כתיב מלא וניקוד

Eldad S

New member
אני לא עידית, אבל

בכל זאת אנסה לענות את מה שידוע לי: האותיות נכתבות באחת משתי הצורות: או כ-י', א' וכו', או כ-יו"ד, אל"ף וכו'. כפי שציינת, הגרשיים באים לציין שזהו שמה של האות, ולא מילה רגילה. שימי לב שסימני הפיסוק בעברית הם בדרך כלל בזכר: סוגריים מרובעים, הגרשיים מטרתם לציין... וכו'. מרכאות נראות לי חריגות, כי הן בנקבה ("מרכאות כפולות"). אבל כל השאר - אם אינני טועה - בזכר. נזכרת אולי בעוד סימן פיסוק ממין נקבה?

ST

New member
אוי ואבוי...../images/Emo5.gif

אני כתבתי גרש בנקבה? אני תמיד יכולה להאשים משהו - את השעה, את התרופות (אבל קיבלתי סטרואידים, אני באמת יכולה להאשים אותם, נדמה לי...) ונקודה היא בנקבה. לכאלו סימנים התכוונת? ורגע, אז נכון לכתוב א', י', ט' וכו'? או שהצורה התקנית היא אל"ף, יו"ד, טי"ת?

רותיקו

New member
תודה על הגנתך על העורכים,

אבל כמתרגמים (ספרי קריאה) אנחנו עושים את המירב והמיטב להוציא עבודה טובה, בשאיפה לאפס שגיאות בעברית ולעתים אף יוצא לנו לתקן שגיאות מהותיות של הסופר (כמובן בתיאום עמו לאחר פנייה אליו. אנחנו עושים שמיניות באוויר לאתר את הדוא"ל שלו ולהתכתב איתו, לפעמים גם לברר למה התכוון "המשורר"...). מה שחורה לנו הוא שאחרי כל העבודה שאנחנו עושים בא העורך ומכניס שגיאות. לטעמי העורך צריך לתקן שגיאות של המתרגם (זוכרים את התרגום של trafalgar circus ל-קרקס טרפלר. נו, באמת...). אולי העורך הלשוני יכול ללמד את ההוצאה דבר אחד או שניים ולהעיר להם שאין כל צורך להוסיף יו"ד ב-צמצם.

למעלה