לָיְלַה לַבָן

לָיְלַה לַבָן

כֹּל הַלָיְלַה חִיבֵּק הַכֵּאֶב, לַבָן כְּצֶעִיף כְּלוּלוֹת והַשְתִּיקָה הִידְקַה שְפַתֵיה כְּמוֹ בָּלְעַה אֶת כֹּל הַמִילִים חוֹשֶשֶת לְהַעִיר אֶת הַצָעָר- תָּמִיד בְּרֵגָעִים שְכַּאֶלֵה הוּא מִתְעַטֵף בְּטָלִית הרָחַמִים- כֹּל הַלָיְלַה רַצִיתִּי לְהַקִיא אֶת הַעֶצֶב בֵּזֶרֵם אַרוֹך, אַרוֹך כְּמוֹ הָנָחָש שְמֵשִּיל עָצְמוֹ מִּעוֹרוֹ אוֹ כּמוֹ הַדָג שְהֵקִיא אֶת יוֹנָה אֶלֵי חוֹף בִּשְלֶמוּתוֹ. רַק לִקְרַאת הָשַחַר נַטְשַה הַשְתִּיקָה פּוֹסַעַת כְּשוֹשְבִינַה עַל בֶּהוֹנוֹת מֵפַזֶרֶת מִילוֹת נֶחַמָה.

jeryishere

New member
לילה לבן

שיר מקסים. באמת. אין לי מה להגיד עליו יותר מידי. וזה טוב אני חושב. בהצלחה.

נהדר../images/Emo39.gif../images/Emo91.gif

ציפור, כמו שקורה לי לאחרונה לעיתים קרובות, קרובות מידיי, אני מעירה בקצרה ורק מאוחר יותר מוצאת את הזמן להעמיק. אז הפעם אשתדל - לא. יופי של שיר! למרות הכביכול חשש שתפלי למוקשים שהנחת לעצמך - שימוש במלים כמו "כאב", "צער" "רחמים", "עצב" - שעלולות להיות גלויות ודביקות, דביקות מידיי, צלחת את המכשלה הזו באופן יפה! אפשר לראות את הלילה הלבן הזה, את הדכדוך ונמיכות הרוח, את הדוברת מלפני ולפנים. יפה בעיניי הציור הלשוני והאנשה שנתת לישויות מופשטות (השתיקה למשל, פשוט מעוררת הערצה) וכן העימוד - השימוש בגלישה... פשוט הנאה צרופה. יש איזה שגיאות ניקוד לדעתי, אבל מי אני שאעיר על כאלה דברים, במיוחד שאני עצמי שוגה ושאינני בטוחה באשר לתיקונים....

קסנדרה*

New member
עוד טיפ טיפונת וקדימה לטאגליינס ../images/Emo13.gif

כֹּל הַלָיְלַה חִיבֵּק הַכֵּאֶב, לַבָן כְּצֶעִיף כְּלוּלוֹת * כְּצָעִיף והַשְתִּיקָה הִידְקַה שְפַתֵיה * יפה כְּמוֹ בָּלְעַה אֶת כֹּל הַמִילִים חוֹשֶשֶת לְהַעִיר אֶת הַצָעָר- * האנשה יפה מאד תָּמִיד בְּרֵגָעִים שְכַּאֶלֵה הוּא * שֶׁכָּאֵלֶּה מִתְעַטֵף בְּטָלִית הרָחַמִים- כֹּל הַלָיְלַה רַצִיתִּי לְהַקִיא אֶת הַעֶצֶב בֵּזֶרֵם אַרוֹך, אַרוֹך * אָרֹךְ כְּמוֹ הָנָחָש שְמֵשִּיל עָצְמוֹ מִּעוֹרוֹ אוֹ כּמוֹ הַדָג שְהֵקִיא אֶת יוֹנָה אֶלֵי חוֹף בִּשְלֶמוּתוֹ. רַק לִקְרַאת הָשַחַר נַטְשַה הַשְתִּיקָה * נָטְשָׁה פּוֹסַעַת כְּשוֹשְבִינַה עַל בֶּהוֹנוֹת מֵפַזֶרֶת מִילוֹת נֶחַמָה. ציפור יקרה, ההתקדמות שלך כמעט כמו "נמר קלטי" (נמר קלטי, זו צמיחה כלכלית מהירה מאד). אמנם יש הרבה מאד שגיאות ניקוד, אבל לא נורא, את משתדלת וזה נפלא. אני תיקני רק מה שקפץ לי לעין אבל יש עוד. לגבי השיר עצמו, ההאנשה יפה מאד !! לדעתי יש מקום לעיבוד נוסף, אבל הפעם אלו נגיעות קטנטנות, ואם תעשי זאת, ותשלחי את השיר לאחר העיבוד, אעלה את השיר לטאגליינס, הוא בהחלט ראוי. כֹּל הַלָיְלַה חִיבֵּק הַכֵּאֶב, לַבָן כְּצֶעִיף כְּלוּלוֹת *כֹּל הַלַּיְלָה חִיבֵּק הַכְּאֵב, לָבָן כְּצָעִיף כְּלוּלוֹת - לא ברור את מי חיבק, הדימוי מצוין. והַשְתִּיקָה הִידְקַה שְפַתֵיה * שורה מצויינת כְּמוֹ בָּלְעַה אֶת כֹּל הַמִילִים חוֹשֶשֶת לְהַעִיר אֶת הַצָעָר- * האנשה יפה מאד בבית הזה חסרה ההתייחסות של הלילה, את מי הוא חיבק. תָּמִיד בְּרֵגָעִים שְכַּאֶלֵה הוּא * בִּרְגָעִים שֶׁכָּאֵלֶּה * אם ההתייחסות ללילה, זה מחזק עוד יותר את הצורך לטפל בהתייחסות בבית הקודם. מִתְעַטֵף בְּטָלִית הרָחַמִים- * הָרַחֲמִים כֹּל הַלָיְלַה רַצִיתִּי לְהַקִיא אֶת הַעֶצֶב בֵּזֶרֵם אַרוֹך, אַרוֹך * אָרֹךְ כְּמוֹ הָנָחָש שְמֵשִּיל עָצְמוֹ מִּעוֹרוֹ * כאן הדימוי טוב, מתייחס לאורך אוֹ כּמוֹ הַדָג שְהֵקִיא אֶת יוֹנָה * האם הדימוי בשורה הזו מתייחס להקאה או לארוך ? , אם לאורך, הדימוי אינו טוב, אם להקאה, המיקום לא נכון. אֶלֵי חוֹף בִּשְלֶמוּתוֹ. * בִּשְׁלֵמוּתוֹ רַק לִקְרַאת הָשַחַר נַטְשַה הַשְתִּיקָה * נָטְשָׁה * נטשה את מי ? פּוֹסַעַת כְּשוֹשְבִינַה עַל בֶּהוֹנוֹת מֵפַזֶרֶת מִילוֹת נֶחַמָה. * הסיום מצוין. בהצלחה עם העיבוד
קסנדרה

פרח מנסה את כוחה הדל בניקוד../images/Emo13.gif

ואם אנחנו בדרך לטאגליינס, האם לא צריך לתקן ניקוד של חיבק, הידקה (בלי י') ואולי עוד כמה מלים? וכבר אני מברכת!

קסנדרה*

New member
פרח, בוודאי שכן, יש הרבה מה לתקן

תיקנתי רק פה ושם, כפי שציינתי. אל חשש, לא אעלה אותו לטאגליינס, עד שלא יהיה מושלם, גם מבחינת הניקוד והעימוד. תודה ושבת שלום
קסנדרה

קס תודה

לתגובתך המעמיקה, היה כייף לשוב מחופשת סוף שבוע ולמצוא כאן את כל המילים והמחמאות:)) נמר קלטי- זאת באמת מחמה גדולה:) לגבי הניקוד היה לי ברור עוד קודם שישנן שגיאות, אני מבטיחה לתקן ולוקחת לתשומת לב את כל ההארות. השיר ישוב כשיהיה גמור. שבוע קסום ציפור

סוף סוף

התחברתי בפורום הזה לשיר....... כמה שניסיתי בפעמים הקודמות כמעט ושום דבר לא דיבר אלי וגם לא הבנתי... אולי גם פה אני לא ממש מבינה... אבל אהבתי את הכתיבה... ולא את השפה היותר מדי גבוהה שלדעתי לרוב הורסת את רוב השירים פה... אהבתי! זה שיר יפה ופשוט ולא מתפלצף.. מה שנקרא מהלב..

ואני לא הבנתי../images/Emo39.gif

כמה דברים 1. למה בדרך שלך לתת מחמאה למישהו, את חייבת לירות בכל השאר 2. איך אפשר לאהוב משהו אם לא ממש מבינים 3. איך מי שרוצה להבין שירה, משתמש בטרמינולוגיה של "התחברתי", "מתפלצף", "מה שנקרא", "כמה שניסיתי" וגם מרבה נקודות או סימני שאלה - כל הדברים המאפיינים אולי צ'אט, אולי דיבור עילג, אבל בטח לא שירה. 4. מדוע את הבעיה שלך להבין שירים את משליכה על הכותבים - "לרוב הורסת את כל השירים פה". אפשר פשוט לתת מחמאה ולאמר שאהבת.

פרח תרבותי

1. כי זו דעתי. 2. הכוונה הייתה שהבנתי את השיר בדרך שלי.. ואולי לא בדרך שלך... 3. לא מבינה מה רע בכל המילים האלה שהשתמשתי... לא כתבתי שיר. זו הייתה תגובה אליך. 4. יכול להיות שזו באמת הבעיה שלי... אבל לדעתי שיר צריך להיות פשוט וקריא.

זה שיר פשוט?

על זה "נאמר" באת לברך ויצאת מקללת. יש בכך משום עלבון לכותבת שכתבה שיר לא פשוט, אלא אם הבנת רק את המלים כפשוטן ולא מילימטר מתחת. ואולי בעצם אין בשיר דלעיל שום דבר מתחת, ואז השיר אינו טוב כפי שחשבנו? אבל למה שתהיה לי טענה אליך, הרי את מודה שאת לא מבינה. אז יכול להיות שיש כאן בעייה בהבנת הנקרא? איך הסתדרת בבית הספר? באשר לשפה בשיר - היא לא פחות גבוהה משירים אחרים כאן.

לילה לבן

מה שתפס אותי בשיר יפה זה - אלה ההאנשות של תחושות ורגשות - כאב, צער, עצב, ושל "מצב" שתיקה. וכל אלה דומה שמשמשים גם ככלים בידי הדוברת (או דמות אחרת עליה הדוברת חשה צער) - כדי "לעבור בשלום", לחצות, את הלילה הלבן, ליל נדודי שינה, שהרי עצם מצב העֵרוּת הוא תוצאה (וגם סיבה) של אותן תחושות סבל. כשהמחשבות מענות את הסובל, אולי המתאבל, עקב דבר מה שהתרחש לפני הלילה ואולי בראשיתו. מהו הדבר, מה גרם לכאב, צער ועצב, לא ברור. יש בשיר ביטויים שיכולים אולי ללמד על סיבה זו, למשל - צעיף כלולות, ושושבינה, יכולים לרמז על ליל נישואין וכל הכרוך בו, לטוב או לרע (אבל אין די בנאמר כדי לבסס זאת). הדבר המעניין הנוסף הוא היחס החיובי לחלק או אף רוב התחושות. כך, הכאב מחבק כל הלילה, ואולי זו בכלל ה"דמות" שמחבקת את הכאב,המתואר גם כצעיף כלולות. ואני יכול לראות בדמיוני כלה בליל כלולותיה המחבקת את הצעיף...ושותקת. וגם הצער - הוא מתעטף בטלית רחמים. לפיכך מחד יש זהות/הזדהות בין צער לרחמים ומאידך זהו הצער שבגינו יכולים לחוש רחמים עצמיים. אבל "מנה גדושה" ממנו אינה רצויה ולכן תפקידה של השתיקה הוא לא להעירו (אך האמנם אינו ער? - הרי מיד לאחר מכן הוא מתעטף בטלית רחמים). לעומת זאת, את העצב הדוברת מבקשת להקיא, אולי משום שהוא רב מידי (זרם ארוך ארוך)...וכן מתואר באור שלילי (כנחש, שבדמיוננו ובתרבותנו משום מה הוא בעיקר סמל לרוע). ולוחץ - כעורו של נחש שאינו יכול להכיל את ההגדילה של הדוברת והופך לנטל, ולכן ל"נשל". לעומת זאת הדימוי של הדג - אף שהוא יפה - אולי אינו מיטבי. הדג של יונה אינו "צד", אינו נוקט עמדה ואינו מביע רצון, הוא כלי "פסיבי" בידי האל וממלא את רצונו, הוא לא "רוצה" או" לא רוצה" להקיא את יונה ואילו הדוברת "רוצה" להקיא את העצב כמו שהדג הקיא את יונה. מעניין גם תפקידה הכפול של השתיקה - בעוד שהיא כולאת ועוצרת את המלים במשך כל הלילה כדי לא להעיר את הצער, היא משחררת עם בוקר את המלים, מילות נחמה, כדי להשיג מטרה הפוכה - להקל על הכאב. וזה מזכיר לי את האבלים בשבעה שבמשך הלילה, כשאין אורחים לנחמם והם הולכים לישון, הם עוצרים בתוכם את הכאב, שותקים. ועם בוקר מגיעים המבקרים להיות עמם, לנחמם בדבריהם וכך מפזרים את השתיקה. אכן, הלילה הוא זמן קשה. תחושת הבדידות בו מתחזקת ואין עם מי לחלוק אתהכאב והצער. ולבסוף אמירה על תפקידו של הסבל - שתואר בעיקר במלים אוהדות. האמנם אנו מחבקים את הסבל ורוצים בו , וביזו מידה? התשובה היא - כן, תלוי מי ומתי. לאחדים הסבל הוא דרך להטהרות מרגש אחר כמו אשמה, או לצורך תחושת הקרבה למען הזולת, היו ויש אמנים שהכאב משמשם כאמצעי, ככלי עבודה, והוא נחוץ להם להשגת השראה, והשחרור מהכאב באמצעות המלים הוא חלק או סיומו של תהליך. במובן זה השיר יכול להיות גם ארספואטי ומתאר כיצד המשורר צובר את הכאב הנחוץ לו, בסיוע השתיקה, עד לרגע בו בא "אור השחר" המטאפורי, או ליתר דיוק "שחר ההארה", והוא בשל להשתחרר משתיקתו האמנותית לשחרר את המלים (שעבור משורר הן אכן ה-נחמה בהא הידיעה) ולכתוב את השיר...הזה. שיר יפה מאוד, טעון בסבטקסט.נדרשים תיקונים קלים, אולי עוד מחשבה קצרה על ההערות, לבדוק אם אין סתירות בתוך תיאור התחושות. וזהו תבורכי, ויאללה לטאגלינס.

שמעון תודה רבה להנאה

שבקריאה, תגובה מעמיקה שראתה לתוך נבכי השיר ואף מעבר... גרמת לי לחייך בהנאה. לקחתי לתשומת לבי את כל הארותיך המאירות. שבוע נפלא ציפור

למעלה