לאן הגענו?!

Kfitzi

New member
לאן הגענו?!

איפה ישראל שכולם מדברים עליה? זה עם סגולה? זה אור לגויים? * - משה חי ישראלי, רוכב אופנוע, מורה לנהיגה ואבא למשפחה - נפגע בתאונת דרכים בצומת אזור (אחד הצמתים העמוסים במדינה), לאור יום, שוכב שרוע על הכביש - ואיש לא עוצר לעזור לו. תמונות יסבירו יותר טוב מאלף מילים. http://news.walla.co.il/?w=/1/1102400 אני מתבייש. בישראל זה לא צריך לקרות. * - ילד בן 8 מונשם ומאושפז במצב קשה בגלל שערמות של חולי רוח החליטו לפרוץ לדשא בתום משחק כדורגל. עם כל האהבה שלי לבית"ר ירושלים והתקווה המתממשת לאליפות אחרי הבצורת, בית"ר ירושלים קודם כל צריכה לזכות כרגע בהורדה של 15 נקודות בטבלה ובקנס כספי כזה שיבטיח שאליפות השנה היא לא תקבל ושגיידמאק ודומיו שמחזיקים את לגית העל שלנו יבינו שיש דברים יותר חשובים מצלחת אליפות. בני אדם. חברים, יש פסוק שאומר - "ואהבת לרעך כמוך". באמת, באמת, שיש לנו מספיק צרות גם מבלי לחרב אחד לשני את החיים. דרך ארץ קדמה לתורה, לאיחור לעבודה ולצלחת אליפות. תשמרו על עצמכם... וגם טיפה אחד על השני. כל ישראל אחים.

ran 15

New member
תשמע , זה עוד דברים קטנים..

בוא תראה פה ליד הבית שלי לפני פחות משבועיים , ניסו להוריד (פשוטו כמשמעו...) בעל עסקים פה באיזור שבמקרה גר 50 מטר ממני... ב2 בלילה היה בום מטורף , אחד כזה שלא שוכחים ומחלחל לתוך כל עצם אפשרית בגוף... בכל אופן ההרס עצום...והנה אתמול פחות מחודש , כבר שני רימונים נזרקו אחד בבניין של דוד שלי ואחד פה קרוב שוב פחות מקילומטר מהבית שלי ופצע אישה (היה מכוון לשוטר) בכל אופן , את הדעות הפוליטיות שלי אני אשמור כרגע לעצמי כדי שלא יעצרו אותי , אבל המדינה בקצב הזה תיפול ותוך 20 שנה (שערבים ד"R מבחינה דמוגרפית יכפילואת עצמם לפי שלומד ג"ג ...) באמת שלא יהיה מה לעשות כאן... הממשלה גונבת המשטרה בתהפוכות כל ה הזמן הכל לא יציב הכל דפוק הכל מושחט , ומה לעשות זה משפיע גם על הציבור לפה ולשם..ואתה עכשיו הראית (דוגמא 1 ) את הקיצוניות שבדבר...זה מאוד קשה לראות דברים כאלה ולחושב שלפני חמישים שנה , בנאדם שהיה לו חסר סוכר זה היה מצב קשה וכל הכפר היה עוזר לו והיום בנאדם מוטל על הכביש ואנשים לא עושים כלום... אם ניסית פעם לדווח גם על מפגע בטיחותי (או על פיצוץ מטורף שקרה לך בשכונה..) אתה תגלה שזה לא קל כי מה שמעניין את המוקדנים במשטרה זה השם שלך מספר זהות טלפון צבע עיניים יש לך חברה מה אכלת לצהריים ומתי פעם אחרונה ביקרת בשירותים ומה עשית...ולאחר מכן , היא ביכלל שואלת אותך מה אתה רוצה ולמה הפרעת לה באמצע הלק... עצוב לראות ולשמוע ,עצוב לדעת שזו המדינה שאני בכל אופן הולך לתת 3 שנים ואולי יותר וביכלל (חס וחלילה) הכל... אבל , משם אני מרגיש שאוכל יותר להשפיע... בקיצור עצוב לראות את המדינה איך לאמר , נוטה ליפול... חפרתי , אבל אם כבר פתחת שירשור עוף ..אז יאללה..

loomer4

New member
האזנתי קודם לרשת ב'

התקשר אדם שהיה באחת המכוניות שעברו ליד משה ולא עשו כלום, הוא התקשר כדי להעמיד דברים על דיוקים ולנסות לתת הסבר למעשה שהוא (ועוד רבים) עשו. אני שמעתי מאמצע השיחה כך שאני לא יודע מה הוא אמר בהתחלה, אבל כשפתחתי הוא אמר שהגופה הייתה במצב כל כך רע, כך שלא היה ספק שהבן אדם מת ואין טעם לעצור את כל התנועה הסואנת, גבי גזית אמר בתגובה ש"אם כך אז הגופה הייתה יכולה להישאר עד היום אחרי הצהריים, הוא במילא מת למה לעצור", האדם שהתקשר אמר שאין טעם היה לעצור אלא להתקשר לאמבולנס שיטפלו בזה, ואם משה היה במצב של פצוע וחי הוא היה עוצר ומכניס אותו לאוטו שלו ונוסע לבית חולים. טיעון נוסף היה שהגופה של משה הייתה במצב מרוטש ונוראי והייתה אישה באוטו שלידו שפשוט נכנסה להלם והתחילה לצעוק ולנסוע מהר והרחק ממקום התאונה. מה אתם אומרים?

loomer4

New member
אחי אבא שלי פותח את זה בבוקר

ולא מכבה עד הערב, אם נאי מעיז לגעת בכיוון של הרדיו אני ישר חוטף איזו מהלומה, אני יכול לשיר לך את כל השירים האלה לפני התוכניות של רשת ב' מתוך שינה
אבל עזוב אותך, זה לא מה שחשוב בשרשור הזה, במסנג'ר נתנגח על זה

NYMets Man

New member
אני אומר ששום דבר לא מצדיק את זה

אז הוא נדרס ע"י גלגלי משאית והוא מת, אז מה? אז זה סיבה לתת לו לשכב באמצע הכביש כמו איזה פחית קולה שנזרקה? אני לא מאשים אותך או משהו, אבל בסופו של דבר התירוצים של אותו בנאדם זה רק כסת"ח לכל מה שקרה שם שמשקף יפה את המציאות הישראלית היום שימו לב שדווקא נהגי אופנוע היו ראשונים לעזור... כולנו כל כך גאים שכל ישראל אחים וכולם סחבקים, אבל מצטער... נהפכנו לאדישים כמו האמריקאים... שם בנאדם יכול לשכב מת באמצע הרחוב וגם אחרי שבוע לא יזיזו אותו משם באמת שחבל

כעקרון, זה לא דבר שקורה כל יום

אבל ברגעים האלו שהנהגים האלו עברו שם, זה בטח היה מאד מבהיל, בסה"כ בטח המחזה שהם ראו שם היה מבהיל, וגם סביר להניח שחלק מהאנשים שעברו בצומת התקשרו לאלמבולנס (הרי איך הוא הגיע תוך מספר דקות?) בתור בנאדם שיצא לו לחזות בכמה מראות כאלו, ברגעים כאלו אתה מחפש רק איך לברוח בזמן שאתה מזמין אמבולנס כדי לחסוך מעצמך מראות קשים, כי בסה"כ אין הרבה שהבנאדם הממוצע יכול לעשות. (ואני לא מגדיר את עצמי כאדם אנוכי, להפך) בסופו של דבר, גם אם האנשים שהיו עוברים שם היו יורדים לבדוק מה קורה, לעשות הרבה הם לא יכולים, כי למעשה אסור להם לגעת בו עד שמגיע האמבולנס ובודק מה המצב שלו. אולי אלו סתם תירוצים שאני מספר לעצמי, אבל לא לי ולא לך אין ממש מושג מה עבר בראש שלהם. והתקשורת הצהובה כהרגלה תנסה לצייר כזה דבר כהתעלמות של הנהגים, (מה שיכול להיות נכון, אבל אולי גם לא) ושמתייחסים לבנאדם שנפגע ממשאית כ"שקית זבל" שזרוקה בכביש, מה שלדעתי רחוק מהמציאות.

Baxteros

New member
קל לשפוט אנשים לפי תצלום וידאו מרוחק

אבל במצב של גופה מרוטשת, המצב אינו כל כך פשוט. אני חושב שהעובדה שאף אחד לא עצר מעידה על משהו קצת אחר מאשר שכולנו הופכים להיות אינטרסנטים קרי לב.

../images/Emo45.gif צודק

קשה לי לקנות את הסיפור שלאנשים לא היה איכפת, אני בטוח שחלקם התקשרו לאמבולנס והודיעו, אחרת איך הוא הגיע תוך מספר דקות? נכון שזה נדיר, כי בד"כ אנשים עוצרים ובודקים מה קורה. אבל לפי דעתי זה עדיין לא אומר שזה לא הזיז להם. בקיצור, אל תשפטו אף אחד לפי הצילומים, כי אני ממש לא בטוח שאם אני הייתי עובר שם לא הייתי בורח גם בידיעה שבנאדם ממוצע יכול יותר להזיק אם הוא ינסה לעזור מעבר לקצת מים. לא קונה את הסיפור שהתקשורת מנסה למכור.

doc monti

New member
מזעזע... פשוט מזעזע...

לא מדובר כאן בחתול דרוס. זה בן אדם. וכל עוד הראש לא מופרד מהגוף,לא הייית כ"כ ממהר לקבוע את מותו (למרות שבדיעבד זה כנראה היה נכון)

sr G a L

New member
אתם ממהרים לשפוט אנשים

אתם ראיתם פעם גופה מרוטשת? ראיתם בן אדם שיצאה לו עין מהמקום? בן אדם שהמוח שלו נשפך החוצה? אילו תיאורים מזעזעים ואני מקווה שלא תיתקלו בהם בחיים. אל תשפטו מצב של בנאדם במצב כזה, כי אפילו אני לא יודע איך הייתי נוהג. אני בטוח שאף אחד לא התעלם, אני בטוח שכל אחד שעבר שם ראה את המצב והחליט כשיקולו (אני בטוח שהשיקול היה מעורער לנוכח הגופה המרוטשת) אני בטוח שאם הוא לא היה מרוטש ומת על המקום, היו עוצרים ולוקחים אותו לבי"ח. אבל אל תשפטו אנשים במצבים כאלה, מכיוון שאי אפשר לדעת איך אתה תתנהג לנוכח זוועה שכזאת.במצב הזה פשוט צריך להרחיק את המכוניות ולצלצל לזק"א או לאמבולנס. באמת שאין משהו אחר לעשות. ועכשיו אני יכול להגיד, שאם הייתי נוסע עם ילד בתוך האוטו שם, לא הייתי עוצר... אז לפני להאשים, ולהגיד "חארות של אנשים, חרא של מדינה" תסתכלו על דברים בצורה טיפה אחרת. יום טוב

Kfitzi

New member
אני יודע איך אני התנהגתי כשהייתי

במצבים קשים מזה - הפיגוע בסבארו בירושלים, הייתי בצומת בזמן הפיגוע. אני לא סופרמן ואני לא מישהו מיוחד. סה"כ הדרישה האלמנטרית של להגיש עזרה בכל צורה שאתה יכול. נכון, אני מסכים שיש מצבי קיצון מסויימים שבהם אתה לא יכול להגיש עזרה... אבל כלכך הרבה נהגים?! כלכך הרבה אנשים חולפים?! כולם לא היו יכולים לעשות כלום. לפחות לתת את הכבוד הראוי. בן אדם מת לך מול העיניים... תדלג מעליו ותמשיך ללכת.... זה אולי מתאים לאנשים אחרים... חשבתי שאצלנו זה לא המצב.

sr G a L

New member
גם אני ראיתי מצבים קשים

וכם הגשתי עזרה, וגם אני לא סופרמן. אבל לא כולם מסוגלים להתמודד עם מצבים כאלה. אי אפשר לשפוט אנשים בגלל קלטת וידיאו אני מסכים עם הכעס, והאכזבה מהציבור. זה ממש מקומם שאף אחד אפילו לא עצר אבל אם תראה, שכן אנשים האטו, והיו 2 אופנוענים שעלו על האי תנועה וירדו מהקטנוע והלכו בכיוון של האיש שנהרג. אז אומנם נכון, לא עצרו מיד. אבל עדיין, עדיין אסור לשפוט אנשים. ואני חושב שגם אם בנאדם יפול וימות באמצע הרחוב, אף אחד לא ישאר אדיש.

לא ניראה לי שזה היה המצב

פיגוע זה שונה, אנשים בד"כ נפגעים מרסיסים, ובמקרים האלו אם הם הולכים אדם ממוצע יכול להגיש עזרה כזאת או אחרת. ממה שאני יודע, כאשר מדובר במצב של תאונה והבנאדם שוכב על הכביש בלי לזוז, אסור לך לגעת בו מחשש של פגיעה בעמוד השידרה והנזק שאתה יכול לגרום לו יהיה גדול יותר מהתועלת שתביא לו, צריך לחכות עד שאמבולנס יגיע. אני לא בטוח שמדובר בזלזול, כי לפי דעתי אם אני הייתי רואה גופת אדם מרוטשת על הכביש שלא זז, קרוב לודאי שהייתי עושה אותו דבר כמו הנהגים ונותן לאמבולנס לעשות את העבודה שלו כשיגיע. לנסות לצייר אותם כמפלצות אולי נכון ואולי השיקולים של חלקם היו אנוכיים, ואנשים אנוכיים יש בכל מקום בלי שום קשר לזה, אבל לדעתי זה לא המצב כאן.

Vintage

New member
חבל מאוד שאתה חושב ככה

ואני מקווה שאין לך רישיון ושלא יהיה לך עם כזאת דיעה, במקרה כזה עוצרים את הרכב וחוסמים את הנתיב. גם אם אתה לא מסוגל ללכת לבדוק מה מצב הפצוע, לך למכונית מאחוריך ואם צריך למכונית מאחור, לא ממשיכים הלאה, גופה זה לא חתיכת זבל, זה אדם שלפני דקה נשם בדיוק כמוך וכמוני ומגיע לו כבוד מסויים גם לאחר מותו ולא לתת ל"מנקי הזבל" לאסוף אותו מהכביש. אתה לא מפלצת, אתה פשוט סוציומט כמו כל הנהגים שעברו שם והכל היה חשוב להם יותר מלעצור שניה אחת ולכבד אדם שמת מול עינהם.

אני בנאדם רגיש

אני לא אוהב לראות כאלו מראות, אם הייתי עובר שם, בטוח שהייתי מתקשר לאמבולנס. לעצור את הרכב ולראות מה קרה לא יעזור לאף אחד, כי במילא אני לא יכול לעשות כלום כשאין לי שום ידע רפואי. זה לא קשור לכבוד, ועוד איך שיש כבוד והערכה על חייו של כל אדם שנושם. זה לא הכל שחור ולבן כמו שהתקשורת מנסה להציג את זה בצורה כ"כ שטחית. "תראו איזה אנשים קרים, לא עוצרים, לא מזיז להם שבנאדם מת לידם, עוברים כאילו לא קרה כלום, לאן הגענו?" , יכול להיות שחלק מהאנשים לא עצרו מהשיקולים האלו, אבל לדעתי רובם לא עצרו בגלל הדברים שתיארתי. אני בטוח שרוב הנהגים שעברו שם, ראו, הזעזעו, כאבו והתקשרו לאמבולנס בידיעה שאין ביכולתם לעשות משהו.

למעלה