לאילו שילדיהם שרתו בהתנדבות בצבא- שאלה

• פותח הנושא BarMi
  • פורסם בתאריך

kagome10

New member
לאיזה סיפור את מתכוונת?

אני מכירה את הסיפור עם הקבר המזמר:
http://he.wikipedia.org/wiki/עמוס_לוינברג

אבל לא מכירה שום קשר לאוטיזם, אלא רק לזיכרון פנומנלי, והכי חשוב - לחשיבות המידור!

בזמנו למדנו את הסיפור הזה כמור"ק שמלמד על איך התחילו להקפיד על מידור ולמה מידור זה חשוב.

dina199

New member
יש סיפור אמיתי על אדם אמיתי.

זה היה במלחמת יום כיפור (ז"א אספים עוד לא אובחנו אז).
היה קצין מודיעין שזכר הכל , נפל בשבע בסוריה , שם הסורים גילו שהוא תמים ו'עבדו עליו' והוא גילה המון סודות.
מאז אסור לאדם אחד לדעת כל כך הרבה , וגם אסור שמישהו עם מידע מודיעיני רגיש יהיה קרוב למקום בו עלולים ליפול בשבי.

dina199

New member
אם כך אף פעם לא הייתה לכם אבחנת אספרגר

או כל דבר בספקטרום אוטיסטי ?
אז הדברים באמת קשים.
קודם כל הם רשאים לתת כל פרופיל על סעיף נפשי. מה שהם לא רשאים זה לאבחן אספרגר או בכלל ספקטרום אוטיסטי.
ברגע שאין אבחנת אוטיזם , אין עניין פטור על רקע הזה לכן גם אין התנדבות על רע הזה.
ומאחר והגיוס הוא רגיל עם פרופיל 45 זה הצבא (ללא קשר התנדבות) ואז זה 'מתחיל הצבא, נגמר ההגיון'
.
כשיש אבחנת אספרגר (אוטיזם) אני ממליצה על התנדבות . אבל לצערי זה לא המקרה שלכם.
הבת שלי (עם חרדה חברתית ו OCD , לא מאובחנת בספקטרום) קיבלה פרופיל 45 , המלצה לשרת קל"ב ובסוף קיבלה פטור (שלא ביקשה) על 'חוסר אפשרוות שיבוץ' (זה לא רפואי לכן גם אי אפשר להתנדב).
הבן שלי אספי (מאובחן מגיל 14 ) אז הוא קיבל פטור רפואי והתנדב.

dina199

New member
קחו בחשבון שבאיבחון מקצועי יכולים גם לשלול

את זה (במיוחד עכשיו עם DSM 5 אף אחד לא יודע מה יהיה ).
מה תעשו אם תקבלו אבחנה שזה לא אוטיזם ?

BarMi

New member
אז הוא תקוע קשות עם צה"ל

בעיה רצינית
ממש כמו גלגל מפונצר ללא פאנצר-מאכר

איך יצליח להתמודד עם ההתייחסות הנלוזה כלפיו ?

dina199

New member
לדעתי כמו ש Astroo המליץ

לנסות להגיע חפרופיל 21 .
בכל מקרה תתחילו קודם עם איבחון . אז לפחות תדעו מה יש , ולא רק מה אין.

miss owl

New member
מאוד לא ממליצה על השירות לאומי

כל חיי לא סבלתי כמו בשנה אחת של שירות לאומי.
אני בחורה עם יכולות מאוד גבוהות (הוכחתי זאת לעצמי ולעולם אחרי השירות שהועסקתי בשירות פרונטלי במשמרות סביב השעון באחד המקומות הלחוצים במדינה ) והגעתי לשירות עם המון המון רצון טוב ונפגעתי שוב ושוב - מדברים "קטנים" כמו התעלמות מהקשיים והצרכים ולעיתים קרובות ירידות והעלבות בקשר אליהם או לדברים אחרים מחיי האישיים ועד דברים גדולים כמו זה שברגע שלא יכולתי לסבול יותר את היחס במקום שירות הם איימו על העמותה שדרכה התנדבתי שאם הם יתנו לי לעבור למקום שירות אחר הם יפסיקו לעבוד מולם.
במקרה אחר שהוא גם אחרי העמותה דרשה שהפסיכולוגית שלי (בפגישה במימון הוריי אלא מה) תסביר למקום השירות המיועד את הקשיים שלי לפני שתיסגר ההחלטה על ההתנדבות שלי .כמובן שהסכמנו והיתה פגישה והם קיבלו הסבר מאד מחמיר ומדגיש את הקשיים כדי שבאמת אם לא מתאים להם והם לא חושבים שיסתדרו עם זה שיוותרו כי חבל לשני הצדדים, היא גם נתנה לבוסית את הטלפון האישי שלה כדי שאם יהיו בעיות ואי הבנות בתקשורת איתי שתפנה אליה והיא תוכל לדבר איתי ולראות איך לפתור מולי את הדברים . כמו שאתם מבינים הם קיבלו אותי ולקח בדיוק חודש עד שהקושי המרכזי מהשיחה בין הבוסית ומנכ"ל הארגון לפסיכולוגית הפך להיות סיבה לאינסוף ירידות לחיי , למרות שעשיתי ככל שיכולתי ברמת התרופה פסיכיאטרית להתמודד איתו. בסוף פוטרתי , לא רק בגללו, הסיבה העיקרית כמו שטען המנכ"ל שהועף חודש אחרי היא שבאחד הניסיונות שלו ושל הבוסית לשבור אותי באמת נשברתי ,הרגשתי כל כך חסרת אונים ובכיתי והבת שלו בת ה6 היתה במשרד וראתה אותי בוכה וזה היה לא לעניין לדעתו.... ולפסיכולוגית כמובן לא צלצלו

ולמקרה שאתם טועים מה הקושי שלי - לא זה שום דבר חמור פרט לצורך בלעשות תמיד שני דברים במקביל

למעלה