לאוהדי טלכו

אאא109

New member
אני אסביר לך למה הוא יותר מטוב

דבר ראשון שי נשאר בן ברית שלו! שי גם הפסיד גם את כל בני הברית שלו שהם לא טלכו,ליאורה הייתה בלי בעלי ברית בכלל וטומי גם הודחו לו כל בעלי בריתו. טלכו שחקן יותר מטוב כי הוא הראשון שבא ולא מקשיב להפקה שגורמת לכולם לחשוב שהמשימות חשובות באמת למרות שרוב המשימות כמעט לא אמורות להשפיע אם אתה עושה אסטרטגיה נכונה והוא עשה את זה לרוב. וגם הרבה הדחות שהוא היה אחראי להם היו הדחות מפתיעות שהיו במהלכים חזקים מאוד של העברת מתמודד מהברית השנייה לברית שלו והרה מאוד עבודות שיכנוע.

Imai

New member
שי ניצח והוא לא,

הוא כמעט והודח פעם אחת ללא הפרישה של נטלי. ופעמיים הפתיעו אותו לחלוטין במועצת שבט. שי לפחות הוא זה שיזם את העניינים וניהל את הבריתות, בזמן שטלכו פחות או יותר נתן לו לעשות את העבודה השחורה. הוא עשה רק מהלך מעניין אחד עם אביגיל אך לא מנע ממנה מלהצביע לזיו בסוף. בסופו של דבר הוא הגיע למצב שאף אחד לא סומך עליו, ואם לא כולם רצו אותו בגמר איתם הוא לא היה מגיע לשם.

אאא109

New member
על שי אף אחד לא סמך כבר קודם

זה לא קשור...בכלל כל הקטע שאף אחד לסמך על טלכו בסוף בא רק בגלל שי! טלכו הציל אותו תוך כדי חשיפת השקר שלו...אז אני חושב ששי ידע שהוא חייב לו.

Imai

New member
מה זאת אומרת חייב?

המטרה בהישרדות להגיע לגמר עם מי שלפי דעתך יקבל הכי פחות קולות. היה לטלכו אינטרס לשמור על שי, כמו שלשי היה אינטרס לשמור על טלכו. שמסתכלים באופן כללי רואים שטלכו לא הצליח ליזום את כל ההדחות שהוא רצה, ונאלץ לרצות מתמודדים אחרים עם ההצבעה שלו.

אאא109

New member
לא התכוונתי "חייב"

אבל רואים ששי הרגיש חייב לטלכו לאחר שזה הציל אותו.. הרי ליאורה כבר ניסתה לארגן רוב להדחת טלכו ושי לא נתן לה כי הוא רוצה את טלכו אבל למה הוא רוצה את טלכו יותר מאת הדס וליאורה? זאת באמת שאלה. ותשמעי בכל העונה הזו לא היה אחד שכל ההדחות שהוא יזם הצליחו גם לשי שניסה להדיח מישהו מהברית של טלכו בתחילת האיחוד אבל אני לא זוכר מי.

Imai

New member
שי חזר והצהיר כל הזמן

שהוא רוצה אחד כמו טלכו בגמר כי הוא לא יקבל קולות (וגם לגבי זיו). את ליאורה הוא רצה בהתחלה להדיח (עם ריקי, הדס, ליעד וטלכו) כי הוא פחד שהיא תדיח אותו. לאחר מכן שהם כבר היו לקראת הגמר הוא הבין שהיא לא תקבל קולות מאף אחד ולכן לא היה לו אינטרסט להדיח אותה. אני לא בדיוק בטוחה מה הייתה הסיבה להדיח את הדס, כי לא הראו זאת. אבל ככל הנראה היא בעצמה הובילה להדחה של עצמה, לאחר שהיא "שנתה את צורתה" משקטה, לקולנית ומעצבנת. לכולם היו טעויות במשחק הזה, אבל שמשווים בין שי לטלכו, רואים שהוא הצליח הרבה יותר.

אאא109

New member
גם טלכו רצה את שי בגמר

בגלל או סיבה כי הוא חשב ששי לא יקבל קולות. אני באמת לא יודע מי מביניהם היה יותר טוב אבל אני לא חושב ששי הוא יותר טוב כי לא ראיתי אותו מדיח את טלכו אלא הקהל ככה שאי אפשר להגיד מי שיחק יותר טוב רק אפשר להגיד את מי הקהל העדיף וזה לאו דווקא קשור למשחק. זיו היה מצביע לטלכו אם ההצבעה הייתה על האי כי מה שהיה בארץ זה ששי הלך אליו והם התחברו שוב אבל כאשר זיו הודח הוא עוד היה לגמרי עם טלכו.

Matsman

New member
מה כ"כ קשה להבין ?

את בעצמך אמרת- טלכו נתן לשי לעשות את כל העבודה השחורה, כך שההדחות של טלכו יראו כמה שפחות שליליות בעיני המושבעים, ושי יהיה זה שיוצג באור גרוע. לכן אם טלכו היה עומד מול שי בגמר הוא היה מביס אותו. מה שקרה עם האסמסים זו בושה וחרפה. גם אם זה קשה לך, תקלטי כי זו עובדה ממקור ראשון של ההפקה- ההפקה לא רצתה את טלכו מנצח. טלכו שבר להם את הכללים, והם חשבו שזה יוכל להרוס את המשחק לעונות הבאות. בגלל זה ההצבעה הפרוצה- ניתן להצביע באסמס ובאינטרנט כמה שרוצים(וככה הם כביכול מנקים את עצמם מראש), בגלל זה הציגו אותו באור שלילי יותר בפרקים האחרונים ואת שי חיובי יותר, בגלל זה הראו את הקטע וידאו שלו אחרון ומיד סגרו את ההצבעה. בגלל זה נתנו את החסינות במתנה לליאורה. ידעו שטלכו יתן הכל ולעומת האחרים שהתאמצו כל החודשיים- הוא אגר כוחות, ועלול מאוד לנצח ולהבטיח את המקום שלו בגמר. בדיוק בגלל זה הם פגעו ברייטינג שלהם אנושות.

Imai

New member
אני לא יודעת אם שמת לב

אבל מלבד ליעד, אנשים לא אהבו את טלכו. שי באלגנטיות גרם להם להאמין שההדחות של חנוך וריקי היו בלית ברירה מבחינתו. "עובדה ממקור ראשון של ההפקה"- עשה לי טובה, נמאס לי כבר מקונספירציות. אם זה ככה אפשר להגיד שההפקה רוצה את טומי כזוכה (מי שה"עם אוהב"), ואם זה ככה למה היא לא עשתה הדחה נוספת על האי, ואז הדחה בסמסים שיש שלושה מתמודדים ככה שלא לשי ולא לטלכו יש סיכוי לזכות בה.

Matsman

New member
ההפקה לא רצתה את טומי זוכה

היא רצתה את טלכו לא זוכה. ואני לא יודע אם שמת לב, אבל אנשים באי מתו על טלכו. נכון שאביגיל ואוהד לא אהבו אותו בסוף. אי אפשר לרצות את כולם. אבל בהחלט אהבו אותו יותר משי. אפילו זיו אהב אותו יותר משי. היו בעונה הזאת שני שחקנים טובים. שי וטלכו. טלכו היה טוב יותר.

אאא109

New member
נכון כולם העריכו אותו

הום אומרים את זה וכולם ממש אהבו אותו. זיו אהב אותו,הדס העריכה אותו,יעד אהבה אותו גם אביגיל העריכה אותו עד שהדיח אותה וטל.א העריך אותו ועוד ועוד ועוד. אני חושב שרובםהעריכו אותו יותר מאת שי

מצדה74

New member
גם לקראת הגמר

שי וטלכו רצו (בפעם השניה) להדיח את ליאורה. תסתכלי בתחילת פרק 30, מייד אחרי ההדחה של ליעד. שי וטלכו מדברים על זה שהם רוצים להדיח את ליאורה, ואחר כך את הדס. הם בכלל לא עשו חשיבה של מי יקבל קולות בגמר וכמה. (ולמעשה, אם טומי לא היה בגמר, לליאורה היו 3 קולות בטוחים - טומי, אוהד ואביגיל). שי חשש שאם הוא לא ידיח את ליאורה, היא תדיח אותו. לאחר שליאורה זכתה בשרשרת חסינות, טלכו אמר - "הצטערתי שהיא זכתה. חשבתי שנכון להדיח אותה." לא משנה שהם לא היו מצליחים להדיח אותה, אבל על זה הם דיברו. ממש רגע לפני הגמר.

אאא109

New member
תחשבי על זה מנקודה אחרת

היה להם טומי היה להם הדס והיה להם את ליאורה. אז הדס וליאורה אני מאמין שעל אותו משקל כי גם הדס לא הייתה מקבלת אף קול כי לא עשתה כלום במשחק ומצד שני הפרה את ההסכמים שלה. בקשר לטומי אני באמת מנסה לחשוב על משהו הגיוני שגרם להם לא להדיח אותו ושוב אני פשוט לא מוצא. ליאורה לא הייתה מסוכנת להם באותו זמן לא מספיק לפחות כי היה להם שלישייה לעומת שניים יחסי כוחות די ברורים והדס לעומת אביגיל שכן בגדה במצב של יחסי כוחות ברורים לא הייתה עושה את זה לשי (שי דווקא כן יכל לעשות לה כזה דבר אבל לא משנה).

מצדה74

New member
הנחות מוצא שגויות מובילות לאין מוצא

אתה יוצא מנקודת הנחה ששי וטלכו הם אלה שמחליטים מי יודח, ואז אתה לא מבין למה הם לא הדיחו את טומי. אז הנה התשובה: הסיבה לכך שטומי לא הודח היא, שהוא היה קרוב לליאורה, וליאורה לא הסכימה להדיח אותו. מאוד לא מסובך. לפני מועצת השבט בה ליעד הודחה, כולם – שי, ליאורה, הדס - אמרו לטלכו, שהולכים להדיח את טומי. כולם עבדו עליו. לאחר הדחת ליעד, טלכו הבין שאין לו אף בן אדם שהוא יכול לתכנן איתו מהלך. כל מה שנותר לו לעשות זה להתחנן שלא ידיחו אותו. השם של טומי בכלל לא עלה להדחה לפני מועצת השבט האחרונה.

אאא109

New member
אבל

שי רימה גם את ליאורה פעם וגם את טומי פעם זה לא קשור. כאילו שי עדיין מחוייב לטלכו אבל פשוט החליט להראות לו שהוא זה ששולט בשבט...טלכו לא קיבל את האינפורמציה על זה ולדעתי אם הוא היה הולך להדס לבדוק קצת היא כנראה הייתה מגלה לו את זה שמצביעים לליעד אבל הוא היה באמת לא זהיר. לאחר ההדחה של ליעד אני חושב ששי חזר לשתף פעולה כרגיל עם טלכו לפחות כן אני חושב...

השורד

New member
זו לא נקודת הנחה, זו עובדה

איפה ראית שאמרו לטלכו שמדיחים את טומי? את ממציאה דברים. שי אמר לטומי שמדיחים את ליאורה, ואם לא היא אז הדס. לא ראיתי בכל הפרק את ליאורה אומרת פעם אחת שהיא רוצה להדיח את הדס, להיפך, היא דיברה על להדיח את טלכו - ובסוף יישרה קו (כמו תמיד) עם הגברים שבחבורה.

מצדה74

New member
אתה התנתקת לגמרי מהתכנית?

לפני ההדחה של ליעד, טלכו "סיכם" עם כולם שמדיחים את טומי. אתה עכשיו חולק גם על זה? פשוט תלך לפרק 29 ותראה אותו מחדש (צירפתי גם צילום מסך שיעזור לך) וגם את ההתחלה של פרק 30, שמראה את טלכו המום לחלוטין מהדחתה של ליעד. והנה עוד קטע שלא שודר: http://survivor.nana10.co.il/Article/?ArticleID=686076&pid=48&typeid=1 טלכו מתרעם בפני הדס על כך שהיא עשתה את המהלך להדחת ליעד בלי לעדכן אותו, מאחורי גבו, ובניגוד למה שהם סיכמו ביניהם. לפני ההדחה של הדס - לא הראו לנו את כל השיחות. אבל "רמזו" לנו לאורך כל הפרק (פרק 31) שהסיבה לכך שהדס הודחה, ולא טלכו, היא המריבות הבלתי פוסקות שלה עם ליאורה, והתחנונים של טלכו שלא ידיחו אותו.

השורד

New member
אני מדבר על ההדחה של הדס

ההדחה של ליעד זה בישול של שי בלבד. ובקטע שלא שודר בין שי לטומי רואים את מה שאמרתי. לא הסתם הקטע לא שודר, זה חלק מהעריכה המגמתית לטובת ליאורה. גם לא הראו לנו שלטל בן דוד היה חלק לא קטן בהדחה הראשונה של ריקי, העדיפו לתת את כל הקרדיט לליאורה.

מצדה74

New member
טוב, כבר היינו בסיפור הזה

על ההדחה של ליעד כתבתי כאן: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1935&MessageId=136882321 ולאחר הדחת ליעד, שי וטלכו דיברו על כך שהם רוצים להדיח את ליאורה. לכן הלך שי לטומי לנסות לשכנע אותו להדיח את ליאורה. למה זה לא שודר? א. כי אין שם שום דבר שמחדש לנו משהו. זה בסה"כ המשך לשיחה של שי וטלכו. ב. כי טומי לא ממש נראה כמי שמקשיב לשי. שי חשש שליאורה תעשה מהלך להדיח אותו, וניסה למשוך את טומי לצד שלו. טומי אמר לו דברים בנוסח – "נראה, נחשוב", והלך לדבר עם ליאורה. אפשר לראות הבדל מאוד גדול בין הצורה שבה טומי התייחס לשי, ובין האופן שבו הוא מדבר עם ליאורה. בעוד שבשיחתו עם שי טומי נראה בבירור כמי שמנסה להתחמק, וכל הזמן מסתכל לצדדים, הרי שבשיחה עם ליאורה הוא מאוד מפוקס, ואומר לה במפורש שהוא לא סומך לא על שי ולא על טלכו, ורק איתה יש לו מילה שהיא אמיתית. גם על זה כבר כתבתי, כאן: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1935&MessageId=136952834

למעלה