כתית החדשה

יויו13

New member
זה פחות או יותר האחוז והוא כולל

כאלה שהזמינו ולא באו ולא הודיעו
כאלה שהודיעו ממש ברגע האחרון שאז גם ככה אי אפשר למצוא להם תחליף
וכאלה שמזמינים לדוגמה 6 ומגיעים 4 או 2 .

trilliane

Well-known member
מנהל
קרה שהזמנתי והגיעו פחות, קרה גם שהגיעו יותר..

כי לא חישבתי נכון (אופס...
) או כי הצטרפו ברגע האחרון.
לא תמיד יודעים.
קרה שסיכמתי עם חברים ומישהו לא הרגיש טוב.
או שחברים לא הגיעו כי התבטלה להם השמרטפית ברגע האחרון.
לאחרונה ישבנו במסעדה ומישהו לא הגיע כי נתקע עם הרכב.

לא הכול יודעים מראש וזה לא נעשה בכוונה רעה ולא ניסינו להבריז. פעמים רבות אני בעצמי לא ידעתי שאנשים לא מגיעים עד שישבתי במסעדה...

וזה חלק מהעסק. גם אני עוסקת בתחום שבו קובעים איתי ולפעמים מבריזים לי וזה מרגיז, ולא תמיד יש לי פיצוי על כך ואם מדובר בלקוח מזדמן אין לי איך לחייב אותו כי אני לא סולקת כרטיסי אשראי ולא גובה מראש... אז אני לא אעבוד שוב עם אדם כזה, אבל זה חלק מהעבודה, ויש עבודות שבהן ביטולים ברגע האחרון קורים ויקרו.

Cafe Latte

New member
לא נראה לי, נוכח הדווחים, ומביקורי במקום,

שבכתית יש בעיה של לקוחות שמתדפקים על הדלת, ולא נמצא להם מקום.
אני הייתי שם בצהריים, והיה ריק (למעט שולחן נוסף), וכל הדווחים פה, מדווחים על תפוסה דלילה.

Gרר

New member
הנושא כאוב לי עקרונית

כך שגם אם כתית החליטו לעשות את זה בשביל הפרינציפ או סתם בשביל הדוגמא האישית לכל כך הרבה מקומות שכן סובלים מבעיה אמיתית כזאת אז fine with me.

oferlev9

New member
התאבדות בשביל הפרינציפ? לא נשמע לי .......

לדעתי רוב הלקוחות פשוט לא יסכימו ויזמינו במקום אחר .......
גם כך המסעדה לא מלאה לפי רבים מהדיווחים , אז מה ההגיון בדיוק ?

Cafe Latte

New member
זה בסדר. אני, לרוב, כשאני לא מגיעה

למסעדה, מודיעה על כך (זה גם פשוט, כי לרוב זה נעשה ע"י קליק-א-טיבל), וגם כתית לא מאוד מעניינת אותי. אבל גם הסכום מוגזם בעיני, וגם ההודעה 24 שעות מראש.

Gרר

New member
במלונות

יש מקרים שלוחקים דמי ביטול גבוהים בהרבה גם על ביטול עם הודעה של פחות משבוע מראש. כאן הקנס הוא רק על אי ההודעה למסעדה ומבחינתי על זילזול כזה במסעדה, של לא להודיע בכלל, וזה באמת רק מזילזול - הקנס ממש לא חריג.

במלונות זה רק כשמזמינים במחירי מבצע

עם תשלום מראש. הזמנה במחיר רגיל לא מחייבת תשלום מראש אלא רק במלון וניתן לבטלה עד שעתיים לפני שעת ההגעה ללא קנס.

Gרר

New member
אין שום חק בזה. מדובר בג'ונגל.

כמי שמזמין את כל המלונות בשביל החופשות שלנו ובדרך כלל בגלל העדפה שלנו להזמין הרבה זמן מראש ולא לסמוך על המזל אנחנו כמעט אף פעם לא זוכים להנות מתעריפי המבצעים מהניסיון שלי למדתי כבר שאין שום חוק כזה.

כל רשת נוהגת על פי הכללים שלה הן בארץ והן בחו"ל.

אני כבר לא מדבר על צימרים ששם בכלל זה ג'ונגל טרופי לא סתם ג'ונגל.

המחירים המוזלים הם דווקא בהזמנות הרבה

זמן מראש ובתשלום מראש. אל תשווה כפרי נופש למלונות. גם לי יש דוקטורט בנושא. בנסיעה לארה"ב לפני כשנתיים הזמנתי כ-20 מלונות לאורך הטיול...בנסיעות אחרות [לפחות פעמיים בשנה] אני בדרך כלל שוכרת דירות או בתים אבל תמיד יש לפחות לילה אחד במלון.

Gרר

New member
מי דיבר על כפרי נופש?

בכפרי נופש גובים את כל התשלום כבר שבועיים מראש ובשביל לבטל שם צריך להגיע עם תעודת פטירה.

אני מדבר על מלונות רגילים בלבד, וכמו שכתבתי במבצעים - אני חלש, כי לא יוצא לנו אף פעם להזמין במבצעים. הסיבה שציינתי את זה היתה שיומיים לפני שנסענו לאילת מישהו סיפר לי על מבצע שיצא באותו מלון כמה ימים לפני כן עם מחירים שנשמעו חצי ממה שאנחנו שילמנו רק שכנראה זה היה מבצע של "חיסול המלאי" של חדרים שנותרו. כך שמבצעים זה סיפור בפני עצמו יש כאלה ויש כאלה ואני לא מתמצא במבצעים.

מה שכן, בהזמנה האחרונה שלנו לאילת (מלון רגיל, לא במבצע) הייתי בשמחה מאמץ ביטול של שעתיים לפני. אפילו של שמונה שעות לפני, אבל זה ממש לא היה המצב. אני לא זוכר אם דובר על יומיים לפני או על יותר אני כן זוכר שזה הטריד אותי כי כשאתה נוסע עם ילדה קטנה שתמיד יכולה לקום עם חום באותו בוקר או השד יודע מה - זה קצת בעייתי שאין אפשרות לבטל ביום יומיים האחרונים - אבל זה מה שדרשו.

בארצות הברית וגם בלא מעט מקומות באירופה, בהזמנה ישירה מול בית המלון אתה אכן יכול לבטל עד היום האחרון. לא תמיד זה שעתיים. לפעמים זה 24 שעות. לפעמים 12 שעות. זה ממש לא חוק טבע כמו שאת מנסה להציג את זה אבל אכן אפשר למשוך את הביטול עד זמן די קרוב לביטול ומאד יכול להיות ששם, להבדיל מכאן. אנשים מודיעים על ביטולים ושינויים כראוי. בהזמנה דרך אתרי אינטרנט ולא ישירות מהמלון זה כבר סיפור אחר, וחוזרים לחוקי הג'ונגל. כל אתר והחוקים שלו - ב-ד-ו-ק.

אבל את עיקר הדברים לא כיוונתי על הזמנות בחו"ל ובטח לא על כפרי נופש אל על הזמנות בארץ. וכאן -זה ג'ונגל נקודה ג'ונגל נקודה ג'ונגל, וככל שהמקום הוא קטן ו/או אקסקלוסיבי יותר (צימר, מלון בוטיק וכו') הדרישות קשוחות יותר. בביקור הבא שלך בהוטל מונטיפיורי תעברי בקבלה ותעשי איתם ניסיון להזמין חדר עם ביטול מהיום להיום... חסר סיכוי לחלוטין. ברשתות הגדולות הדרישות פחות מחמירות אבל עדין - מדובר על ימים ובטח לא על שעות.

משום מה הבנתי שאתה מדבר על חו"ל. כל מה

שאני כתבתי מתייחס להזמנת מלונות בחו"ל ולא בארץ. SORRY!

זה לא הגיון ,זה רגש

ביטול ללא הודעה זה זילזול בוטה.
מעניין מה היו הרוגזים אומרים אם בהגעה למסעדה לאחר הזמנה היו אומרים להם שאין מקום כי נעשתה הזמנת יתר במכוון.

Gרר

New member
ווי ווי ווי איזה מהומת אלוהים היתה פורצת

ואיזה דיווח כעוס בפורום היינו מקבלים אם היה קורה מצב כזה. במדינת ה"אני הרי תמיד הכי בסדר" לתפוס לי את השולחן רק בגלל שאחרתי עשרים דקות?!?! מה זה פה גרמניה הנאצית שצריך לדייק על השניה?

זה בדיוק כמו שאם מישהו חוסם חצי רחוב ואתה מבקש ממנו לזוז הוא ינפנף לך להדחף ויצעק עליך "יאללא יאללא אתה עובר בלי בעיות" אבל חמש דקות אחרי זה אם הוא הפעם זה הוא שיצטרך לעמוד שניה מאחרי מישהו הוא כבר יחריש חצי רחוב עם ציפצופים...

למעלה