כלומר, השירים דומים במילים, אבל שונים במקצת, והלחנים שונים: אומרים ישנה ארץ: 1. אמיר סלע (ז"ל) - מעגל, 78 2. ניר דור - מעגל, 99 3. גדי ביטון - מעגל, 2002
בואי כלה - זוגות - 1994 - שמואל גוב-ארי בואי כלה - מעגלים - 1987 - מוריס פרץ בואי כלה - מעגלים - 1990 - אלי רונן {האחראי עד לאחרונה על רישום הריקודים החדשים.....
הינו ריקוד שרקדנו במעגל בשנות ילדותנו בקיבוץ ואליו חיברנו את השיר "צאנה צאנה" והיינו עושים את הצעדים בקצב כפול. הריקוד מבוסס על ריקוד יווני ומאד מאד דומה ואפילו זהה לחלק השני של ריקודו של יונתן גבאי "מלאך מסולם יעקב" שלמעשה השתמש בחלק זה כ"פלגיאט" של הריקוד היווני. בארה"ב רוקדים ריקוד מאד מאד יפה בזוגות של משה אסקיו. לגבי ריוקדים "משולשים ומעלה", למיטב זכרוני (בלי לחפש בבסיס הנתונים של אורה לוין באוסטרליה) המולטי ריקודים הגדולים ביותר הינם "הכל פתוח" ו"הורה". נדמה לי של"הורה" חוברו 9 גרסאות שונות. דב אורבך לבטח יוכל לתת מידע מדוייק ובדוק.
שאני הלכתי לישון מאוחר (2:30) תגידו איזה לילה סוער היה פה? מה אתן עובדות משמרות או משהו? יש משהו שאנחנו לא יודעים? כאילו מתי אתן ישנות? אולי פעם נפתח שירשור על שעות השינה של חברי הפורום האמת שגם אני דוגל בכך שיש לישון מעט כדי להספיק אבל בכל זאת אני משקיע כמה שעות בלילה כל הכבוד על הלילה התוסס פה וכן על המציאות הכפולות שמצאתן.
ריקוד מולטישרי.... הורה מחודשת - מעגל - מאיר שם-טוב 1989 אנו רוקדים אותו עם 3 שירים שונים.... מתחילים עם "הורה חדשה" - אהוד מנור ויאיר רוזנבלום ממשיכים עם "שבולת בשדה" - מתיתיהו שלם מילים ומנגינה ומסיימים עם "הבו לנו יין" - מתיתיהו שלם ואגב... לכ"א מהשירים הנ"ל יש ריקוד ייחודי משל עצמו...