כתוביות?

yonabn

New member
כתוביות?../images/Emo92.gif

בבקשה אני רוצה לדעת איך מגדירים מס´ תווים ל-35 בדף בוורד ? האם יש שיטה אחרת מאשר ללחוץ על ENTER כל שורה? תודה רבה רבה

d a p h n a

New member
צריך לשחק עם הסרגל למעלה

או לחילופין עם הגדרות הפסקה, ולהגדיר את האורך של הפסקה כך שייכנסו בדיוק התווים הנחוצים. אי אפשר להגדיר את זה לפי מספר תווים, אז צריך פשוט לשחק עם האורך עד שמגיעים לנקודה שבה אי אפשר להכניס תו אחד יותר.

דרך נוספת, קלי-קלות

כשאתה מתרגם, תסתכל למטה על "עמודה". היא סופרת לך את מספר התווים בשורה. התו האחרון בשורה יצוין בעמודה במספר.

yonabn

New member
תודה רבה רבה נורית../images/Emo24.gif

תודה באמת. כל פעם שהמשפט היה ארוך הייתי הולכת לבדוק כמה תווים "במספר מילים".וזה לוקח המון זמן. השיטה שלך הכי טוב. כי מספר התווים לא תלוי באורך השורה בשפה אירופאית. אני לא יודעת לגבי העברית. לגבי ENTER שצריך ללחוץ אחרי כל שורה, האם יש לך טריק בבקשה? תגידי אם יש לך בבקשה. זה גם סיוט. תודה

yonabn

New member
את צודקת, גם ההקלדה זה סיוט ../images/Emo7.gif!

זה מכאיב לי ביידים, בפרקים. יש לי כאב גדול ביד ימין כל פעם שאני מקלידה כל היום מהבוקר עד הלילה!

ailag

New member
בטח יש איזה vbscript ברשת

(תוכנה קטנה שאפשר להפעיל דרך הוורד) זה נראה פשוט, לתוכניתן יהיה אפילו יותר קצר לכתוב אחת מאשר למצוא כזו. הייתי בהזדמנות כותבת סקריפט אבל הוורד שלי לא אוהב לפעול יותר מדי.

ailag

New member
אגב: openoffice

יש תוכנת אופיס חינמית (מתוך האידיאולוגיה של קוד פתוח) בשם אופן אופיס: http://www.openoffice.org יש לפעמים בעיות תאימות בינה לבין מיקרוסופט אופיס, אבל נראה לי שברמה של כתיבת טקסט פשוט לא יהיו בעיות. למה אני מזכירה אותה? שני דברים. האחד, התלוננו פה על כאבים מההקלדה ובאופן אופיס יש השלמה אוטומטית: התוכנה לפעמים מנחשת, על פי טקסט קודם שכתבתם, מה תרצו לכתוב הפעם. השני זה שגם שם יש סקריפטים, אבל הם משתמשים בשפות אחרות כולל אחת שאני לומדת ומתאמנת בה כרגע (python) אז אני אנסה לכתוב משהו שבלחיצת כפתור יוסיף אנטר כל X אותיות. ולא להשתמש בגרסת אופןאופיס נמוכה מ 2.0 כי הן מעצבנות (לדעתי).

Eldad S

New member
גליה, את רוצה לומר ש-Open Office

ממש זוכרת טקסטים ישנים שהקלדנו, ומנסה להשלים לפיהם טקסטים חדשים? עד איזו רמה/באיזו כמות של מילים?

ailag

New member
החל מהפעם הראשונה, פר מילה

אתה מגדיר לו אורך מינימלי של מילה להשלמה. נניח שאתה רוצה שישלים לך מילים באורך של החל מ 6 אותיות - אחרי הפעם הראשונה שאתה כותב מילה כזו, אם תכתוב אותה שוב אחרי שלושה תווים כבר תקבל הצעה להשלמה. אפשר לשמור כמה מילים שרוצים, עקרונית. אני לא יודעת עד כמה זה מכביד על התוכנה. אפשר לשמור את רשימת המילים דרך קבע או שבכל מסמך תווצר רשימה חדשה. (tools -> autocorrect -> word completion) האמת שלא השתמשתי בזה הרבה, בעיקר כי בטעות ההגדרות שלי לא היו נכונות. שמעתי מאחרים שלהם הפיצ'ר הזה די יעיל. לפורום הזה נשמע שהתוכנה במיוחד תתאים לתרגומים של טקסט טכני שיש בהם 5 מונחים מסובכים שחוזרים על עצמם, למשל (תוכניות ערוץ 8 וכדו'). אגב, ניסיתי לכתוב סקריפט פשוט שיפצל את השורות לפי מספר תווים ונתקלתי בבעיה מעצבנת: אמנם לפצל את הטקסט לשורות עם אורך מקסימלי זה קל, אבל להעביר את הטקסט שכתב המתרגם לסקריפט כדי שיפצל - לא ממש.. יש פקודה פשוטה איפה שהוא, הם פשוט קברו אותה עמוק.

ST

New member
אם אני לא טועה, גם בוורד אפשר

רק שנראה לי שזה טוב רק כשיודעים שיש מילים שחוזרות על עצמן, ואז מכניסים אותן ידנית. אם היה משהו כמו ה-Trados גם לכתיבה רגילה, הייתי מאוד מרוצה (או שאפשר לעשות את זה ואני לא יודעת? בכל אופן אין לי את זה...)

yonabn

New member
|?התיקון האוטמטי של שגיאות לא עובד?

באופן אופיס! זה לא מסמן לי אם כתבתי שגיאות ב-OPEN OFFICE2

yonabn

New member
open office ועוד...

שלום לך! מקסימום מילים הוא 10,000 בזכרון של OPEN OFFICE. ואתה יכול להקליד גם בעברית וגם באנגלית. ביי בהצלחה

למעלה