כת השטן

SaberTooth

New member
כת השטן

אני יודע שיש שטניסט בינינו (אבל אני לא יודע מי זה), אז אני מפנה אלייך שאלה: האם "כת השטן" היא "כנסיית השטן" או שאלו שני דברים שונים

בטח שהיא קיימת!

מה, חסרים בני נוער מטורללים שמוציאים את הפיוזים שלהם על חתולי רחוב מסכנים? לפני שנה היתה עליהם כתבה בעיתון ירושלים. אני לא יודעת מי היה יותר טפשי: חברי הכת או הכתבת שאפילו לא ידעה מה זה "פנטגראם" (היא תארה את זה כמגן דוד מחומש)

L e s t a t

New member
אבל זו לא כת

זה חבורות של מפגרים, אין כת אחת גדולה אוניברסלית שסוגדת לשטן.. יש קבוצות קטנות ופרטים פה ושם. במקור, כת השטן זו המצאה של הנצרות... כמו הקשר של המכשפות לשטן..

אבל...

אם זו היתה כת אוניברסלית, היא לא היתה הופכת לדת? כנראה שאני לא סגורה על ההגדרה של "כת"... זה לא אמור להיות משהו קטן ואקסקלוסיבי?

L e s t a t

New member
קבוצות קטנות של סוגדי שטן

הן לא כתות, הן לא גדולות מספיק בשביל זה וכדי שזה יהיה דת אוניברסלית מוכרת ורשמית הם צריכים קודם כל הכרה בחוק ובשביל זה הם צריכים להפסיק לפגוע בבעלי חיים (כולל בני אדם אחרים) ו10,000 מאמינים מינימום (אם אני לא טועה...).

korinalir

New member
אממ

כתות לא צריכות הכרה בחוק למעשה רובן מחוץ לחוק. ואני לא מתכוונת רק לכת השטן אלא לסוג הכתות ששומעים הרבה על גורו מזוייף שמושך אחריו הרבה מאמינים שמתפתים לתת לו כסף מתנות וכ"ו בדרך כלל שומעים על בני נוער שהיו ויצאו מזה...לא נראה לי שיש כאלה בארץ אבל בארה"ב שומעים על זה די הרבה כמו גם על כת השטן. אלה בדר"כ סתם ילדים משועממים שאוהבים להסתובב בבתי קברות ולהתעלל בחיות כדי להרגיש מגניבים אבל הם קיימים ובארה"ב הם די הרבה. כמובן שבינם לשטניזם אין קשר אבל זה לא אומר שהם לא קיימים...

L e s t a t

New member
לא קראת מה שכתבתי?

"אגדה נוצרית"? כמובן שיש קבוצות, אבל לא בסדר גודל של כתות. ואנחנו דיברנו על כת השטן כדת אוניברסלית (מה שעושים ממנה בדרך כלל כי איכשהו כל פעם שחתול נשחט ע"י אדם כת השטן מואשמת תמיד ודברים כאלה קורים כמעט בכל מקום...) מה שהיא לא. כנסיית השטן היא הארגון האוניברסלי השטני היחיד.

korinalir

New member
קראתי קראתי...

אני לא חולקת על זה שזה התחיל מאגדה נוצרית אבל אני אומרת שהיום בארצות הברית יש מספיק משועממים שמקימים את האגדה לחיים. בקשר לכמות המספרית שלהם אני לא בטוחה 100% אבל יש להם הרבה והם כן מאורגנים בהיררכיה כלשהי. כמובן שהם לא ארגון אונברסלי אף אחד לא טען שכן.

SaberTooth

New member
אני לא חושב שיש להם היררכיה...

אני לא חושב שלכת השטן יש היררכיה. אחרי הכל אלו חבורה של בני נוער משועממים עד מוות שאין להם מה לעשות עם זמנם הפנוי חוץ מלהתעלל בחיות מסכנות ולחשוב שזה מה שעושה אותם למיוחדים ומקובלים בחברה, לא נראה לי שיש להם מספיק מנת משכל כדי להבין מה זו היררכיה, בטח ובטח שלא להקים אחת בתוך קבוצה כל כך לא מסודרה ומאורגנת כמו "כת השטן"...

כת השטן וכנסיית השטן אלו שני דברים

שונים בתכלית. כנסיית השטן היא מוסד מאורגן שנובע מתורתו האנרכיסטית של אחד ליווי (לא זוכר שם פרטי) בשנות השישים (תקנו אותי אם אני טועה) ולא מטיפה לאלימות מיוחדת, פרט לעניין ההגנה העצמית. כת השטן זה מונח כללי שמתייחס לכל קבוצות הנערים והנערות הללו שמתעללים בבע"ח ומבצעים טקסים עם דם ומין אלים, משום שהם נמשכים אחרי מנהיג כאריזמטי ואחרי הצרות שלהם. היו וישנן כאלו קבוצות בישראל, גם אם קטנות מאוד, לא מאורגנות, לא היררכיות (פרט לעניין המנהיגות הפרטנית של כל קבוצה) ולא רבות.

L e s t a t

New member
אני חושב שאני צריך להגיד *לך* את זה

מה זאת אומרת "אודה לך אם לא תתייחס בזלזול"?! אתה בא ומכריז הכרזות על הדת שלי על בסיס הרושם האישי המטושטש שלך. ואני לא רואה איך אנרכיה נמצאת בארגון, כל המהות של אנרכיה היא אי-ארגון, היא חופש מוחלט (וגם החופש להיפגע מהחופש של אחרים).

טעות

אנרכיה זה המשך לקומוניזם זה בעצם קומוניזם רק בלי שלטון זה לא שאין חוקים, יש חוקים אבל הם לא כתובים, חוקים בין האנשים

ואם ההגדרה שלי לא מספיקה לך...

אני יעתיק את ההגדרה של המילון הלועזי עברי של דן פינס (זה מה שיש לי!) אנרכיזם(י´), תורה מדינית ותנועה, השוללתכל שלטון שהוא(שלטון הרוב על המיעוט, חובת המיעוט להיכנע לרוב, משמעת ציבורית) והשואפת להקים חברה מיוסדת על הסכמים חופשיים בלי כוח-כפייה.

L e s t a t

New member
מאיפה זה??

אנרכיה היא חוסר שלטון, היא מצב שבו אין שום חוק ואין שום חיה כזו כמו חברה מיוסדת.

תקרא על זה קצת אז...

אנרכיה זה מצב שאין שלטון אבל יש חוקים פשוט לא חוקים כתובים

למעלה