כתבה נחמדה

d y s

New member
שטחי ממש כמו הנזיר שמכר את הפרארי והתעשר

ממכירת הספרים הטיפשיים שלו. ערימה של סיסמאות מפיו של איש שיווק. מה אפשר ללמוד מכך? ואגב אושר אינו דבר חיצוני כך שאתה לא יכול לעשות איש מאושר.אתה יכול לשתף באושרך או להשתתף באושרו של אחר. ממליץ לך לקרוא את-"אינטליגנציה הדרך היצירתית לחיות" של אושו. אולי זה יעזור לך להבין שגיבורי התרבות שאתה נאחז בהם ואפילו אלוהים מחזיקים אותך בביציי הרדידות וההערצה לסמלים חסרי משמעות. אתה מודד גאונות או אינטילגנציה עפ"י הצלחה השוואתית וזה פרדוקס כי גאונות היא אכן יכולתו של אינדבידואל לדעת את עצמו ולמצוא את אושרו בפנים. אולי תביא משהו עמוק פעם לשם שינוי ולא איזה ציטוטים מאישים כאלו ואחרים שאימרותיהם הפכו לנפיחות ניו איג'יות?

ננדין

New member

patetta

New member
הוא היה מביא

אבל כמו שסטיבן ג'ובס אמר: "עדיף להיות פיראט מאשר להצטרף לחיל הים" לא הייתי פוסל את זה רק לפי המקור ואם אתה לא מסכים עם זה ,אשריך.בנקודדה שבה אני נמצא בחיים אני מסכים איתו וגם רואה הקבלות פה ושם לכתבים של לאו צה

d y s

New member
כאשר

אדם משטח בחירה בחיים של או פירט(שודד החי על עושק) או חיל ים(חייל מטול יצירתיות) הדבר מעיד עליו יותר ממה שהוא ורק בעקבות המשפט הזה שציטט לאו טסה היה מחטט באפו וצוחק צחוק גדול. אני לא פוסל כלום אך אינני עושה אידאליזציה של גיבורי תרבות כאלו.וזה שאתה מסכים איתו זה בסדר גמור. לקחת ציטוטי דאו או זן ולהשתמש בהם כסיסמאות עשו רבים ולא תמיד טובים. בוא נלך אל המאמר- בגיל 17 הוא קרא ציטוט לגבי לחיות כל יום כאילו הוא האחרון בחייך....ציטוט.והוא לא בחר לבחון אותו ולהעמיק בו אלא הציטוט ישירות השפיע עליו!(כמה אמריקאקי).זה גרם לו לרצות לשנות משהו
הוא בחר במפלט הכל כך רדוד להגדרה עצמית והוא העבודה שלך היא מי שאתה.זהו מפלט מהתמודדות אמיתית עם העצמי הריק.שאותו ממלאים בעבודה.ולא שעבודה זה לא חשוב. יצירתיות כפי שהוא מגדיר אותה נועדה לשיפוטיות מעריכה של האחרים ולא ככלי ביטוי שתוצריו הם המשמעות רחוק מאוד מלאו טסה. עיצוב וניסיון להגדיר אותו כהבנה של איך דברים עובדים מחד אך לומר כי הלקוח ירצה ללקק אותו מאידך? פילוסופיה דלה של סוחר מתובלת בסיסמאות."עשה באפס מעשה והדבר מעצנו יעשה"-לאו טסה. הוא בהחלט מודה שתנאי העבודה במקינטוש נוצר בסופו של דבר לספק לקוחות מרוצים.רווחת עובדיו אינה מטרה כשלעצמה.הדבר ממחיש למדי כי האיש מונחה מטרה והדרך שלו נובעת ממנה ולא הפוך-שוב רחוק מרחק אדיר מלאו טסה. התייחסותו למתחרה והשיפטיות שלו כלפיו שיא היוהרה הקפיטליסטית והאישית האיש הוא שקר מהלך- אמנם רחוק מלהיות לאו טסה אבל- http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2261193. לשלוח מישהו לטיול של כמה חודשים לאשרם תיירותי ולהמליץ לו על סמי הזייה זה שוב להתלות בגורמיים שיקריים למצוא את האמת רק שזה בלתי אפשרי למצוא אמת ע"י שקר. עשיתי משהו נפלא הוא אומר זה מה שהוא רוצה לדעת לפני שמת כל כך פאטתי למצוא אושר לפני המוות רק בהסתכלות רטרו ומאוד לא דאואיסטי. מוות אינו המצאה של החיים מוות הוא החיים ואם הוא היה מבין זאת יכול להיות שלא היינו קוראים מאמר זה כלל. ומה לכל הסיסמאות הללו וללחימה? כלום.

d y s

New member
הרווחת-

"הטבע הוא שלם השמיים נצחיים והארץ עומדת לעולם הם חיים לנצח מכיוון שאין להם רצון גם החכם כמו שמים וכמו הארץ אינו עסוק בעצמו לכן שלם הוא עם הבריאה מפני שאין בו שאיפות יכול הוא לממש אהבה במלואה." "מי שמבקש להחזיק בעולם ולשנותו רואה אני כי לא יצליח העולם הוא כלי של אנרגיה וצ'י לא ניתן לכלאו הכולא מהרס אותו המחזיק בו מאבדו איש הטאו אינו מנסה לעצב את העולם לכן אינו פוגע בו" לאו טסה. מישל מונטיין אמר"אני מצטט אחרים רק כאשר הם מבטאים טוב ממני את מחשבותי" האם לשם כך הועלה המאמר?

patetta

New member
התכוונתי לזה שהוא אמר

שההבנה שהוא ימות שחררה אותו ופתחה אותו לאפיקים חדשים. בכל זאת הוא יזכר בתור סטיבן ג'ובס ממציא האייפון ולא סטיבן ג'ובס המואר. הבן אדם הצליח מאוד לפי אמות המידה של החברה שלנו (צבר כסף ,רכוש ויוקרה) והוא עשה את זה בדר שלו תוך כדי שהוא ממציא אותה.הבן אדם ראוי להערכה (אני יודע שלא אמרת שלא), ואם אתה רוצה להשליך מנו ללחימה אתה יכול להשוות בינו לבין אנשים שבאו לארץ עם אומנות לחימה שאף אחד לא מכיר כמו BJJ,קפוארה או ארניס הקדישו את עצמם לאומנות ודחפו אותה עד להכרה......... נ.ב לאו טסה שולתתתתתתתת

ינוקא1

New member

אני לא בטוח שהעיקר אצלו היה צבירת הרכוש. אני חושב שהוא היה אדם בעיקר עם הרבה יצירתיות וחזון , והרכוש והיוקרה באו אחר כך. לאו טסה אכן שולטתתת !!!

סיסטמתי

New member
האם ניתן ללמוד משהו מחרא של בן אדם...

בגלל צירוף מקרים שיווקי (2 במחיר אחד
), יצא לי לקרא במקביל את הביוגרפיות של ג'ובס ושל אינשטיין שנכתבו על ידי אותו וולטר איזקסון הכותב כנראה לפי משקל או מספר דפים. ברור שההשוואה היא סינטטית מאוד מכיוון שהיא מודדת התרשמות סובייקטיבית אבל במקרה דנן ניתן לבטל חלק מהאפקט מכיוון שניתן לקזז את הסופר (הזהה בשתי הביוגרפיות). מכיוון שהשוואה בין אנשים היא רב מימדית מעיקרה צריך למצוא מטריקה סבירה למדידה. משהו דומה למבחנים פסיכומטריים שמנסים לשקלל איכויות מסויימות לכלל הערכה אחת. הבעיה היא שני המושווים נפטרו בנסיבות מקלות וקשה יהיה לגייס אותם למבדק. מאידך זה יתרון אדיר מכיוון שאף אחד מהם לא יכול להפתיע לאחר ביצוע ההשוואה... נושא נוסף שיש להתייחס אליו הוא מימד הזמן, שמאפשר מצד אחד פרספקטיבה להשפעה של אותו אדם ומצד שני צריך להביא בחשבון את הדעיכה בהשפעתו עם הזמן (Ripple effect) וגם הירידה במהירות ההתפשטות של המידע עם הזמן. כמו כן צריך לנרמל את תחום הדעת שבו עסקו. ככול שהחדשנות מתבצעת בתחום בסיסי יותר ההשפעה שלה יכולה להיות רחבה יותר אבל להיות פחות גלויה (הטרנזיסטור לעומת מערכת הפעלה). ואחרון חביב יש להביא בחשבון את נושא המיקריות או הבסיס הסביבתי שגרם לאותו אדם להשפיע - לדוגמה במקרה של אינשטיין הבסיס לתפיסת מושג הזמן של מורהו מינקובסקי, ובמקרה של ג'ובס העבודה בנושא ממשק גרפי בזירוקס פארק. כבלי "כתפי הענקים" לא היה הגמד מצליח. לטעמי המדד להשוואה הוא סך מידת ההשפעה הסביבתית של אותו אינדיבידואל על סך הפרטים באוכלוסיה. תדמיינו גל שנוצר כתוצאה מנפילה של אבן לשלולית אנחנו לא יכולים למדוד את האנרגיה הפוטנציאלית של האבן אבל אנחנו יכולים למדוד את האפקטים שנוצרו - אבן קטנה, גל קטן. אבן גדולה גל גדול. עזיז נוטה להגדיר מדד אחר, שהוא סך מידת ההשפעה הסביבתית במידה ונחסיר את אותו אינדיבידואל - האם יהיו מסכי מגע וטבלטים בלי סטיב או כורים גרעיניים בלי אינשטיין? זו הסתכלות לגיטימית שקלה אולי יותר להערכה מכיוון שהיא מודל סטטי של המציאות. בכל מקרה, זה לא מסובך להגדיר את המטריקה במונחים מתמטיים. ומכיוון שבמקרה של ג'ובס ואינשטיין ההשפעה שלהם באה לידי ביטוי בתחומי דעת פיזיים גם להגיע למדידה ממש דרך פירוק של עצי מוצר טכנולוגיים (כמה מהמרכיבים של האיפד מושפעים מג'ובס וכמה מאינשטיין). אבל זה לא כיף. בכל מקרה אני לא חושב שגאונות היא "היכולת של אינדיבידואל לדעת את עצמו ולמצוא את אושרו מבפנים". ברגע שאתה מיתר את ההשפעה על הסביבה איזו משמעות יש לגאונות - פרטית לחלוטין. ולכן חסרת משמעות מחוץ לאותו אינדיבידואל. גם בודהה הראשון שללא ספק היה גאון, לימד ולכן השפיע על הסביבה. יתכן ולפניו היו עוד רבים "ומאושרים" שלא לימדו ומתו מאושרים במערה, אבל למי אכפת? אז למה חרא של בן אדם? כי סטיב ג'ובס היה כזה, הוא היה אדם אנוכי ששיקר, רימה את חברו הטוב ביותר, והיה חסר חוט שדרה מוסרי עד כדי הפרעת אישיות. ולמרות זאת הוא הגיע לכמה אמיתות והשפיע השפעה לא מבוטלת. גם אצל סטיב וגם אצל אלברט היתה התלהבות ודבקות בנושא העיסוק ללא קשר ובהתרסה למגמות בסביבה - אינשטיין ניסה עד מותו להוכיח את התיאוריה המאוחדת ללא הצלחה. וסטיב ניסה עד מותו להביא את הפרסונל אסיסטנט (בתחילה הניוטון ובסוף האיי/פוד/פד/פון) לשוק - והצליח. אחד ההבדלים המשמעותיים בינהם לדעתי, הוא לאינשטיין היתה ענווה, בעוד שסטיב חטא ביהירות. ושניהם באופן מפתיע הגיעו לאמיתות שטחיות על ערש דווי: סטיב - "להיות הורה באמת משנה את ההשקפה שלך על דברים. אנחנו נולדים, אנו חיים לרגע קצר ואז אנחנו מתים. כך היה מאז ומעולם. טכנולוגיה לא משנה את זה הרבה, אם בכלל." אלברט - "קצר הוא קיומנו, כהרף עיין, כביקור חטוף בבית זר ומוזר. השביל שעלינו לצעוד בו מואר קלושות על ידי מודעות מהבהבת". ואם יורשה לי לצטטת את בקט מתוך מחכים לגודו - "הן יולדות בפישוק מעל הקבר, אור היום מבריק לרגע, ואז שוב לילה" (תרגום מולי מלצר). עושה רושם שנפיחות ניו אג'יות הן נחלת רבים וטובים - כל אמת מטבעה שהיא שטחית. זו הצורה שמייצגת את סוף הדרך ואי אפשר לדעת ממנה איך הגעת אליה. כל אחד לפי דרכו, האחד מתוך שהיה של חצי שעה באשרם והשני מתוך קבלת חבטות במשך חיים שלמים

מכל אחד אפשר ללמוד

גם מחרא של אנשים (ואני לא אומר שסטיב ג'ובס הוא כזה). למשל: את היכולת שלו לדבוק במטרה, את היכולת שלו להלהיב אחרים ולגייס אותם למטרותיו, את היכולת להוביל אחרים ולהוציא לפועל את החלומות שלו, את היכולת שלו לגרום לאחרים לרצות את מה שהוא עושה. זה על רגל אחת. עוד כמה דקות ואמצא עוד...

d y s

New member
לא רק ניתן זה טוב

איינשטיין ג'ובס חומני היטלר והבסטיונר מהשוק כולם על אותו רצף של טיפשות-גאונות טוב-רע.היינו שהם חיים במיינד וזה אומר שלכל פעולה שיעשו תהיה השפעה סביבתית טובה מחד ורעה מאידך ואז בהחלט ניתן יהיה לומר שהכל יחסי ותלוי פרספקטיבה אפילו הגאונות. יציאה מתוך המיינד היא הגאונות עליה דיברתי. מי היו אינשטיין ג'ובס לנין ואחרים אם נוריד מהם את המודיפיקציות הפונקציונאליות? כל עוד תהיה דואליות בין מודיפיקציה לעצמי ובין העצמי לכוח חיצוני מניע לא תיתכן גאונות אמיתית ואינני יודע אם היא קיימת כלל כי מחוץ למיינד היא אינה נדרשת לתהילה ולמעשים גדולים. יז'י קושינסקי כתב את "להיות שם" ואח"כ גם עשו מזה סרט עם פיטר סלרס החביב. השאלה היא אם היחיד מסוגל לצאת מחוץ לפרספקטיבה? היידגר מחשב לגדול הפילוסופיים בדורו "גאון" אך היה מתומכי היטלר הנלהבים ביותר ושוכנע כי יש להעצים את הגזע הארי ולהשמיד אותנו המזיקים.דרך הפרספקטיבה הוא נחשב גאון הלכה למעשה הוא אידיוט מושלם.המיינד שלו היה גאון.

סיסטמתי

New member
לא בטוח שהבנתי...

מה זה חשוב מה קורה בפנים, ואם זה המיינד או עוד המצאה של הפסיכולוגים? מה שקובע זה מידת ההשפעה שלך על המרחב. בחלק מהזמן אתה גורע מסך האושר של היקום ובחלקו אתה מוסיף לו. אם אתה מפיל אבן לשלולית, אתה מעלה את מי השלולית בממוצע (בנפח האבן ששקעה בה) אבל אם תביט על ההפרעות (הגלים) בשלולית, תראה במחצית ממהגלים האמפליטודה שלילית ומתחת לגובה המים הרגועים. תורת היחסות הכללית השביתה את מושג האתר ויתרה חלק מהמחקרים / חוקרים שעסקו בו, וגם ממשק משתמש גראפי צמצם את המפתחים במחשב מרכזי. להבדיל אלף אלפי הבדלות, השואה גרמה לחלק מהיהודים לעלות בתמרות עשן השמיימה ולחלק אחר לעלות לארץ ולכונן מדינה יהודית. השאלה היא מה הערך המוחלט של ההשפעה או משוואת האנרגיה של הגל. כל שאלה אחרת מכניסה שיפוטים ונקודות יחוס סובייקטיביים.

d y s

New member
הבנת בהחלט

והשאלה היא אם יש ערך מוחלט ברפרטואר הפעולות האנושיות. אם יש הוכח. אם אין, אזי גאונות כמו גם טיפשות בטלות בשישים ומה שנותר היא תודעתו ותחושתו של האינדבדואל אותו אנו מכנים גאון או כסיל. שכן ככל שפעולה, ביקוע אטום נניח היא גאונית.כך הגלים החיוביים והשלילים שלה יתנהגו בהתאם ובדיוק באותו אופן פעולה אווילית. גאונות היא לבצע פעולה נדרשת כזו שהיפוכה גם היא אמת ואצטט שוב את תומס מאן- "אמת טריוויאלית זו אמת שהיפוכה שקר,אמת עמוקה זו אמת שהיפוכה אמיתי לא פחות". ואין שריר וקיים שפעולתו הבא של אותו אדם תהיה גאונית הבאה יכולה להיות אווילית לחלוטין. מהי גאונות אם כן?

סיסטמתי

New member
ברור שכן...

אנחנו נזר הבריאה אחרי הכל... אבל זה נזר קטן מאוד ועם כל הכבוד לאפקט של האנושות על העולם, אנחנו עדיין לא מתחרים בחיידקים וחרקים. וגאון הוא חרק קצת יותר גדול, קצת יותר חרוץ ועם קצת יותר מזל.

סיסטמתי

New member
רק בשביל לתת תחושה על המיקום שלנו ביקום...

סדר הגודל של הידוע, או מה שאנחנו חושבים כרגע כידוע.

ינוקא1

New member
!

פשוט יפהפה. לגבי מיקומינו ביקום - ממש אינני רואה אותנו כ"נזר הבריאה" , במיוחד לא לעומת כוכבים וגלקסיות , אבל אני חושב שהתודעה שלנו נותנת לנו איזושהיא "גישה" לאותה הוויה חובקת כל הנמצאת בבסיס הכל. הראיה לכך היא שהעולם עצמו מורכב מחוקים של תודעה , ובתודעתינו אנחנו יכולים לתפוס אותם ולגלות אותם. (אני קצת פלאטוניסט בהשקפתי , וסובר שיש לכל חוקים אלו קיום מצד עצמם). כך שלמרות גודלינו הזעיר , מצד תודעתינו אנחנו יכולים להגיע גם לאבני הבניין של העולם. (ברמה מסוימת - כי ככל שנדע יותר גם נבין כמה איננו מבינים . . .)

למעלה