לאיזה שיר

מצאתי עוד אחד! "יוצא לדרך"

מוטי אלפסי - מעגל, 1987 יאיר מנשה - זוגות (ירון, נא לתקן ב"רוקדים"), 1991 אבנר נעים - מעגל, 1991

וגם "כבר אחרי חצות"

1. רבקה שטורמן - מעגל, 1964 2. שלמה בכר - מעגל 3. יענקל'ה שהרבני - זוגות, 1990

../images/Emo204.gif לשלמה בכר יש כנראה קיבעון...

בנושא חצות... בלילה בחצות - זוגות - 1984 - שושן בבר בלילה בחצות - זוגות - 1984 - שלמה בכר הלילה בחצות - שורות - 1984 - שלמה בכר עוררת אותי...

לעולם לא מאוחר(טוב, עכשיו דווקא כן)

1. אבנר נעים - 92 2. חיים שריון - 91 3. שמוליק גוב ארי - 92 שלושתם ריקודי מעגל.
- תראי איך השפעת עלי! במקום ללכת לישון, אני מחפשת מולטיריקודים

יש לי רבמנגינתי, אבל דו-ריקודי

שלושה תרנים לאניה - של אלי רונן ושיר ההפלגה, של שמוליק גוב ארי

והנה אחד שהוא גם רבמילולי ../images/Emo6.gif

כלומר, השירים דומים במילים, אבל שונים במקצת, והלחנים שונים: אומרים ישנה ארץ: 1. אמיר סלע (ז"ל) - מעגל, 78 2. ניר דור - מעגל, 99 3. גדי ביטון - מעגל, 2002

ציוניוני הדרך (שירת הנודד)

1. יואב אשריאל - מעגל, 92 2. מוטי אלפסי - מעגל, 81 3. לוי ברגיל - מעגל, 97

../images/Emo204.gif אם כבר אז כבר...

בואי כלה - זוגות - 1994 - שמואל גוב-ארי בואי כלה - מעגלים - 1987 - מוריס פרץ בואי כלה - מעגלים - 1990 - אלי רונן {האחראי עד לאחרונה על רישום הריקודים החדשים.....
}

וגם... "עץ הרימון"

עפ"י "רוקדים" קיימות 2 גירסאות: 1. גורית קדמן - זוגות 2. עממי - מעגל

סליחה, נשלח לי בטעות לפני שסיימתי

כשהייתי ב-NY, לפני מספר חודשים, נחרדתי לגלות כי שם רוקדים ריקוד חדש לשיר זה (אם אני לא טועה - של משה אסקיו), גם בזוגות

עץ הרימון במעגל

הינו ריקוד שרקדנו במעגל בשנות ילדותנו בקיבוץ ואליו חיברנו את השיר "צאנה צאנה" והיינו עושים את הצעדים בקצב כפול. הריקוד מבוסס על ריקוד יווני ומאד מאד דומה ואפילו זהה לחלק השני של ריקודו של יונתן גבאי "מלאך מסולם יעקב" שלמעשה השתמש בחלק זה כ"פלגיאט" של הריקוד היווני. בארה"ב רוקדים ריקוד מאד מאד יפה בזוגות של משה אסקיו. לגבי ריוקדים "משולשים ומעלה", למיטב זכרוני (בלי לחפש בבסיס הנתונים של אורה לוין באוסטרליה) המולטי ריקודים הגדולים ביותר הינם "הכל פתוח" ו"הורה". נדמה לי של"הורה" חוברו 9 גרסאות שונות. דב אורבך לבטח יוכל לתת מידע מדוייק ובדוק.

../images/Emo204.gif ואם אני כבר כאן..

ריקוד מולטישמי... כי תבוא - זוגות - 1958 - שרה לוי-תנאי כי תבוא - זוגות - 1982 - דני דרסא כי תבואו אל הארץ - שורות - 1958 - רבקה שטורמן
שמתם לב????? שתי אייקונות ריקודי העם חיברו ריקוד כפול באותה שנה
כנראה שבאמת אין חדש תחת ה

ובעקבות זה מצאתי את "העיר באפור"

1. משה אסקיו - מעגל, 68 2. רבקה שטורמן - מעגל, 70 3. דני דסה - זוגות, 70 כ"כ הרבה ריקודים ואנחנו בכלל חיברנו אותו כהמשך ל"ערב בא"...

ואני חשבתי

שאני הלכתי לישון מאוחר (2:30) תגידו איזה לילה סוער היה פה? מה אתן עובדות משמרות או משהו? יש משהו שאנחנו לא יודעים? כאילו מתי אתן ישנות? אולי פעם נפתח שירשור על שעות השינה של חברי הפורום האמת שגם אני דוגל בכך שיש לישון מעט כדי להספיק אבל בכל זאת אני משקיע כמה שעות בלילה כל הכבוד על הלילה התוסס פה וכן על המציאות הכפולות שמצאתן.

../images/Emo204.gif ../images/Emo6.gif ועוד לא הזכרת את ....

חידושי הלשון שהעשרנו בהם את השפה הריקודית....

../images/Emo204.gif אז אכבר - באותו נושא...

ריקוד מולטישרי.... הורה מחודשת - מעגל - מאיר שם-טוב 1989 אנו רוקדים אותו עם 3 שירים שונים.... מתחילים עם "הורה חדשה" - אהוד מנור ויאיר רוזנבלום ממשיכים עם "שבולת בשדה" - מתיתיהו שלם מילים ומנגינה ומסיימים עם "הבו לנו יין" - מתיתיהו שלם ואגב... לכ"א מהשירים הנ"ל יש ריקוד ייחודי משל עצמו...

למעלה