לאן הלכו ה700 מיליון?

FuxPavel

New member
תעשה דין לעצמה?!

שינוי לא קיבלה 700 מיליון שקל אלא שינתה סעיפים בתקציב המדינה והזיזו כסף מסעיף מסויים לסעיף אחר. ובגלל שהתקציב של כל שנה נבנה בתור שינוי של השנה הקודמת אז אם אף אחד לא יוריד את הסעיפים ששינוי הוסיפה הם ישארו שם גם בשנה הבאה, וכנראה זה מה שיקרה.

yosep nanon

New member
הבאת ספר תקציב

על תקציב צריכים לתמוך לא רק חברי הכנסת של שיני. לתקציב צריך רוב. אז מה אתה מנכס למפלגתך את התקציב . אולי בכלל מפלגה אחרת היא זו שלחצה בנושא איכות סביבה למשל , או מאבק למלחמה בתאונות דרכים, מדע , וכו...

yosep nanon

New member
איזה מצחיק אתה ../images/Emo6.gif

מביא לי ספר תקציב כהוחכה. איפה הוחכה פה ?? איפה התיחסות ספציפית לסכום שהועבר למפלגה ??

וכבר חשבתי שאדם שמכנה את עצמו

כמקורב ,לראשי המפלגה שלו, ידע לאן הלך הכסף ששינוי קיבלה. ובסוף הוא מפנה אותנו לתקציב המדינה, לא סיפרו לו כנראה שבתקציב מדינה יש "חורים שחורים" של מליארדים שנאבדים כלא היו. לנסות להוכיח משהו מפלגתי מתוך תקציב מדינה , זה להכנס לבליץ אדיר של מספרים ולאבד כוון בתוך המספרים והשינוים בתקציב.

לי דווקא יש הצעה לפבל

שייקח את הנתונים שהוא כתב פה, יעתיק אותם וישים אותם בפורום של מפלגת העבודה, ושרק יכתוב מתחת לנתונים, למען ההגינות, אם יש לו כזה דבר: "אבל אל תטרחו לחפש את הדו''ח הזה, כי הוא לא מופיע בשום מקום אחר, זולת בעיתון הכי אמין במדינה, שזה העיתון של שינוי."

פבל רוצה שאני אעשה את זה במקומך?

לדעתי זה יכול לעזור לכם מאוד ואולי, מי יודע, להביא לכם כמה קולות נוספים...

FuxPavel

New member
בשמחה רבה

עם הקישור הזה מהאתר של הכנסת שזה פרוטוקול מתוך ישיבה שבה מצויינים בדיוק מה שינוי העבירה ולאן: www.knesset.gov.il/plenum/data/00064504.doc

פרוטוקול מאוד שנוי במחלוקת

ולא חד משמעי. לא זאת בלבד שהסכום המדובר פה הוא רק 250 מיליון, שזה אומר שחסרים לפחות עוד 450 מליון שלא כתוב לאיפה הם הולכים, אתם גם מעורבים בהעברת כספים לחרדים, ולטענת בריזון "מבלי לשים לב" גם כספים להתנחלויות. למשל על פי החלק הזה בפרוטוקול: "נעזוב את הפרוצדורה, כי לא על זה באתי לדבר הערב, ונעבור למהות. אני רואה שהמפד"ל לוקחת 40 מיליון שקלים לתקציב הישיבות, ו-40 מיליון שקלים לתקציב המועצות הדתיות, ומחזירה 41 מיליון שקלים לנושאים שקוצצו בתקציב 2004 המקורי, על-פי פירוט שיסוכם עם אגף התקציבים. לא רואים פה את הנספח, הוא לא הונח על שולחנינו. ומתקציב 2004 יועברו חמישה מיליון שקלים מתקציב משרד השיכון ליחידה להתיישבות לנושא הגליל. כל תקציב היחידה להתיישבות, במקרה היום בדקתי את זה, הוא 80 מיליון שקלים. כאשר מוסיפים פה חמישה מיליון שקלים להתיישבות בגליל, אני מודיע, רבותי חברי הכנסת, שזה תרגיל. חמישה מיליון השקלים שהיו מיועדים לגליל יעברו ליהודה ושומרון. ברור ובהיר כשמש. המניפולציות של המפד"ל ממשיכות לחגוג כרגיל, כולנו רואים ושומעים, וצר לי, חבר הכנסת בריזון, שאתם חתמתם ואישרתם ולא ראיתם מה אתם מאשרים." אבל מה שהכי מוזר בפרוטוקול הזה שבחרת להציג כראיה, זו העובדה ששר האוצר של מדינת ישראל, שאם אני לא טועה, היה נתניהו, אפילו לא חתום על הכביכול "הסכם" הזה, כפי שאנחנו למדים מהחלק הבא בפרוטוקול: "רוני בריזון (שינוי): אני חושב שהיתה שם שגגה, כי הוא חתם גם על ההסכם אתנו. שר האוצר היה שם ואמר: אני לא יכול לחתום, תחתום אתה. אבשלום וילן (מרצ): למה הוא לא יכול לחתום? לא רק שזה לא בסמכות ולא ברשות, זה פשוט ביזיון. יכול להיות שהביזיון קרה בשגגה, אבל אם היתה באוצר מערכת מסודרת, אם יד ימין היתה יודעת מה יד שמאל עושה ולהיפך, היו מביאים לכנסת ישראל – זה כבר חוק, חובה על-פי חוק להניח את ההסכמים, ולא ייתכן שעל הסכם פוליטי יהיה חתום פקיד ממשלתי בכיר. זה דבר שהדעת לא סובלת אותו. הבושה נעשתה, אני לא יודע מדוע לא נאספו כל ההסכמים האלה. אדוני המזכיר, מן הדין היה לאסוף את כל ההסכמים האלה מייד. זה לא חוקי. אני יכול לרוץ הלילה לשופט התורן, לבג"ץ, ואם אתם רוצים לרדת לקטנות גם לדחות את ההצבעה על התקציב. אדוני המזכיר, כאשר על הסכמים פוליטיים עם המפד"ל חתום אורי יוגב, שהוא הממונה על התקציבים, זה לא בסמכותו, כי זה הסכם פוליטי. יכול להיות חתום עליו שר האוצר, השר במשרד האוצר, ראש הממשלה, שר החקלאות, זה לגיטימי. לכן את ההסכם הזה חייבים לאסוף מהשולחנות. תתכבד הממשלה מחר ותביא. לא נתמקח אתה על הזמן, סיכמנו על מועד ההצבעות, אבל זה מינהל מאוד לא תקין, בלשון המעטה." אתה בטוח שאתה רוצה שאני אציג את הפרוטוקול הזה?

אשרת

New member
עזוב... תרים ידיים.

חבל על הזמן שלך ועל האנרגיה שבהשקעת תגובה שכנגד.

yosep nanon

New member
את צודקת שירים ידיים אין לו שום

הוחכה למספרים שהוא הביא. שום מסמך רישמי כלום. עדיף באמת שירים ידיים

יותר מזה...

אם זה באמת נכון ושינוי באמת אין לה שום קבלה, שום מסמך ביד, הרי ששינוי יצאה פראיירית ואכלה אותה מכל הכיוונים, כי נגיד שזה נכון, אם אי א]פשר להוכיח את זה, מי שייהנה מכל זה בסוף זה שרון שכל מי שקיבל ממנו משהו בתקציב האחרון, זוקף את הקרדיט לזכותו ולא לשינוי, מה שאומר ששינוי גם תמכה בתקציב שהתנגדה לו, וגם שרון הוא זה שהרוויח מכל הכספים האלה שדרשה שינוי. מה שנקרא יצאו קרחים מכאן ומכאן.
כמובן, רק אם נכון.

אשרת

New member
יפה אמרת ...

רק אם זה נכון... בפורום שינוי יש רק אדם אחד שהוא טוב בקונספירציות, ואני ממליצה לך, להשאיר לו את זה , כי לפחות שלו מצליחות מדי פעם להראות הגיוניות. לעומת זאת שלך....

תגידי אשרת

מה ימנע עכשיו משרון לנצל את כל מה שאת טוענת שחילקתם לתעמולת הבחירות שלו? איזו הוכחה יש לשינוי כדי להוכיח שהוא משקר, אם וכאשר ינצל את הכספים ששינוי טוענת שחילקה, למטרות התעמולה שלו, כדי להוכיח שהוא הטיב למשל עם הסטודנטים?

אשרת

New member
אני חושבת...

שאם תקרא את הקישור שפאבל הביא לאתר הכנסת, תמצא הוכחה למה שהוא טען. בסדר? אני יודעת שאתה לא אוהב את שינוי, ואני יודעת שאתם מנהלים מסע צלב , אתה ושני חברי מרעך, נגד שינוי. אבל לעיתים לא מזיק להיות הוגנים גם כלפי הצד המותקף.

את טועה אשרת

כבר אמרתי לך שאני לא שונא את שינוי, ואני לא אחראי על מה שהאחרים כאן אומרים ומתבטאים, אלא רק על דבריי והתבטאויותיי. שינוי מבחינתי היא אופציה שצריך לשמר, ואת זה תעשה הליבה שמהווה כ30% מבוחרי המפלגה שיילכו איתה באש ובמים, כך שאני לא דואג בקשר לזה, מה שכן מדאיג אותי, זה למה נהפכה שינוי, וזה הדבר היחיד שכן שנוא עלי.

אפשר לחשוב שאת מתעסקת רק בשינוי

אם כך, למה את לא מיישמת מה שאת מציעה לאחרים?

אשרת

New member
אני דווקא חושבת שכמות

ההודעות שלי בפורום העבודה לא משתווה לשלך בכלל , במיוחד לא בחודש האחרון.. אז אני קצת יותר מיישמת את דעתי, מאשר אתה.

למעלה