פרוטוקול מאוד שנוי במחלוקת
ולא חד משמעי. לא זאת בלבד שהסכום המדובר פה הוא רק 250 מיליון, שזה אומר שחסרים לפחות עוד 450 מליון שלא כתוב לאיפה הם הולכים, אתם גם מעורבים בהעברת כספים לחרדים, ולטענת בריזון "מבלי לשים לב" גם כספים להתנחלויות. למשל על פי החלק הזה בפרוטוקול: "נעזוב את הפרוצדורה, כי לא על זה באתי לדבר הערב, ונעבור למהות. אני רואה שהמפד"ל לוקחת 40 מיליון שקלים לתקציב הישיבות, ו-40 מיליון שקלים לתקציב המועצות הדתיות, ומחזירה 41 מיליון שקלים לנושאים שקוצצו בתקציב 2004 המקורי, על-פי פירוט שיסוכם עם אגף התקציבים. לא רואים פה את הנספח, הוא לא הונח על שולחנינו. ומתקציב 2004 יועברו חמישה מיליון שקלים מתקציב משרד השיכון ליחידה להתיישבות לנושא הגליל. כל תקציב היחידה להתיישבות, במקרה היום בדקתי את זה, הוא 80 מיליון שקלים. כאשר מוסיפים פה חמישה מיליון שקלים להתיישבות בגליל, אני מודיע, רבותי חברי הכנסת, שזה תרגיל. חמישה מיליון השקלים שהיו מיועדים לגליל יעברו ליהודה ושומרון. ברור ובהיר כשמש. המניפולציות של המפד"ל ממשיכות לחגוג כרגיל, כולנו רואים ושומעים, וצר לי, חבר הכנסת בריזון, שאתם חתמתם ואישרתם ולא ראיתם מה אתם מאשרים." אבל מה שהכי מוזר בפרוטוקול הזה שבחרת להציג כראיה, זו העובדה ששר האוצר של מדינת ישראל, שאם אני לא טועה, היה נתניהו, אפילו לא חתום על הכביכול "הסכם" הזה, כפי שאנחנו למדים מהחלק הבא בפרוטוקול: "רוני בריזון (שינוי): אני חושב שהיתה שם שגגה, כי הוא חתם גם על ההסכם אתנו. שר האוצר היה שם ואמר: אני לא יכול לחתום, תחתום אתה. אבשלום וילן (מרצ): למה הוא לא יכול לחתום? לא רק שזה לא בסמכות ולא ברשות, זה פשוט ביזיון. יכול להיות שהביזיון קרה בשגגה, אבל אם היתה באוצר מערכת מסודרת, אם יד ימין היתה יודעת מה יד שמאל עושה ולהיפך, היו מביאים לכנסת ישראל – זה כבר חוק, חובה על-פי חוק להניח את ההסכמים, ולא ייתכן שעל הסכם פוליטי יהיה חתום פקיד ממשלתי בכיר. זה דבר שהדעת לא סובלת אותו. הבושה נעשתה, אני לא יודע מדוע לא נאספו כל ההסכמים האלה. אדוני המזכיר, מן הדין היה לאסוף את כל ההסכמים האלה מייד. זה לא חוקי. אני יכול לרוץ הלילה לשופט התורן, לבג"ץ, ואם אתם רוצים לרדת לקטנות גם לדחות את ההצבעה על התקציב. אדוני המזכיר, כאשר על הסכמים פוליטיים עם המפד"ל חתום אורי יוגב, שהוא הממונה על התקציבים, זה לא בסמכותו, כי זה הסכם פוליטי. יכול להיות חתום עליו שר האוצר, השר במשרד האוצר, ראש הממשלה, שר החקלאות, זה לגיטימי. לכן את ההסכם הזה חייבים לאסוף מהשולחנות. תתכבד הממשלה מחר ותביא. לא נתמקח אתה על הזמן, סיכמנו על מועד ההצבעות, אבל זה מינהל מאוד לא תקין, בלשון המעטה." אתה בטוח שאתה רוצה שאני אציג את הפרוטוקול הזה?