מי דיבר על כפרי נופש?
בכפרי נופש גובים את כל התשלום כבר שבועיים מראש ובשביל לבטל שם צריך להגיע עם תעודת פטירה.
אני מדבר על מלונות רגילים בלבד, וכמו שכתבתי במבצעים - אני חלש, כי לא יוצא לנו אף פעם להזמין במבצעים. הסיבה שציינתי את זה היתה שיומיים לפני שנסענו לאילת מישהו סיפר לי על מבצע שיצא באותו מלון כמה ימים לפני כן עם מחירים שנשמעו חצי ממה שאנחנו שילמנו רק שכנראה זה היה מבצע של "חיסול המלאי" של חדרים שנותרו. כך שמבצעים זה סיפור בפני עצמו יש כאלה ויש כאלה ואני לא מתמצא במבצעים.
מה שכן, בהזמנה האחרונה שלנו לאילת (מלון רגיל, לא במבצע) הייתי בשמחה מאמץ ביטול של שעתיים לפני. אפילו של שמונה שעות לפני, אבל זה ממש לא היה המצב. אני לא זוכר אם דובר על יומיים לפני או על יותר אני כן זוכר שזה הטריד אותי כי כשאתה נוסע עם ילדה קטנה שתמיד יכולה לקום עם חום באותו בוקר או השד יודע מה - זה קצת בעייתי שאין אפשרות לבטל ביום יומיים האחרונים - אבל זה מה שדרשו.
בארצות הברית וגם בלא מעט מקומות באירופה, בהזמנה ישירה מול בית המלון אתה אכן יכול לבטל עד היום האחרון. לא תמיד זה שעתיים. לפעמים זה 24 שעות. לפעמים 12 שעות. זה ממש לא חוק טבע כמו שאת מנסה להציג את זה אבל אכן אפשר למשוך את הביטול עד זמן די קרוב לביטול ומאד יכול להיות ששם, להבדיל מכאן. אנשים מודיעים על ביטולים ושינויים כראוי. בהזמנה דרך אתרי אינטרנט ולא ישירות מהמלון זה כבר סיפור אחר, וחוזרים לחוקי הג'ונגל. כל אתר והחוקים שלו - ב-ד-ו-ק.
אבל את עיקר הדברים לא כיוונתי על הזמנות בחו"ל ובטח לא על כפרי נופש אל על הזמנות בארץ. וכאן -זה ג'ונגל נקודה ג'ונגל נקודה ג'ונגל, וככל שהמקום הוא קטן ו/או אקסקלוסיבי יותר (צימר, מלון בוטיק וכו') הדרישות קשוחות יותר. בביקור הבא שלך בהוטל מונטיפיורי תעברי בקבלה ותעשי איתם ניסיון להזמין חדר עם ביטול מהיום להיום... חסר סיכוי לחלוטין. ברשתות הגדולות הדרישות פחות מחמירות אבל עדין - מדובר על ימים ובטח לא על שעות.