כתית החדשה

roeibasri

New member
כתית החדשה

עדיין אין לי מושג איך האוכל שם.. אבל מי שמתעניין - כשמזמינים מקום מראש, הם מבקשים פרטי כרטיס אשראי, כך שבמקרה ותרצו לבטל ב-24 השעות שלפני ההזמנה, תחויבו ב45 ש"ח לסועד. איזה כיף.

שקדייה

New member
טוב שלא מבקשים כתובת

ויבואו להרביץ לכם אם תבריזו.

מסעדות לגמרי איבדו את זה.....

הזמנו לפני שבועיים בערך 4 מקומות לארוחת בוקר בסיאטרה- זה היה גיהנום. הוציאו את החשק עוד לפני שכף רגלנו דרכה במסעדה..... ובתכל'ס דווקא רציתי להבריז, אבל לא היה לי כוח להתעסק עם עוד מקום.

salo22

New member
לגיטימי ביותר

ונהוג במסעדות דומות רבות בעולם, בצורה זו או אחרת, במיוחד כשמספר המקומות מצומצם עד מאוד.

roeibasri

New member
ממש לא לגיטימי

כתית, גם בעסקית שלה, רחוקה שנות אור מלהיות מסעדה במחירים בינוניים. את סיפור השמירת מקום אפשר לסגור עם waiting list כמו לא מעט מסעדות אחרות.

salo22

New member
באופן תיאורטי כן

בשטח אני לא בטוח שיש בכלל רשימות המתנה משמעותיות ערב ערב למקום כמו כתית בארץ ישראל הקטנה והשכונה. ל Alinea , EMP , המכבסה הצרפתית וכמעט כל מסעדה רצינית ומיימרת מבוססת סרוויס אחד\הכנה קפדנית יש מדינות זהה, יש בזה היגיון וגם לכתית מותר. המכבסה לוקחת 100$ על ביטול, תרגיש בנוח עם 45 ₪ סמליים שיקחו בכתית.

oferlev9

New member
לא סביר כי זה מאד לא מקובל בארץ

ההשוואה למקומות אחרים בהם זה אולי מקובל לא נכונה.
צריך להשוות למה שמקובל בארץ.

אני לא הייתי נותן כרטיס אשראי

salo22

New member
ואני כן

וכבר נתתי בעבר כשנדרשתי בעולם עם כל אי הנוחות שבעניין והרי שם רמת הסיכון שלא אגיע גבוהה הרבה יותר באם תושפע הנסיעה. מאוד לא מקובל בארץ כי כמעט ואין מקומות ראויים לעשות זאת אצלינו בצורה כזו, אני חושב שאם כבר, אז כתית כן. כמובן שאם כל מסעדה קקיונית תדרוש ממני מחר כרטיס אשראי כערובה לביקור אני אגיד חלאס חברים, זה לא לכם ולא לפה. אבל אני כן חושב שצריך לכבד כל מסעדה בלי שום קשר כלקוחות ולהגיע ולא להתייחס בביטול כמו שאולי יחסית רווח בארץ, נבוא נבוא לא נבוא לא נורא. ממש לא להסתמך על זה "שרשימת המתנה" תסגור את החורים שנעשה כי קצת לא הסתדר או לא התחשק פתאום לבוא ואנחנו לא עונים לטלפון. אין בכתית רשימות המתנה ואף אחד לא עומד שם בדלת בכל שעה נתונה, צאו מהסרט הזה.

Padod

New member
מסכים

ומבין לגמרי. עשרות פעמים בערב קורה שאנשים שהזמינו מקום פשוט לא מגיעים - אפילו לא מתריאים על כך, בעוד המסעדן דוחה הזמנות אחרות ומזדמנים כי השולחן שמור, בינתיים עוברות הדקות אחרי שעת ההגעה ואפילו התראה לא קיבלת.

אתה ממילא מתכוון להגיע למסעדה, וברור לך שתוציא שם כסף. הסכום הזה חסר משמעות אלא אם אינך מוכן להתחייב, ואם אינך מוכן להתחייב מדוע אתה מזמין מקומות ולא מגיע כמזדמן ומקווה לטוב?

salo22

New member
עשרות פעמים ?

במקרה שלכם זה נשמע לי מטורף, המקום קטן יחסית, לפחות מהסירטון שראיתי היום במקרה על אחת המשמרות ביוטיוב &quot
אבל באמת, אם זה ככה קורה, הייתי מה זה לוקח פרטים של כרטיס אשראי ומתריע על קנס.

כלומר - אם לא היית מגיע

והם טרחו ושמרו לך שולחן ואולי דחו הזמנות אחרות, זו הבעיה שלהם ושילכו לחפש.

בשביל מסעדת שף עם מספר קטן של שולחנות-לגיטימי

לפי מה שהבנתי מדובר כרגע במספר קטן מאוד של שולחנות, וככל הנראה סבב אחד של סועדים בערב, לכן שולחן שהוזמן ולא מגיע יכול להיות ההבדל בין ערב מאוזן להפסד.
אותו "קנס" נועד רק על מנת לוודא שבמידה ואין כוונה להגיע המזמין יודיע למסעדה מראש, אני בטוח שגם סיבה הגיונית לביטול תתקבל.

מיתר44

New member
לגיטימי וראוי

אין ספק שהבקשה כן לגיטימית וגם ראויה (כנראה מנסיונם המצטבר של בעלי המסעדות).
הנה סיפור שפורסם השבוע בפייסבוק של בלזק באשדוד:
צלצול בזמן סמוך למי שהזמינה שולחן ל 12!!! נענה בעלי המסעדה: "לא נגיע". ברקע היה רעשים שהצביעו על
כי החבורה סועדת במקום אחר. אז למה לא ביטלתם? "סליחה, מצטערת, שכחתי".

צאו וחשבו כמה שעות עבודה וכסף ירדו לטמיון? התחייבות מראש עשויה למנוע מצבים כאלו וטוב שכך.

salo22

New member
כואב הלב לשמוע על דבר כזה

אני מקווה שאותה פוחזת "תאכל אותה כלכלית" באופן דומה בהזדמנות על חשבון חוסר האחריות וקלות הדעת הכמעט פושעת שלה.

salo22

New member
הקנס הזה לדעתי ממש סימבולי

צריך לראות בזה "דמי טיפול ואולי גם עריכת שולחן" ולא יותר. אין סיכוי שקנס כזה יכסה נזק אפשרי של הכנות מקדימות לקראת הסרוויס בסוג כזה של מסעדה..

salo22

New member
עכשיו אני רואה שגם עניין ה 24 שעות לפני

נמצא בפנים, כלאמר לא על כל ביטול. זו מדיניות הביטול הכי לגיטימית שיש בעולם למסעדה כזו, יחד עם הסכום הנמוך ו 24 שעות, זה ממש המינימום של המינימום של קביעת מדיניות ביטול למקום כזה, אין פה שום כוונת עושק של לקוחות.

המממ... לא יודעת.

אם בבוקר הבילוי הייתי מתעוררת חולה, ונאלצת לבטל בשל כך את בילוי הערב במסעדה, הייתי מאוד מתעצבנת אם היו גובים ממני 45 שקלים פר אדם.

salo22

New member
אוקיי, פה יש התפתחות מעניינת בעלילה

הייתי בטוח ש 45 ₪ זה להזמנה טלפונית בנעילת כרטיס אשראי בודד, זה לא כל כך הגיוני בשיטות האלו שנועלים יותר מכרטיס אשראי אחד, אני בכל אופן מכיר את זה מהזמנת אינטרנט ושם ממש קשה לחשוב על חיוב מספר כרטיסי אשראי והסכום למיטב ידיעתי לרוב קבוע, אבל לא בדקתי מספיק לעומק. 45 ₪ לסועד לטעמי זה מיותר, סכום קבוע סימבולי אחד פר הזמנה זה כן.

למעלה