לאמא ואבא היקרים!

ספר ריק

New member
לאמא ואבא היקרים!

אין לי מושג אם יהיה בזה בכדי להקהל, ולו במעט, על הדיכאון בו אני שרוי ב(כמעט) שנה האחרונה, או שאין כל קשר בין הדברים. אין לי מושג לאן החיים שלי יתגלגלו אחרי זה, אם זה יסב לי אושר או חלילה להפך. אבל זהו. אני לא יכול ולא מתכוון יותר לשמור את זה בבטן: אני הומוסקסואל. אני נמשך לבני מיני ואין לי משיכה לבנות כלל. אני יוצא מהארון בעיקר עבור עצמי, אבל גם עבור הומואים רבים אחרים שחוששים, ואולי יאזרו אומץ כשייראו שאפשר, וזה לא סוף העולם. אני חושב על כך שבישיבה התיכונית בה למדתי לא היה הומו מוצהר אחד, וכמו כן בישיבה התיכונית הקודמת, וכמו כן בשני סניפים בתנועת נוער בהם הייתי פעיל, וכמו כן ב-2 קהילות די גדולות בהם התפללנו. אני יודע שהם קיימים שם ופשוט חוששים להחשף. אם זה עשרות בודדות, או מאות-מה שבטוח: הם שם. חוששים, מתלבטים, בוכים, נותנים לידיעה להתערבל בבטן יום ולילה. לא יכולים לשתף אף אחד. יותר נכון, חושבים שהם לא יכולים. כמו שאני חשבתי זמן רב. אתם האנשים הראשונים עלי אדמות אותם אני משתף באופן לא אנונימי בנטיות שלי. אני חושב שזה דבר שחשוב לעשות, ומתנגד לאילו שאומרים לשמור לעצמך את הנטייה. נמאס לי מהציפייה האילמת (ולעיתים גם מילולית) לכך שאתחתן ביום מן הימים, כמו כל גבר אחר. נמאס לי מההצגה שנכפתה עלי בעל כורחי. אתם הראשונים, ואחרי שתעכלו את הדברים אני גם מתכוון לצאת בפומבי מהארון בפני כולם, ללא יוצא מן הכלל. אני חייב לציין שהתגובה שלכם תהיה משמעותית עבורי, אך מאידך אני חייב לציין שהיא לא תקבע את הנטייה שלי... לא מדובר באיזו גחמה, אופנה חולפת. אני מודע לנטייה המינית שלי עוד מגיל 14, כאשר בשנים הראשונות ניסיתי להתכחש ולשכנע את עצמי שאני יכול לשלוט בזה. אבל אני כבר יודע ושלם עם זה, ועכשיו תורכם. אני לא מתכוון לשנות משהו מהותי בדרכי החיים שלי. לא מתכוון לשנות את הלבוש, ולא את אורח החיים שלי. אני מתכוון לקבל בהשלמה מלאה את האופן בו ה' ברא אותי ולספר לאחרים מי אני. לשדר להומוסקסואלים אחרים שהם מוזמנים ליצור איתי קשרי חברות. אתם יכולים להתכחש אתם יכולים לנשל אותי מהצוואה אתם יכולים להרוג אותי אבל אתם לא יכולים לקחת ממני את הנטייה. הקללה שלמדתי לקבל כחלק בלתי נפרד ממני ולבטל את הארס שבה. זהו זה. הדלתות של הארון כבר נפתחו, כעת אני יוצא החוצה, מתמתח, מאבק את בגדיי, ממצמץ בעיניים המסתגלות לאור החזק, שואף אויר טרי לריאותיי, ויוצא לפרק חדש בחיים. פרק בחיים בתור הומוסקסואל דתי. אוהב בלי סוף, אני ============================== המילים נכתבו. כעת נותר לבצע רצף פעולות פשוט: להעתיק למסמך word, ללחוץ על "הדפס", להניח את הדף במגירה ליד המיטה של אמא, או במקום אחר שבו היא תמצא את המכתב. היא כבר תמצא את הדרך להעביר את הדברים לאבא שלי. אבל הלבטים העצומים לא מאפשרים לעשות שום דבר בלב שלם. האם לחשוף זאת וזהו? אם כן, מתי? סתם ככה אחר הצהריים אחד הם ימצאו את המכתב? כרעם ביום בהיר? ואז לחזור הבייתה ו...מה יקרה? או שהם יתקשרו לפלאפון? איך תראה היממה הזו? השבוע? איך ייראו החיים החל מהרגע בו ייראו את המכתב? ומה אם זה יירסק את הכל? מה אם הם יקבלו את זה הרבה יותר קשה ממה שאני בכלל יכול לדמיין? כן, גם לגרוע מכל אני מוכן. לעזוב את הבית ולהסתדר איך שהוא. לנתק את הקשר, אם לא תהיה ברירה. אבל למה לחשוב כל כך שלילי? למה לא לנסות ולראות? ולמה לוותר גם הפעם? למה להמשיך להתייסר לבד עם הידיעה? למה המשפחה שלי, הדבר הקרוב ביותר אליי, לא יכולה לדעת מי אני באמת? פחות משחשוב לי שיתמכו בי, חשוב לי שידעו מי אני. אחרי שידעו, אוכל גם לספר לסביבה. אבל המשפחה חייבת לדעת, אם הם יאהבו את זה או לא. צריך אומץ אדיר. אני חייב אומץ אדיר. חייב חייב חייב. כי אי אפשר להמשיך ככה עוד....זה מעייף....

oriel ahamud

New member
מרגש מאוד.

אתה כותב נהדר, אני רואה לפי מה שכתבת שאתה בן אדם חזק ואמיץ. אני מצדיעה לך על ההשתדלות שלך לעזור לעצמך, אני יודע שזה קשה לך כל הבלבול הזה אם ההורים יקבלו או שלא, ינדו אותך וכו'... תהיה מה שאתה מה שאתה אוהב לעשות תחייה את חייך בחור טוב. שיהיה לך כל הטוב שבעולם, מחזיק לך אצבעות! תחייך העולם יחייך בשבילך...

Nחמן

New member
אוריאל???

האם אתה בדרך לשינוי המין??? עד כה לא גילית זאת בפורום...
טוב. אני מניח, שזו טעות מקלדת, והתכוונת לכתוב: אני מצדיע לך. אז גם מצדיע לך
על דברי העידוד החמים וממליץ לקרוא את תגובתי לבחור האוהב והאבוב.

Nחמן

New member
גם אצלי זה יכול לקרות...

הכוונה בסיפא ל"ספר ריק"

Nחמן

New member
הכוונה היא לאהוב

בזאת אגלה, שבימים אלה אני חי על משככי כאבים מסוג... שאילו הייתי אותם ללא מרשם רפואי, עלול הייתי לעמוד לדין באשמת צריכת... עוד 6 ימים הניתוח ולאחר מכן... לא צפוי שיפור משמעותי עד להשלמת השלב השני כעבור 6 שבועות. רק אז יחל תהליך שיקום ארוך ומייגע, שבסופו אוכל לחזור ללכת על שתי רגליי. תודה על ה"עקיצה". זה בסדר וגם הדדי...

ssomeone

New member
בהצלחה

מר ספר ריק שלום רב כבר כמה פעמים קראתי כאן את דבריך ובכל פעם אני מתרשם מהבגרות מהראיה הכנה והתפיסה שלך את עצמך ואת מצב החיים המורכב הזה. כל כך הרבה מילים קולעות ומראות לי את עצמי. בהצלחה לך

אין לי מילים! אני מקווה שלא תקבל רגליים קרות

כתבת את המכתב הזה באופן מעורר השראה. אני פשוט דמעות זלגו מעיני כשקראתי. אני באמת מקווה שיהיה לך את הכוח באמת להראות אותו להורים. קבל ממני לפחות המון המון חיבוק של אהדה ותמיכה!

ספר ריק

New member
גם אני מקווה...../images/Emo249.gif

אני שמח שהמכתב מצליח לרגש... תודה רבה!
וחיבוק בחזרה

אדורם1

New member
נשמע כאילו אתה עוד רגע מתפוצץ מבפנים

כתבת מכתב מרשים ועכשיו אתה מחכה לרגע הנכון להעביר אותו ולחיות עם ההשלכות שלו. אני מניח שזה לא יהיה קל לאף אחד מהצדדים, אבל לעיתים מגיעים להבנה שחייבים לבצע שינוי בחיים, יהיה המחיר אשר יהיה. בתקווה שזה יעבור בשלום ושיהיה לך שבוע טוב
אגב אני אישית לא הייתי שם מכתב כזה להורים, כי זה וודאי היה גורם להם להתקף לב רחמנא ליצלן

ספר ריק

New member
לגמרי...

כל כך הרבה פעמים החלטתי שהדבר הנכון הוא לספר. אבל מעולם לא הגעתי כה רחוק עד כדי ניסוח המכתב... אני מקווה שאצליח בשלבים האחרונים...סוף סוף אפרוק את אשר על ליבי... תודה על האיחולים! שבוע טוב!

Nחמן

New member
מה פתאום מכתב?

אינני בקי בפסיכולוגיה אבל אני מסופק, אם זו הדרך. לעניות דעתי נכון היה להכין מכתב בסגנון שונה מעט כדי למסור אותו רק במקרה, שבו לא ניתן יהיה לקיים שיחה אישית גלויה. האבא והאמא אינם שרים בממשלה (כך אני מניח), שצריך לפנות אליהם בכתב. הכי טוב פנייה ישירה והכנה מנטלית לשיחה עם אחד מהם (מי, שהכי קרוב אליך רגשית) ורק אם לא יהיו תוצאות לשיחה, אז למסור את המכתב עם השינוים המתחייבים.

ספר ריק

New member
פנים אל פנים זו לא אופצייה.

תיאורטית זה כן, אבל מעשית אין סיכוי שבעולם שאאזור מספיק אומץ לכך. הרבה יותר קל זה להניח מכתב. בכל מקרה, אני מזמין אותך לעיין בתגובה שאפרסם להודעה הראשית בשירשור זה, ברגעים הקרובים.

ריגשת אותי, דמעות ניקוו בעיניי

/tapuzforum/images/Emo24.gifקראתי מילה במילה את שכתבת, אין כל סיבה שבעולם שההורים, ככל שיהיו אנטי ונגד, לא יקבלו אותך כמו אתה, בעיקר לאחר שהברת את הדברים בכתיבה ברורה, תמה ואמיתית. נכון שקל לדבר והמעשה קשה יותר אבל תאזור אומץ נוסף בהוצאת המכתב לאור והצאת אל מחוץ לארון (הלוואי ויכולתי אישית לעשות זאת, אבל אני בסיטואציה שלא מאפשרת לי זאת והמבין יבין) כשאני קורא את כתביך הנפלאים מאז הגעת אלינו לכאן, אני חושב שיש לך הורים שמבינים עניין ונכון שיקבלו בהתחלה בתדהמה את מצבך אבל לאחר שיתעשתו יגלו שהשד אינן נורא כל כך, בעיקר לאור העובדה שתמשיך להיות דתי וללכת בדרך שבה ניתבו וניווטו אותך. הזמן ירפא להם את ה`כאב` ויבינו שאתה למעשה עושה מה טוב לך ויפה שעה אחת קודם.אגב, לאחר זמן תראה להם את הסרט של אסי עזר ששודר בערוץ 2 "אבא אמא, יש לי משהו לספר לכם" ותתמקד באמא הדתיה (עם כיסוי ראש) של הבחור ההומו הדתי. בהצלחה נשמה. מתפלל להצלחתך ושולח לך מכאן חיזוקים חיבוקים ותפילות.

ספר ריק

New member
אני שמח שהמכתב עורר הזדהות וכו',

ומקווה שהדמעות יוחלפו בדמעות אושר... תודה על כל המחמאות שמלוות את הודעותיך...ועל התמיכה ממליץ גם לך לעיין בתגובה שאוסיף בעוד רגעים מספר לשירשור.

אפשר גם לטבל בהומור

אמא אבא יקרים. יש לי משהו חשוב לספר לכם. לא, אין לי סרטן המח, אין לי תסמונת דאון, אני לא אוטיסט וגם לא נכה ללא רגל. אני הומו זאת לא מחלה חס וחלילה ואני מאושר מכל רגע מהחיים האלה. נכון יכול היה להיות גרוע יותר (ראו תחילת המכתב)? אז נא לקחת את הדברים בפרופורציה ובלי דרמות מיוחדות. מתי אני יכול להכיר לכם את בן הזוג המאממם שלי? טוב, אין לי עדיין אבל ברור לי שתאהבו אותו כמו שאתם ממשיכים לאהוב אותי. נ.ב., הומוסקסואליות אינה ניתנת לשינוי. אשמח לעזור לכם בידע הכללי החסר לכם.

למעלה