כתוביות?

yonabn

New member
אתה יכול למחוק מילים

מהרשימה של 10,000 מילים שנזכרו. כך אתה יכול לאפס את הרשימה בלי סוף ולהתחיל מחדש. ביי

Eldad S

New member
איך מוחקים?

האם נוצרת ב-OO רשימת מילים כזאת שמתעדכנת כל הזמן, ואפשר להיכנס אליה ולסקור את המילים, לשנות וכו'?

חייםלוי

Member
מנהל
נוצרת רשימת מילים ואפשר לשלוט בה

דרך תפריט כלים - תיקון אוטומטי - השלמת מילה. בתמונה המצורפת הכנסתי מילה והיא תופיע לי בטקסט כשאתחיל לכתוב אותה.

yonabn

New member
איך הכנסת תמונה PNG כזאת ?

שלום הייתי גם רוצה לדעת להוסיף תמונות כאלה כדי להסביר דברים, איך שמרת את התמונה הזאת. ניסיתי בקליק ימין של העכבר ולא הצלחתי. תודה לענות לי. ביי

חייםלוי

Member
מנהל
כדי ללכוד מסך לוחצים על

alt + print screen. מקש נמצא אצלי (במקלדת רגילה מעל מקש ה insert) אחרי שלוחצים על שני המקשים האלה התמונה נמצאת בזכרוןמ המחשב. עכשיו הולכים לכל תוכנת עריכת תמונות הכי פשוטה כמו הצייר של חלונות ומדביקים אותה לתוך התוכנה ע"י עריכה - הדבקה או .ctrl + v ועכשיו נותר רק לשמור את התמונה. ברירת המחדל של הצייר הוא פורמט bmp זה פורמט בזבזני מאוד אז צריכים לשמור בפורמט אחר כמו jpg או png .

yonabn

New member
SCRIPT לכתוביות ?

תודה רבה. אולי אתה גם מתמצא בלכתוב SCRIPT לגבי מה שדיברנו יותר למעלה בקשר לOPEN OFFICE. SCRIPT שיאפשר לקפוץ כאילו עם ENTER לשורה הבא אוטומטית אחרי 35 תווים או אחרי שורה של 9 סמ' כי אם משתמשים בכתיב COURIER NEW כל האותיות באותו גודל. כי מדובר על הקלדה של כתוביות לסרט. תודה רבה אם מישהו מתמצא יוכל לענות בצורה ברורה.

yonabn

New member
to ailag../images/Emo51.gif

תודה על הכל. בסוף הסתדרתי עם OPEN OFFICE, היה צריך להוסיף מילון ביי יונה

מה עכשיו?

התקנתי אופן אופיס. מה עכשיו? זה אומר שאני יכולה להיפטר מאופיס? בתור מי ששמחה תמיד לא להשתמש במוצרי התאגידים אשמח לעשות זאת. יש משהו משמעותי שצריך לדעת על ההבדלים בין וורד לתוכנת עיבוד התמלילים של האופן אופיס? משהו באופן כללי שצריך לדעת? וואו זה, נשמע כמו שאלה לפורום תמיכה....

tafustafus

New member
למרבה הצער, open office, או לפחות

מעבד התמלילים שלו, עדיין אינו לגמרי בשל, במיוחד אם את עובדת בעברית. יש גם כל מיני דברים קטנים שעדיין אינם מספיק נוחים, או שהם חסרים או מבולבלים (אך זה נכון גם לגבי הגרסאות החדשות של word, שבמהלך תשע השנים האחרונות השתנו בעיקר בכך שהן הפכו למסורבלות יותר). אני לא הייתי נפטר מן האופיס של מיקרוסופט בשלב זה. אם לאחר זמן מה של שימוש את מוצאת שהאפון אופיס משרת אותך לשביעות רצונך, תוכלי למחוק את האופיס בבטחון.

עוד שאלה

סליחה שאני משתמשת בפורום הזה, אבל נראה לי שיש פה כאלה שמבינים בזה. עכשיו כל קובץ שאני פותחת בוורד נפתח ברייטר (נדמה לי שכך קוראים לתוכנת עיבוד תמלילים של אופן אופיס). האם זה לא יעשה בעיות כאשר אני מעבירה את הקבצים למי שאין לו אופן אופיס? שמשתמש בוורד?

tafustafus

New member
להיפך

דווקא מבחינת הקריאות של הקבצים, open office עולה על word פי כמה. יש בעיות תאימות (במיוחד בעברית) בין גרסאות שונות של word, אבל open office מצליח לפתוח את כולם בלא תלונות, וקבצים הנשמרים דרך open office קריאים על ידי כל הגרסאות של word. יתכן שבמקרים מיוחדים יהיה שוני כלשהו במראה המסמך, אבל זו הבעיה היחידה שעשויה לצוץ, ורק כאשר מחילים על הטקסט עיצוב מיוחד.

tafustafus

New member
עליך רק להקפיד לשמור את המסמכים

בפורמט וורד (או rtf) ולא בפורמט המיוחד של open office כאשר את מתכוונת להעביר את הקבצים לגורמים אחרים.

בשבח open office

כמשתמש לינוקס אני כותב כמעט אך ורק באופן אופיס, ואני ממליץ עליה בחום. אתחיל מהחסרונות הבולטים שלה: היא איטית ביחס לוורד, וכלי התרגום שלה אינו מפותח ביחס לזה של מיקרוסופט. בגירסת הפצת הלינוקס שבה אני משתמש, אגב, היא דווקא כוללת בודק איות אוטומטי עברי, אבל הניקוד בעייתי (בחלונות הניקוד עובד כשורה). היתרון של אופן אופיס מבחינתי הוא שהיא פשוטה יותר מוורד של מיקרוסופט, ובכך, באופן פרדוקסלי, הופכת אותי למשתמש מתקדם יותר. קל ונוח לי להשתמש בתכונות המתקדמות של אופן אופיס כמו סגנונות אוטומטיים מוגדרים-פר מסמך וחלוקה למקטעים, כי ההתנהגות שלהן צפויה ואין בהן כל כך הרבה יוצאי דופן, טריקים ושטיקים כמו בוורד. גם התמיכה של התוכנה בגרפיקה נוחה, מובנת, קלה לשליטה ואינה מתסכלת כמו זו של מקבילתה הקניינית. אם וורד הוא צרפתית, אופן אופיס היא אספרנטו. כל זה עוד לפני שמדברים על פיצ'רים ייחודיים לאופן אופיס, כמו שמירה לקבצי pdf. בקיצור, לשיפוטך, ותיהני.

תודה. אני מתרגלת את האופן

אבל הייתי שמחה אם מישהו מהמשתמשים הוותיקים, שמשתמשים באופן ובאופיס, יסבירו מה היתרונות של האופן, אם בסופו של דבר אני צריכה לשמור את המסמכים בפורמטים של אופיס כדי שגם אחרים יוכלו לקרוא אותם.

yonabn

New member
open office

שלום הייתי רוצה לדעת איך מגדירים כדי שאוכל לקבל WORD בפתיחת מסמך כברירת מחדל? מישהו יודע? שלא יפתח לי אוטומטית הכל בפורמט OPEN-OFFICE. כי אני לא רוצה לעשות הכל בOPEN-OFFICE, זה תלוי מה. וזה גם משנה את הצורה שהייתה בWORD (ההפך לא). הכתוביות זה טוב בOPEN, אבל הערה קטנה: לקרוא ולבדוק טוב בסוף שהתוכנה לא כתבה לך מילה שלא התכוותם, בגלל שOPEN מסיים את המילים שאתם כותבים (מילים שחוזרות נשארות בזיכרון עד 10,000 ואפשר למחוק מהרשימה בלי סוף) דוגמה: worker במקום working. אבל בעקרון אני אוהבת את התוכנה,וממליצה בחום.

למעלה