס הפוך ליכולת המספר, ככל שהם יותר דימיוניים ככה הוא יודע פחות ומספר על טכניקות שאי אפשר להראות...

WhiteBear

New member
מגניב, לפי זה אני סופר_מאסטר

היות שלא היה עלי אפילו סיפור מאסטר אחד
(מושיקו, תאכל את הלב)

אתה צודק דוד, הגזמה היא לא שקר,

היא... אאאם..... ייפוי של המציאות. העדפת הרצוי על המצוי. היא מקובלת ורצויה במקרים מסויימים (שבמקרה אני ממש לא יכולה להזכר בהם כרגע, אבל אני בטוחה שיש כאלו).ואני קוראת טמבל, לכל מי ש מאמין בקישקוש, אופס, סליחה, הגזמה יפה זו, ומביא אותה בותו מקורות אמינים מבלי להבחין בזאת. אגב, אני בטוחה שזה נעשה בתום לבב.ועוד אגב - שאלה- מי העלה את המונח "משקר" לראשונה בדיון זה?

לקרא ולא להאמין

הטמבל הזה הרביץ ואיבד הכרה "בטכניקה שאין לפרטה"... אם אתה ישן עם כלב אל תצפה שלא יהיו לך פרעושים בבוקר. אם אתה לומד עם סינים אל תצפה שלא תאמין לכל קשקוש שנשנמע מיתי מספיק. פשוט לא להאמין איך אנשים מספיקים לחשוב כשמתחילים אומנויות לחימה! ואח"כ מתפלאים כשמרגישים דפוקים!

ה"טמבל הזה" הוא מאסטר בטאי-צ´י...

שמתאר מה עבר עליו, אישית. (לטענתו) את טוענת שהוא משקר? על-סמך מה?

לדוד -

ה"טמבל הזה" הוא מאסטר בטאי-צ´י... שמתאר מה עבר עליו, אישית. (לטענתו) את טוענת שהוא משקר? על-סמך מה? על סמך הגיון! אתה חושב שמאסטרים בטאי צ´י, קארטה או כל שיטת לחימה אחרת לא משקרים? על סמך מה?

הגיון?

סליחה שאני קצת איטי, אבל לא ברור לי הקשר. הוא מספר: "ש. מה היה התחום הראשון בו התחלתם להתאמן כאשר הגעתם ליאנג שאו הו. ת. כמו שאמרתי הייתי לוחם טוב בסגנון הנמר ודי רברבן בקשר ליכולתי. רברבנות זו נלקחה ממני במהרה ע"י יאנג שאו הו. הייתי צעיר מיאנג שאו הו והחשבתי עצמי חזק וכשהגעתי לבית הספר של בן דודי נאלצתי להתמודד מולו. לפני ההתמודדות הוא היה רק בן דוד יאנג אבל בשעת הקרב הוא היה משהו שהיה עלי להתמודד מולו. ש. ומה קרה? ת. חשבתי שאוכל להפתיע אותו בטכניקה שנקראת הנמר נלכד בפינה זו טכניקה המשתמשת בהרבה תנועות התקפה במטרה להיחלץ מפינה. כאשר התקפתי את יאנג חשבתי בהתחלה כי הוא נעלם אבל מאוחר יותר האמנתי כי הוא נע במהירות כל כך גדולה יחד עם התנועה שלי כך שהוא היה מולי לפני שיכולתי לעשות דבר. החבטות שלי כוונו למרחק גדול יותר ממה שיאנג היה ומצאתי עצמי נופל לרציפה חסר הכרה. ש. איך הוא גרם לך לאבד הכרה? ת. הוא השתמש בטכניקה מאוד מתקדמת אשר אני לא יכול לפרט עליה. ש. האם נפגעת קשה? ת. לא רק האחוריים שלי כאבו מהנפילה על הרצפה, בהתחלה לא הרגשתי דבר אבל מאוחר יותר הופיעה נפיחות קלה באזור החבטה." (הגדלתי רווחים והוספתי סימני שאלה ונקודות לסוף משפט, שיהיה יותר נוח לקרוא) עכשיו, מה בסיפור הזה לא הגיוני עד כדי לקרוא לאיש שקרן? זה שהוא לא רוצה לתאר טכניקה? זו הוכחה שהוא שקרן? או שהוא טמבל? לא כל דבר לא הגיוני הוא שקר...

רק למען הסר ספק -

אין לי שום קשר למורה הנ"ל, לא שמעתי את סיפורו בשום מקום, ואין לי ענין מיחד להגן עליו - מה שהקפיץ אותי היה ההודעה על "הטמבל", שנראית לי לא במקום.

nitzano

New member
ראיון/רעיון מעניין

מתיישב טוב עם הטיעונים שאני וחנן העלינו בשרשור קודם . הטענה על כך שהסדרה היא רק חלקיק.אם אשווה זאת לש.א.צ (xing-yi-quan) יש עמידות עמוד ,תרגול איטי (mao-jing or shi-li) ,תרגול מהיר . ידוע לי כי בעבר תורגלו עמידות עמוד (כך נטען בפני) .לדעתי התרגול האיטי הוא "מישוש הכח" mao-jing .והאימון המהיר נכחד . לא מקובל ?? לא נורא ,זאת רק דעתי .....וחבל על הוויכוח מומלץ לקרוא את כל הראיון

אני לא מכיר טאי-צ´י שמתורגל *רק*

מהר, אבל בשיטה שאני לומד יש תרגול של תנועות מהירות. את הקטה הבסיסית מתרגלים לאט, אבל חלק מהחימום כולל תנועות מהירות, ויש צורה של תרגול בה לוקחים תנועה או שתיים וחוזרים עליהן שוב ושוב, בקצב מהיר או משתנה, או איטי במיוחד.

o603

New member
אתה מתכוון לטאן-ראן ?

אם כן, אזי למיטב זכרוני - הטאן ראן אינו חלק מהטאי-צי והוסף כיחידה נפרדת ( ומשלימה !? ). להבנתי מהמאמר - הכוונה בתרגול הקאטה מהר (ולא חלקים ממנה) . לא היתה קאטה איטית והיא התווספה אח"כ - אולי כי היה צורך ( עבור אלו שאינם מיומנים ? כפי שמשתמע מהמאמר ). נרמז במאמר שהתנועה האיטית היא רק שלב ביניים בדרך לביצוע הקאטה מהר. דבר שמנוגד לרוח הטאי-צי כיום (למיטב הבנתי, ואני אינני איש טאי-צי ולכן יכול להיות שטעיתי ) בידידות O603

למעלה