לאיזה שיר

מצבך הרבה יותר טוב משלי

את יודעת כמה חיסורים יש לי אצל איילת מההרקדה אצלכם לפחות 100

איליטה

New member
../images/Emo12.gif אבל, היית פה רק שבועיים

איך הצלחת לצבור כ"כ הרבה חיסורים
נו שוין, במקרה של אילת, אני בהחלט רואה איך דוחסים 100 הרקדות (לפחות) בשבועיים

ובאדיבות "סברס"- ערב של שושנים

מקוץ לקוץ... לא פחות מ-5 גרסאות שונות: ערב של שושנים ז 1976 אליהו גמליאל ערב של שושנים ש 1971 שלמה בכר ערב של שושנים ש 1960 רעיה ספיבק ערב של שושנים ז 1970 דני דאסא ערב של שושנים ז 1966 צבי הילמן ב"רוקדים" ד"א, מצויין רק אחד, ריקוד הזוגות של צבי הלמן אותו אנחנו מכירים (ואוהבים מאד)

את גדולה

אני הכרתי ומכיר רק גרסא אחת - זו שנרקדת אכן למדתי מהשרשור כמה דברים חדשים

mbarak2

New member
הורה חתונה

ריקוד שנירקד בסוף שנות ה-80 (נעימה קיצבית ויפה מתוך המחזמר סאלח שבתי)חוברו לה 3 גירסאות ריקוד היום כלל לא רוקדים אותה

../images/Emo204.gif לגבי החתונות לסוגיהן...

אז ככה... מה שמצאתי עם 3 גרסאות לאותו השיר מתאים דווקא לשירו של דני סנדרסון... "חתונה" {או בשמו הידוע יותר... "שמח בחתונה"... {I} אמנון שאולי - מעגל - 1987 {II} שמוליק גוב-ארי - זוגות - לל"ש {III} מוטי בן-יעקב - מעגל - 1995 באדיבות "רוקדים" לשיר מסלאח שבתי {חיברו נורית הירש וחיים חפר יש רק 2 רסאות... {לפי הרישום ברוקדים}

לדעתי זה באמת הריקוד שיש לו הכי

הרבה גרסאות. הנפוצות ביותר היו הגרסאות של שלמה ממן (שנרקדה בתל-אביב בחוגים כמו בביכורי העתים למשל) ושל יהודה עמנואל שנרקדה מן הסתם באוניברסיטת תל-אביב ובאוניברסיטת בר-אילן. והייתה גרסה של ספי אביב שנקראה "הורה עופרי" אבל מדובר היה באותו שיר הלקוח מהמחזמר "סלאח שבתי". את הגרסה של ספי רקדו מן הסתם בצפון. אני כמעט בטוח שהיו אפילו יותר מ3 הגרסאות האלה אבל אולי זה רק נדמה לי כי הריקוד הזה היה באמת נרקד המון ואני זוכר שאצל שרה בים למשל היו חייבים לעשות כמה מעגלים כדי שכל אחד ירקוד את הגרסא שהוא מכיר.

לפי הסדר ../images/Emo27.gif

1. כמו בלדה, מעגל, ישראל שיקר. 2. זר קוצים, זוגות, מאיר שם טוב. 3. כמו בלדה, מעגל, ישראל שיקר.

למה יצר שיקר

שני ריקודים לאותו שיר מה זה מועד ב'? או שהיה מבצע שניים במחיר אחד? זה יפה - עד עתה זיהינו ריקוד מולטיגירסתי ועכשיו גם ריקוד מולטיאישיותי אכן מושגי יסוד רבים מתחדשים כאן בפורום

תשובה מלאה

מענין דווקא אני מכיר את ריקוד הזוגות שנרקד בגבעה - ריקוד מקסים בכל מקרה רויטל - כל הכבוד על התשובה המנומקת

../images/Emo204.gif זה דווקא מתקשר לי יותר....

לסכיזופרניה הפושה בנו בזמן האחרון...
{ושכחת את הסקריטנימי...
}

טוב לא פתחתי פה

את כל מושגי היסוד שהוזכרו בפורומינו שכן אז אצטרך להזכיר לך את הגלוריפיקציה של אוהבת ועוד כמה מושגים שמסתובבים פה במחוזותינו ושהועלו ע"י גדולי הכותבים כאן ועל זה אפשר לפתוח אולי שרשור אחר בשם - מושגים וכינויים מיוחדים בפורומינו - אבל זהו לא נושא השרשור הזה ובנתיים אני רואה שנמצאו רק 3-4 שירים מולטי..... נא להמשיך לפשפש בבוידעם.

../images/Emo204.gif ועוד משהו מענין...

שיר דומנגינתי... המילים אותן המילים... אבל שתי מנגינות שונות... מדובר ב: התשמע קולי - זוגות - ינקלה לוי - 1977 התשמע קולי - מעגל -טוביה טישלר - 2003 זמר נוגה - ינקלה לוי - מעגל - 1977 זמר נוגה - איירה וויסבורד - זוגות - 1985 זמר נוגה - איתן אביסר - ??? - 1992 זה כבר ממש מילטיריקוד דומנגינתי.....

למעלה