כתבת יפה מynet עלינו

Nחמן

New member
מצטרף לדברי מצפה לגאולה

ואף מבקש להוסיף על דברי הרב רון בכתבה. מלבד הריקנות, שמשדר המצעד ("אסתרא בלגינא קיש קיש קריא"), אינני רואה שום קשר בין המצעד לבין זכויות ההומוסקסואלים (מלבד ה"זכות" לצעוד בעירום [חלקי] בחוצות תל אביב. באשר לדבריך על ה"קדושה", לא קדושה תמצא שם אלא טומאה. מי, ששומר עיניו ממראות כאלה, אין לו מה לחפש קדושה במקום. לית מאן דפליג, שהארגונים הדתיים המוזכרים בהודעתו של "תל אביב 10", אין להם עניין בקדושה אלא בהפגנתיות ואולי גם ב"להכעיס". הלוואי היו משתדלים לשמור על כל מצוות התורה, כפי שמקפידים להתפלל דווקא ב"מניין שוויוני" שנוי במחלוקת עצומה. מעולם לא חיפשתי בכליו של איש לדעת, מה הוא עושה, ובמה הוא חוטא. זה לא מעניין אותי כל עוד עושה את דבריו בצנעה. רק כאשר הדברים יוצאים אל חוצות בעיר בקריאה ובעידוד להתיר משכב זכר, שהוא מהעבירות החמורות ביותר בתורה, שום אדם לא יכול להצהיר על עצמו, שהוא דתי. המונח "דתי" יכול להיות שייך למי שמאמין בכל התורה ללא יוצא מהכלל אבל קורה לפעמים שנכשל בעבירה כזאת או אחרת. מי שכופר במצווה אחת בלבד דינו ככופר בכל התורה. לכן אל יצוצו "שחקני תיאטרון", שהכיפה שלראשם אינה אלא מכשיר ל"טיהור השרץ", כי הם אינם דתיים ואינם מייצגים את הדת כלל. אני מעדיף על פניהם את החילוניים, שלפחות מגלים את האמת. אני חוזר מכאן לדברי הרב בצרי שוב. אם הרקע לדברים, שאמר הרב בצרי, הוא מצעדי הגאווה, אין לנו להלין אלא על עצמנו, כי אנחנו במו ידינו הבאנו אותו לכך. אם כולנו נתמוך בהו"ד ובדרך הצניעות שמציגים, באמת נשיג הרבה יותר וגם נגרום לקידוש ה' גדול. אנא! אל תחשדו בי! אינני נציג של שום ארגון ולא הוסמכתי לדבר מטעם איש פרט לעצמי. אני כותב ומבטא דברים אלו אך ורק מתוך ליבי הכואב על כך, שטרם השכלנו להבין, שככל שניה צנועים יותר, כל נישמע טוב יותר בציבור.

ספר ריק

New member
טומאה יש שם, אין ספק. כעת נוכל לבחור

אם להוסיף קצת קדושה למקום או לומר נואש ולתת להם יד חופשית בשירטוט תדמית ההומוסקסואלים בישראל, או שאנחנו נקום ונאמר שיש מציאות אחרת, פחות בוטה, פחות מתלהמת. שאפשר להיות הומו שלא גאה בזה וגם לא מתבייש בזה. שהוא פשוט כזה, ורוצה שידעו שהוא כזה.

Nחמן

New member
ספר ריק יקר!

כוונותיך טובות ללא ספק. לבטח אתה מכיר את סיפור ה"כוזרי", שחלם, כי כוונותיו רצויות לפני המקום אך מעשיו אינם רצוים. לא בכל מקום מותר להכניס קדושה. יש מקומות, שבהם אסור אפילו לשאול לשלום. שום קדושה לא תתווסף למקום, אם ייראו בו אנשים עם כיפות. רוב ה"דתיים" שייראו שם מטרתם להיראות "שווים" בעיני הציבור ההומוסקסואלי. אלה סוגי "דתיים", שמוכנים להקל בכל דבר ואפילו באיסורים חמורים. שום קדושה לא תצמח מזה. יש מצבים, שעליהם נאמר הרס תהרסון ושבר תשברון.... מדוע לא להפוך מקומות אלו למקודשים? התשובה: ולא ידבק בך מאומה מן החרם. אני מעדיף את הפעילות התרבותית השקטה של הו"ד על פני המצעד, ש... רגע! מה אתה מחפש בו? זכויות??? אלו זכויות? לעבור על איסורי תורה חמורים? אם כן, במה אתה מגדיר עצמך "דתי"? בזה, שאתה מקיים את שאר מצוות התורה?! הלוואי! כבר אמרתי, ש"דתיים" אלו ימצאו דרכים להקל גם בכל שאר המצוות. אם כן, איה הקדושה? לא על דרך זאת תהיה תפארתנו. הפעם אני עם מצפה לגאולה ועם טיף טף באופן חד-משמי (בתפילה, שהקב"ה יטה את לב כולנו לטובה ויחזירנו בתשובה שלמה מלפניו).

ספר ריק

New member
וממש כמו בספר הכוזרי מתגלה אלי מלאך ה'

ואומר לי שמעשיי אינם רצויים, אה? באמת מזל שהגעת... שיקול דעתך אולי מורה לך שהדבר פסול. מכבד מאד את דעתך, אך אני אוחז בדעה אחרת. נכון, לא לכל מקום מותר להכניס קדושה. אבל במקרה הנידון אני חושב שיש מקום ליצירת בועה שפויה בתוך כל ההמולה. להזכיר לחבר'ה שלא מייצגים אותנו רקדנים, אלא מייצגת אותנו אידיאולוגיה. אתה קובע דברים באופן מדהים! "שום קדושה לא תתווסף למקום!" - אתה יודע למי ניתנה הנבואה. "רוב ה"דתיים" שיירו שם מטרתם להיראות "שווים" בעיני הציבור ההומוסקסואלי" באמת? בדקת מדגם מייצג? אולי אתה טועה לגמרי? ואולי השנה יהיה אחרת? ואולי אפשר לפעול כדי שיהיה אחרת? אני לא חי באשלייה שאת המצעד אפשר להפוך לקדוש. משוקץ הוא יישאר לצערי בשנים הקרובות. אבל גם בתוך ערים מלאות גילולים ברחבי העולם קמים בתי חב"ד להפיץ קצת אור. לא כדי להפוך את המקום לקדוש, אלא כדי להכניס מעט קדושה בתוך הטומאה. ויש בזה אמירה, וזה מה שחשוב. יש בזה אמירה. לציבור הדתי קודם כל, שלהיות הומו דתי אפשרי, ושאנחנו כהומואים דתיים מוחים על ההומוסקסואליות כפי שמוכרת לרוב האנשים בישראל ממצעד הגאווה ומדברים אחרים. יש בזה אמירה שכאדם בא למשפחתו/קהילתו/סביבתו הדתייה, ומספר להם שהוא הומו, הוא מתכוון שיראו אל מול עיניהם בן אדם שבסך הכל נמשך לבני מינו. לא מישהו שקורא תיגר על התורה, לא מישהו שבא להשוויץ במשהו, לא מישהו שרוצה לקדש את היצר המיני או לתת פרץ לצד הבהמי שבו. ואיזו דרך טובה יותר יש להעביר את המסר , מאשר זה שבתוך מצעד המשדר בדיוק את אותם דברים שליליים, מגיעה חבורה של אנשים עם תוכן מאחוריהם, עם הצהרה בלתי מתפשרת שהם אינם גאים בנטייה שלהם, אלא פשוט מאד לא מסתירים אותה ולא מתביישים בה, עם איזו ביקורת, אפילו, כלפי אותם הומואים שמתייחסים אל הנטייה באופן פסול, ושהם רק רוצים שיעזרו להם, שיבינו אותם, שיקבלו אותם כמו שהם. מגיעה חבורה של אנשים שאומרים שהם קודם כל דתיים, מקבלים את התורה, ואחרי זה גם דתיים, עם כל הקושי שבכך. מבקשים שיימצאו עבורם פסח שני כי טמאי מת הם, מבקשים שימצאו עבורם פתרון לנחלה כי אחים אין ואביהם מת. ואם לא פתרון, לפחות שיקשיבו, יקבלו, יבינו אותם. ולא שיטאטאו אותם, לא שיתעלמו. אני חושב שאפשר וחובה עלינו לנצל את המצעד, כדי להבהיר לציבור הדתי כמה אנחנו מתנגדים לרוב, אם לא לכל, מה שהוא משדר. שאנחנו מעוניינים לשדר משהו אחר לחלוטין.

ספר ריק

New member
*ואחרי זה גם הומואים, כמובן.

ולא, "ואחרים זה גם דתיים" (כפי שמיודענו מצל"ג נוהג לומר
)

Nחמן

New member
שלא תבין לא נכון

אני מכבד ומוקיר אותך ככל אדם אחר, גם אם אינני מסכים לדעתך. ציינת את חב"ד. אני מצדיע להם. חב"ד מגיעים למקומות נידחים ביותר כדי לזכות את הגברים במצוות תפילין ןבמצוות ארבעת המינים בסוכות ו... אני יכול להוסיף עוד: בבוקר חג השבועות, שעבר עלינו לטובה, התמקמו סמוך לרחבת הכותל וחילקו לכל הבאים לתפילת ותיקין כוס יין לקידוש, עוגה אישית ובקבוק מים מינרלים כ"צדה לדרך". מדובר בעשרות אלפי ערכות(!!!). לא תמצא אותם ב"מצעד הגאווה" כדי לזכות את הצועדים ב... הנחת תפילין ואת הנשים בנרות שבת. מדוע? כי כתוב בתורה ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם אשר אתם זונים אחריהם מה משמעות פסוק זה בעיניך? הרב מרדכי אליהו זצוק"ל היה קדוש בעיניך? יש לך מעט מושג כמה קדושה הוא הביא לעם ישראל בדרכו המיוחדת? הוא לא הלך למצעדי גאווה כדי להפיץ שם "קדושה": למרות שהיה נע ונד בכל רחבי הארץ כדי להפיץ את אור התורה. אני יכול לבשר לך, שאני מכיר עוד כמה אנשים צדיקים, שמפיצים אור זוהר בכל רחבי הארץ. אור של קדושה וטהרה. האם שמעת על הפסוק והיה מחניך קדוש ולא יראה בך ערוות דבר ושב מאחריך? למה התורה הייתה צריכה לכתוב את אלה? כדי שלא נטעה לחשוב, שבמקום הטומאה שם תהא קדושה. אני מזמין אותך להצטרף לצוות ארגון הו"ד ולהיווכח במו עיניך, כמה קדושה יש שם, גם אם מדובר בבעלי נטייה לא רצויה מבחינת ההלכה. אולי כך תבין, שאפשר גם אחרת. כל שהייה במקום אפילו לא לשם נראות אלא לשם סקרנות אסורה מדאורייתא בשני "לאווין" ושום מצווה לא תתיר האיסורים ובוודאי לא תיחשב אלא "מצווה הבאה בעבירה" שאין עליה כל שכר. התורה אכן רוצה "קדושה" ולכן מצווה אותנו על פרישות וגם לדברים המותרים יש מגבלות. דע לך, ספר ריק, שאתה אדם יקר בדיוק כפי שהגדיר זאת בשעתו "מצפה לגאולה". אינך חייב לקבל את דעתי אבל תמיד תישאר יקר לליבי. אני מאחל לך, שה' הטוב ינחה אותך בדרך אמת ויתן לך בינה להבין ולהשכיל, לשמוע ללמוד וללמד, לשמור ולעשות את כל דברי התורה הזאת. חזק ואמץ!

ספר ריק

New member
חרה לי שכתבת: "נטייה לא רצויה מבחינת ההלכה".

מה שעוד יותר חרה לי זה שכתבת את זה באותו משפט ממש עם המילים "ארגון הוד", שבראשו עומד הרב רון יוסף, שחוזר ואומר בהזדמנויות אין-ספור את שאמור להיות ידוע לך כבר, והוא, שהתורה לא עוסקת בזהויות מיניות אלא אך ורק בפעילויות מיניות. כך שלבוא ולאמר שהנטייה ההומוסקסואלית אינה רצויה מבחינת ההלכה יהיה טעות. מה שכן אתה יכול לומר זה, שההשקפה האמונית של יהודים רבים מתקשה להתמודד עם מציאות של הומוסקסואליות שלא מבחירת האדם. כמו שחזרו ואמרו כאן בפורום, ואתה בחרת להתעלם בעקביות: המראות ה"מלבבים" והלא צנועים אינם נפוצים במצעד המונה המוני אנשים, אלא מהווים מיעוט. הצועדים עצמם אינם צנועים פחות מהולכי רגל רגילים ברחוב, ואני מניח שלא תתיימר לאסור הליכה ברחוב משום "ולא תתורו" או משום "והיה מחניך קדוש". ומה תאמר לחרדי שיטען בפניך שאינך שומר על קדושת המחנה, מכיוון שאתה צועד ברחובות בהם אין מדרכות נפרדות לגברים ולנשים? אני מניח שברור לך שכל אדם יימצא את הגבול הראוי במקום אחר. מסופר על אדם קדוש (אם אני לא טועה בן זממנו) שבין ביתו לבית הכנסת בו הוא התפלל חפרו תעלה מיוחדת, כדי שלא ייכשל חלילה במראות אסורים בדרכו ברחוב. האם זו הדרגה המצופה מכל אדם? כמובן שלא. אז למה בכל זאת הוא רצה בתעלה כזו? כי כך הרגיש לנכון. אין כאן שחור ולבן. חב"ד לא חשבו לשלוח נציגות למצעד, והרב מרדכי אליהו שסייר בכל העולם להפצת אור התורה לא חשב לבקר שם גם הוא מהסיבה שכתבתי למצל"ג: "אני לא חי באיזו אשלייה שהומו ייתקל במשאית הדתיים במצעד ויחליט לחזור בתשובה." הסברתי לך שעיקר הסיבה שלדעתי על ההומואים הדתיים להגיע למקום זה כדי לשדר לציבור הדתי שיש הומואים שהם אחרת. זהו זה. עניין הפצת הקדושה כאן זה לא המטרה, אלא האמצעי. תודה על המחמאות שאינן מגיעות לי...
אמן ואמן!

Nחמן

New member
אינני רואה כאן מחלוקת מהותית

יתכן, שיש מצקום לתקן ולכתוב "נטייה לא רצויה" בלבד. אכן אין מדובר בהלכה אלא בתוצאה, שעלולה להיות לנטייה. הנטייה לא רצויה משום שהיא מסיתה אותך כל העת להימנע מהקמת בית בישראל של בעל, אשה וילדים. עם זאת א ני מסכים, שלא תמיד היא ניתנת לבחירה, ואין סתירה בכך. לא התעלמתי מכך, שהקרנבל הססגוני הוא נחלתם של יחידים. עדיין היצר שלך גדול, כאשר הוא מתיר לך לעמוד במקום "מושב ליצים", שמפניו הזהיר דוד המלך ע"ה: אשרי האיש אשר לא הלך בעצת רשעים ובדרך חטאים לא עמד ובמושב ליצים לא ישב, כי אם בתורת ה' חפצו ובתורתו יהגה יומם ולילה והיה כעץ שתול על פלגי מים אשר פריו יתן בעיתו ועלהון לא יבול וכל אשר יעשה יצליח... (תהילים א' א'): שבת שלום!
נח

ספר ריק

New member
כשהורים ניגשים להתמודד עם ילד אוטיסט שנולד

להם הם כלל לא מתעסקים בנקודה, שהולדת ילד אוטיסט זה דבר לא רצוי. כרגע יש מולם התמודדות לא פשוטה ואיתה הם עוסקים והם כלל לא יחשבו לציין בינם לבין עצמם או בפני מישהו אחר ש"ילד אוטיסט זה דבר לא רצוי". זה לא הנקודה, זה לא חשוב וזה לא מעניין אף אחד. מה שמעניין אותנו כהומואים דתיים זה ההתמודדות. ובבסיס ההתמודות זה ההכרה בכך שאין בושה להיות הומו. שזה בסדר גמור להיות הומו, בדיוק כמו שזה בסדר להיות סטרייט. נקודה. לעיתים היצר הרע מתגלה אל האדם דווקא בדמות חומרות מונפצות וחסרות כל שחר, וכך מכביד עליו שלא לצורך עול מצוות, ולעיתים זה בא על חשבון אפשרות להפיץ אורה של תורה. לתשומת ליבך.

Nחמן

New member
שוב טעות

תלוי, מי הם ההורים. יש לא מעט הורים, שיעשו הכל כדי למנוע את היוולדו, ויש, שיגדילו לעשות וימסרו את הילד למוסד עד לבלתי הכיר בו. לא כולם הם כאלה וכמעט לא תמצא אותם בקרב החברה הדתית. מה שמעניין... זו לא בושה להיות הומו - אבל גם לא כבוד כל כך גדול. בסדר גמור להיות הומו? לא בסדר! בסדר זה להקים משפחה נורמטיבית של אבא, אמא וילדים. זה גם לא בסדר להיות סטרייט...
מה??? זה לא בסדר! אז מה כן בסדר? להיות בן אדם ללא הגדרות מיניות. על אלו חומרות אתה מדבר? על איסורים מפורשים בתורה?! למה אתה מחמיר על עצמך לא להדליק אש בשבת? למה אתה מחמיר על עצמך לאכול רק אוכל כשר? למה אתה מחמיר על עצמך להניח תפילין מדי יום? כל כך הרבה חומרות?! אני במקומך הייתי הולך למצעד ואומר: די לחומרות! תפסיקו להיות פאנאטים! תתחילו לפקוח את העיניים (יוהו! תראה אלו חתיכות צועדות שם! יוהו! תראה אלו גברים צועדים שם! אלו גופות! הייתי "מת" ל*** {נמחק ע"י הצנזורה} איתם!... ) אז תראה למה ה"חומרות האלה עלולות להוביל... שבת שלום לך!

ספר ריק

New member
טעות שלא יצאה מפי

לא אמרתי שאין הורים שנמנעים מלהוליד ילד אוטיסט. דיברתי על מציאות בה נולד להורים ילד אוטיסט. אותם הורים לא יעסקו כלל בשאלה האם הדבר רצוי או לא רצוי, אלא פשוט יתמודדו עם המציאות . להיות הומו זה לא כבוד כל כך גדול, בדיוק כמו שלהיות סטרייט זה לא כבוד כל כך גדול, בדיוק כמו שלהיות בעל נפש הומאנית זה לא כבוד כל כך גדול, בדיוק כמו שלהיות בעל נפש ראלית זה לא כבוד כל כך גדול. זה פשוט מציאות, עובדה. א. הומו יכול להקים משפחה נורמטיבית של אבא, אמא וילדים. ב. הומו יכול לקיים מצוות פרו ורבו גם בלי להקים משפחה נורמטיבית של אבא, אמא וילדים, ומבחינת החברה יש יותר קבלה של משפחות חד-מיניות כמשפחות "נורמטיביות". לא אני לא מדבר על איסורים מפורשים בתורה, אלא על חומרות. אין איסור מפורש בתורה על יציאה לרחוב. שבוע נהדר.

Nחמן

New member
מסכים, מסכים, מסכים... ../images/Emo45.gif

ב. (כל השאר מקבל ללא עוררין) כשהתורה כתבה "פרו ורבו" היא התכוונה לאחר נישואין כדת משה וישראל. ע"פ ההלכה אסור לבוא על אשה פנויה ללא נישואין אולם אם ייוולד מכך ילד, הילד יהיה כשר לכל דבר. זו לא "חומרה" אלא איסור מפורש. אין שום איסור יציאה לרחוב אולם קיים איסור לשבת במושב ליצים. כאשר הו"ד קיימו פעילות תרבותית בירושלים ובתל אביב וכן במסגרת 4 שבתות משותפות, לא ראיתי בזאת שום בעייה להשתתף. גם במפגשים של "חברותא" אינני רואה בעייה. אלה מפגשים רציניים המציגים את הפן הציבורי הדתי למרות שאינם מתיימרים לייצג את ההלכה (וגם בהו"ד לא מייצגים את ההלכה במפגשים או בשבתות המשותפות). לא אקפח גם את אסף זהבי, המוכר לרבים בזכות האירועים, שארגן בתל אביב בעבר וכיום בבאר שבע. לא ראיתי שום בעייה באירועים אלו. כולם היו רציניים ושקולים וראוים לכבוד. התועלת הציבורית של כל אלה הייתה רבה לאין שיעור מאשר ההשתתפות במצעד.

ספר ריק

New member
ב. כמובן אין להכליל

הפרייה חוץ גופית וילד מעבדה הם דברים שלעיתים מואשרים על ידי רבנים. במקרה בו נישואי אדם לאישה והקמת משפחה איתה עלולים בהסתברות גבוה לעלות מחיר נפשי יקר לאיש לאישה ולצאצאיהם, כמובן שאין דבר נכון יותר מקיום המצווה באלטרנטיבה אחרת. כמו שכבר אמרתי: במעשה אחד ניתן לחולל דברים שבשיחות אין-ספור אי אפשר. אני חושב שמעשה הכולל הכנסת משאית המשדרת קדושה וצניעות למצעד, שמשדרת שהומוסקסואליות אין פרושה הוללות ורברבנות כפי שניתן ללמוד מהמוצג על המשאיות האחרות במצעד, אלא מציגה דמויות הלבושות בצניעות, משמיעה מוזיקה יהודית ו(אם לא היה אז כדאי שבעתיד יהיה:) מחלקת דפי הסבר ועונה על שאלות הסובבים - אני חושב שבכך ניתן יהיה לשדר לציבור הדתי את כל מה שבשיחות אין-ספור אנחנו כה מתקשים להסביר: האם יכול להיות הומו דתי מבלי להיות גאה, ולו מעט. האדם יכול להיות הומו דתי ולמחות על הפגנה רברבנית של גוף האדם כמושא להעצרה. להסביר לציבור הדתי שאנחנו מעוניינים שיכירו בנו כהומואים, שהאדם לא ייחשוב יותר מפעם אחת לפני שייספר למשפחתו, קהילתו, מוסד הלימודים שלו, שהוא הומו (דתי). ולא כי הוא מעוניין להתגאות במשהו, לא כי הוא רוצה לקרוא תיגר על התורה, ולא כי הוא מקדש את הנטייה המינית. פשוט כי הוא לא רוצה להסתיר את מי שהוא, רוצה שיבינו אותו בנושא השידוכים, רוצה שיעזרו לו, ורוצה שיבינו שה' ברא אותו כזה לא כדי שיסתיר את זה.

Nחמן

New member
נכון לרגע זה

יש רק חילול ה' גדול וזה לא מפתיע כלל. מי שרוצה, שיעזרו לו, יעזור תחילה לעצמו להתנתק מהכיעור. אוהבי ה' שנאו רע!

ספר ריק

New member
אתה מציג עובדה שגויה.

זה לא נכון שיש רק חילול ה'. נקודה. אני חושב שקידוש ה' שנעשה גדול בהרבה מחילול ה' (אם בכלל ישנו. לדעתי בכלל לא קיים).

טיףטף2

New member
אנחנו לא בדרגה בה נוכל לצעוד

במקום עם המון זימה במקום מיני מאד שמשדר נטו SEX. אף אחד מאיתנו לא יצליח באמת לשמור על עיניו,על טהרת המחשבה. בנוסף,כשיראו שצועדים שם אנשים דתיים,מי שהוא לא דתי יחשוב שיש הסכמה מבחינה דתית ושבעצם הדת מתקדמת והופכת להיות כפופה כביכול אלינו,ולא אנחנו אליה. מבין תכוונה? אני אישית הייתי חושב כך,אם הייתי חילוני ורואה בחור דתי במצעד הייתי חושב או שהוא סתם עוף מוזר או שהדת פשוט כפופה לרצון האדם וכל פעם שבא לו לשנות אותה הוא יכול. התורה היא מערכת חוקים שצריך לשמור ולחיות תחתיהם. מקומנו בהחלט לא שם. אתה אדם חכם מאד,לכן אני מאמין שבתכלס אינך צועד שם מבחינה דתית.
כבר אמרתי שאני חש אליך הערכה רבה?

ספר ריק

New member
אבל מסבירים לך שהלבוש שם בסדר גמור!!!

מה יותר ברור מאנשים שהיו במצעד ומסבירים לך שאין שם פריצות??!!! http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1190&MessageId=15301546 אתה מוזמן להסתכל בתמונות שמשובצות בכתבות על המצעד ותראה שם תמונות של אנשים בלבוש הזהה ללבוש שתראה אצל האדם הממוצע ברחוב ביום רגיל!!!!!!! אז די לחפור. נכון, נכון ,נכון יש שם משאיות ספורות של גגותיהן מפזזים בחורים ובחורות בלבוש חווה. אז מה? זה לא חלק מהותי במצעד, לא חייבים להתקרב לשם, לא חייבים להסתכל לשם, וזה שמתיעודי הוידאו והתמונות נראה ש90% מהנוכחים במצעד נראים ככה-זה פשוט כי בוחרים לתעד את החלק הפיקנטי, אבל זה פשוט לא ככה! ואת זה מסבירים לך כאן רבים שהיו השנה ובשנים אחרות במצעד. אז די לחפור בלי קשר!!! לא. כי ייראו שהדתיים לבושים צנוע, ולא מתערבבים יותר מדי אלא שומרים על העקרונות שלהם ומשדרים צניעות, קדושה, ולא גאווה אלא פשוט אי-בושה בהיותם הומואים. ויהיה ברור מתוך מעשיהם של הדתיים שהם אינם נוחים עם הצבעוניות והזעקנות והמיניות והבוטות, אבל חושבים שכן צריך להשמיע קול של ההומואים כדי שיקבלו אותם כראוי, כמו כל אדם, כמו סטרייטים. אני לא יודע איך בפועל הדברים נעשו במצעד, אני רק אומר שיש פוטנציאל אדיר לנוכחות חובשי כיפה/כיסוי ראש/חצאית במצעד... צריך הסברה, וצריך שלטים (לדוגמא: "הומוסקסואליות ויהדות מסתדים! בא אלינו אם תרצה לשמוע עוד", או משהו יותר קליט אבל בסגנון) אני לא צועד שם כי אני בארון. די ברור לי שביום שבו אצא מהארון גם אתחיל להשתתף במצעדים האלו.

Nחמן

New member
סליחה!!!

נניח, שכולם יהיו לבושים מכף רגל ועד ראש. לא גופיות, לא תחתונים, ואפילו לא בגדי ים (אלא כלבוש תחתון). אז מה אתה אומר? הנשים יכסו בשרווליהם את כל זרועותיהן וילכו בחצאיות מקסי, שיכסו את כל שוקיהן (יודע מה? מסכים גם למכנסיים אבל כנ"ל), וישדרו צניעות מוחלטת... ואף אחד לא יטיף לעבור על איסור דאורייתא, שהעובר עליו נחשב ככופר בתורה כולה... לך ל"חברותא" או להו"ד ו... יודע מה? אפילו, שאני מתנגד לפעילות של כמוך, לא אנסה לשכנע אותך להימנע מהשתתפות בפעילות שלהם מתוך ידיעה ברורה, שאין שום בעייה בתוכן הפעילות שלהם.

למעלה