...
לא תקפתי את עצם הדיון, תקפתי את העובדה שאף אחד פה לא יוצא מהמסגרת שלו. כשדיעה בנושא מסויים אצל בן אדם מתאימה סטטיסטית לדיעות בנושאים אחרים וזרים לו, כנראה שיש פה בעיה. לדוגמא אם בן אדם פלוני נמצא בעמדה נגד הדתיים - בגלל הילודה הגבוהה וסחיטת המדינה וחוסר השירות בצבא וההתבדלות והאידיאולוגיה המסוכנת וכו' וכו'... האסוציאציה שלו כשאומרים לו "דתיים" נשמרת די רעה, ולפעמים תגרור אותו להיות נגדם גם בנושאים אחרים. אבל אם הוא אובייקטיבי הוא ישפוט כל מקרה לגופו, בלי סלידה אוטומטית מדתיים - ותסלח לי, כולכם סולדים אוטומטית מדתיים. אני כבר התגברתי על זה (לא שאני מת עליהם יותר מדי). "אז מה אם זה מתאים לעולם הקטלוג שפותח בחברה שלנו? זה אומר שאנחנו לא חושבים על הדעות שלנו?" ובכן, לא. זה פשוט אומר שאתם חושבים עליהן באופן מאוד מגמתי ושבעצם המסקנות שלכם קבועות מראש לפי סטטיסטיקה - אז החשיבה היא סוג של בירוקרטיה. לגבי ה"אליטיזם" וציטוט שיעורי האזרחות - אמצעי רטורי גרידא. רציתי "להרגיז" קצת בשביל שישימו לב למשפט, בעיקר אי אלה אנשים שהבינו מה שדיברו אליהם בשיעורי אזרחות - והם יודעים מי הם. באמת שהיו לי רק שניים-שלושה אנשים בראש כשכתבתי את זה. ותפסיק, אין לך מה לנסות בכלל - דווקא את ההודעה המדוברת כתבתי לשכבה שמבחינתי היא יותר גבוהה בפורום ואני לא מתנשא מעליה בכלל, אלא מעריך אותה ומצפה מחלק ממנה להיות שותפים לדעותיי. ולא, אני לא מצפה שתזדהו עם עמדה שאתם מתנגדים לה. אני מצפה שלא תתנגדו לה מנכתחילה. וכן, זה בשם האובייקטיביות. ובקשר לסטיגמות - תסלח לי אבל אף אחד לא אוהב להיות סטריאוטיפ מהלך (או גולש), ואותי אישית זה משעמם לראות את זה (אם אתה רוצה מקרה קיצוני - מטכ"ליסט היה סטריאוטיפ מהלכת). להגיד שאני לא מייחס לסטיגמות חשיבות זה כמו להגיד שאני לא מייחס לסטטיסטיקה חשיבות, ומה לעשות - אני כן. וגם אתה, וגם כולנו. מה אתה משחק אותה נעלב, לא עשיתי כלום! אתה פשוט ממציא דברים בלי בושה כמו "הטון שלך מעליב" ואני בכלל לא מבין איך עברתי פה לעמדה שבה אני מתגונן. אתה רוצה לחשוב שאני מתנשא? תפאדל, תחשוב, מה אכפת לי. הוויכוח הזה מיותר, אתה ממילא רואה מה שאתה רוצה לראות, אז אין לי דרך לצאת מזה. (ולא, זו לא התנשאות, שוב רק ציון עובדה מנומקת)