כתבת יפה מynet עלינו

ספר יקירי, אני מתפלא עליך...

תראה סרטים ביוטיוב על המצעד משנה שעברה ותבין למה לדתיים אין מה לחפש במצעד שכזה!!!

ספר ריק

New member
אל לך להתפלא! אני חושב שדווקא בגלל שזה המצב,

משאית המשדרת כל כולה צניעות וקדושה חייבת להגיע למצעד הזה כדי לשדר לצועדים, לסובבים ובעצם לכולם שאפשר גם אחרת! אם קהל של הומואים ולסביות דתיים ייצרו לעצמם בועה מנותקת מהמצעד שכל כולו משדר מיניות וייתלבשו בצורה ראוייה וישמיעו מוזיקה יהודית מקרבת, לא רק שהם ייפנו אל נוער (ובוגרים) דתי שנמצא בארון, הם גם יפנו אל בני הנוער החילוניים שבארון ושרוצים לצאת ממנו, אבל לא כי גם להם יש גוף שרירי שחום ומסוקס(כי לא לכולם יש...)-כמו שמהמצעד נראה כסיבה היחידה לצאת מהארון, אלא פשוט כי להיות הומו זה בסדר. לגמרי לגמרי בסדר. בסדר כמו להיות סטרייט. כל כך פשוט, אבל לא מובן מאליו. לשדר לעולם שלאהוב את בני מינך זה בסדר, זה לא מתנגש עם היהדות, זה אפשרי וזה לא אומר שאתה סוטה, חולה מין, או רוקד ערום ברחובות. אני מסכים שאפשר גם להחריב את הכל, ואין לי מושג איך הדברים ייעשו בשטח, אבל אני אומר שמבחינה רעיונית כזה דבר יכול לעשות רק קידוש ה' ורק לעזור לרבים.

עכשיו אני מתפלא עליך כפל כפליים....

על איזה קידוש ה' אתה מדבר? שומו שמיים - במקום שמצויות נשים מעורטלות, שירת עגבים - אתה קורא לזה קידוש ה'. אויי לנו מיצרנו ואוי לנו מיוצרנו!!! משאית אחת בין מאות משריות ואלפי צועדים תיבלע ולא תוסיף כבוד לאף אחד מאיתנו. אני יודע שאני עלול להקים עליי אריות מרבצם, אבל צר עליך ספר יקר (ריק?!) שנראה לך שמצעד כזה יגרום ליציאה מהארון וישדר שאפשר אחרת רק בגלל שנטלו בו חלק כמה הומואים/לסביות דתיים/דתיות בודדים. הסרטים שצולמו ביוטיוב לא צולמו על ידי אלא על ידי מי מאלה שהשתתפו במצעד ומה ביכרו להראות? את העירומים והעירומות (מה עם שמירת העיניים ספר?!) על גבי המשאיות וברחובה של עיר ומסתבר שהם לא מעטים כפי שניסו לצייר זאת כאן בפורום מי שנוטל חלק במצעד. ומהי גאווה? גאווה = יהירות, גאוותנות, שחצנות, רברבנות, התנשאות... נו באמת ספר יקר, הייתי מאוד רוצה לראותך על המשאית הזו ברחובה של עיר. למה שלא נעשה מפגש ענווה וצניעות, תכונות המסמלות היופי שביבדות ושבדת והלוא אנחנו קודם כל דתיים ואחר כך הומואים/דומיניים (סיסמא שאת העצמך אימצת בחחימתך בפורום). כמה חבל שמתי מעט עלולים לגרום לרבנים המתונים, שכבר הביעו את דעתם ונכונותם לסייע לקהילת הלהט"ב הדתית (כמו הרבנים לוביץ ושרלו ועוד רבים אחרים - ראה מסמך העקרונות של הו"ד) לסגת מתמיכתם וחבל. זוהי דעתי האישית בלבד ואעפ"כ ומרות הכל אני אוהב מכל הלב את המיגזר הלהטב"י בכלל והקהילה הדתית בפרט!!!

Nחמן

New member
../images/Emo45.gif

"בחכמה פותח שערים". חזק וברוך
על כל דבריך! יהי רצון, שייכנסו לליבותנו, ונוכיח לכולם, שאפשר גם אחרת. אפשר להיות יהודי אמיתי צנוע גם אם יש לך נטייה לעבור על מצוות התורה.

ספר ריק

New member
דווקא השקט הוא הכי בולט בתוך כל הרעש והסערה

משאית אחת שמשדרת משהו שונה לחלוטין מכל היחצנות, עיוורון הצבעים והמיניות הבוטה, לא תבלע, אלא תזעק את נוכחותה בצורה כזו שאף משתתף במצעד לא יוכל להתעלם ממנה. היא תמשוך יותר תשומת לב מהאדם הנאה ביותר שיציג את גופו לעיני העוברים ושבים, יותר מהבגד הססגוני ביותר שישמש כלבוש של מי מהצועדים, ויותר מהרמקולים שישמיעו את השיר הקצבי והרועש ביותר. משאית כזו יכולה לעשות היסטוריה. להוסיף כבוד רב. אם יודעים להציב שלטים ראויים ( "להיות הומו זה לא גאווה. להיות סטרייט זה לא גאווה. להיות יהודי זה גאווה." / "אנחנו דתיים גאים ענווים" "הומו דתי זה לא רק סיסמה, זאת דרך חיים אפשרית" וכד'. ), אם יודעים להעביר את המסר בצורה נכונה, אם יודעים לכבד את השונים ולענות את התשובות הנכונות. אולי משהו שאף יכיל התרסה כלשהי כנגד הרברבנות של מצעד הגאווה. כמובן בצורה שקולה ולא יותר מדיי מתלהמת. אני לא חי באיזו אשלייה שהומו ייתקל במשאית הדתיים במצעד ויחליט לחזור בתשובה. אבל יש כאן אמירה לחלקים בציבור הדתי שעדיין לא מוכנים לקבל אותנו. בנוגע לשמירת העיניים: אני מסכים שיש כאן בעייתיות כלשהי, אבל אל תשכח שגם בהליכה סתמית ברחוב נתקלים לא פעם בנשים בלבוש מינימליסטי. אפשר לתכנן את ההליכה מאחורי המשאית כך שמבטם של הצועדים הדתיים יהיה ממוקד בחלקה האחורי של המשאית ולא בנשים הלא צנועות (את עבודת הדו-שיח, לפחות עם נשים בלבוש לא ראוי, ניתן להשאיר לבנות, שהרי אצלן פחות בעייתי עניין שמירת עיניים), אפשר להצטייד במשקפי שמש שמטשטשים את המראות. זו יכולה להיות משאית אחת שקטה, אבל בעלת שקט רועם, כזו שכולם במצעד ידברו עליה, כולם ירצו לקפוץ ולראות, לשמוע. 'מה? דתיים הומואים? ועוד הרבה כאלה? ממש משאית? עם מאות צועדים?' הרבה מהרבנים אינם מעוניינים אפילו לפתוח בדו-שיח כלשהו עם כל מי שמזדהה כמייצג הציבור ההומסקסואלי (דתי או שאינו דתי). אולי אם ההומואים הדתיים ישדרו בפומבי שאינם מזדהים ואף מוחים בריש גלי על התרבות המערבית הרדודה, על הסגידה לגוף האדם, על הערצת הנטייה והתייחסות אליה כמקור לגאווה, יהיה סיכוי להשיג מטרות שבמפגשים רבים לא מצליחים להשיג. הרבה פעמים מילים רבות לא יכולות לעשות ללב מה שפעולה אחת יכולה.

../images/Emo45.gif, ושמירת עיניים לגבי גבר הומו

זה דבר אבסורדי. זה כמו לדרוש שמירת עיניים מגבר סטרייטי במקווה או אפילו ב...רפת.

גנימדס

New member
הייתי אמור לפרוש........

אבל אני כנראה לא מסוגל. ככה זה אצל התמכרות. מצל"ג, בכמה מצעדי גאווה היית? עם כמה אנשים שהיו במצעד דיברת? אני הולך למצעדים שנים רבות, מאז 1999, והאמן לי כמות העירום שם היא מזערית- ונורמטיבית מאד יחסית לחום יוני בצהריים. רוב העירום והפרובוקציות הם על גבי המשאיות- 3 משאיות שכל אחת מכילה 5-6 איש. וזאת לעומת 10,000 צועדים שרובם לבושים נורמטיבים. ואתה מדבר עם מישהו שמסובב את הראש בכל פעם שהוא רואה בחור בגופייה. מצלמים פרובוקטיבים כי זה כייף, מעניין ומצטלם טוב. בוא נודה בזה- מי שנגד המצעד לא ילך לשם אף פעם- מי שנגד הומואים לא ילך לשם אף פעם. גם אם מדובר בקבוצת אנשים שלבושים בשרוולים ארוכים- ההומוסקסואליות עצמה היא המציקה למתנגדי המצעד- ולא שום דבר אחר. גאווה היא לא רק יהירות, גאווה היא גם אנטיתזה לבושה. כה רבים הם הגייז שמתבישים בנטיה המינית שלהם. כה רבים הם האנשים שמתבישים במי שהם. ובמצעד אנחנו אומרים להם "אל תתבישו. זה בסדר להיות מי שאתם, אתם חלק מאתנו, וכולנו בני אדם". לא היית במצעד, אך זוהי התחושה העקרית שמשודרת, אתה מרגיש אותה מכל עבר, אינינו מתבישים בעצמינו. אנחנו באמת בסדר. האם זה כל כך רע להיות בסדר? כל כך רע רק לרצות להיות שווה לאחרים? קידוש השם נעשה באמירה הנפלאה- לא כל הדתיים מלאים בשנאה הורה להומוסקסואלים. לא כל הדתיים מחברים בין הומופוביה ליהדות. וחלק אף העזו ובנו לעצמם חיים אחרים, שמשלבים בין השניים, על כל הקשיים הכרוכים בכך.

ברוכים השבים, ברוכים השווים ../images/Emo13.gif יפה אמרת גני

מדס. ההסבר שלך יפה ונינוח - כמו שצריך.

Nחמן

New member
שמח שחזרת

גם אני עומד לפרוש באמת בעוד כשבוע... בוא נעזוב עכשיו את הכמות ואת האיכות. בסופו של דבר אני הולך להזדהות עם מי שרוח הכפירה בפיהם. זאת ההתחלה וזה הסוף. כאדם דתי אין לי מה לחפש שם. שבת שלום לך ו... אל תעשה בעיות! אומנם דעותנו חלוקות אבל אל תשכח, שאתה אחד מוותיקי הפורום (אף יותר ממני) וכבוד גדול הוא למצוא אותך כאן. אוהב
נח

Nחמן

New member
תודה רבה, ידידי היקר!

אני לא נמצא בפורום בגללך. אם כל נוח לך לשנוא גולש זה או אחר, או אחר, זו זכותך. עם זאת אינך חייב לקרוא את מה שלא מוצא חן בעיניך ואין לך זכות לסתום את פיו (או לסכור את מקלדתו) של מאן דהוא. הפורום הוא פלורליסטי ומיועד לכולם. א ין לי דבר כלפיך וגם אינני שונא אותך. אוי ואבוי היה לנו, אילו כל אחד היה מכתיב לזולתו, מה לכתוב בפורום, ומתי לכתוב. עוד משהו לשוני (לידיעת הכלל): תיפנה (תִּפָּנֶה) משמעותו בלשון הגמרא = תעשה את צרכיך (במחילה)... האמן לי, שעד כדי לא הגעתי... עכשיו תשתה כוס מים ותירגע, כי ב- 26 שעות הקרובות לא תמצא אותי כאן עוד...

Nחמן

New member
תודה, ספר יקר!

כפי שרואות עיניך, נחתי כל השבת וכדרכי ב"קודש" מאז התאונה אני רגיל לעלות על יצועי מוקדם יחסית ולקום מוקדם בבוקר לעבודת הבורא. חוץ מזה יש לי די והותר עבודה במישור המשפטי (לא פשוט להתעמת מול שתי חברות ביטוח בשעה, שהפרוטה מעולם לא הייתה מצויה בכיסי בשפע) ואפילו במישור ההתנדבותי (כן! זה "חיידק", שאי אפשר להיפטר ממנו בשום צורת ניתוח...
). רק כיוון שאינני עובד כבר עשרה חודשים, בהחלט יש לי די והותר זמן לפורום בין ניתוח אחד לשני (ועוד אחד קרוב, קרוב...
). תודה על כל השיחות המשותפות והנעימות. אני כאן עוד שבוע ימים בדיוק... באהבה
נח

jwin

New member
לגנימדס../images/Emo9.gif

"ההומוסקסואליות עצמה היא המציקה למתנגדי המצעד- ולא שום דבר אחר". על זה אני רוצה לשוחח עימך - ברור שההומוסקסואליות עצמה מציקה. אבל ההתנגדות נובעת מהשאר. מהזולות, מהוולגריות לשמה. אני לפעמים לא מבין מה מטרת ההפנינג (חוץ משמחה וצבעים וארוע חברתי - עד כאן הכל בסדר). אם המטרה לבוא ולומר אני כאן, אני צריך להיות שווה זכויות - לא זו הדרך. לא בעיניי. היא בדיוק משרתת את מתנגדי המצעד, את מי שאינו מתחבר בכל מקרה ומשום סיבה. אני בטוח שאם יעשה נסיון חד פעמי שכולם באים לבושים עם מה שהם לובשים בעבודתם (+ דגלים וצבעים וכובעים ומניפות...) אבל לבושים כמו בחיי היום יום - התוצאה היתה אחרת. היה יותר נראה לעין שהומואים זה דבר שחי כל יום לידי. אם אנשים רואים גברים עירומים למחצה עם כל הסממנים של קרנבל ועננה של הורמונים מעל... אין ספק שמי שלא מכיר טוב את המגזר, את התופעה - אין ספק שיחשבו שאולי יש משהוא בדרים כאשר היחס הוא לקבוצה של קצת משוגעים ואולי מסוכנים חברתית ומינית (...לילדים בבנין, לסידורי החברה וכו'). אם הם(המקטרגים) היו מוצאים את עצמם מול מחאה לבושה ושמתייחסת ברציניות לבעיות האי שיויון - אולי המחשבה שהיתה עוברת בראש היתה - רגע רגע, אולי הם צודקים. הקרנבל אינו עושה טוב לכל הסיפור. אין מה לבקש הכרה בתופעה! מי שהוא הומו הוא הומו ומי שהוא אינו ושייך לפוסלים, ישאר כזה. צריך לנוע רק (!) לכיוון חוקיות ושיויון כלפי החוק בכל המישורים. ואת זה עושים לבושים. פחות ההומואים והצעדה מפריעים. מפריע יותר הרעש, ההמון הסוער, המיניות האובססיבית (כאילו שחיינו רק מין) וכמעט, הייתי אומר, פגיעה בכבודינו העצמי. שבוע טוב יהודה

גנימדס

New member
אותה גברת בשנוי אדרת

אתה יודע פעם היציק מאד לאנטישמים איך שהיהודים דבקים בדתם. אחרי זה הפריע לאנטישמים שהיהודים ממצערים בחברה ונכנסים לעולם הפיננסי אחרי זה הפריע שהיהודים הם עם מוזר- חיים ונושמים למרות שאין להם ארץ משלהם, מעוט כמו של צוענים. אחרי זה הפריע שהיהודים מתבוללים ומפיצים את דמן בגזע הארי. תירוצים יש אין ספור- אבל המשותף לכולם הוא שנאת השונה. כשרוצים לשנא מיעוט כלשהו- התירוצים לא העקר . העקר זו הדחיה שהוא מסמל. למצעד באים 90 אחוז מהאנשים בלבוש רגיל!!!| שוב ושוב אני כותב זאת, ומדהים הדבר שלא מאמינים לי. לבוש רגיל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אני מודה שראיתי שני גברים ללא חולצות, עם שרירים אדירים . (לא ממש סבלתי מזה), וטרנסווסטייט אחד אבל מה זה 3 לעומת 100000 ??? כל מי שמתנגד להומוסקסואלים ,לשויון זכויות מתנגד גם למצעד. זה מה שהמצעד מסמל -שיוין זכויות אבל בשבילינו הגייז הוא מסמל עוד משהו- תחושת קהילתיות נפלאה ונסיון לשדר לעצמינו שאנחנו ב-ס-ד-ר. אני זוכר את המצעד הראשון שהגעתי אליו, בן 19 וארוניסט, ואני זוכר אילו כוחות נפש הוא סיפק לי. אני זוכר איך ראיתי אנשים שמחים שאינם מתבישם בעצמם וידעתי שגם אני רוצה להיות שלם ושמח ובטוח בעצמי. זה מה שהמצעד מסמל , הוא בראש ובראשונה בשבילינו, הגייז. אנחנו העקר , לא הסטרייטים. וההוכחה הכי טובה לזה הוא המצעד הירושלמי- ששם מסתובבים בלבוש המקסימלי. שפעם גם החליטו לא להשמיע מוזיקה . אלא רק לצעוד. ובכל זאת...גורמים דתיים (כמה מביש!) יצאו נגד המצעד. רק בגלל שהוא קיים רק כי הומואים עורכים אותו. וכידוע כל דבר שהומואים עושים חייב להיות שלילי....מיני....סוטה.....תועבה.......פרוץ......וכל תואר אחר שמצדיק שנאה טהורה וחסרת גבולות. שבוע טוב ומבורך!

frankie246

New member
../images/Emo45.gifמילים כדרבנות! ../images/Emo13.gif

אני פחות בעד השמעת מוזיקה יהודית, אבל יותר בעד חלוקת פלאיירים עם דבריו של הרב רון.

למעלה