כתבת יפה מynet עלינו

Nחמן

New member
כל ההצעות

אין בהן ולו אחד מן הדברים, שמגבילים את שומר המצוות. אין שם לבוש שחץ (הגברים, שיעדיפו להיות לבושים בגופיה ובמכנסיים קצרים אין בזה בעייה הלכתית), אין שם הפגנות להתרת איסורים מדאורייתא אבל יש שם פעילות עניינית, חברתית ותרבותית. לגבי "חברותא" אני מסייג את דבריי אך ורק לפעילות העניינית והחברתית הכוללת דיונים, הרצאות ואפילו מסיבות צנועות אך לא תפילות במניין "שוויוני" (ואין צריך לומר: עידוד ההשתתפות במצעד).

ספר ריק

New member
עדיין לא הבנתי אותך, לצערי.

הסברתי לטיףטף שלבוש הצועדים במצעד אינו שונה מלבושם של האנשים הממוצעים הצועדים בכל יום ממוצע בכל רחוב ממוצע.

Nחמן

New member
ובכל זאת

ראה איזה חילול ה' נגרם. אומנם עוונם של מספרי לשון הרע בדברים, שאין בהם אמת, גדול הרבה יותר מעוון הצועדים, שאולי לכל היותר עברו על "לאו", שאפילו מלקות אין בו, אבל בשביל מה? שום תועלת לא צמחה ולא תצמח מכך. כרגע התדמית היא בשיא השפל ושום תקשורת או תשקורת לא תעזור לשפר אותה. אילו רק היינו יודעים את השקר הגדול של התשקורת, שאיננה חפצה בטובתנו אלא בשואו משלה, לא היינו כלןל חושבים להתבזות בצורה כה משפילה.

ספר ריק

New member
לא נגרם חילול ה'.

נעשה הרבה קידוש ה' במצעד עצמו, ועם השנים אני מאמין שציבור חובשי הכיפה במצעד יגדל ויגדל והמשאית (/משאיות/הציבור עצמו)המקדשת שם ה' תתפוס יותר ויותר מקום גם בכלי התקשורת. הרבה פעמים יש צורך בתהליכים כדי להגיע לקידוש שם ה' המרבי.

Nחמן

New member
הרשה נא לי, יקירי

רמב"ם מהלכות עבודה זרה" לא רק בעניין ע"ז מוזהרים אנו שלא לפנות אחריהאפילו במחשבה אלא בכל עיקר מעיקרי התורה מוזהרים שלא להעלות במחשבתנו כל מחשבה הגורמת להסרת הלב, מפני שדעתו של אדם קצרה ולא כל הדעות יכולות להשיג את האמת על בוריה, ואטם יימשך כל אדם אחר מחשבות ליבו, נמצא מחריב א6ת העולם לפי קוצר דעתו [שפעמים יחשוב בייחוד הבורא שמא הוא שמא אינו, ופעמים יחשוב בתורה שמא היא מן השמים שמא אינה], ואינו יודע המידות שידין בהן כדי לדעת את האמת על בוריה, ונמצא יוצא לידי מינות. ועל עניין זה הזהירה התורנ באומרה: ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם אשר אתם זונים אחריהם. כלומר, לא יימשך כל אחד מכם אחר דעתו הקצרה וידמה שמחשבתו משגת האמת, ואמרו לכמינו ז"ל: אחרי לבבכם - זו מינות ואחרי עיניכם זו זנות.

ספר ריק

New member
ולכן אל תצא לרחוב כי יש שם אנשים שלבושים לא

צנוע. או שבעצם כן תצא, כי אתה צריך לחיות, ופשוט תסיט עיניך מפרסומות לא צנועות, או מאנשים שמפזזים בערום לא מבוטל על גגות משאית. במיוחד כאשר יציאתך היא לשם קידוש ה' והגברת מודעות חיובית ושיפור תדמית הומואים דתיים.

Nחמן

New member
לא כן

באמת מקומו של האדם הוא בבית או בבית המדרש וביציאתו לרחוב ישתדל ללכת אך ורק במקומות, שבהם חייב לעבור, ואם יש בהם חשש של פריצות או פרסומות לא צנועות, עדיף לעקוף מקומות אלו וללכת בדרך ארוכה יותר. חוץ מזה אני מקווה, שאינך חולק על הרמב"ם, כי אם כן, אין לנו שיח משותף בעניין זה. כאשר שאול המלך חמל על אגג מלך עמלק וגם על הצאן כדי להעלותו (את הצאן) כזבח על גבי המזבח, גער בו הקב"ה: החפץ לה' בעולות וזבחים?! טוב שמוע בקול ה' מזבח טוב. התוצאה: הקב"ה "קרע" את מלכותו והעבירה אל דוד. אולי זה יספק אותך?

ספר ריק

New member
חולק על הרמב"ם? לא ולא.

כל אדם רואה לנכון להציב את גבול שמירת עיניים במקום אחר. כמו שהסברתי, החרדים נוקטים בדעה שיש להפריד מדרכות. אני חושב שאל לאדם להמנע מהליכה ברחוב, אלא שכל עוד הוא שם הוא צריך להסיט עיניו ממראות אסורים. עד כמה על האדם להאריך הדרך כדי להמנע ממראות אסורים, לשיטתך? מדוע אינך אומר שעל האדם להסתובב עם משקפי שמש, כדי לטשטש מראות כאלה במקרה שייתקל בהם? מדוע אינך אומר שעל האדם להביט אך ורק בריצפה בעת הליכתו, כדי להמנע ממראות כאלו? הרי ברור לך שכל אדם מוצא לעצמו את אורח החיים שמשקף את הדרגה שלו! לכן אינך יכול לקבוע עבור האחד כיצד הוא ירחיק עצמו מן העברה וייקבע סייגים.

Nחמן

New member
לא צריך להגזים

כך את ספר הרמב"ם או את השו"ע ותמצא בהם מענה לשאלותיך. אינני פוסק הלכות וכל מה שכתבתי הם רק כללי יסוד.

ספר ריק

New member
אני חושב שאם אתה בא לטעון שאסור ללכת

למצעד שבו אנשים לבושים בלבוש הממוצע לזה שרואים ברחוב בכל יום וזמן אחר- אתה צריך להביא מקור לדברים...

Nחמן

New member
אני לא בא לטעון דבר

אתה אדם עצמאי לעשות ככל העולה על רוחך. כבר הבאתי לך מקורות לרוב אבל תמיד אתה בדעה, שזה "סרק סרק". נראה לי, שגם אם כל העולם יגיד לך, שעכשיו יום, אתה תאמר: לילה. וכן להיפך. לא יתכן, שכל הרבנים טועים, ורק אתה ספר ריק יודע טוב מכולם. אני רואה בסביבה אנשים צעירים, שלומדים לקראת הסמכה לרבנות, והאמן לי, שאין להם חיים קלים. הבחינות לרבנות תובעות היום כנראה יותר מתמיד ידע רחב ומקיף יותר מבעבר. ישנם תלמידי חכמים מובהקים, שלמדו ולמדו, ואילו אנחנו, שאיננו מגיעים אפילו לקרסוליהם, חושבים, שאנו יודעים טוב מאוד. האמן לי, ספר יקר, ששום מקור לא יעזור לך. היצר שלך כל כך חזק עד שתמצא ק"ן טעמים לטהר גם את השרץ. עליך לקבל באופן חד-משמעי את חומרת האיסור של הדבר ולא לחפש קידוש ה' במקום, שאינו מוביל אלא לחילו שמו הגדול יתברך. לחילופין, אתה יכול לצפצף על כל העולם ולומר לעצמך, שאתה היודע טוב יותר מכולם. בוודאי, שלא יכול להיות בזה קידוש ה', כאשר אתה מזלזל בדבר הלכה. מבלי לפגוע בכבודך אני מציע לעצור את השרשור הנוכחי בינינו כאן ולא להגיב עליו, אלא אם כן יהיה לך חידוש מרנין. אשמח להמשיך בפורום בנושאים אחרים (בהתחשב בעובדה, שאני כאן עד יום ראון בבוקר בלבד). למרות הכל אני מעריך ומוקיר אותך על כנותך ואין לי ספק, שכוונתך טובה. רק מעשיך...

Nחמן

New member
ספר ריק יקר!

האמן לי, שלמרות המחלוקת בינינו לא הייתי מהסס כלל, אם להזמינך לביתי לכוס קפה. אני מוכן לארח את כל חברי ה"אופוזיציה" הכוללת את גמינדס, את פורטי, את נתי ואת תל אביב 10... (Pיש עוד מישהו, שרוצה להצטרף?...
יש מספיק
לכולם...
), כי כולם אנשים נפלאים בעיניי. זה התנאי היחיד לנכונותי לארח את הזולת. חוץ מזה אני בטוח, שאם נחפש היטב, נמצא, שהמשותף לנו רב בהרבה על המפריד.

טיףטף2

New member
אני אחפור עד לאן שארצה../images/Emo13.gif

מפריע לך? 1-אל תקרא 2-תתפוצץ עם זה
ובגלל השפה המגעילה שלך,לא אנהל איתך שיחה על דעתי בנושא,לא מעוניין לנהל שיחות עם "צודקים"למינהם.

ספר ריק

New member
מצטער על השפה המתלהמת,

מקווה שהתנצלותי תתקבל. היה עליי לבחון את המילים היוצאות מפי, שלא תהיינה פוגעניות יתר על המידה ואולי גם שחצניות. אם בכל זאת תרצה לחזור ולדון לגופם של הדברים, כאן או במסרים-אשמח.

גנימדס

New member
אתה רואה רק את זה?

מי שרוצה לראות רק מין, יראה רק מין.... מוזר שמישהו שלא היה שם (ותמיד הומופובים לא יהיו שם!!) יודע בדיוק איך אנשים מתלבשים ומה הם עושים. הפתעה, לא מדובר באורגיה המונית אלא במצעד ברחובה של עיר, עם מלא מלא בגדים. בעיני רבים מהחילונים חלול השם בא לידי בטוי כשהם רואים אלימות בצבור הדתי. אלימות שמכוונת כלפי הומואים, כפי ערבים, כלפי מעוטים. כשאני נזכר בהפגנות השנאה בירושלים - אני נזכר חלול השם מהו. לעומת זאת אנשים הרוקדים בשמחה -בכל מקום!- אינם חלול השם, הם מראים על אהבה ורגשות חיובים. אתה בוחר להסתכל על המצעד כמקום עם המון זימה אבל יש הרבה יותר ערכים מזה אהבת האדם שלמות עם העצמי בטחון עצמי שמחה שיויון זכויות כבוד למיעוטים תחושת אחידות וגאווה כאנטיתזה לבושה.

למעלה