כתבה צורמת.

המממ. רונין הוא סמוראי שאדוניו מת.

אין ממש הבדל ביניהם בחינוך או במוצא, אתה יודע.

החתול.

New member
רונין../images/Emo54.gif

רונין הוא לוחם ללא "בית". לוחם ללא "אדון", מורה ושייכות הוא לוחם רחוב להשכיר, ללא כבוד בהררכיה החברתית העתיקה ביפן.

רונין הוא סמוראי שעשה את הפשע

הנורא ולא התאבד או מת יחד עם אדונו. במובן זה קשה לי לראות אדם יחיד כאן במדינה שהוא סמוראי ולא רונין. כמה מכם אכן יתאבדו אם ראש הממשלה יירצח? אופס, זה כבר קרה ואתה עדיין כאן...

amir_aikido

New member
לא כך אני הבנתי את זה

לא מתיימר שיש לי את הגרסא המדוייקת אבל כעקרון רונין הוא פשוט סמוראי ללא אדון. כיוון שאחת ממשמעויות המילה סמוראי היא "וסל", ברור שהוא לא יכול להקרא סמוראי, גם אם הוא שייך למעמד ה"בושי" (מעמד הלוחמים בחברה היפנית). לא תמיד ציפו מסמוראי להתאבד או למות יחד עם אדונו, בד"כ לאותו אדון היה בן וציפו מהסמוראי שיעביר את נאמנותו ליורש של האדון ולא שימות איתו. היו גם מקרים של סמוראים שהעבירו את נאמנתום מאדון לאדון, ותחת תנאים מסויימים זה אפילו לא היה חייב לפגוע בכבוד אותו סמוראי. היו כמובן מקרים חריגים, בהם באמת הפכו סמוראים לרונין. המפורסם בינהם הוא הסיפור (האמיתי) של 47 הרונין. שהוא מהסיפורים היותר מעניינים בהיסטוריה היפנית (הלא כ"כ רחוקה). בסוף הסיפור הזה אותם רונין אכן מבצעים חראקירי ומתאבדים, אך זה לא בגלל שאדונם מת, אלא בגלל שהם פעלו בניגוד להנחיות השליט. אמיר

ייתכן, אבל הנקודה העיקרית שניסיתי

להעביר היא שאנו חיים בתרבות אחרת מתרבות יפן הפיאודלית, ואין להשליך מהציווים התרבותיים שלהם על חיינו. הנסיון לאידיאליזציה של סמוראי לעומת רונין, בייחוד בהתחשב בתרבות בה אנו חיים, צורם בעיני.

dardik

New member
רונין?

סמוראי ללא בעלים (לוחם חופשי)אך אינו מוכר את שירותיו כי אם כן לא יוכל להיות במעמד של סמוראי.

zedprime

New member
זה המורה לא השיטה

אני ציינתי מקרה שקרה במכון שאני למדתי בו . מכון קראטה ולא אגרוף. מי יודע כמה אנשים לומדים אומנויות לחימה רק בשביל לרצוח... אחריות של מורה כלפי תלמידיו קיימת גם באגרוף וגם באומנויות לחימה.

מסכים, זה המורה - אבל מוסיף, זה גם

האוירה הכללית בחברה הישראלית בכלל, ובחברה בה חי כל אדם בפרט. מי שחי בסביבה (משפחה, בית-ספר, שכונה - האיזור בו הוא חי ושאת האוירה בו הוא סופג) שבה הולכים מכות כחלק מהחיים, מקום שבו אף-אחד לא מתרגש מכמה צ´פחות וכאפות כל-עוד אין עצמות או שיניים שבורות, קצת קשה לגרום לו באמת להוריד את רמת האלימות שלו, כי האלימות היא דבר נורמלי בסביבה בה הוא חי. לעומת זאת, אדם שחי בסביבה שבה מדברים על "אלימות מילולית", יהיה הרבה יותר קל "לשכנע" אותו נגד שימוש באלימות פיזית. אבל לא רק ש(לדעתי האישית)זה לא פוטר את המורה מאחריות למעשי תלמידיו, זה אפילו מוסיף עליה - כי היא אמור לדעת שהסביבה בה הוא מלמד תגרום לתלמידיו להכנס לעימותים אלימים גם נגד רצונם. מי שמלמד אנשים אלימים מטבעם (ולא משנה אם בגלל סביבה או תורשה), צריך לחזק את יכולתם לשלוט בעצמם - ובעיקר, לשלוט בכעס. את הסביבה קשה מאוד לשנות - אבל מורה (טוב) יכול לשנות את הדרך בה הוא מלמד, ובכך להשפיע במשהו על הסביבה. כך שבסופו של דבר, למרות שגם הסביבה בה אדם חי משפיעה על מעשיו, את האחריות צריך לקחת המורה. וכמובן שזו רק דעתי, ואני מחר חוזר לאבק אז לא אוכל לקרוא אם אתם מסכימים, חולקים או מתעלמים...
אז אני אשב לי לבד בשמירות...

WhiteBear

New member
איך מורה דואג ל:

לחזק את היכולת של תלמיד שלו לשלוט על עצמו

למעלה