לאב עובר לקאבס

fatnoam

Active member
לאב עובר לקאבס

זה עוד לא רשמי, אבל מקורות במינסוטה צוטטו ש"לאב רוצה לחתום שם, ואין דבר שימנע את המעבר". מכירת הגופיה של וויגינס עם מדי קליבלנד באתר NBA.COM, הופסקה.

בקיצור, די סגור שזה הבסיס לטרייד. השאלה עכשיו מי עוד יעבור מסביב. סביר להניח שבנט ו\או תומפסון יוחלפו גם, ושהטימברוולבס יעבירו עוד חוזה מאוס או שחקן שהם פחות רוצים - כמו בראה - לקאבס.

בהנחה שזה לאב תמורת בנט+וויגינס:
האם זה הופך את קליבלנד למועמדת המובילה לצאת מהמזרח? האם זה הופך אותם למועמדת המובילה לאליפות? מה זה אומר על מעמדו של קיירי בקבוצה?

Puskas

New member
דעתי ידועה

טרייד לא טוב שחושב רק על השנייה הזו ולא על מחר בבוקר.
בכל מקרה לעניינו, מינסוטה היא המרוויחה הגדולה של הקיץ הזה, בחרו מחוץ לטופ 10 בדראפט ועדיין לקחו את הכישרון השני הכי גדול.
מדברים על זה שמינסוטה רוצים את טד יאנג אז הם בטח יעשו איזה צעד בכיוון תמורת כמה חוזים נגמרים לפילי.
הגיוני שהוולבס לא רוצים לבנות בעמדת ה-PF על ילד חסר ניסיון ומעדיפים את יאנג.. מצד שני, האם יאנג והקליעה המוגבלת שלו הם המעשה הנכון? ימים יגידו.

לגבי הקאבס, הטרייד על לאב הופך אותם מהקבוצה מס' 2 במזרח באופן גבולי (פחות איכותיים ועמוקים מהבולס אבל יש להם לברון) לקבוצה מספר 1 ועם זאת, לא משנה את סיכויי האליפות שלהם.. הם לא מספיק טובים בשביל לנצח את הספרס וגם לא את הת'אנדר והקליפרס לטעמי.

קיירי הוא סיפור מעניין כי הוא במכה אחת יורד ממשבצת הפרנצ'ייז פלייר בשלוש השנים האחרונים למעמד של השחקן השלישי בקבוצה מבחינת מעמד. השאלה היא האם הוא יכול לחיות עם זה. ברור שלא תהיה לו בעיה להיות הסייד קיק של לברון בשנתיים-שלוש הקרובות אבל להיות תחת לאב? לא בטוח שהאגו שלו יתיישר עם זה ואני בהחלט יכול לראות מצב של בעיות בחדר ההלבשה בשנה הקרובה.
לכן אני חושב שאם גריפין היה חושב מחוץ לקופסה, הוא היה צריך לפחות להציע למינסוטה את קיירי תמורת לאב (עדיין בנט היה כלול בעסקה ומצד שני איזה בראה היה מאזן את העסק) כי וויגינס הוא שחקן יותר נוח מקיירי, לא תהיה לו בעיה להיות מספר 3 בזמן הקרוב ובניגוד לקיירי הוא נטול אגו הרסני והוא אשכרה משחק הגנה עם השקעה ויכולת.

לדעתי, במצב הנוכחי, הם חייבים לצאת מהמזרח

כל דבר אחר ייחשב לכשלון.
הקבוצות מגמר המזרח הקודם נחלשו משמעותית (אינדי, מיאמי). אף אחת אחרת לא התחזקה משמעותית, מי שהתחזקו מהדראפט כנראה לא יבשילו תוך עונה. זה כולל את הבולס.
&nbsp
מבחינת הקאבס (ובמיוחד מבחינת בלאט, אגב), לדעתי כל דבר פחות מגמר מזרח יהיה כשלון מוחלט. גמר מזרח ייחשב לאכזבה, גמר ייחשב עמידה ביעד. מצד שני אליפות תיחשב בעיני להפתעה. לפני יומיים חשבתי סנסציה, היום אני לא כל כך בטוח, אבל בוודאי הפתעה מאד גדולה.
&nbsp
זו עדיין העונה הראשונה שלהם יחד כקבוצה. אני מחזיק להם אצבעות - בעיקר בזכות בלאט.

DARKSEID

New member
ההתקפה שלהם תהפוך למפלצתית, אבל ההגנה תסבול

וויגינס היה אמור לקחת חלק מהמעמסה ההגנתית מלברון. אם לאב מגיע, קליבלנד חייבת גבוה חוסם, בלי גבוה כזה אין לה סיכוי לצאת מהמזרח (שיקגו היא הפייבוריטית שלי) או לקחת אליפות. כתבתי הודעה על גבוהים פוטנציאלים שקליבלנד יכולה לעשות טרייד עבורם http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=1981&messageid=175710667 הם עדיין יוכלים להשיג את מוזגוב, קופוס ואולי לנסות לכלול את גיאורגי דיאנג בטרייד עם מיניסוטה.

Cade Foster

New member
מועמדת מובילה למזרח כן

אבל אני בספק אם אליפות תצא מזה. לא מצליח להבין איך חושבים שם. התפלק לכם ולקחתם את הכישרון הכי גדול שנחת בליגה הזאת כבר הרבה זמן. קבוצות זרקו עונה שלמה לפח רק בשביל הסיכוי לזה. והם נותנים את זה למינסוטה בתמורה לקווין לאב.
&nbsp
אין עוד מועדון בליגה הזאת שימצוץ ככה לשחקן שיש לו עוד שנתיים-שלוש בשיא (שגם בהן הוא לא יהיה פייבוריט לאליפות בשום סיטואציה) ויזרוק בשבילו שחקן להרבה שנים.

rapgamer4ever

New member
וויגינס כשרון גדול

לא בטוח שהכשרון הכי גדול שנחת כבר הרבה שנים. אחרי הכל הוא היה צפוי להיבחר שלישי עד שאמביד נפצע. זה גם מתקשר לקבוצות שזרקו עונה לפח. הן לא עשו זאת כי וויגינס כשרון יותר גדול מאנת'וני דיוויס אלא כי גם אם אתה לא מקבל את הבחירה הראשונה או השנייה יש לך עוד הרבה שחקנים שאמורים להפוך לאולסטארים.
&nbsp
המהלך של קליבלנד לדעתי מתבקש, שנתיים-שלוש של לברון בשיא (ועוד כמה שנים קצת אחרי השיא) שוות המון. קליבלנד פייבוריטית לצאת מהמזרח כל עונה בעתיד הקרוב, אליפות תהיה פשוט עצומה עבור המועדון הזה. מספיקה אליפות אחת כדי שהמהלך יוכיח את עצמו בגדול.

Cade Foster

New member
כשקליבלנד בחרה בו

היא לא ידעה שלברון חותם אצלה. מה שאני בא להגיד זה שזה לא משנה איפה הוא היה אמור להיבחר, העובדה היא שקליבלנד ראתה בו את הפרנצ׳ייז פלייר העתידי שלה. פרנצ׳ייז פלייר עתידי אתה פשוט לא מעביר בטרייד. הבאתי את הדוגמה הזאת בעבר אז אני אביא אותה שוב - תאר לך שברצלונה ב2007 סוגרת דיל עם אתלטיקו מדריד - טורס (אחד החלוצים הטובים בעולם לתקופה ההיא) תמורת מסי (כישרון גדול, אך בוסרי). כל הקבוצה ההיסטורית ההיא של גווארדיולה בעצם לא הייתה.
&nbsp
זה על אותו המשקל כאן. אף אחד לא מבטיח שלאב של מינסוטה = לאב של קליבלנד. אף אחד לא מבטיח שבלאט יכול בשנתיים-שלוש הראשונות שלו לאמן קבוצה אלופה. אף אחד לא מבטיח שאפילו אם הכל יתחבר ייצא מזה אליפות - לאב וקיירי עוד לא שיחקו שנייה אחת בפלייאוף כל הקריירה שלהם.
&nbsp
ובכלל, אם התחלת תהליך, תסיים אותו. אני לא אומר שהם היו צריכים לוותר על לברון, אני אומר שהם לא צריכים להשתחוות לו ולשנות בדקה ה90 את התוכנית ארוכת הטווח שלהם בשביל הסיכוי שלג׳יימס תהיה עוד טבעת. אני הייתי שוקל להעביר את לברון ל4 לפני שהייתי שוקל לשלוח את וויגינס בטרייד.

rapgamer4ever

New member
וויגינס הוא לא מסי

כאילו- עם כל הכבוד. עצם היותך פרנצ'ייז פלייר לא אומר שאתה ג'ורדן או לברון או אפילו פול ג'ורג'.
אני מסכים איתך שהוא היה הפרנצ'ייז פלייר של קליבלנד. רק הכנסתי לפרופורציה את האיכות שלו בתור פרוספקט. הוא לא הפרוספקט הכי מטורף שהיה פה בשנים האחרונות אלא אחד השמות הגדולים יחד עם אמביד, פארקר, אנת'וני דיוויס, ג'ון וול... כשהיה בתיכון באמת חשבו שהוא לברון הבא אבל ההתלהבות ממנו פחתה מאז.
&nbsp
אני ממש לא מסכים עם המשפט שלך "לא צריך לשנות את התכנית ארוכת הטווח שלך בשביל הסיכוי שלג'יימס תהיה עוד טבעת". קודם כל- אם לג'יימס תהיה טבעת זה שעשית את ההישג האולטימטיבי- אליפות ראשונה בהיסטוריה לפרנצ'ייז כושל. אי אפשר לתאר בכלל כמה ההישג הזה ענק.
דבר שני- מן הסתם כשלברון נוחת אצלך התכניות שלך אמורות להשתנות. מקבוצה צעירה, מוכשרת ואנדראצ'יברית הם בן רגע הפכו למועמדת לנצח את המזרח. וכן- כשאתה במעמד הזה אתה צריך לשאוף להשתפר. הם לא זרקו את וויגינס בשביל איזה רול פלייר שיכול לתרום יותר כאן ועכשיו אלא בשביל סופרסטאר שנכנס לתקופת השיא שלו. זו לא החלטה פשוטה אבל לדעתי נכונה. השאיפה האולטימטיבית של כל קבוצה היא לקחת אליפות ועכשיו לקליבלנד יש סיכוי לא מבוטל לקחת אליפות- אולי לא השנה אבל סביר מאוד שזה יקרה באחת השנים הקרובות.
&nbsp

Cade Foster

New member
בזמנו אתה לא יכלת לדעת את זה

וגם עכשיו אתה לא יכול לדעת את זה. עצם העובדה שההתלהבות ממנו פחתה מראה שמה שראית בתיכון לא בהכרח משקף את העתיד ועל אותו העיקרון גם מה שראית במכללות לא משקף את העתיד. יכול להיות שהוא יהיה באסט ובאותה המידה יכול להיות שהוא יהיה סופרסטאר ענק.
&nbsp
נראה לי שלא הבנת את המשפט הזה שלי. קליבלנד צריכה לחשוב על עצמה, לא על מה טוב ללברון. כמובן שאם לברון ייקח אליפות זה טוב לקליבלנד, אבל אם הוא לא אז נשארת בלי אליפות ובלי עתיד - וזו האופציה היותר ריאלית מבין השתיים.
&nbsp
אופציות להשתפר יש גם בלי לשלוח את וויגינס בטרייד. ואם לא העונה אז בעוד שנה. ואם לברון באמת יחתוך בתום השנה הזאת אז זה אומר שהוא לא היה רציני מההתחלה. אם שופטים לפי הראיון שלו בספורטס אילוסטרייטד אז נראה שהוא לא לחוץ על טבעת ולקליבלנד אין מה להיכנס לחרדה מהאופציה הזאת. במקרה הכי הכי גרוע יהיו להם בסוף העונה את קיירי משופשף יותר ועם ניסיון פלייאוף, את וויגינס להרבה שנים ואת המקום מתחת לתקרה שאיתו אפשר יהיה להחתים שחקנים מסביבם. כרגע הם מחפשים קיצורי דרך וזה יפגע בהם.

rapgamer4ever

New member
אבל אתה יכול להגיד את זה על כל דבר

מנג'רים מקבלים החלטות על סמך הציפיות וההערכות שלהם. מן הסתם אם הם חושבים שוויגינס יהפוך למסי של הכדורסל הם לא היו מעבירים אותו. הם פשוט לא חושבים שזה יקרה. הם לא יכולים לדעת מה יקרה בעתיד ואף אחד אחר לא יכול אבל זה בפני עצמו לא מהווה טיעון של ממש. הטיעון הזה נכון במקרה הנ"ל באותה מידה כמו שהוא נכון בכל טרייד של שחקן צעיר. אולי הם ירוויחו, אולי הם יפסידו. כמו כל החלטה עסקית.
&nbsp
ארגון הקליבלנד קבאלירס לא עובד בשביל לברון, תהיה בטוח בזה. גם שיקול של "אני דואג לכך שלברון יהיה מרוצה" יכול להיות רלוונטי כי קליבלנד עם לברון עדיפה על קליבלנד בלי לברון. לא משנה כרגע אם הטרייד של לאב הוא מה שיגרום ללברון להישאר אבל הנקודה ברורה ולא צריכה הסבר- קליבלנד מן הסתם פועלת למען האינטרס שלה כפי שהיא רואה אותו.
לא ברור לי מה גורם לך לחשוב שקליבלנד תישאר בלי אליפות ובלי עתיד. היא מחזיקה בטריו ההתקפי הכי טוב בליגה עם שחקנים בגילאי 29, 25 ו-22. נשמע לי כמו אחלה עתיד וכמו סיכוי מצוין להשיג אליפות.
&nbsp
אם אתה מוצא אופציות אחרות שישדרגו את קליבלנד לרמת מועמדת לאליפות אתה מוזמן להציע, אני לא רואה כאלה פרט לטרייד על לאב.

Cade Foster

New member
לברון, וויגינס, קיירי בעוד שנתיים-שלוש > לברון, לאב, קיירי

+ מכיוון שוויגינס יישב עדיין על חוזה רוקי ניתן יהיה לחזק את הקבוצה עוד יותר ולהפוך אותה למפלצת קוואדרו-ראשית.
&nbsp
ויפה שהיא מחזיקה בטריו ההתקפי הכי טוב בליגה, אבל מה עם הגנה? לא חשובה?
&nbsp
בוא נשאל אותך שאלה כזאת: בהנחה שלברון היה חתום בקליבלנד ל4 שנים במקום שנתיים עם אופציה לשנה, אתה חושב שקליבלנד עדיין עושה את המהלך הזה?

אבל הוא לא חתום ל 4 שנים...

אין מסר יותר ברור מזה להנהלה.
הוא רוצה לראות קבוצה לאליפות עכשיו, לא בעוד שלוש שנים. אפשר להבין אותו. אפשר גם להגיד לו ללכת לחפש. אבל זו שטות שבקאבס לא הולכים לחזור עליה, ובצדק.

Cade Foster

New member
אז זה מה שאני מנסה להוכיח

שמדובר פה בpanic move.
&nbsp
ולא, אי אפשר להבין אותו (במידה ואתה צודק והוא רוצה קבוצה לאליפות). כי קבוצה לאליפות הוא יכל לקבל במיאמי או ביוסטון מבלי שום חיזוק נוסף. הוא הלך לקליבלנד כי זה הבית שלו, והוא ידע שאליפות לא בהכרח תצא מזה. אם מאמינים לראיון שלו בספורטס אילוסטרייטד אז יש לו את הסבלנות הזאת.

אם להאמין לראיון בספוטס אילוסטרייטד?

או לחתימה בפועל?
הוא יכל לקבל חוזה מקס ארוך. הוא בחר בחוזה קצר עם אופציית יציאה אחרי שנה - זו הצהרת אי אמון במערכת שאליה הוא חוזר. בתכלס הוא אומר להם: אני חוזר לעיר שלי ולבית שלי - אבל אתם חרא ארגון ואני לא סומך עליכם בשיט שלא תחרבנו את זה. אז אל תשחקו משחקים! תרימו קבוצה לאליפות!
&nbsp
ראיון זה יופי. אני מאמין שיותר נכון לבחון מעשים, לא מילים.

Cade Foster

New member
אבל מה אם הוא לא רוצה חוזה מקס ארוך?

מה אם הוא רוצה לחכות לCBA? מה אם הוא רוצה לתת מרחב תמרון לקבוצה שלו עם חוזה פחות בומבסטי?
&nbsp
איזה בן אדם בא לקליבלנד כדי לקחת חוזה מקסימום ואליפות?

אם זה היה המצב, הם היו יודעים את זה

הוא קודם כל היה נותן שנתיים (עד ה CBA החדש), ועוד שנתיים עם אופציית שחקן.
שנית, הוא היה מבהיר להם שיש זמן ונותן להם תחושה בטחון. הוא לא עשה את זה, הם היו פועלים אחרת.
&nbsp
שלישית, אני חייב להגיד שזה די פנטסטי לחשוב שוויגינס הוא שחקן ששווה לבנות סביבו עתיד. מתי לדעתך בעתיד הם ימצאו את עצמם עם השחקן הכי טוב בליגה בשיא הכושר? זה עלול לא לחזור אף פעם. עכשיו זה הזמן הנכון מבחינתם להשקיע במקסימום שהם יכולים. אליפות אחת בודדת עכשיו שווה יותר מעשר שנים בצמרת (שגם הן ספקולציה), בלי אליפות.

rapgamer4ever

New member
אל תסבך את זה יותר מדי כי ההשוואה היא בין וויגינס ללאב

האם וויגינס יהיה יותר טוב מלאב בעוד שנתיים ושלוש? ממש אבל ממש לא ברור. נדירים עד לא קיימים השחקנים שכבר בעונת הסופמור מציגים יכולת טובה יותר מזו של לאב השנה. בשנה השלישית כבר יש כאלה, הסופרסטארים הכי גדולים בליגה. אולי וויגינס יהיה טוב יותר מלאב בעוד שלוש שנים, אולי בעוד 5 שנים, אולי אף פעם לא. זו אפשרות שאתה קצת מתעלם ממנה.
קליבלנד לא תוכל להפוך למפלצת ארבע ראשית, בחנו את האפשרות הזאת פה בפורום וזה לא יקרה בעתיד הנראה לעין.
&nbsp
אל תשכח שגם אם וויגינס יהיה טוב יותר מלאב בעוד שלוש שנים לברון אולי כבר לא ישחק כמו אחד השחקנים הטובים בהיסטוריה. כשיש לך את השחקן הטוב בליגה שנמצא בשיאו אני חושב שזה הזמן הנכון לנסות לקחת אליפות.

Cade Foster

New member
אנחנו כנראה רק טוחנים מים

(תגובה גם לצל ענן)
&nbsp
אני חושב שכעיקרון אתה לא מעביר שחקן עם תקרה של פרנצ'ייז פלייר איכותי בשביל אולסטאר. קווין לאב הוא לא שחקן בלי חסרונות ואני בספק גדול אם סטאפ שלו עם לברון וקיירי יביא את קליבלנד לטבעת אי פעם. יכול להיות שעד שוויגינס יוכיח משהו לברון כבר לא יהיה בשיא, אני פשוט חושב שלקליבלנד יש חלון יותר רחב עם וויגינס והמהלך שלהם נעשה מתוך פאניקה שלברון יילך בסוף העונה. בנוגע ללברון והחוזה, מכיוון שהטרייד כנראה יוצא לפועל אנחנו כנראה לא נדע את זה אף פעם כי ללברון אין סיבה לעזוב עכשיו. אבל גם אם לא היה טרייד - מאיפה אתם יודעים מה הוא כן או לא אמר להנהלה? מה שאתם כותבים הגיוני אבל לא מצליח להתחבר לי למה לברון חזר דווקא לקליבלנד אם אליפות זה מה שהוא רוצה.
&nbsp
כנראה שיש דברים שלא נדע לעולם. אני בכל אופן חושב שקליבלנד תתחרט על המהלך הזה.

למעלה